ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Η σημειολογία του βίντεο Μπαλτάκου, και μια λεπτομέρεια που λέει πολλά.

Η σημειολογία του βίντεο Μπαλτάκου, και μια λεπτομέρεια που λέει πολλά. Facebook Twitter
25

Στο βίντεο του Μπαλτάκου πρόσεξα κάτι απ' την πρώτη στιγμή, που νομίζω ότι εύγλωττα περιγράφει την υποκρισία όλων αυτών που κάνουν το σταυρό τους και φιλούν τα χέρια δεσποτών απ' τη μία, και απ' την άλλη υποστηρίζουν ναζιστικές μεθόδους και χτυπάνε μετανάστες.

Η σημειολογία του βίντεο Μπαλτάκου, και μια λεπτομέρεια που λέει πολλά. Facebook Twitter

Παναγίτσες και άγιοι στους τοίχους, μπας και καλυφθούν οι μηχανορραφίες, οι προδοσίες και οι παράνομες (αμαρτωλές όσο δεν πάει) πράξεις.

 

Φυσικά, αυτό είναι το λιγότερο και το πιο αναμενόμενο. Τα σημαντικότερα, νομίζω, ερωτήματα τα έθεσα στο προηγούμενο ποστ (What the fuck just happened κύριε Σαμαρά;).

Έκτοτε, και μετά τη βόμβα του βίντεο του Μπαλτάκου, ο οποίος μοιάζει τελικά πιο χρυσαυγίτης κι απ' τους χρυσαυγίτες υπήρξαν τρεις κύριες κατηγορίες εναντίον του Σαμαρά: 

Η Χ.Α. κατηγορεί τον Σαμαρά ότι "έστησε συνωμοσία εναντίον τους για να τους εξαφανίσει". Άρα εδώ ο Σαμαράς είναι αντί-χρυσαυγίτης. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ (ο Κώστας Αρβανίτης εργαζόμενος του Σύριζα δεν είναι;) κατηγορεί τον Σαμαρά για το τελείως αντίθετο, ότι "συνεργαζόταν με τους Χρυσαυγίτες".

Και κάποιοι άλλοι (μεταξύ των οποίων και αυτή η στήλη) κατηγορούν το Σαμαρά επειδή είχε εν γνώσει του έναν ακροδεξιό για συνεργάτη κι ενδεχομένως επειδή στη λύσσα του για να εξαφανίσει τη Χ.Α. -για δικό του συμφέρον, ένα κατά τα άλλα θεάρεστο έργο- πιθανόν να έκανε παρατυπίες. 

 

Περιμένοντας τον Σαμαρά να μας δώσει εξηγήσεις, παρακολουθούμε με ποπ κορν τους ενδοακροδεξιούς καβγάδες, με τον χουλιγκάνο γιο του Μπαλτάκου να πηγαίνει να δείρει τους Χρυσαυγίτες, και τους τελευταίους να κάνουν δηλώσεις έξαλλοι: 

 

"Ο γιος Μπαλτάκου" λένε, "πρέπει να συλληφθεί αμέσως για επίθεση. Πρέπει να περάσει κατευθείαν αυτόφωρο."

 

Έχουν δίκιο, αλλά μου προκαλούν μειδίαμα. Πού ήταν αυτοί που τώρα νοιάστηκαν για τη νομιμότητα όταν ο Κασιδιάρης κρυβόταν για μέρες, ενώ η αστυνομία τον αναζητούσε (;) για να τον πάει στο αυτόφωρο;

 

Η έκφραση "Φωνάζει ο Κλέφτης..." ταιριάζει σ' όλη την παράνοια που ζούμε. Πολιτικοί που μιλούν για ειλικρίνεια και δεν μας λένε ούτε τα μισά, αμαρτωλοί και αντιχριστιανοί με εικονίτσες Αγίων για κάλυψη, τραμπούκοι που το παίζουν θύματα και ζητούν απ' την αστυνομία να κάνει αυτά που της ζητούσαν να μην κάνει σ' αυτούς.

 

Προβλέπεται θερμή πολιτική άνοιξη...

 

 

 

 

25

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

13 σχόλια
Σχεδόν κανείς δεν ασχολείται με το ότι ένας μπήκε μέσα στη Βουλή, πλάκωσε στο ξύλο μερικούς κι έφυγε κύριος χωρίς να συλληφθεί. Προφανώς δεν υπάρχουν αστυνομικοί και σεκιουριτάδες στο κτίριο δηλαδή θα μας πούνε τώρα. Καταπληκτικά πράγματα, απολαυστικές καταστάσεις, ποπ κορν μέχρι μουδιάσματος των χειλιων.
"Η Χ.Α. κατηγορεί τον Σαμαρά ότι "έστησε συνωμοσία εναντίον τους για να τους εξαφανίσει". Άρα εδώ ο Σαμαράς είναι αντί-χρυσαυγίτης. Ο ΣΥΡΙΖΑ (ο Κώστας Αρβανίτης εργαζόμενος του Σύριζα δεν είναι;) κατηγορεί τον Σαμαρά για το τελείως αντίθετο, ότι "συνεργαζόταν με τους Χρυσαυγίτες"."Ομολογώ εδώ γονάτισα.Τα πολιτικά συμπεράσματα σαν πρωτοβάθμιες εξισώσεις (γνωστές και ως γραμμικές).Εγραψες πάλι.
Ο Σαμαράς είναι τόσο μονοδιάστατα και πραγματικά αντι-Χρυσαυγίτης, όσο είναι μονοδιάστατα και πραγματικά και αντι ΚΚες, αντιΣυριζαίος, αντιΑΝΕΛ και αντιΔΗΜΑΡ. Δηλαδή πολύ και καθόλου.Κανονικά, αν πιστέψουμε στην στιχομυθία του βίντεο, είναι πως είναι συνομώτης, δηλαδή διέπραξε σκευωρία. Παρατυπίες; Παρατυπία είναι ο διορισμός της Γκουτζαμάνη, πράγμαα εξεφτελιστικό και για αυτήν και για τον Σαμαρά. Αλλά εδώ μιλαμε για δόλο:"αυτός νόμιζε, σαν μεγαλοαστός που είναι, ότι όλα αυτά τα τρομερά «2% - μου λέει – θα πάνε»...""Επειδή εσείς τον κόβετε απ' το να έχει προβάδισμα από το Σύριζα.""Κι επειδή του κόβουμε ψήφους δηλαδή θα μας βάλει φυλακή;""Να πας στον Εισαγγελέα και να πεις ποιοι έστησαν όλη αυτή την σκευωρία: ότι ο Αθανασίου έδωσε εντολή στην Γκουτζαμάνη, ότι ο Σαμαράς είχε δώσει εντολή στον Αθανασίου"Με δεδομένη και αδιαμφησβήτητη την σοβαρότητα του θέματος, κανονικά πρέπει να αμφισβητηθεί ο πρωθυπουργός. Και λογικά, πρωτίστως από την ΧΑ. Αν όμως κα΄νει πρόταση μομφής η ΧΑ και ρίξει τον Σαμαρά, θα κερδίσει ψήφους, ίσως ακόμα και από τον Συριζα(μην ξεχνάμε την πρόσφατη αποτυχία της δικής του πρότασης).Γι αυτό και μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα την υπερψηφίσει. Το ΚΚΕ εννοείται πως όχι. Η ΝΔ? Ούτε. Οι ΑΝΕΛ, μπορεί. Γιατί όλα αυτά; Μα επειδή είναι η Χρυσή Αυγή από την μία, εναντίον του ίδιου του Πρωθυπουργού από την άλλη.Αποτέλεσμα; ο Σαμαράς παραμένει πρωθυπουργός, η ΧΑ κερδίζει ψήφους, ο Συριζα χάνει το προβάδισμα.Καληνύχτα και όνειρα γλυκά...
σιγά μην ασχολούμαστε με το κάθε σκουπίδι. ο μαθιός που έγινε προθυπουργός και ο μπατζανάκης το ρουσόπουλου που έκανε ντα τον λιούη και τον ντιούη
Ως γνωστόν, όπου βλέπεις πολλά εικονίσματα και πολλούς σταυρούς, φυλάξου.Κατά τα άλλα, αν κρίνω από τις αντιδράσεις όλων των εισαγγελέων των δελτιων ειδήσεων, έλα μωρέ, δεν έγινε και τίποτα.Η ώρα είναι κρίσιμη για τη χώρα, μην ακουμπάτε τον Σαμαρά.
Άρη, καλή και η λεπτομέρεια αλλά εδώ κινδυνεύεις να χάσεις όλο το 'δάσος'..Η βόμβα του βίντεο δεν σκάει στα χέρια ούτε του Μπαλτάκου, ούτε του Σαμαρά, ούτε της Εκκλησίας.... αλλά της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣΜέχρι χθες οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα είχαν ένα "πρόσωπο".. σήμερα, αυτό, έγινε "προσωπείο".. Ποιος θα καταφέρει να την αποκαταστήσει πάλι και πώς...;;;;
ήρθε χθές στην Ελλάδα ε;;; Αλλωστε ή η ΧΑ δεν ήταν εγκληματικη οργανωση και καλώς δεν την καλούσαν για απολογια τοσα χρονια, και τωρα εγινε παρεμβαση, ή ήταν εγκληματικη οργανωση και δεν την καλουσαν για απολογια τοσα χρονια γιατι ειχε πολιτικη καλυψη.Βλεπεις δεν μπορει να συμβαινουν και τα δύο.
Έλα τώρα...πρώτα απ όλα ο Χριστός ήταν αυτός που απαγόρευσε τον Φαρισαισμό, το ότι κάποιος που έχει εικόνες έχει επίσης κλέψει, έχει πεί ψέμματα και γενικά έχει εγκληματήσει θετικό σημάδι καθώς ξέρει υποσυνείδητα ότι κάνει λάθος για αυτό και στρέφεται στην Θρησκεία για να συγχωρεθεί. Εσείς οι Άθεοι και η φιλοσοφία σας που δημιούργησε τον Κομουνισμό έχετε σκοτώσει 250 εκατομμύρια κόσμο και ούτε μια συγνώμη δεν έχετε πεί καθώς δεν αισθάνεστε την ανάγκη να το κάνετε καθώς το Εγώ σας είναι πάνω απο τον Θεό.http://listverse.com/2010/06/05/10-people-who-give-atheism-a-bad-name/
Μ αρεσει που μιλας λες και ο Χριστος ειναι κολλητος σου και τα λεγατε χτες....Καμια αθειστικη φιλοσοφια δε δημιουργησε τον κομμουνισμο και κανενα αλλο καταπιεστικο καθεστως στον κοσμο. Αντιθετα με τον χριστιανισμο που παει χερι χερι με την καταπιεση, τον δογματισμο και τον προσηλυτισμο. Βγαλε τον απο τα σχολεια, και θα δεις σε δυο γενιες ποσοι "χριστιανοι" θα εχετε μεινει...Οι αθεοι ειναι κατ εξοχην σκεπτομενοι και ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ τον συνανθρωπο τους, κατι που ποτε δεν εκαναν οι χριστιανοι, ΟΥΤΕ και σημερα στην Ελλαδα.Συγγνωμη θα πουμε σε ανθρωπους οταν τους βλαψουμε, για την ωρα εξακολουθει να μας βλαπτει ο χριστιανισμος σας....ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΟ, και το εγω μου δεν ειναι παραπανω απο κανενα αλλο ανθρωπο. Ειμαστε ολοι διαφορετικοι και ολοι ισοι.ΥΓ Μαθε και τις λεξεις "φιλελευθερος ευρωπαιος"....εχεις μεινει ακομα στον εμφυλιο με κομμουνισται και χριστιανοι (του κ@λου, φυσικα)
Αυτα να τα βλεπουν αυτοι που λενε οτι υπαρχει ανεξιθρησκεια στην Ελλαδα, οτι δεν μας επηρεαζει η εκκλησια, οτι δεν συγκυβερναει, οτι η αποβολη της απ τα σχολεια, τα δικαστηρια, τα σωματα ασφαλειας ειναι υπερβολη , οτι οι αθεοι ειναι φανατικοι ακτιβιστες που δε σεβονται τους χριστιανους κλπ κλπ
Επίσης 9 στους δέκα της λίστας είναι ξυρισμένοι, ίσως φταίει αυτό. Kαι για τους περισσότερους δεν είναι η αθεϊα το χαρακτηριστικό τους αλλά η πολιτική ιδεολογία που είναι πίσω από τις πράξεις τους - η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις αντικαθιστά τη θρησκεία (τουλάχιστον στην περίπτωση του Μουσολίνι, Χίτλερ, Στάλιν και του Κιμ γιονγκ)
Το ότι είπε κάτι ο Μπαλτάκος γλείφοντας τον Κασιδιάρη ΔΕΝ σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ψέμα, ούτε όμως και ότι είναι αλήθεια. Στο εν λόγω ποστ γράφω *μόνο* γι' αυτά για τα οποία είμαι σίγουρος. Αλλά όντως, αν η δικαιοσύνη ήθελε σπρώξιμο ή άνωθεν πιέσεις για να κάνει επιτέλους τη δουλειά της, έχουμε πρόβλημα, από κάθε άποψη...
Η δικαιοσύνη ποτέ δεν ήταν τελείως ανεξάρτητη στην Ελλάδα (και νομίζω στον κόσμο γενικότερα). Πάντα θέλει ένα μικρό σπρώξιμο και αν έγινε κάτι τέτοιο εδώ, για μένα καλώς έγινε. Απλά ο Σαμαράς κανε την γκάφα και θεώρησε ότι αν βγάλει την Χ.Α. εκτός νόμου θα απαλλαγεί από αυτούς, ενώ ήξερε ότι ο μόνος τρόπος είναι να πείσει το 20% (ή όσο είναι) που τους ψηφίζουν να ρίξουν κάπου αλλού την ψήφο τους. To βίντεο δεν ξέρω αν λέει πολλά σε νομικό επίπεδο πάντως δίνει πόντους στο παιχνίδι των εντυπώσεων. Δίνει (όπως και σε λιγότερο βαθμό βέβαια, ο Τσίπρας στο περιβόητο ντοκυμανταίρ) ένα άλλοθι στον Κασσιδιάρη και στην Χ.Α..Δεν ξέρω τι γίνεται στην συνέχεια αλλά καλό είναι να προσέχει ο καθένας τι στάση θα κρατήσει. Διότι αν η Χ.Α. βγει από την όλη ιστορία ως "το αντί συστημικό κόμμα που η μνημονιακή κυβέρνηση αποφάσισε να εξαφανίσει με τσάτσικες μεθόδους" τότε ζήτω που καήκαμε...
«Το ότι είπε κάτι ο Μπαλτάκος γλείφοντας τον Κασιδιάρη ΔΕΝ σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ψέμα, ούτε όμως και ότι είναι αλήθεια».Βάσει στατιστικής λογικής (αν μου επιτρέπεται ο όρος) και μόνο, τα μισά να είναι αλήθεια, αρκούν. Πάρτο και αλλιώς: Τα μισά να είναι ψέματα, πάλι αρκούν...
@Νοων νοείτωΑπό πού προκύπτει οτι αν κάποιος πει δέκα πράγματα τα 5 πρεπει να είναι αλήθεια;;; Ειδικά όταν τα λέει με σκοπό; (Στην προκειμένη το γλυψιμο)
@ParisiosΦίλε Παρίσιε, ίσως είναι ατυχής η έκφραση μου «στατιστική λογική», για αυτό εξ αρχής έγραψα σε παρένθεση, «(αν μου επιτραπεί ο όρος)». Αυτό που θέλω να πω είναι πως αν είχαμε να κάνουμε με ένα τυχαίο πρόσωπο, απλώς για κάποιον που κάποια άσχετη στιγμή εκφράστηκε χοντροκομένα και απερίσκεπα αλλά για τον συγκεκριμένο άνθρωπο που έχει δώσει και άλλες φορές το πολύ συγκεκριμένο και ύποπτο για πολλούς λόγους... στίγμα του. Τι ιδίου αλλά και του μηχανισμού στον οποίο υπάγεται και τον οποίο εξυπηρετεί. Για να μη γράψω υπηρετεί...Εϊναι αυτό που λέγεται: «Τι κάνει νιάου, νιάου στα κεραμύδια»...!