HMOYN EKEI: Αναμνήσεις από την συναυλία του Trentemoller

HMOYN EKEI: Αναμνήσεις από την συναυλία του Trentemoller Facebook Twitter
1
Φωτογραφίες: Θανάσης Καρατζάς
Κείμενο: Χρήστος Μίχος
 
Η περίπτωση του Δανού καλλιτέχνη είναι ιδιαίτερη. Είναι από τους λίγους καταρτισμένους μουσικούς που μπορεί να συνδυάσει δημιουργικά την ηλεκτρονική μουσική της προηγούμενης δεκαετίας με το dark wave,το rock και την ποπ δημιουργώντας τραγούδια που ξεχωρίζουν για την παραγωγή αλλά και την προσβασιμότητα σε πλατύτερο ακροατήριο. Μέσα από τις συνθέσεις του διακρίνεται μεγάλη γκάμα συναισθημάτων και μουσικών αποχρώσεων αλλά εκεί που σε πολλές ανάλογες περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι απλά μια απολαυστική αλλά ανολοκλήρωτη εμπειρία, στην περίπτωση του  Trentemøller, είναι η αποκρυσταλλωμένη αισθητική ενός έγκυρου και σύγχρονου ηλεκτρονικού ποπ ιδιώματος που έχει μεγάλη αποδοχή και εκτίμηση από ένα ευρύτερο ακροατήριο που αποτελείται από φανατικούς μουσικόφιλους μέχρι και ακροατές που η σχέση τους με τη μουσική είναι καθαρά επιδερμική και περισσότερο καιροσκοπική. 
Η φήμη του στην Ελλάδα είναι αρκετά μεγάλη και ειδικά μετά το πιο πρόσφατο άλμπουμ του ''Lost'' δικαιολογεί τη μεγάλη προσέλευση της Παρασκευής 28/02 στην Αθήνα.
Ο Trentemøller και η τετραμελής μπάντας που πλαισίωνε τους ηλεκτρονικούς του ήχους, έκαναν μια ικανοποιητική εμφάνιση που ενθουσίασε πάνω από  2500 παρευρισκόμενους,αριθμός ρεκόρ για τα πρόσφατα συναυλιακά δεδομένα καλλιτεχνών τέτοιου βεληνεκούς.
 
Από τα πρώτα σκοτεινά,γιγάντια ριφ του ''Still On Fire'' μέχρι το σαρωτικό electrobilly του ''Silver Surfer,Ghost Rider Go !!!'' η μπάντα του Trentemøller στάθηκε στο ύψος της. Ακριβής και δεμένη, ένα ενιαίο σύνολο μουσικών που υπηρετούν τον ήχο και τη μουσική τους και όχι την προβολή της εικόνας τους. Ο Trentemøller, κεντρική φιγούρα και ενορχηστρωτής  δεν απορροφούσε το σχήμα για να επιβάλλει την παρουσία του αλλά σεμνά και διακριτικά παρέμεινε στο ρόλο του. Γενικά η ισορροπία,η αρμονία και η κεντρική ιδέα πάνω από το ''Εγώ'' είναι αυτό που κάνει την παρέα του Trentemøller αλλά και τη μουσική του τόσο ελκυστική. 
 Τα τραγούδια ήταν και από τα τρία θαυμάσια στούντιο άλμπουμ του. Τέσσερα από το ''The Last Resort'', μόλις τρία (δυστυχώς) από το ''Into The Great White Yonder'' ενώ τη μερίδα του λέοντος με επτά το ''Lost''. Και οι δεκατέσσερις επιλογές ήταν ειδικά προσαρμοσμένες για ζωντανή εκτέλεση και μοιραία, σε κάποιες από αυτές πχ. ''Miss You'' και ''Take Me Into Your Skin'' θυσιάστηκε μέρος της ηχητικής λεπτότητας των στούντιο εκδοχών τους, χωρίς όμως να χάνουν το συναίσθημα τους. 
Στο σύνολο όμως το σετ ήταν από τα πιο δεμένα και μελετημένα που έχουμε γνωρίσει τα τελευταία χρόνια και η άψογη εκτέλεση του,η φροντισμένη παραγωγή,ο δυνατός και επιβλητικός ήχος  αλλά και το καλώς εννοούμενο επαγγελματικό στήσιμο της όλης παραγωγής συνεπικουρούμενη με την πολύ καλή ηχητική και σκηνική κάλυψη του club,μπόρεσε όχι μόνο να τα βγάλει πέρα με αξιώσεις απέναντι στο πολυάριθμο κοινό αλλά  και να κάνει αυτή την εμφάνιση να μείνει για πολύ καιρό στη μνήμη..
  
 -----------set list-------------------
Still On Fire
Shades Of Marble
Past The Beginning Of The End
Candy Tongue
The River Of Life
Vamp
Miss You
Take Me Into Your Skin
Trails
Never Stop Running
Constantinopole
Moan (with Lullaby (the Cure) snippet)
Gravity
Silver Surfer,Ghost Rider Go !!!
Αρχείο
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια