Tomb Raider

Tomb Raider Facebook Twitter
0

Φτάνουμε αισίως κοντά στις δυο δεκαετίες από την πρώτη εμφάνιση της θηλυκής μετενσάρκωσις του Indiana Jones που οραματίστηκε κάποτε o Toby Gard και ήταν πλέον ηλίου φαεινότερο πως κάποια πράγματα έπρεπε να αλλάξουν για τη Lara Croft. Και αυτά δε θα περιορίζονταν στο μέγεθος του στήθους της!

Εν έτη 2013 λοιπόν, μια ολική επανεξέταση ενός εκ των δημοφιλέστερων franchises όλων των εποχών μοιάζει επιτακτική. Όπως λοιπόν κάθε reboot που σέβεται τον εαυτό του οφείλει τη σήμερον ημέρα, ο κόσμος που περιβάλει τη -μέχρι πρότινος θρυλική- ηρωίδα μας προσπαθεί απεγνωσμένα να γραπωθεί στο ρεαλισμό, κάνωντας μάλιστα βουτία στο timeline και αρχίζοντας την ιστορία ξανά από την αρχή. Γεννηθήτω το νέο Tomb Raider!

Κάπως έτσι, η βία δείχνει (τουλάχιστον σε πρώτο επίπεδο) να φέρει επιπτώσεις στην ανάπτυξη του in-game χαρακτήρα σου (εντάξει, τουλάχιστον μέχρι να πέσει στα χέρια σου το πρώτο grenade launcher), τα cinematics να παίζουν καθοριστικό ρόλο στην όλη εμπειρία, ενώ το character development (έστω και εκεί στα ρηχά που κινείται) δε συγκρίνεται με τίποτα από όσα έχεις δει στα παλαιότερα παιχνίδια της σειράς.

Πολλοί βέβαια θα σημειώσουν τις μεγάλες διαφορές στο gameplay σε σχέση με τα πρώτα Tomb Raider της νιότης μας, τότε που η Lara συναντούσε όλους κι όλους μια ντουζίνα εχθρούς στις περιπέτειες της και οι γρίφοι ήταν πραγματικές σπαζοκεφαλιές. Στα χρόνια του Nathan Drake και του Ezio Auditore όμως, τέτοιες αναπολήσεις μοιάζουν τουλάχιστον γραφικές.

To Tomb Raider είναι ένα σύγχρονο action-adventure game, με άφθονο shooting, το δικό του levelling system και καλοσχεδιασμένους αλλά όχι ιδιαίτερα πολύπλοκους γρίφους που βρίσκονται εκεί για να βελτιώσουν την εμπειρία σου και όχι για να σε παιδέψουν.

Να σημειώσω επίσης ότι το παιχνίδι έχει και multiplayer δυνατότητες! Ναι, κανείς δεν ήθελε να διαβάσει αυτές τις λέξεις, αλλά πρόκειται για ακόμη μια πραγματικότητα των ημερών μας με την οποία πρέπει να βρούμε τρόπο να συνυπάρχουμε. Σε γενικές γραμμές βέβαια, το συγκεκριμένο κομμάτι δουλεύει πολύ καλά, θυμίζοντας έντονα -και αυτό- Uncharted. Πολύ καλά λέγοντας βέβαια, για κάτι που δε ζήτησε ποτέ κανείς.

Όταν τώρα όλα τα παραπάνω έρχονται και συνδυάζονται με ένα οπτικό-ακουστικό τομέα που επιχειρεί να κάνει τη σχέση της κάτω σιαγόνας με το πάτωμα... χρόνια (ιδίως στην έκδοση για PC), καταλαβαίνεις πως η Crystal Dynamics πέτυχε το στόχο της. Έκανε τη Lara Croft ξανά σημείο αναφοράς στο χώρο του σύγχρονου gaming. Κι ας της μίκρυνε ελαφρώς το στήθος.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Google κάνει διορθώσεις στο AI Overviews μετά τις επικίνδυνες απαντήσεις που έδωσε σε χρήστες

Τech & Science / Η Google κάνει διορθώσεις στο AI Overviews μετά τις επικίνδυνες απαντήσεις που έδωσε σε χρήστες

Οι λανθασμένες απαντήσεις υπονόμευσαν την εμπιστοσύνη σε μια μηχανή αναζήτησης στην οποία απευθύνονται περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι για έγκυρες πληροφορίες
NEWSROOM
Καρκίνος του πνεύμονα: Νέο φάρμακο καταγράφει ανέλπιστα αποτελέσματα από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία στην ιστορία

Τech & Science / Νέο φάρμακο για τον καρκίνο του πνεύμονα καταγράφει ανέλπιστα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές

Ελπίδες για την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα - Η νέα θεραπεία μοιάζει αποτελεσματικότερη απ' οποιαδήποτε άλλη στην ιστορία - Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο, με 1,8 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο
NEWSROOM
Η χορήγηση προϊόντων φιστικιού σε μικρά παιδιά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας σε αυτά, σύμφωνα με μελέτη

Τech & Science / Η χορήγηση προϊόντων φιστικιού σε μικρά παιδιά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας σε αυτά, σύμφωνα με μελέτη

Τα παιδιά που τρώνε τακτικά σνακ από φιστίκια από 4 έως 6 μηνών και πάνω, έχουν 71% λιγότερες πιθανότητες να έχουν αλλεργία στα φιστίκια στα 13, σύμφωνα με έρευνα.
NEWSROOM
Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Τα χημικά υποκατάστατα ίσως είναι πιο εθιστικά από τη νικοτίνη

Τech & Science / Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Τα χημικά υποκατάστατα ίσως είναι πιο εθιστικά από τη νικοτίνη

Οι εναλλακτικές λύσεις νικοτίνης σε ηλεκτρονικά τσιγάρα στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, μπορεί να είναι πιο ισχυρές και εθιστικές από την ίδια τη νικοτίνη σύμφωνα με τον FDA
NEWSROOM
ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

Τech & Science / ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

«Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα στα ελληνικά νοσοκομεία, όπου κάθε κλίνη θα έχει τη δική της κουνουπιέρα, για να μην μεταδίδει ο ασθενής με τον Δάγκειο τη νόσο στον διπλανό του»
NEWSROOM