Γειά σας. Τα προηγούμενα δύο χρόνια μου επιτρέψατε να σκοτώσω 70.000 ανθρώπους

Γειά σας. Τα προηγούμενα δύο χρόνια μου επιτρέψατε να σκοτώσω 70.000 ανθρώπους Facebook Twitter
28

 

[Από το χιουμοριστικό Onion / Απόδοση για το LiFO.gr: Αλέξανδρος Διακοσάββας]

Γεια σας. Ονομάζομαι Μπασάρ Αλ Ασάντ. Είμαι ο Πρόεδρος της Συρίας και τα τελευταία δύο χρόνια, εσείς -οι πολίτες του κόσμου και οι κυβερνήσεις σας- με αφήσατε να σκοτώσω 70.000 ανθρώπους. Ναι, σωστά διαβάσατε: Είμαι αυτός που έχει δολοφονήσει 70.000 ανθρώπινες ψυχές από το Μάρτιο του 2011 και εσείς παρακολουθείτε χωρίς να κάνετε τίποτα.

Έχω σκοτώσει πολλούς: διαδηλωτές, επαναστάτες, αθώους πολίτες. Ονοματίστε κάποια ομάδα ανθρώπων, την έχω σκοτώσει. Έχω σκοτώσει ανθρώπους με οικογένειες και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Έχω σκοτώσει μητέρες και κόρες, πατέρες και γιους και συνεχίζω. Μάλιστα, έχω σκοτώσει πολύ κόσμο μέρα μεσημέρι, όμως είμαι ακόμα εδώ, ζωντανός και εξακολουθώ να σκοτώνω.

Αφού μπορώ και το συνεχίζω, συμπεραίνω ότι το να σκοτώσεις κοντά στα 100.000 άτομα μάλλον είναι αποδεκτό. Εξάλλου, η διεθνής κοινότητα δεν έχει κάνει τίποτε παραπάνω από το να καταδικάζει φραστικά τις πράξεις μου. Οπότε, το εκλαμβάνω σαν μια σιωπηρή άδεια να συνεχίσω να κάνω ό,τι κάνω, το ξαναλέω, να σκοτώνω βάναυσα τόνους ανθρώπων.

Υποσημείωση: Το βρίσκω ενδιαφέρον που όλοι ξέρουν πόσους έχω σκοτώσει, αλλά τίποτα δε μου έχει συμβεί ακόμα. Δε συμφωνείτε; Στον 21ο αιώνα;

Βλέπετε, ηγούμαι ενός ισχυρού στρατού, οπότε μπορώ να στέλνω στρατιώτες να σκοτώνουν σχεδόν όποιον θέλω. Κάποιες φορές έχουν γίνει δημόσιες διαδηλώσεις εναντίον μου και εγώ έβαλα την αστυνομία να ανοίξει πυρ κατά των διαδηλωτών. Και άλλες φορές, στέλνω ένα αεροπλάνο και ρίχνει μια βόμβα που σκοτώνει εκατοντάδες ανυπεράσπιστους ανθρώπους σε λίγα δευτερόλεπτα. Έπειτα, ξυπνάω το επόμενο πρωί και κάνω το ίδιο, αφού κανείς δεν έχει επιχειρήσει να με συλλάβει ή να με σκοτώσει.

Αυτό είναι ένα μοτίβο που επαναλαμβάνω αδιάκοπα για 750 συνεχόμενες μέρες περίπου.

Εβδομήντα χιλιάδες άνθρωποι: Ή αλλιώς 96 την ημέρα, καθημερινά, για δύο χρόνια. Στην πραγματικότητα, μόλις σκότωσα άλλον ένα όσο εσείς διαβάζετε αυτές τις γραμμές. Εκείνο το κορίτσι, στο σπίτι όπου έγινε επιδρομή από τις ένοπλες μου δυνάμεις, πυροβολήθηκε και είναι νεκρή. Ουπς, μόλις σκότωσα και το μικρό της αδερφό. Και τη μητέρα και τον πατέρα της.

Ειλικρινά αναρωτιέμαι γιατί κανείς σας δεν προτίθεται να σταματήσει αυτή την ξεδιάντροπη σφαγή. Γράφονται καθημερινά στις εφημερίδες διάφορα άρθρα για την κατάσταση στη Συρία και έχω βγει στην τηλεόραση για να μιλήσω για όλους όσους έχω σκοτώσει. Και αντί να με δολοφονήσουν μετά τη συνέντευξη, επέστρεψα στο παλάτι μου στη Δαμασκό -τοποθεσία της οποίας οι συντεταγμένες είναι διαθέσιμες σε κάθε ξένη κυβέρνηση που διαθέτει βαλλιστικούς πυραύλους-, έφαγα βραδινό και πέρασα ωραία όπως κάθε απλός άνθρωπος και όχι όπως ο αρχιτέκτονας ενός διεθνούς ολοκαυτώματος.

Βέβαια, υποθέτω ότι θα έχετε κάποιους καλούς λόγους για να μην κάνετε ούτε μια απλή προσπάθεια παρέμβασης για να σταματήσετε αυτό το παράλογο αιματοκύλισμα. Ή απλά, είστε σαφείς και αγνοείτε τη σφαγή επειδή είτε δεν ενδιαφέρεστε, είτε πιστεύετε ότι η παρέμβαση ενέχει πολιτικές δυσκολίες. Αν αυτό ισχύει, υποθέτω ότι αυτές οι λεγεώνες πτωμάτων βρίσκονται στη συνείδησή σας, υπό μία έννοια. Ούτως ή άλλως δε με αφορά. Στην πραγματικότητα, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους που δεν έχετε κάνει σχεδόν τίποτα για να με σταματήσετε. Ειλικρινά το εκτιμώ.

Πάντως, φαντάστηκα ότι θα θέλατε όλοι να μάθετε τι σκαρώνω. Ο εμφύλιος συνεχίζεται για τρίτη χρονιά, οπότε θα προσπαθήσω να σας κρατώ ενήμερους για το πόσους σκοτώνω, όσο εσείς και οι ηγέτες σας εξακολουθείτε να κάθεστε με σταυρωμένα τα χέρια. Παρεμπιπτόντως, εβδομήντα χιλιάδες είναι μόνο η επίσημη εκτίμηση από τα Ηνωμένα Έθνη. Πιστέψτε με, είναι πολύ πολύ περισσότεροι.

Ελλάδα
28

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM

σχόλια

17 σχόλια
Ο Ελληνάρας θα υποστηρίξει ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ μα ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ στρέφεται κατά των Αμερικανών και των Ισραηλινών. Χωρίς κριτική σκέψη, χωρίς κανένα επιχείρημα, με μοναδικό κριτήριο να μην τον γουστάρουν οι Αμερικάνοι!
νόμιζα ότι αυτό το έχουν καπηλευτεί οι αριστεροί,τον αντιαμερικανισμό εννοώ γιατί για τους Εβραίους απαγορεύεται να μιλήσει κάποιος,μην πληγώσουμε τα αφεντικά σας,βλέπε Σώρος..Φυσικά και δεν λέω ότι ο Ασαντ δεν έχει κάνει εγκλήματα απλά πιστεύω ότι τέτοιες χώρες δεν κυβερνήθηκαν και δεν θα κυβερνηθούν ποτε δημοκρατικά,οι όποιες δε επαναστάσεις υπήρξαν πάντα υποκινουμενες απο τις ΗΠΑ.Αρα βρίσκω ένα πονηρό κίνητρο σε όλους όσους διαμορφώνουν την κοινή γνώμη σύμφωνα με τα συμφεροντα των αμερικανων
"τα αφεντικά σας"??? Τώρα εσύ δηλαδή με έβγαλες ή Μασόνο ή Εβραίο ή σε διατεταγμένη υπηρεσία επειδή διαφωνείς μαζί μου? Συνειδητοποιείς πόσο μικρόνους είσαι? Τράβα για μια δωρεάν λοβοτομή μαζί με τον μέντορά σου τον Καμμένο.... Σχεδόν όλες οι επαναστάσεις της νεότερης ιστορίας είχαν κάποια στήριξη από εξωτερικές δυνάμεις. (πλην της Γαλλικής του 1789 αν δεν απατώμαι) Με το να διαφωνείς συνολικά με όλες τις συνιστώσες του "ελεύθερου συριακού στρατού" και να δαιμονοποιείς τα κίνητρά τους, μόνο και μόνο επειδή εξοπλίζονται από τους Αμερικάνους, είναι σαν να λες ότι δεν έπρεπε να γίνει η ελληνική επανάσταση του 1821 επειδή μας στήριζαν οι Μεγάλες Δυνάμεις, κάτι που είχε γράψει και ο ίδιος ο Μαρξ τότε άλλωστε... (τι μας στήριζαν δηλαδή? Αφού χάσαμε τον πόλεμο από τους Αιγύπτιους του Ιμπραήμ, ουσιαστικά οι Μεγάλες Δυνάμεις μας απελευθέρωσαν)
τι θα κάνατε φυσικά θα πέρνατε το μέρος των αμερικάνών όπως πάντα όλοι αριστεροί του κόσμου,μια ζωή προδότες.Ο καλός Ομπάμα ήθελε να διώξει τον Καντάφι μαζί του,οργάνωσε επανασταση στην αιγυπτο μαζί του,τώρα η Συρία μαζί του,εκτείθεστε τσιράκια του συστήματος.
Συγγνώμη αλλά βλέπω οτι η πλειοψηφία των σχολίων υπερασπίζεται ένα δικτάτορα που έχει φονεύσει ΧΙΛΙΑΔΕΣ ανθρώπους. Δε μπορεί κάποιο λάθος έχει γίνει. Δε μπορεί ρε παιδιά. ´οτι ιδεολογία και να έχετε δε μπορεί να τα πιστεύετε αυτά.
Ακριβώς. υπάρχει πρόβλημα παιδείας. δυστυχώς πολλοί αρέσκονται στο να αντιτίθενται στεγνά στα πάντα ανεξάρτητα του περιεχομένου και κατά πόσο είναι ενημερωμένοι.. αρκεί απλά να αφήσουν ένα εναλλακτικό σχόλιο στη Lifo. Δεν έχω γνωρίσει ούτε έναν άραβα, που γνωρίζουν και καλύτερα τη κατάσταση, να στηρίζει το καθεστώς του Ασάντ και τις πράξεις του. ήρθε ο νεοέλληνας να τις στηρίξει.. εδώ θα μου πεις στηρίζει χρυσή αυγή στο σπίτι του, στον άσαντ θα κολλήσει?
Το Ισραηλ ειναι περικυκλωμενο απο Αραβικες χωρες..Το Ισραηλ εδω και χρονια ειχε τεταμενη σχεση με τον αραβικο κοσμο, ιδιως με το Ιραν..Τα τελευταια 4-5 χρονια η σχεση Ισραηλ και Ιραν εχει χειροτερεψει..Το Ισραηλ 'φοβαται' τα Αραβικα κρατη απο τα οποια ειναι περικυκλωμενο..2-3 χρονια εχουν περασει απο τοτε που ξεκινισε η εξεγερση του Αραβικου κοσμου, εις τον βωμο ενος καλυτερου κρατους..Ενα ενα τα αραβικα κρατη πεφτουν, και νεες δυναμεις σηκωνονται, και αποδικνυοντε αδυναμα και ενιοτε φουνταμεταλιστικα...Το Ισραηλ πλεον δε φοβαται..Η μονη πλεον αραβικη δυναμη που το ανησυχει ειναι η Συρια..Μα η Συρια ειναι σε πολεμο, η Συρια μερα με τη μερα χανει τη δυναμη της..Και το Ιραν στεκει μονο..
ΓΕΙΆ ΣΑΣ. είμαι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ και μπουκάρω όπου γουστάρωγαμάω όσους γουστάρωαφανίζω όποιον γουστάρωκαι έχω και κάποια τσιράκιανα μου βαστάν καιτην πένα...για να χύνη μελάνημπάς και ξεπλύνη το ΑΙΜΑ των λαών.
Οκ..σωστα βλεπετε εναν Δικτακτορα...εναν τυπο που εχει σφαξει χιλιαδες...αλλα το Ισραηλ που εδω και 10ετιες δολοφονει σε ολο τον κοσμο και δει στην παλαιστινη και συναμα καταδικαζει σε ασυτια και απομωνωση εκατομυρια ανθρωπων ...αυτοι τι ειναι;;;Απ την αλλη πλευρα...οι χρονιοι πολεμοι των Αμερικανων που εχουν σφαγιασει εκατομυρια και καταδικασει στην αναρχια αρκετες χωρες τι ειναι;;; ...Η σημερινη Ευρωπη που με τη νοοτροπια νταβα εχει καταδικασει ολες τις χωρες του Νοτου στη φτωχεια κ τη πεινα τι ειναι;;;Αλλα βεβαια αυτος ο τυπας δεν ανοικει στο Λομπυ των δυτικων...οπως δεν ανοικε ο Τσαβες...ο Καστρο...ο Σανταμ...Ο Κανταφι...ο Μιλοσεβιτς..και αλλοι τοσοι ''Εχθροι της Ειρηνης κ Δικτακτορες"...Δεν εκαναν ολοι αυτοι τα χατηρια των Νταβατζιδων ολου του κοσμου...Δυτικων-Εβραιων...Γι αυτο πρεπει να εξαλειφθουν ειτε με το καλο , ειτε με το κακο!...Στη συγκεκριμενη περιπτωση με το δευτερο τροπο...Ανθρωπινες απωλειες δεν λογαριαζονται γτ τα οφελη θα ειναι πολλαπλασια μετρουμενα σε $ και πετρελαιο!!!
Το αγαπω το Onion αλλα θα ηταν πιο τολμηρο και πιο καυστικο αν εγραφε τα ιδια για τον George W. Bush η για τα drones του Obama.Εγω προσωπικα δεν ειμαι διατεθειμενος να κινδυνευσω τη ζωη μου για να σωσω τα θυματα του Ασσαντ. Οποτε και δεν ζηταω απο αλλους να το κανουν. Οσοι ειναι διατεθειμενοι, ξερουν που να αποταθουν.Οταν προκειται για θυματα της κυβερνησης μου, τοτε ειναι πολυ πιο ευκολο να σταματησω τους σκοτωμους.
Μα που είναι τα οργισμένα σχόλια σας; δεν θα κάνετε πορεία προς την Συριακή πρεσβεία στην Αθήνα; α ναι ξέχασα αυτά είναι μόνο όταν το Ισραήλ σκοτώνει Παλαιστίνιους...οι υπόλοιποι εγκληματίες πολέμου δεν μας αφορούν εδώ στην Ελλάδα.
Το -εμφανές- πρόβλημα που έχεις δεν είναι το ότι δεν γίνεται πορεία προς τη συριακή Πρεσβεία, αλλά το ότι γίνεται οποιαδήποτε πορεία, που απλά σου θυμίζει πόσο φοβικός μικροαστάκος είσαι. Μισούμε ό,τι μας εκθέτει.Περιμένεις άρθρο της LIFO για να εκφράσεις τέτοιες απορίες;Αν δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά επίθεσης ενός κράτους σε άλλο (το οποίο είναι η αφορμή για την όποια πορεία) με την περίπτωση κάποιου Δικτάτορα, πρόβλημά σου.Και μιας και πιάσαμε τους Δικτάτορες, μάντεψε τον κοινό παρονομαστή Ισραήλ και Δικτατοριών ανά τον κόσμο...'Η μήπως δεν ισχύει ότι ΑΝΑ ΠΑΣΑ στιγμή που αυτό θα συμφέρει τις ΗΠΑ, ο Αλ Ασάντ θα επικυρηχθεί εν μία νυκτί και το κεφάλι του θα περιφέρεται στον "αέρα" του NBC και του CNN; "Ζητάς" πορείες για κάτι το οποίο έχει κοινή ρίζα με σχεδόν όλες τις πορείες διαμαρτυρίας διεθνώς.Αν θες να συζητήσουμε το πόσο "ειλικρινείς" και αποτελεσματικές είναι όλες αυτές οι πορείες, αυτό είναι μια άλλη κουβέντα και μάλλον θα έχεις δίκιο.Η σκοπιά από την οποία το θέτεις όμως, είναι απαράδεκτη.
Γι' αυτό και υιοθετήθηκε διεθνώς ο όρος "συριακός εμφύλιος" για να τηρηθούν και τα προσχήματα. Η δε βοήθεια που δίνεται στα κρυφά (επικοινωνίες, εκπαίδευση, ελαφρά όπλα) δίνει ελπίδες στους αντάρτες να συνεχίσουν (και να κατασφαχτούν από την υπεροπλία του καθεστώτος (αεροπορία, πυροβολικό κλπ).Πάντως έχει ενδιαφέρον ο παραλληλισμός σου. Τα ίδια επιχειρήματα με το Ισραήλ χρησιμοποιεί το καθεστώς (τρομοκράτες, ισλαμιστές κλπ).
Αρθρογράφε, μάλλον δεν έχεις δει το βίντεο οπου Σύροι συλλαμβάνουν ξανθούς μπούλιδες με εξοπλισμό ακροβολιστού, μετά απο μια άλλη μια αιματηρή διαδήλωση. Δε λέω οτι ο ακατανόμαστος έιναι άγιος, αλλά τέτοιο μονότερμα -ενώ οι Δυτικοί έχουν ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙ οτι εξοπλίζουν και εκπαιδεύουν τους αντάρτες- το θεωρώ απαράδεκτό και μεροληπτικό.
Καλό θα ήταν να προσθέσετε κάπου πως η Onion είναι μια σατυρική/χιουμοριστική on-line εφημερίδα που σχολιάζει τα νέα χρησιμοποιώντας χιούμορ και νέα που δεν υφίστανται στην πραγματικότητα για να καυτηριάσει τα τεκταινόμενα. Ως site που ασχολείται κυρίως με θέματα που αφορούν την Αμερική, πιστεύω πολλοί Έλληνες αναγνώστες δε θα το ξέρουν.Προσοχή: Με το θέμα τους συμφωνώ απόλυτα και έχουν δίκιο για αυτό που προσπαθούν να καυτηριάσουν. Τα λόγια αυτά όμως δεν ειπώθηκαν ποτέ, αλλά δείχνουν το μέγεθος του κακού χρησιμοποιώντας χιούμορ.[AΠΑΝΤΗΣΗ LIFO: Προσθέσαμε τη λέξη "χιουμοριστικό" για όποιον δεν ξέρει το Onion.]
> η Onion είναι μια σατυρική/χιουμοριστική on-line εφημερίδα > [AΠΑΝΤΗΣΗ LIFO: Προσθέσαμε τη λέξη "χιουμοριστικό" για όποιον δεν ξέρει το Onion.]Η διαφορά μεταξύ σατιρικού και χιουμοριστικού είναι βαθύτατη. Ρωτήστε και τον Νίκο Δήμου.«Χιουμοριστικό» ένα δημοσίευμα για 70.000 νεκρούς;
Όχι, ein Steppenwolf.Ένα δημοσίευμα για 70.000 νεκρούς δεν είναι αστείο, αλλά όταν χρησιμοποιείται μαύρο χιούμορ τότε είναι χιουμοριστικό (= εκφράζει κάτι με χιούμορ - π.χ. "Έχω σκοτώσει πολλούς: διαδηλωτές, επαναστάτες, αθώους πολίτες. Ονοματίστε κάποια ομάδα ανθρώπων, την έχω σκοτώσει").Η Onion όμως δεν κάνει μόνο ένα από τα δύο - αφού θέλεις να ξεχωρίσεις τελείως τους δύο όρους - αλλά και τα δύο. Οπότε είναι ένα σατιρικό και χιουμοριστικό site.Δεν ξέρω σε ποιόν προσπαθείς να την πεις, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση έχεις άδικο και κολλάς σε άκυρα πράγματα. Άσε που αν τη λες στη Lifo, τους τη λες και τσάμπα γιατί το χιουμοριστικό το βάλανε περιγράφοντας την Onion, όχι το συγκεκριμένο άρθρο.(ΥΓ: Στο μόνο που θα είχες δίκιο να κριτικάρεις θα ήταν ότι έγραψα το σατιρικός με υ, ενώ δεν αναφέρομαι σε κάποιον Σάτυρο... ή μήπως αναφέρομαι; :p )
Η ετυμολογία της σάτιρας είναι μπερδεμένο ζήτημα: [satire](http://bit.ly/X9uBfc), γι' αυτό και δεν ξέρω αν πρέπει το επίθετο «σατιρικός» να γράφεται με υ.Για τα υπόλοιπα πάω πάσο.