Απεργία την Πρωτομαγιά

Γιατί οι Ρώσοι έχουν κάμερες στα αυτοκίνητά τους;

Γιατί οι Ρώσοι έχουν κάμερες στα αυτοκίνητά τους; Facebook Twitter
5

Τα αναρίθμητα βίντεο από τον μετεωρίτη στο Τσελιάμπινσκ έκαναν τον κόσμο να αναρωτιέται γιατί τόσοι πολλοί Ρώσοι φαίνεται να έχουν κάμερες στα ταμπλό τους. Το Slate απάντησε αυτό το ερώτημα ως εξής:

Η απάντηση είναι ότι οι Ρώσοι φοβούνται τη διαφθορά στην αστυνομία. Το κραυγαλέο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών οδηγεί τους φτωχούς σε όλο και πιο περίτεχνες απάτες. Οι οδηγοί αυτοκινήτων, που είναι οι προτιμώμενοι στόχοι απάτης, εγκαθιστούν κάμερες στα οχήματά τους για να προστατευτούν.

Οι Ρώσοι έχουν κάμερες στα αυτοκίνητά τους εδώ και χρόνια. Η καταγραφή συνομιλίας με την αστυνομία είναι νόμιμη και η πρακτική αυτή γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Ενώ η εγκατάσταση της κάμερας είναι νόμιμη, οι ηχογραφήσεις δεν μπορούν πάντα να χρησιμοποιηθούν ως κύριο αποδεικτικό στοιχείο, γιατί το βίντεο μπορεί να είναι αλλοιωμένο.

Όταν δύο αυτοκίνητα εμπλακούν σε ατύχημα στη Ρωσία, η υπόθεση μπορεί να διευθετηθεί φιλικά μεταξύ των οδηγών, εφόσον συμφωνούν σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος και η ζημιά δεν υπερβαίνει τα 25.000 ρούβλια, ή περίπου 600 ευρώ. Από κει και πέρα είναι υποχρεωτική η παρουσία της αστυνομίας.

Όμως κάποιοι από τους λιγότερο προσεκτικούς οδηγούς δωροδοκούν τους αστυνομικούς για να πάρουν το μέρος τους. Αν το αυτοκίνητο του αδικημένου είναι εξοπλισμένο με κάμερα, μπορεί να αποδείξει τις συνθήκες του ατυχήματος και να διεκδικήσει αποζημίωση.

Στην παρακάτω περίπτωση, το θύμα σταματάει πίσω από ένα αυτοκίνητο σε ένα στοπ ή σε ένα φανάρι. Ο μπροστινός τότε κάνοντας όπισθεν χτυπάει το θύμα και μετά ζητάει λεφτά για αποζημίωση. (Το περιστατικό συνέβη στο Τορόντο του Καναδά).

Σε όλες τις απάτες τα περισσότερα θύματα, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, αποδέχονται τον εκβιασμό και το ποσό εξαρτάται από την ικανότητα του απατεώνα. Η Διεθνής Διαφάνεια, μια ΜΚΟ που καταπολεμά τη διαφθορά, συμβουλεύει όσους δεν έχουν αυτοκίνητα με εξοπλισμό να καταγράφουν τη συνομιλία με τη βοήθεια ενός κινητού τηλεφώνου. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο απατεώνας τρέπεται σε φυγή.

Ελλάδα
5

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Αλλη μια αποδειξη του ποσο "μακρια" ειναι η Ρωσια απο την Ευρωπη....να τα βλεπουν αυτα οσοι "ελληνορθοδοξοι" την εχουν για προτυπο και ευχονατι να ειχαμε και εδω εναν Πουτιν..
Επίσης υπάρχουν δυο ακόμα, και ίσως οι σημαντικότεροι λόγοι:Α. Ο αριθμός των τρακαρισματων είναι απλά τεράστιος. Συναντάω καμια δεκαριά απο το σπίτι στο γραφειο και πίσω σε μια απόσταση περίπου 20χλμ. Οι ασφαλιστικές εταιρίες, αρκετά συχνά, αμφισβητούν τις μαρτυρίες των εμπλεκομένων και της αστυνομίας οπότε η dash cam αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο.Β. Πολυ συχνά η αστυνομία σταματάει αυτοκίνητα κατηγορώντας τους οδηγούς για παραβάσεις που δεν έχουν διαπράξει με σκοπό να τσιμπήσουν χαρτζιλικακι. Με εχει σταματησει τροχονομος επειδη περασα, υποτιθεται, με κοκκινο. οταν δείξεις την κάμερα στον αστυνομικό το θέμα εχει λήξει εκεί.