Φάλουν Γκονγκ - Μια σύγχρονη γενοκτονία.

Φάλουν Γκονγκ - Μια σύγχρονη γενοκτονία. Facebook Twitter
3

 

Από τη Ναταλία Μπασδέκη

Φάλουν Γκονγκ - Μια σύγχρονη γενοκτονία. Facebook Twitter

 

Τις προηγούμενες ημέρες δημοσιοποιήθηκε μία επιστολή ενός κινέζου εργάτη/εργάτριας μέσα από κάποιο στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας στην Κίνα που ζητά επειγόντως βοήθεια. [Το παιχνίδι έκρυβε επιστολή απόγνωσης από Κινέζο εργάτη.]
 

Παρά το γεγονός ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την γνησιότητα αυτής της επιστολής, μέσα στην επιστολή αναφέρεται η λέξη «Φάλουν Γκονγκ» και «ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ», και με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το τί είναι το Φάλουν Γκονγκ και τη δίωξή του στην Κίνα.

 

Το Φάλουν Γκονγκ (γνωστό και ως Φάλουν Ντάφα) είναι μια αρχαία μορφή άσκησης καλλιέργειας (τσιγκόνγκ). Η διδασκαλία του βασίζετε στις θεμελιώδεις αρχές της Αλήθειας της Καλοσύνης και της Ανεκτικότητας, ως μέσο ανάπτυξης της φύσης του ανθρώπου.

 

 

Φάλουν Γκονγκ - Μια σύγχρονη γενοκτονία. Facebook Twitter

 

Η άσκηση καλλιέργειας έχει τις ρίζες της βαθιά μέσα στον πολιτισμό της Ασίας. Η καλλιέργεια του ήθους και της αρετής ήταν προϋπόθεση για τους μαθητές οποιασδήποτε σοβαρής μελέτης και οι ηθικές αξίες που προέρχονταν από διδασκαλίες όπως του Λάο Τζι και του Κομφούκιου συνέβαλαν στην διαμόρφωση της κινεζικής ιστορίας. Όμως κατά την διάρκεια της πολιτιστικής επανάστασης λόγω της αθεϊστικής ιδεολογίας, η άσκηση καλλιέργειας στιγματίστηκε ως «δεισιδαιμονία» και διώχτηκε άγρια.

 

Το Φάλουν Γκόνγκ παρουσιάστηκε στον κοινό το 1992 από τον κ. Λι Χονγκτζί. Οι αναζωογονητικές και ηθικές διδασκαλίες του αφύπνισαν παρά πολλούς ανθρώπους χαρίζοντας τους υγεία και εσωτερική ισορροπία. Μέχρι το 1999, το ΦΓ είχε γίνει ένα παγκόσμιο φαινόμενο με πάνω από 100 εκατομμύρια ασκούμενους, συμπεριλαμβανομένων και μελών του κόμματος.

 

Φάλουν Γκονγκ - Μια σύγχρονη γενοκτονία. Facebook Twitter

 

Παρά το θετικό αντίκτυπό του, καθώς η φύση του καθεστώτος της Κίνας είναι αυταρχική, ο τότε ηγέτης του κόμματος Τζιανγκ Ζεμίνγκ προσβεβλημένος από την αυξανόμενη δημοτικότητα του Φάλουν Γκονγκ δεν μπόρεσε να δεχτεί το γεγονός και αποκήρυξε το ΦΓ ως κακιά αίρεση και απειλή για το Κόμμα και ξεκίνησε μια συστηματική εκστρατεία δυσφήμησης. Κανένας από τα αμέσως χαμηλότερα κλιμάκια του ΚΚΚ δεν συμφωνούσε στο να αρχίσει η δίωξη, αλλά ο Τζιάνγκ παρακάμπτοντας τον νόμο και κατόπιν διαταγής του στις 20 Ιουλίου 1999, τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες οι κινέζικες αστυνομικές δυνάμεις εισβάλουν απροειδοποίητα στα σπίτια χιλιάδων ασκούμενων. Τους συλλαμβάνουν και τους οδηγούν βίαια στη φυλακή.

 

Από τότε και μέχρι σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν κακοποιηθεί και έχουν χάσει τις ζωές τους, ενώ απροσδιόριστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων. Οι πιο φρικιαστικές αποκαλύψεις δημοσιεύτηκαν τον Μάρτιο του 2006 βάση μια έρευνας από τους βραβευμένους με το Νόμπελ Ειρήνης το 2010, Ντέιβιντ Κίλγκουρ και Ντέιβιντ Μάτας, για τη συστηματική αφαίρεση οργάνων (!) από ζωντανούς ασκούμενους με σκοπό το κέρδος. Η έρευνα τους «Bloody Harvest » είναι διαθέσιμη στο : organharvestinvestigation.net

 

 

Λόγω του επείγοντος του ζητήματος καθώς εκατοντάδες χιλιάδες αθώες ζωές βρίσκονται σε τεράστιο κίνδυνο, τον περασμένο μήνα το θέμα αυτό είχε συζητηθεί έντονα στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Συγκεντρώθηκαν υπογραφές από χιλιάδες ανθρώπους από όλο τον κόσμο και στάλθηκαν στη Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για να γίνει ένα ψήφισμα ώστε να σταλθεί ανεξάρτητη ομάδα στην Κίνα να ερευνήσει τι πραγματικά συμβαίνει στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στρατιωτικά και πολιτικά νοσοκομεία και οποιεσδήποτε άλλες εγκαταστάσεις σε όλη την χώρα.

 

Φάλουν Γκονγκ - Μια σύγχρονη γενοκτονία. Facebook Twitter

 

Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι σήμερα κλείνουν εμπορικές συμφωνίες με την Κίνα και παραμένουν σιωπηλοί, καταπατώντας την ίδια τους τη συνείδηση.

 

www.faluninfo.net
www.gr.clearharmony.net

 

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
> Φάλουν Γκονγκ - Μια σύγχρονη γενοκτονία.Η δίωξη του Φάλουν Γκονγκ δεν είναι γενοκτονία. Το ξεχείλωμα των εννοιών τελικά αποβαίνει εις βάρος μας. Όταν ακόμα και η μείωση μισθού ονομάζεται «γενοκτονία», την πραγματική γενοκτονία πώς θα την πούμε;
Γεια χαρά!Με αυτό το άρθρο δεν αναφέρομαι στην μείωση των μισθών αλλά στην δίωξη του Φαλουν Γκονγκ και των ασκουμένων από το 1999 μέχρι σήμερα (από το ΚΚΚ) και στις αφαιρέσεις οργάνων από χιλιάδες ζωντανούς ανθρώπους, στις φυλακές, στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, πολιτικά νοσοκομεία και πολλά άλλα.
Χαίρομαι που το Lifo επιτέλους κατάλαβε ότι ο «Κινέζος εργάτης σ' εργοστάσιο παιχνιδιών με μισθό $1,61 το μήνα» ήταν στην πραγματικότητα κρατούμενος του καθεστώτος σε στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας, χωρίς προηγούμενη δίκη και καταδίκη.