Δυο λόγια για τον Αντρέα-Δημήτρη Μπουρζούκο - από έναν καθηγητή του

Δυο λόγια για τον Αντρέα-Δημήτρη Μπουρζούκο - από έναν καθηγητή του Facebook Twitter
103

Δυο λόγια για τον Αντρέα-Δημήτρη Μπουρζούκο από έναν καθηγητή του

 

Λέγομαι Χρήστος Ιωαννίδης. Είμαι καθηγητής στη μέση εκπαίδευση εδώ και 23 χρόνια και υπεύθυνος του περιοδικού "Schooligans" και του μαθητικού φεστιβάλ "Schoolwave". Γνώρισα τον Αντρέα-Δημήτρη Μπουρζούκο για τρία χρόνια (2005-2008). Ήταν μαθητής μου στο Μουσικό Λύκειο Παλλήνης.

 

Είμαι σοκαρισμένος από την είδηση της εμπλοκής του σε ένοπλη ληστεία. Δεν ξέρω τι τον οδήγησε ως εκεί. Θέλω όμως να μιλήσω για τα τρία χρόνια που τον γνώρισα ως μαθητή αλλά και ως εθελοντή στο περιοδικό.

Ήταν χαρά μου να έχω μέσα στην τάξη παιδιά σαν τον Αντρέα-Δημήτρη. Ήταν ευαίσθητος, ήταν έξυπνος, ήταν ανήσυχος. Όχι, δεν άκουγε heavy metal. Άκουγε ροκ, άκουγε Χατζιδάκι, άκουγε Μότσαρτ. Όχι, δεν ήταν αντικοινωνικός. Ίσα-ίσα ήταν πολύ αγαπητός στους συμμαθητές του.

Και φυσικά είχε και αυτός θυμό μέσα του, όπως όλα τα αληθινά παιδιά που ανακαλύπτουν στην εφηβεία τους την απάνθρωπη και υποκριτική κοινωνία στην οποία ζούμε. Όχι, δεν ήταν κακός μαθητής, ήταν πολύ καλός. Μπήκε και αυτός στο πανεπιστήμιο, γράφοντας μία από τις εκθέσεις-κονσέρβες που του ζητάει το σύστημα. Οι γονείς του ήταν δύο αξιοπρεπέστατοι άνθρωποι.

Ερχόντουσαν τακτικά στο σχολείο να μάθουν για το παιδί τους. Κάποια στιγμή έμαθα από τον Αντρέα-Δημήτρη ότι ο πατέρας του έμεινε άνεργος. Μου το είπε πικραμένος και θυμωμένος.

Δεν ξέρω πόσες αιτίες θυμού προστέθηκαν από τότε. Μπορώ ίσως να φανταστώ αρκετές απ' αυτές, καθώς ζω κι εγώ μέσα σ' αυτήν την Ελλάδα. Απο κει και πέρα, λυπάμαι και ντρέπομαι.

Λυπάμαι για τον Αντρέα-Δημήτρη που πίστεψε, καθώς φαίνεται, στη βία σαν απάντηση στη βία του συστήματος. Ντρέπομαι όμως και για την Ελλάδα που οδηγεί παιδιά σαν τον Αντρέα-Δημήτρη σ' αυτό το σημείο. Ντρέπομαι για τους αστυνομικούς που τον βασάνισαν.

Ντρέπομαι για τους δημοσιογράφους που ήδη τον καταδίκασαν. Και ντρέπομαι για όλους τους ανυποψίαστους πολίτες που θα τον τσουβαλιάσουν μέσα στο κεφάλι τους σαν έναν "τρομοκράτη" και θα προσπεράσουν το παραμορφωμένο από τα χτυπήματα πρόσωπό του για να πάνε στην επόμενη είδηση.

Η παραμόρφωση είναι όλη δική μας.

 

 

Ελλάδα
103

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Είναι γραφικό να συνδέονται οι προσωπικές επιλογές κάποιου με το είδος μουσικής που ακούει..... όταν το λέει ένας καθηγητής γίνεται απλά λυπηρό....
Διαβαζα πριν συνεντευξη καποιου καλλιτεχνη κ λεει σε σημειο "Παρ' όλα αυτά, έκανα διάφορες δουλειές για να μπορώ να στέκομαι στα πόδια μου και να συνεχίζω: μάζευα σταφύλια στην Κρήτη, σερβιτόρος, DJ, εργάτης, μα πάντα στο βάθος μουσικός με πίστη, συνείδηση και ελπίδα" και συγκινηθηκα.. Διαβασα κ τις μλκιες του καθηγητη απο πανω κ ηθελα να γελασω.
Τελικα ειστε ολοι χρυσαυγιτες. Θα επρεπε να εχετε παρει ηδη τα οπλα εσεις οι απο πανω που κραζετε. Αυριο στην θεση του θα ειναι τα παιδια σας αν υπαρξει αυριο σε αυτην την γαμοχωρα με τον "σκεπτομενο" λαο της.
Απευθύνομαι προς τον κ. Καθηγητή και όλους όσους σπεύδουν να υπερασπιστούν τους πιτσιρικάδες. Πριν πουν, κάνουν το οτιδήποτε, ας σκεφτούν ότι οι λέξεις / πράξεις τους μπορεί να "σπρώχνουν" τους επόμενους πιτσιρικάδες στο να θυσιάσουν τη ζωή τους. Γιατί σε περίπτωση που το ξεχνάμε, τα παιδιά αυτά θα περάσουν τα επόμενα 15 χρόνια στη φυλακή. Κι είναι κρίμα από κάτι μαλακοιδέες να πετάς στα σκουπίδια το χρόνο σου.
Είναι απάνθρωπη η εθελοτυφλία των ανθρώπων.Μερικοί στα βασανιστήρια βλέπουν ψιλά γράμματα.Μερικοί στην σφαιρική παρουσίαση των γεγονότων (δηλαδή στο να δούμε ποιοι είναι τελικά αυτά τα τέρατα που με περίσσια ορμή καταδικάζουμε) βλέπουν την υιοθέτηση της ένοπλης βίας ή ακόμη και την προπαγάνδισή της.Άραγε όταν ο Σαββόπουλος έγραφε το "Μακρύ ζεϊμπέικικο για τον Νίκο", το έκανε επειδή ο ίδιος ήταν μαχαιροβγάλτης ή για να προπαγανδίσει το "μάχαιρα θα λάβεις";Είμαστε ακόμη δυαδικοί εγκέφαλοι.
Και θα ήθελα να ξέρω πόσο δικαιολογημένα σας φαίνονται τα βασανιστήρια, τώρα που έγινε γνωστό ότι οι τέσσερις δεν αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψη, επομένως τις έφαγαν μετά.
Εγώ ντρέπομαι για κάτι καθηγητές σαν εσάς που βγάζετε τέτοιους μαθητές. Με οργή... Κι άλλοι έχουν οργιστεί στο πέρασμα των χρόνων, αλλά την μετουσίωναν σε τέχνη ή σε πράξεις ανδρείας, όχι σε άνανδρες επιθέσεις για να αρπάξουν ευρώ, τρομοκρατώντας ανήμπορους ανθρώπους!
Συγκινητικό και δακρύβεκτο το κείμενό σας Κε Καθηγητά. (Σκέφτομαι μάλιστα να πετάξω κάποια παλιά cd Heavy Metal που έχω μετά από τέτοια στοχοποίηση). Γενικά σε αυτή τη χώρα πάσχουμε από υπερχείλιση συναισθήματος. Απαιτούμε κρεμάλες κατά την διάπραξη του αδικήματος και μόλις συλληφθεί ο ένοχος αρχίζουν τα ελαφρυντικά. Θα σας θυμίσω λοιπόν τα ψυχρά γεγονότα: Η παρέα λήστεψε, απείλησε με καλάσνικοφ, πήρε όμηρο.Θέμα σύμπτωσης ότι δεν υπήρξε και φόνος.Μέλη της εν λόγω παρέας συμμετείχαν σε ένοπλες επιθέσεις κατά αστυνομικών (Πεύκη), και εκθειάζουν σε ιστοσελίδες ληστείες όπως αυτή στην Πάρο (αποκαλώντας μάλιστα μέσα στην ιδεοληπτική τους παράνοια τον άτυχο ταξιτζή που δολοφονήθηκε "ρουφιάνο").Επομένως αδιάφορο τι μουσική άκουγε ο δράστης πριν έξη χρόνια, σήμερα μιλάμε πλέον για αρρωστημένα μυαλά και ανθρώπους εξαιρετικά επικίνδυνους. Ζητάμε πολλά λοιπόν όταν απαιτούμε, όχι βέβαια τον βασανισμό τους (για να μην παρεξηγούμαστε),αλλά την (αμείλικτη) εφαρμογή του νόμου; Είσαστε δάσκαλος, απαντήστε λοιπόν.
Ρε lifo, μερικές φορές νομίζω πως προσπαθείτε να βρείτε τον πιο άκυρο τίτλο για τα θέματα σας. Κάντε κάτι γι'αυτό γιατί τα κείμενα (όπως κι αυτό) είναι εξαιρετικά. Με αγάπη πάντα.[ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι ο τίτλος που επέλεξε ο κύριος Ιωαννίδης για το κείμενό του - και το σεβαστήκαμε.]
Κατανοώ την προσωπική συμπάθεια, την ανάγκη δικαιολόγησης και την οργή για την όποια περιττή αστυνομική βία. Αυτό που δεν καταλαβαἰνω είναι γιατί προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα. Ο λαμπρός αυτός νέος είχε χίλιους τρόπους να αλλάξει την κοινωνία, διάλεξε τον χειρότερο, φέρθηκε σαν μαφιόζος και μάλλον από ευτύχημα δεν θρηνήσαμε ακόμα έναν νεκρό, όπως έγινε με τόσους αστυνομικούς τα τελευταία χρόνια. Ελπίζω ο κ. Καθηγητής, εμφανώς στρατευμένος, να αντιλαμβάνεται ότι οι ιδεοληψίες του είναι και αυτές ηθικά συνένοχες για την εξέλιξη αυτών των παιδιών. Ας κάνει λίγο την αυτοκριτική του, είναι άκρως απαραίτητο...
Εγώ που ακούω Parov Stelar και Cayetano πού κατατάσσομαι; Good guys or bad guys;Στο θέμα μας: Το τι άκουγε, το τι διάβαζε κλπ ποσώς μ'ενδιαφέρει. Μ'ενδιαφέρει που κρατώντας βαρύ οπλισμό μπούκαρε σε μία τράπεζα με κίνδυνο να σκοτωθεί κόσμος, έπιασε όμηρο έναν άνθρωπο που έτυχε να είναι στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή και κράδαινε το όπλο λες κι είναι ο Τσε. Σίγουρα είμαι εναντίον του αναίτιου ξυλοδαρμού ΜΕΤΑ τη σύλληψη, εάν κι εφόσον αυτό αποδειχθεί. Αλλά δε θα τους ηρωοποιήσουμε κιόλας. Να τα σκεφτόμαστε όλα.
Κύριε Ιωαννίδη, φταίτε κι εσείς για αυτό που εξελίχθηκε ο μαθητής σας. Γιατί πάντα προτρέπατε την επαναστατική σκέψη και την ανατροπή του κατεστημένου. Καλό είναι την ιδεολογία σας να την κρατάτε έξω από το εκπαιδευτικό έργο (δεν μιλάω για το μάθημα στις τάξεις, αλλά για τις συζητήσεις μετά ή τις εκδηλώσεις). Πρέπει τα παιδιά πρώτα να διδάσκονται τους κοινωνικούς κανόνες. Όταν ενηλικιωθούν, αν το επιλέξουν, με πλήρη γνώση των συνεπειών, να τους παραβούν. Αλλά αυτά τα παιδιά δεν το γνώρισαν αυτό, αλλά μόνο την προτροπή για την επανάσταση και πόσο καλή είναι αυτή. Αυτά τα λίγα από έναν παλιό μαθητή σας...
Αν είναι αλήθεια ότι είσαι παλιός μαθητής του κ.Ιωαννίδη και όσα λες για τον καθηγητή ισχύουν, τότε εδώ ήρθαμε, πάμε να φύγουμε.Να παραπέμψω σε σένα και τον συνάδελφο του κ.Ιωαννίδη, που είπε ότι θα κολλήσει το κείμενο στον πίνακα ανακοινώσεων να το διαβάσουν οι μαθητές του.
Εξαρτάται. Δεν τον είχε το τμήμα μου, αλλά έχω συμμετάσχει σε συζητήσεις του, καθώς παίρναμε το ίδιο λεωφορείο για να πάμε και να γυρίσουμε από το σχολείο. Είχε διοργανώσει τότε και μια γιορτή-αφιέρωμα στο Χατζηδάκι. Έμεινε στο συγκεκριμένο σχολείο λίγες χρονιές (1-2 δεν θυμάμαι). Από αυτά που γράφω, θα καταλαβαίνει ο ίδιος για ποιό σχολείο μιλάω.
Εξαρτάται. Δεν τον είχε το τμήμα μου, αλλά έχω συμμετάσχει σε συζητήσεις του, καθώς παίρναμε το ίδιο λεωφορείο για να πάμε και να γυρίσουμε από το σχολείο. Είχε διοργανώσει τότε και μια γιορτή-αφιέρωμα στο Χατζηδάκι. Έμεινε στο συγκεκριμένο σχολείο λίγες χρονιές (1-2 δεν θυμάμαι). Από αυτά που γράφω, θα καταλαβαίνει ο ίδιος για ποιό σχολείο μιλάω.
κ. xvivo, δηλαδή είχατε έναν καθηγητή που σας προέτρεπε να σκεφτείτε ανατρεπτικά (επαναστατικά όπως το λέτε) και αυτό αυτομάτως το μεταφράζετε σε προτροπή προς ένοπλη βία; ΔΗλαδή τι περιγράφετε, εγκλήματα σκέψης, ή μήπως ο Ιωαννίδης σας πρότεινε να μπείτε σε ένοπλη φράξια;Εξάλλου, οι κανόνες της κοινωνίας δεν είναι θέσφατα, για να αρνούμαστε την αμφισβήτησή τους. Η ίδια η κοινωνία έχει προβλέψει την αμφισβήτησή τους, τη συζήτηση γύρω από αυτούς και τη βελτίωσή τους, σε απολύτως θεσμικό πλαίσιο.Το έντυπο Schooligans, το οποίο επιμελείται ο Κ. Ιωαννίδης, είναι ένα από τα πιο φρέσκα και σοβαρά (παρά την εφηβικότητά του) του ελληνικού Τύπου. Αν αυτό το περιεχόμενο είναι για σας επαναστατικότητα και αμφισβήτηση κανόνων, τότε είναι καλοδεχούμενη και -επιτρέψτε μου- απολύτως εντός πλαισίου. Εκτός αν ο κ. Ιωαννίδης σας προέτρεπε να φτιάξετε ένοπλη φράξια και δεν μας το λέτε από διακριτικότητα.Δεν μπορώ να ξέρω αν υπήρξατε όντως μαθητής του κ. Ιωαννίδη αλλά σίγουρα ακούγεστε σαν να μην υπήρξατε έφηβος. Αυτή σας η επιλογή, να ζητάτε από έναν έφηβο να σκέφτεται σαν αμπελοθυμόσοφος 82 ετών, είναι βέβαια δικαίωμά σας, όπερ δεν έχω πρόθεση να αμφισβητήσω. Αυτό που δεν κατανοώ είναι η δυσκολία σας να αντιληφθείτε την οπτική γωνία των υπόλοιπων εφήβων συμμαθητών σας. Όχι να την αποδεχτείτε στανικώς, δεν εννοώ αυτό. Απλώς να αποδεχτείτε ότι υπάρχει και ότι δικαιούται το χώρο που αναλογεί και στη δική σας άποψη.Τότε θα καταλάβετε γιατί ένας καθηγητής με ανατρεπτική σκέψη έγινε αγαπητός από τους συμμαθητές σας.
Οι σωστοί καθηγητές δεν ταΐζουν την ”ανατρεπτική” σκέψη στα μυαλά των παιδιών, αλλά τα βοηθάνε να σκεφτούν από μόνα τους.Αν και υπήρχε σαφής πολιτικός χρωματισμός στις απόψεις του, προσωπικά απολάμβανα αυτές τις συζητήσεις, αλλά δεν μου άρεσε ο πλάγιος τρόπος που προσπαθούσε να γίνει ”φιλαράκι” σου, αλα Λαζόπουλος μέσα από τα ενδιαφέροντα της νεολαίας για την μουσική της εποχής κλπ. Για αυτό δεν κόλλησα στην ”παρέα” του (συν κάποια άλλα πράγματα στον τρόπο που μας προσέγγιζε που δεν θέλω να αναφέρω γιατί σίγουρα θα με χαρακτηρίσετε εμπαθή).
"Πρέπει τα παιδιά πρώτα να διδάσκονται τους κοινωνικούς κανόνες"ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ" ΣΗΜΕΡΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ:- Η ΑΠΕΡΓΙΑ είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ σου βρε , αρκεί να μη αναγκάζομαι να πηγαίνω στη δουλίτσα μου σε 21 λεπτά αντί 20 που κάνω συνήθως.- ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ για το "καλό της ΠΑΤΡΙΔΑΣ" άσχετα αν μπορεί δεν τα τρώγαμε μαζί με τους άλλους.- ΚΟΙΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΙΤΣΑ ΣΟΥ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΠΕΙΝΑΝΕ ΑΛΛΑ το πρόβλημα είναι ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ.- ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΦΟΡΑ 1,6 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ - ΕΣΥ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΝΟΣ - ΤΑ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ!ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ; ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝΕΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ "ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ" ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ! ΕΜΕΙΣ .... ΟΙ ΤΕΛΕΙΟΙ....!
ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΠΟΥ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙ ΕΧΕΙ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟ.ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ. Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΠΕ. ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ, ΠΟΥ ΣΕΒΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ. ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ? ΕΧΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΙΑΤΙ?ΠΡΙΝ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΗ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ ΤΟΥ Η ΠΡΙΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΓΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ.
Θύτες και θύματα οι πιτσιρικάδες εν πάσει περιπτώσει θα πληρώσουν το λογαριασμό που τους αναλογεί.Καλώς ή κακώς τέλειωσαν. Με τους σιωπηλούς πλειοψηφούντες οι οποίοι βίωσαν αλλεπάληλους οργασμούς απ τις φωτογραφίες των πρισμένων προσώπων πώς θα καθαρίσουμε?
να του ζητήσουν συγνώμη η αστυνομία και η κοινωνία που το οδήγησε το παλικάρι σε αυτή την κατάσταση. να δείξουν επιείκεια και να τον ελευθερώσουν αμέσως. το κράτος να του βρει σπίτι και αν θέλει και δουλειά ώστε να οργανωθεί ομαλά η επανένταξή του στην κοινωνία, διαφορετικά να του δωθεί μηνιαίο βοήθημα, πχ. η σύνταξη για τις άγαμες θυγατέρες, δεν νομίζω να είναι παντρεμένο το παλικάρι, οπότε καλύπτει και τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου. επιτέλους να δείξουμε ανθρωπισμό, παιδί είναι, και την κουβέντα την παραπάνω θα την πει και το καλάσνικοφ θα το πιάσει, μην τα καταδικάζουμε έτσι αυτά τα πράγματα, όλοι τα έχουμε περάσει και ξέρουμε.
Εντάξει κύριε καθηγητή, εντάξει αγαπητοί συμπολίτες. Δημοκράτες ήμαστε και εμείς με δημοκρατικές απόψεις και δημοκρατικές αντιλήψεις. Αγανακτισμένοι ήμαστε και εμείς και παρακολουθούμε την εθνική κατάπτωση των πάντων με οργή και θυμό... Αλλά μην πάμε να δικαιολογήσουμε και τα αδικαιολόγητα.Τέτοιες μεροληπτικές απόψεις και φιλολογικά χαΐδέματα για μέτριους ανθρώπους που (αν και με πολύ καλό κοινωνικό-πολιτιστικό υπόβαθρο, παιδεία και δίκαια αισθήματα αγανάκτησης) φτάνουν σε αδικαιολόγητες και ανούσιες εγκληματικές πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου, στα μάτια μου και στα αυτιά μου ομοιάζουν με τις δικαιολογίες που ακούμε για απάνθρωπους αστυνομικούς-βασανιστές ή φασιστοειδή που παίρνουν τα όπλα για να καθαρίσουν τις λαϊκές από τους λαθρομετανάστες. Και αυτοί από καλές οικογένειες ήταν και είχαν αξιοπρεπέστατους και έντιμους δασκάλους.Λίγο μέτρο δεν βλάπτει. Κάθε άνθρωπος που πάει κόντρα στο σύστημα ή τις τράπεζες δεν σημαίνει ότι είναι και ήρωας. Και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται να παίρνει τα όπλα και να ασκεί βία με οποιοδήποτε τρόπο. Όσον αφορά τα ΜΜΕ ... αν συλλαμβάνανε φασίστες επ αυτοφώρω να ξυλοφορτώνουν και να ληστεύουν λαθρομετανάστες και τα ΜΜΕ το έπαιζαν πρώτο θέμα ... θα ήταν καλά τα ΜΜΕ τότε; Αν μας παρουσίαζαν στα κανάλια δαρμένους Χρυσαυγήτες (που επιχείρησαν να ληστέψουν και να απαγάγουν) με εντολή του εισαγγελέα, θα ήταν καλός ο εισαγγελέας;Προσωπικά το ίδιο μου κάνει ο Χρυσαυγήτης φασίστας με τον ψευτο-επαναστάτη αριστεριστούλη που το παίζει Τσε Γκεβάρα και με το μυαλό τους και οι δύο πάνε κόντρα με το κατεστημένο και το σύστημα. Και οι δυο μπερδεμένοι είναι και αδικαιολόγητοι. Αν θέλουν να γίνουν ήρωες ας λάμψουν με τις αξιόλογες πράξεις τους που είναι άξιες λόγου, ας προκαλέσουν την δημοσιότητα με τα καλά που κάνουν και όχι με τις "ευκολάντζες" - δέρνω αδύναμους μετανάστες, ληστεύω τράπεζες και βάζω μπόμπες όπου νάναι.