Είναι ενήλικη η Ζωή Κωνσταντοπούλου;

Είναι ενήλικη η Ζωή Κωνσταντοπούλου; Facebook Twitter
45

Έχω γράψει εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπουλου, έχω γράψει υπέρ της Ζωής Κωνσταντοπούλου. 

 

Με τη νέα υπόθεση που έσκασε χτες (ότι για την σχεδόν 40χρονη κόρη της, η μητέρα της Ζωής έπαιρνε επίδομα ανήλικου τέκνου, μέχρι και πριν λίγους μήνες), η κυρία Κωνσταντοπούλου, όπως και η μητέρα της κυρία Λίνα Αλεξίου, νομίζω πως τα έκαναν όλα λάθος. 

 

[Το δημοσίευμα της εφημερίδας Real News θέλει την αντιπρόεδρο του ΕΣΡ και μητέρα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου, Λίνα Αλεξίου, να λαμβάνει επίδομα τέκνων το οποίο δεν δικαιούταν από το συνταξιοδοτικό της ταμείο, αυτό των δημοσιογράφων. Συγκεκριμένα επικαλείται έγγραφο του ΕΤΑΠ -ΜΜΕ σύμφωνα με το οποίο διακόπηκε αναδρομικά το Νοέμβριο του 2013 η χορήγηση επιδομάτων στην κ. Αλεξίου για τις κόρες της Ζωή (το οποίο λάμβανε επί 18 χρόνια χωρίς, όπως αναφέρει, να το δικαιούται) όπως και της Βασιλικής - Ιωάννας (το οποίο λάμβανε επί 12 χρόνια).]

Είχαν την κλασική πολιτικάντικη αντίδραση: Φωνάζω και διαμαρτύρομαι για συνωμοσία εναντίον μου, για λάσπη κλπ, αλλά για το ίδιο το θέμα δεν λέω τίποτα. 'Ισως καναδυό ασάφειες, αν είμαστε τυχεροί.

 

Λόγια, λόγια, λόγια - ανακοινώσεις μακροσκελείς, στις οποίες ψάχνεις τα στοιχεία που επικαλούνται, αυτό που ισχυρίζονται, και δεν βρίσκεις τίποτα. Θέλεις να τις δικαιώσεις (εξάλλου όλοι είμαστε αθώοι μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο), και ψάχνεις να πιαστείς από κάπου να τις δικαιολογήσεις, αλλά το μόνο που βλέπεις είναι μια σκληρή επίθεση προς τους δημοσιογράφους, χωρίς ούτε μια συγκεκριμένη φράση για την ταμπακιέρα. 

 

Είναι ενήλικη η Ζωή Κωνσταντοπούλου; Facebook Twitter

 

 

Για παράδειγμα, η δημοσιογράφος και αντιπρόεδρος του εξαιρετικά κακού οργανισμού ΕΣΡ, Λίνα Αλεξίου, που κόπτεται για τη δεοντολογία των άλλων, λέει οργισμένη:

 

«Στο φύλλο της 23ης Μαρτίου 2014 της εφημερίδας «RealNews», δημοσιεύεται (με πρωτοσέλιδη καταχώριση και διαφήμιση) καταγγελία πoυ πλήττει την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητά μου. Επειδή κανένας –"συντάκτης" ή "υπεύθυνος"- δεν επικοινώνησε μαζί μου για να μου ζητήσει, όπως θα όφειλε, οποιαδήποτε διασταύρωση ή διευκρίνιση, οφείλω από την πλευρά μου να απαντήσω ότι η δημοσιογραφική δεοντολογία δεν είναι "πόζα" αλλά ουσία και το "λαβράκι" στη δημοσιογραφική πρακτική είναι είδηση πλήρης, κατ΄ ουσίαν και όχι κατ' επίφαση, με την απάντηση του εκάστοτε θιγόμενου –στη δική μου περίπτωση βαρύτατα.

Η κατάδηλη σκοπιμότητα του "αποκαλυπτικού" δημοσιεύματος της εφημερίδας, ωστόσο, δεν θα με κάνει να υποχωρήσω από την υπεράσπιση αρχών και θέσεων, όπως άλλωστε πάντοτε έκανα, υπερασπιζόμενη την έντιμη καταγραφή και παρουσίαση της πραγματικής είδησης. Ούτε, άλλωστε θα με αποτρέψει από την άσκηση των καθηκόντων μου ως Αντιπροέδρου του ΕΣΡ.

Επειδή στο επίμαχο δημοσίευμα εμφανίζομαι ως... κλέπτουσα το Ταμείο Συντάξεων των Δημοσιογράφων, περιορίζομαι να αναφέρω ότι σαν κι εμένα, αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τη δεοντολογική "δημοσιογραφία" της Real News, ως κλέφτες εμφανίζονται και άλλοι, περίπου 400, συνάδελφοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι πληρώνουν διοικητικές δυσλειτουργίες, πράξεις και παραλείψεις ενός απαρχαιωμένου διοικητικού μηχανισμού.

Αυτό πώς δεν το ξέρει η Real News;

Απάντηση στην ένσταση που έχω καταθέσει στο Ταμείο (για την οποία επίσης ουδέν αναφέρει το δημοσίευμα) δεν έχω πάρει μέχρι σήμερα και, συνεπώς, ούτε εγώ ούτε και οι εκατοντάδες συνάδελφοί μου είμαστε ακόμη σε θέση να γνωρίζουμε ποιός ευθύνεται για τον διασυρμό και την άδικη ταλαιπωρία μας.

Εν κατακλείδι, η ελάχιστη ΝΤΡΟΠΗ μπορεί να έχει εκλείψει. Η δημοσιογραφική δεοντολογία, όμως, θα υπάρχει έστω και αν την υπηρετούν ελάχιστοι. Για την υπεράσπισή της άλλωστε προσφεύγω στα αρμόδια θεσμικά όργανα. Και όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για "ειδήσεις και λαβράκια" μπορεί, αν θέλει, να έχει το πλήρες και έγκυρο ρεπορτάζ στο οποίο σκοπίμως δεν προχώρησε η RealNews, δεδομένου ότι ο φερόμενος ως συντάκτης του "θέματος", γνώριζε άσχετα και ασύνδετα με το θέμα γεγονότα, με πλείστες όσες λεπτομέρειες, τις οποίες "αξιοποίησε" επιλεκτικά και με συγκεκριμένη προσωπική στόχευση.

Αυτά προς το παρόν».

 

 

Η δε Ζωή Κωνσταντοπούλου, επίσης οργισμένη, ανέφερε:

 

«Η σημερινή εναντίον μου επίθεση της Real News αποδεικνύει ότι στο ούτως ή άλλως εντελώς ναρκοθετημένο πεδίο της ενημέρωσης λιγοστεύουν εκείνοι που δεν ενδίδουν στο να παίζουν πολιτικά παιχνίδια και να διακινούν εκβιασμούς με αποδέκτες όσους ενοχλούν το πολιτικό, οικονομικό, επιχειρηματικό, τραπεζικό και μιντιακό κατεστημένο.

Στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ο αναγνώστης δικαιούται να βρει τα σοβαρότερα θέματα για να ενημερωθεί. Ο αποπροσανατολισμός και η λασπολογία δεν μπορούν να υποκαθιστούν την είδηση.

Αντί άλλης απάντησης στο «θέμα» που φιλοξενεί (χωρίς έρευνα και διασταύρωση, φυσικά) στο πρωτοσέλιδό της η Real News, συνδέοντάς το μάλιστα με εμένα και διαφημίζοντάς το ως αποκάλυψη που δήθεν με αφορά, με φωτογραφίες και υποτιμητικά σχόλια, διατυπώνω το ερώτημα: γιατί συγκεκριμένα και σοβαρότατα θέματα που αφορούν το δημόσιο συμφέρον και εγείρουν μείζον δημόσιο ενδιαφέρον και απασχόλησαν το Κοινοβούλιο δεν έγιναν ποτέ πρωτοσέλιδο και δεν πέρασαν ούτε «στα ψιλά γράμματα»;

Προσωπικά δεν πρόκειται να ενδώσω σε κανέναν εκβιασμό, μιντιακό, πολιτικό ή άλλο, από όπου κι αν προέρχεται. Θα συνεχίσω να κάνω το καθήκον μου, όπως επιβάλλει η συνείδησή μου και όπως υποχρεούμαι απέναντι στους πολίτες.

Προς τους υπευθύνους της Real, που επέλεξαν αυτό το «κάτω από τη μέση» χτύπημα, χωρίς να μπουν στον κόπο ούτε καν να διασταυρώσουν αυτά που γράφουν και διαφημίζουν, για να επιτύχουν «ευκαιρίας δοθείσης», «με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια», λέω τα εξής:

Κύριοι, η πολιτική κριτική επί πραγματικών γεγονότων που αφορούν τη δημόσια σφαίρα, είναι ευπρόσδεκτη και επιβεβλημένη. Το να επιχειρείτε, όμως, να με χτυπήσετε πολιτικά, για ένα θέμα με το οποίο δεν έχω σχέση και το οποίο παρουσιάζετε μονομερώς, διαστρεβλώνοντας τις πτυχές του, παραπληροφορώντας το κοινό και συκοφαντώντας, χωρίς καν να επιχειρήσετε να διασταυρώσετε, δεν είναι δημοσιογραφία. Η αλήθεια είναι ότι σε τέτοιου είδους χτυπήματα είχα συνηθίσει από τις πρώτες ημέρες της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ. Δεν περίμενα, όμως, ότι θα έφθανε να υιοθετήσει αυτές τις πρακτικές η εφημερίδα σας».

 

====

Είναι ενήλικη η Ζωή Κωνσταντοπούλου; Facebook Twitter

Σε ένα έχουν δίκιο μητέρα και κόρη: Δεν αποκλείεται να υπάρχουν συμφέροντα πίσω απ' την αποκάλυψη της υπόθεσης. Μπορεί ο κόσμος να θέλει όντως να ρίξει λάσπη στην Ζωή Κωνσταντοπούλου. Και όντως υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα. 

 

Έτσι είναι η πολιτική! Οι αντίπαλοί σου πάντα θα ψάχνουν για οτιδήποτε στραβό έχεις κάνει και θα το προβάλλουν για να σε πλήξουν. Ακόμα κι αυτό αν έκανε η Real News (που δεν το πιστεύω και πολύ, έπαιζε πολύ θετικά τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό) θα ήταν αναμενόμενο. 

 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση (όπως και σε όλες τις παρόμοιες) δεν μας νοιάζει καθόλου μα καθόλου αν η υπόθεση αποκαλύφθηκε για να πληγεί ο άλφα ή για να ευνοηθεί ο βήτα. 

 

Μας νοιάζει βασικά το εξής: Η αλήθεια. Έπαιρνε επίδομα ανηλίκων τέκνων για τις δύο ενήλικες κόρες της η κυρία Αλεξίου; Ωραία τα λένε περί παραλείψεων της εφημερίδας ή περί διαστρέβλωσης, αλλά αφού δεν μας λένε ποιες ήταν οι παραλείψεις ή οι διαστρεβλώσεις, οι ανακοινώσεις και οι δηλώσεις τους είναι απλώς άχρηστες - και ελαφρώς αυτοενοχοποιητικές. [Όχι, το "αν έκλεψα εγώ τότε είναι κλέφτες και άλλοι 400 δημοσιογράφοι" δεν είναι πειστική δικαιολογία!] Ας μιλήσουν όταν έχουν κάτι να πουν, κι όταν έχουν στοιχεία να παρουσιάσουν. Δεν υπάρχει βιασύνη. 

 

Αυτά προς το παρόν, (όπως είπε και η κυρία Αλεξίου...).

 

  

45

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

15 σχόλια
Τα σχόλια που ακολούθησαν την "αποκάλυψη" της Real News είναι εξαιρετικά αποκαρδιωτικά. Άλλοι ταυτίζουν με περισσή χαιρεκακία τη Ζωή Κωνσταντοπούλου με τη μητέρα της, θεωρώντας πως η βουλευτής "έκλεβε το κράτος". Άλλοι ταυτίζουν την κυρία Αλεξίου (την επί 15 χρόνια κύρια αρθογράφο των "Νέων" και διορισθείσα στο ΕΣΡ από το ΠΑΣΟΚ) με τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή τυγχάνει να είναι η μητέρα της βουλευτού, ή επειδή υπήρξε κατά το παρελθόν η σύζυγος του Νίκου Κωνσταντόπουλου. Είναι προφανές το άγχος να ταυτιστούν πρόσωπα και καταστάσεις - και σ' αυτό η Real News πέτυχε διάνα. Επί της ουσίας; Τα 28 ευρώ το μήνα είναι ένα ποσόν που επισκιάζεται άνετα από άλλου είδους κρατήσεις ή αυξήσεις της φορολογίας. Αυτό σημαίνει πως αν εγώ τον ένα μήνα παίρνω μια σύνταξη ή μισθό 1500 ευρώ και τον άλλο μήνα το ποσόν έχει κατέβει στα 1470 λόγω αύξησης κάποιας κράτησης, το λιγότερο που θα με ενδιέφερε θα ήταν αν η αλλαγή θα οφειλόταν στη μία ή την άλλη παράμετρο. Αλήθεια, πόσοι από σας μαζί με το μισθό ή τη σύνταξή σας, ζητάτε από το λογιστήριο το χαρτί της αναλυτικής μισθοδοσίας για να προβείτε σε συγκρίσεις του ενός μήνα με τον άλλο; Τίμια...
- Είναι προφανές πως την Κωνσταντοπούλου δεν θα τη φορτωθούμε σε μελλοντική κυβέρνηση επειδή η μητέρα της τα πήγαινε καλά με το ΠΑΣΟΚ ούτε επειδή ο πατέρας της ήταν αρχηγός κόμματος (αυτού στο οποίο συμμετέχει τώρα η Ζωή) και διαθέτει πολλά "κονέ" (δες πετρελαιάδες που διαθέτουν ποδοσφαιρικούς συλλόγους) με τον καλό τον κόσμο.- Τα 28 ευρώ (αν είναι τόσα και δεν είναι περισσότερα) πολλαπλασίασε τα επί δύο (δύο οι "ανήλικες" θυγατέρες), επί 12 μήνες, επί καμιά 15αρία χρόνια!- Μια χαρά γνώριζε τις παραμέτρους! Σύμφωνα με όσα παραθέτει η εφημερίδα έχει διεκδικήσει στο παρελθόν κάποια δικαιώματα που της αναλογούσαν. Το ότι δεν θα έπρεπε να εισπράττει κάποιο επίδομα δεν το γνώριζε;
Αγαπητέ Αταξινόμητε, δεν υποστήριξα πως η Αλεξίου "δεν γνώριζε τις παραμέτρους". Τις παραμέτρους προφανώς και τις γνώριζε. Το ερώτημα είναι εάν κυνηγάμε τον οποιονδήποτε άνθρωπο, (στην προκείμενη περίπτωση 400 ανθρώπους) που δεν ελέγχει σε τακτική βάση αν βγήκαν τα 28 ευρώ από τη σύνταξή του.Θεωρώ πως μεγαλύτερο όνειδος για την κυρία Αλεξίου είναι η συμμετοχή της στο αμαρτωλό ΕΣΡ, παρά το ότι δεν ζητούσε κάθε μήνα το χαρτί του λογιστηρίου του ταμείου της για να διαπιστώσει τις προσθαφαιρέσεις στους διαφόρους κωδικούς.
"παρά το ότι δεν ζητούσε κάθε μήνα το χαρτί του λογιστηρίου του ταμείου της για να διαπιστώσει τις προσθαφαιρέσεις στους διαφόρους κωδικούς "Μα αυτό το έκανε. Και όταν διαπίστωνε πως δεν εισέπραττε χρήματα που δικαιούνταν υπέβαλλε ενστάσεις. Κάτι δηλαδή που δεν έκανε για τα χρήματα που εισέπραττε ενώ δεν τα δικαιούνταν. Τέλος θεωρείς λίγα τα 784 ευρώ το χρόνο (56*14) κάθε χρόνο; Μια χαρά διακοπάρες κάνεις με 784! Μιλάμε για παραπάνω από 1 μηνιάτικο ιδιωτικού υπαλλήλου
"Δεν είναι δυνατόν να πρέπει να μετατραπούν οι Έλληνες πολίτες σε ελεγκτές του δημοσίου και των οργανισμών του"Όπου το εισπράττω αδίκως και κάνω τα στραβά τα μάτια = ελεγκτής του δημοσίου και των οργανισμών του
Προσωπικά δε μπορώ να καταλάβω, είναι αμέλεια της κ. Αλεξίου ή του ταμείου της; Η ένσταση που έχει καταθέσει, πότε κατατέθηκε; Αν κατατέθηκε όντως και δεν έχει πάρει ακόμα απάντηση, ποιος φταίει γι αυτό; Τέλος, η κ. Κωνσταντοπούλου τι σχέση έχει με όλο αυτό πέρα από τη συγγένεια; Αυτές τις ερωτήσεις ποιος πρέπει να τις απαντήσει, οι κ. Αλεξίου/Κωνσταντοπούλου; αυτοί που συνέταξαν το άρθρο; αυτοί που σχολιάζουν ή/και αναδημοσιεύουν το άρθρο; Και τελικά, μας ενδιαφέρει να μάθουμε;
Δυνατότητα να απαντήσουν οι ενδιαφερόμενες είχαν. Δεν το έκαναν (τουλάχιστον όχι με πειστικό τρόπο - και άλλοι 400 έκλεβαν so fuc..ng whaT?). Η απάντηση θα έπρεπε να έχει την μορφή- Στις 10/11/1995 στείλαμε επιστολή στο ταμείο αφού η καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος ύψους ΧΧΧευρώ συνεχίζονταν να καταβάλλεται. - Στις 10/11/1998 στείλαμε και άλλη επιστολή στο ταμείο αφού η καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος δεν διεκόπη.- Προχωρήσαμε επίσης σε τηλεφωνική επικοινωνία με το ταμείο αρκετές φορές - Κατόπιν αυτό αποφασίσαμε να καταθέσουμε το συγκεκριμένο επίδομα σε ξεχωριστό λογαριασμό τον οποίο και ανοίξαμε για αυτό το λόγο- Τα χρήματα αυτό είναι διαθέσιμα για επιστροφή στο ταμείο όποτε και αν μας ζητηθεί- Αποδεικτικά στοιχεία για τα παραπάνω υπάρχουν διαθέσιμα για οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο- Κατόπιν αυτών καταθέσαμε το συγκεκριμένο(αν και για να μην βαυκαλιζόμαστε αδυνατώ να πιστέψω πως με παρέμβαση της ιδίας ή αν χρειάζονταν του βουλευτή και αρχηγού κόμματος συζύγου της η της πολύ μαχητικής κόρης της δεν θα μπορούσε να σταματήσει η καταβολή! Δεν μιλάμε για απλούς ασφαλιζόμενους εδώ - μιλάμε για πολιτικό τζάκι
η αμέλεια της κυρίας Αλεξίου είναι ότιι εχει φορτώσει πρόστιμα το ραδιόφωνο που σχετίζεται με την εφημερίδα (και διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά δεν ξέρω αν η εφημερίδα τύπωσε και τα 400 ονόματα των μη-δικαιούχων στο πρωτοσέλιδο). Ενδιαφέρουσα πάντως η άποψη της εφημερίδας ότι όποιος κάνει κάτι θα δημοσιεύουμε την φωτογραφία του παιδιού του, να δω πού ακριβώς θα βγάλει αν την κάνουμε κανόνα... Ο μόνος τρόπος, ας πούμε, να την γλιτώσει απο δω και μπρος η Κωνσταντοπούλου και να μην βλέπει το πρόσωπό της στις εφημερίδες είναι να αντιγράφει αβέρτα σε εξετάσεις (αυτό έκανε κι ο γιός του Σαμαρά και δεν καμαρώσαμε ποτέ τη φωτό του). Αντιθέτως η κόρη του τύπου που προσπάθησε να εκφοβίσει αστυνομικούς για να αλλάξουν τις καταθέσεις τους και να βγούν λάδιοι οι ναρκέμποροι (και καταδικάστηκε ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ γιαυτό) απολαμβάνει ανενόχλητη την δημοσιότητα...
1) Αν η μητέρα της παρανόμησε, θα πρέπει να έχει την αντιμετώπιση που ορίζει ο νόμος για το παράπτωμα.-2) Είναι δικαίωμα της κάθε κόρης να υπερασπίζεται τη μάνα της , πολύ δε περισσότερο αν είναι και δικηγόρος (εδώ και οι δύο είναι δικηγόροι).- 3) Δικηγόρο δικαιούται ο κάθε ελεγχόμενος από τον Νόμο.-Όταν όμως συσχετίζεται η κόρη με τη μάνα και το όποιο παράπτωμα της μάνας "φορτώνεται" στην κόρη (έστω και λανθανόντως), μήπως δε θέλουμε ΕΜΕΙΣ να ενηλικιωθεί , διότι έτσι μας βολεύει έστω και πρόσκαιρα;
Εμένα μου αρέσει το κράτος που έχουμε φτιάξει. Ο μπαμπάς βουλευτής, η κόρη βουλευτίνα, η μαμά αντιπρόεδρος στο ΕΣΡ κι όλα αυτά από αριστερούς. Αλλά έπαιρναν "καταλάθος" και τα επιδόματα που έστελνε κάθε μήνα ο "απαρχαιωμένος διοικητικός μηχανισμός" του Ταμείου. Αν έτσι είναι η αριστερά στην Ελλάδα τι να περιμένεις απ' τους άλλους...
Ηθικό πλεονέκτημα έχει αυτός που μπορεί να μας απαλλάξει απ' την κρίση. Όλα εκ του αποτελέσματος κρίνονται, ιδίως στην πολιτική! Τα ευχολόγια δεν έσωσαν κανέναν, απ' όπου και αν προέρχονται.
Μού κάνει τρομερά αρνητική εντύπωση ότι δεν βάλατε τις απαντήσεις τής εφημερίδας.Τις είδα αλλού,σε μια πλήρη παρουσίαση.Θέσεις,απαντήσεις.Επίσης,λέτε "Σε ένα έχουν δίκιο μητέρα και κόρη: Δεν αποκλείεται να υπάρχουν συμφέροντα πίσω απ' την αποκάλυψη της υπόθεση".Πού στην ευχή το βλέπετε το δίκιο; Έχουν "δίκιο" γιατί τίς απεκάλυψαν "άτιμα" συμφέροντα; Πλυντήριο βλέπω.....
Ολα τα σπίτια ανοίγαν για τους αντάρτες που πολεμούσαν τον Εγγλέζο καταχτητή. Ολοι δίναν κάτι παραπάνω στους επαναστάτες που φέρναν τη δικαιοσύνη. Ο απλός λαός ήξερε οτι στο τέλος όλα θα πάνε στο μεγάλο σκοπό της λευτεριάς από την καπιταλιστική καταπίεση.Σήμερα τα μέσα αλλάξαν. Ντουντούκες αντί μυδραλιοβόλα. Δερμάτινα αντί αμπέχωνα. Το ύφος όμως παραμένει το ίδιο. Θα κατακεραυνώσει χωρίς έλεος όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει τις επιλογές Τους. Και τα λεφτά που παίρνουν όλα πάνε στη μεγάλη ιδέα. Κανένα προσωπικό όφελος. Οι αντεπαναστάτες που τόλμησαν να τα βάλουν με τους ηγέτες θα συντριβούν και ο λαός θα τραγουδάει τα τραγούδια της λευτεριάς πάνω από τα μνήματά τους.
Απογοήτευση...ΠΛΗΡΗΣ !Βρίσκω άθλιο αυτό πού συνέβαινε , αλλά ακόμα πιό άθλια καί ατυχή τήν προσπάθεια μάνας καί κόρης νά απαντήσουν όπως...απάντησαν !Τί μάς λένε δηλαδή...πώς ό κλέφτης κατά τήν στιγμή τής σύλληψης , λέει στούς αστυνομικούς ότι υπάρχουν άλλοι τετρακόσιοι κλέφτες τήν ίδια στιγμή πού έκαναν τό ίδιο...Σέ ευνομούμενες Χώρες , γιά ένα τέτοιο λόγο , ολόκληρη ή οικογένεια θά παραιτείτο από τήν Πολιτική καί Δημόσια ζωή γιά πάντα!Παντως η ορσαλια,η λινα Αλεξίου βρε..., μας δουλευει ασχημα όπως και χιλιαδες αλλοι..οΛοιπον ειναι ετων 69 και συνταξιουχος.αρα απο τα 51 οταν εργαζοταν ως δημοσιογραφος επαιρνε το επιδομα, το επαιρνε ως συνταξιουχος, το επαιρνε και στο Ε.Σ.Ρ,ΕΕΕΕΕΕ ΜΠΑΣΤΑ ΚΟΠΕΛΙΑ ΜΟΥ.Το αλλο να εισαι συνταξιουχος και να δουλευεις σε κρατικες θεσεις, αραγε ποισοι ακομα ειναι αυτοι;Στο Ε.Σ.Ρ μπήκε με Α.Σ.Ε.Π; Η λογο της φιλίας της με την Μαργαρίτα Παπανδρέου;
Το κυριο προβλημα δεν ειναι το αν επαιρνε το επιδομα αυτο (που οντως το επαιρνε προφανως, δεν το αρνηθηκε), αλλα το τροπος που παρουσιαστηκε αυτη η ειδηση.Μιλαμε για ενα επιδομα 28Ε/τεκνο το μηνα, που αφορα σε 400 (οπως αναφερεται) δικαιουχους. Αρα, αφενος το συνολικο κοστος ειναι αστειο για να χτυπησει πρωτοσελιδο (οταν ειδησεις για τρομακτικα μεγαλυτερα ποσα δεν μπαινουν καν στις σελιδες), αφετερου ειναι αποπροσανατολιστικο να ξεχωριζει μια μονο περιπτωση απο τις 400.Οσον αφορα το ιδιο το ρεπορταζ, αν ηθελε να ειναι αντικειμενικο, θα επρεπε προφανως να εχει ζητησει σχολιο απο την κα Αλεξιου (ως αμεσα ενδιαφερομενη). Θα επρεπε επισης, απο τη στιγμη που επελεγη για πρωτοσελιδο, να αναφερει (στο πρωτοσελιδο) ποιος ειναι ο υπευθυνος για αυτη την παραλειψη, το ιδιο το ταμειο δηλαδη που αξιολογει τα επιδοματα που δινονται.Στην τελικη συμφωνω με την κα Κωνσταντοπουλου, που αναφερει οτι τα πρωτοσελιδα ειναι για πολυ σοβαροτερες ειδησεις (και τετοιες υπαρχουν αφθονες), αν και διαφωνω με την επιχειρηματολογια της μητερας της (η λογικη τα πηραν κι αλλοι). Γι' αυτο και το συγκεκριμενο μου βρωμαει πολιτικη λασπη περισσοτερο απο ειλικρινες ρεπορταζ.
Παρ' ό,τι δεν συμφωνώ, αυτά που υποστηρίζει τo σχόλιό σας (όπως και του/της geoathens παραπάνω) θα έπρεπε να ίσως να υπήρχαν στις ανακοινώσεις των δύο γυναικών - εκ των οποίων η μία είναι μάλιστα δικηγόρος. Το ότι χρειάζονται αυτόκλητοι δικηγόροι (ή απλώς άνθρωποι με κατανόηση) του διαδικτύου για να εξηγήσουν τη στάση των δύο γυναικών δείχνει το πρόβλημα...Αλλά και πάλι, το ότι για δεκαετίες έπαιρνε 56 ευρώ κάθε μήνα (ως συνταξιούχος;!) ή το ότι το έπαιρναν και άλλοι δεν την ξεπλένει και ιδιαίτερα. Αν είχε απαιτήσει τη διακοπή πολλές φορές τις τελευταίες δεκαετίες, και αν δεν είχε αγγίξει τα λεφτά αλλά τα είχε αφήσει στην τράπεζα, τότε ας μας το πει/αποδείξει αυτή!Αντί να κατηγορεί αριστερά και δεξιά, ας δείξει τις αποδείξεις και το θέμα θα τελειώσει.
Δεν αθωώνω την κυρία Κωσνταντοπούλου. Ούτε λέω ότι κακώς δημοσιεύτηκε ότι δημοσιεύτηκε. Απλά σχολιάζω τον ΤΡΟΠΟ με τον οποίο αυτό έγινε και το ΣΚΟΠΟ, ο οποίος κατά τη ταπεινή μου κρίση (η οποία μπορεί να είναι υπερβολική, εσφαλμένη ή ότι άλλο θέλετε) ήταν η πρόκληση εντυπώσεων. Τώρα οσον αφορά τους δικηγόρους που λέτε, αν δε θέλετε να σχολιάζονται τα άρθρα σας από πολίτες (και όχι από δικηγόρους πολιτικών ή δημοσιογράφων) δεν έχετε παρά να απενεργοποιήσετε την επιλογή. Το ότι διαφωνώ με μια άποψη σας δεν σημαίνει ότι εσείς είστε σωστός και εγώ λάθος, ούτε το ανάποδο. Αλλοίμονο αν όσοι συμφωνούν μαζί μας είναι "καλοί" και όσοι διαφωνούν "είναι εντεταλμένοι συνήγοροι και υπερασπιστές"
Μα υπαρχουν στις ανακοινωσεις!Η ιδια η Κωνσταντοπουλου αναφερει οτι δεν εχει καμια σχεση με το συγκεκριμενο θεμα (αρα για ποιο λογο υπαρχει φωτογραφια της μπροστα μπροστα) και συνεπως αυτη η συσχετιση ειναι καθαρη πολιτικη πιεση. Επιπλεον, οπως ειναι προφανες απο την ανακοινωση, δεν κατακρινει το γεγονος οτι δημοσιευτηκε το συγκεκριμενο θεμα του ταμειου, αλλα τον τροπο που το εκανε και το πού αποσκοπουσε (η ανακοινωση της δεν εχει ουτε μια αναφορα στη μητερα της ή στο ιδιο το επιδομα).Η κα Αλεξιου απο την αλλη δεν αρνειται οτι επαιρνε το επιδομα, αλλα ουσιαστικα αρνειται τους χαρακτηρισμους του εν λογω δημοσιευματος και το κριτικαρει ως μονοπλευρο (το οποιο απ ο,τι φαινεται ειναι). Το αν εχει τα λεφτα στην τραπεζα τωρα ή τα βρει οταν ερθει η ωρα να τα επιστρεψει λιγη σημασια εχει στην τελικη, αρκει οντως να τα επιστρεψει (σε αντιθεση με αλλα δημοσια προσωπα που τους χαριζονται τα χρεη αβερτα).Οπως και να χει, δεν ενιωσα την αναγκη να παρω τη θεση του δικηγορου των δυο κυριων, ειναι ικανες και οι δυο να υπερασπιστουν τις θεσεις τους. Το συγκεκριμενο σχολιο ηταν προς οφελος της συζητησης και της σφαιρικης ενημερωσης.
Τα λεφτά που πήρανε από τον δημόσιο κορβανά είναι ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ των χρημάτων που γλύτωσε από τέλη κυκλοφορίας ο Λιαάπης.Δεν είδα τότε καμία απολύτως πρεμούρα απο την ...Αριστερά και την ..Πρόοδο για τα πρωτοσέλιδα και τα κίνητρα των δημοσιογράφων!Αντίθετα με ύφος χιλίων καρδινάλιων κατακεραύνωναν τον Λιάπη (σωστά) και με αφορμή τον Λιαάπη και οποιονδήποτε άλλο δεν ήταν της παράταξης τους για μικροκομματικά οφέλη.Λίγη λιγότερη υποκρισία λοιπόν παρακαλώ...
φίλε Arch Enemy, πρόσεξε αυτό που γράφει ο ανήθικος αυτουργός. Και στην περίπτωση του Λιάπη τόσο το ποσό, όσο και το γεγονός το ίδιο δεν είναι ιδιαίτερης σημασίας. Αν ήταν κάποιος άγνωστος το θέμα θα περνούσε στα ψιλά γράμματα, παρόλα αυτά έγινε μεγάλη σπέκουλα από όλα τα μμε. Και φυσικά τότε δεν βγήκε η Κωνσταντοπούλου να μιλήσει για σοβαρότερα πρωτοσέλιδα. Συμφωνώ ότι υπάρχει συγκεκριμένη σκοπιμότητα από την εφημερίδα αλλά θεωρώ ότι μόνη της η Κωνσταντοπούλου την καλλιέργησε, όλο αυτόν τον καιρό, οπότε θερίζει ότι έσπειρε.Όσον αφορά την ίδια την πράξη έχει περισσότερο συμβολική σημασία. Αν η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης του κράτους κάνει στραβά μάτια στα ψεύτικα επιδόματα τώρα που είναι αξιωματική αντιπολίτευση (και που θα έπρεπε να κατακεραυνώνει την κυβέρνηση για αυτά) τότε άμα γίνει κυβέρνηση τι θα κάνει;
Φιλε Double Helix, λιγες μικρες διορθωσεις.Οταν ελεγα για προσωπα που τους χαριζονται χρεη δε σκεφτομουν τοσο το Λιαπη οσο διαπλεκομενους επιχειρηματιες. Αυτοι δε βγαινουν ποτε στα πρωτοσελιδα, παρολο που εκει ειναι που χανονται τα εκατομμυρια.Σε αυτο που ειχα πει απ την αρχη δεν εχω δει να απαντησει ακριβως καποιος ακομα. Η Κωνσταντοπουλου τι σχεση εχει με το ολο θεμα, εκτος του οτι ειναι κορη της Αλεξιου; Ο Λιαπης οντως παρανομησε και δικαστηκε αντιστοιχα. Η Κωνσταντοπουλου πώς ακριβως εκλεψε στη συγκεκριμενη περιπτωση και τη βαζουν στο πρωτοσελιδο ως ηθικη (στα διαφορα σχολια μετασχηματιζεται και σε φυσικη) αυτουργο στο συγκεκριμενο αδικημα;Και για να κλεισω το ολο σχολιο, η Κωνσταντοπουλου στην ανακοινωση της κανει κριτικη στην εφημεριδα για τον ΤΡΟΠΟ που ανεδειξε το θεμα και για το οτι τη συνεδεσε με αυτο, ενω δεν ειχε καμια σχεση στην πραξη. Οποιος θελει να το παραβλεπει αυτο και να εξισωνει την τελεση ενος αδικηματος με την απλη συγγενεια με το προσωπο που αδικει, τοτε δεν εχουμε πολλα παραπανω να συζητησουμε.
δηλαδή καμμια 20ρια χρονια επί 60 ευρώ το μήνα λίγο λιγότερα από 15000 ευρώ μικροπραγματα που λέει και ο δημοκιδης πόσο είναι το όριο να κλεβουμε ρε μεγαλε όταν θα μας κυβερνας να δούμε τι κομπινες πρέπει να οργανωσουμε.
Απεχθάνομαι την εν λόγω κυρία ίσως περισσότερο από κάθε άλλη. Νομίζω ότι ξεπερνάει και την Παπακώστα της Νέας Δημοκρατίας στο βαθμό στον οποίο μου σπάει τα νεύρα. Ωστόσο νομίζω ότι το δημοσίευμα της Real News όντως απέχει από το να είναι αντικειμενικό.Είναι σύνηθες το φαινόμενο, δημόσιοι υπάλληλοι να λαμβάνουν τέτοιου είδους επιδόματα ακόμα και μετά τη παρέλευση της περιόδου για την οποία τα δικαιούνται. Μετά το θάνατο του πατέρα μου, ενώ εγώ ήμουν εξι χρονών, βγήκε η σύνταξη του στο όνομα μου, την οποία την έπαιρνα λόγω σπουδών μέχρι τα 26 μου χρόνια. Ωστόσο τα λεφτά συνεχίζουν να κατατίθενται στο λογαριασμό από το 2007 και μετά. Έχουμε ενημερώσει με τη μητέρα μου πολλές φορές τις αρμόδιες υπηρεσίες του δημοσίου χωρίς αποτέλεσμα. Φυσικά τα λεφτά δεν τα έχουμε πειράξει και είναι ολόκληρο το ποσό στο λογαριασμό για να το επιστρέψουμε όταν επιτέλους ελεήσουν οι αρμόδιοι να τα ζητήσουν.Αυτό ίσως θα έπρεπε να κάνει η εφημερίδα. Να δει κατά πόσο τα χρήματα έχουν σηκωθεί από τον λογαριασμό, πράγμα που όντως θα αποτελούσε σκάνδαλο και όχι να εστιάζει μόνο στο γεγονός ότι τα χρήματα μπαίνουν αυτόματα σε ένα λογαριασμό ως αποτέλεσμα της κακοδιοίκησης του κράτους, μόνο και μόνο για χάρη της δημιουργίας εντυπώσεων.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει απλά να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται τίμια έλεγαν οι Ρωμαίοι. Όταν πολιτεύεσαι και διεκδικείς για τον εαυτό σου το ρόλο του Κάτωνα του Τιμητή, ε τουλάχιστον τσέκαρε τι λεφτά μπαίνουν στο λογαριασμό σου. Αλλιώς είσαι τουλάχιστον αφελής...
Πολιτεύτηκε η κυρία Αλεξίου και δεν το μάθαμε; Ή μήπως επιμένετε πως όφειλε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου να κάνει έλεγχο στη σύνταξη της μητέρας της πριν κατεβεί στην πολιτική;
δηλαδή μόνο εγώ σοκάρομαι που η μαμά τη κόρης-υποψήφιας του υποτιθέμενα πιο προοδευτικού από τα μεγάλα κόμματα, κατέχει τόσο υψηλόβαθμη θέση σε έναν από τους πιο συντηρητικούς και αναχρονιστικούς θεσμούς της χώρας; (ΕΣΡ)
Φαντάζομαι πως το τι επιλέγει κανείς να κάνει στη ζωή του δεν(θα έπρεπε να)σχετίζεται από το επάγγελμα των γονιών του.Με την ίδια λογική αν η μητέρα της εργαζόταν σε Φιλανθρωπικό Οργανισμό ή Κέντρο Απεξάρτησης,τότε,θα ήταν πιο συμπαθής η κόρη?ή πιο άξια για να συμμετέχει στη βουλή? Δεν υπερασπίζομαι την κ. Κωσταντοπούλου (που καταφέρνει να γίνεται όλο κ πιο αντιπαθής όσο περνά ο καιρός) αλλά ας ξεφύγουμε από αυτό το σκεπτικό.
Εντάξει και ο Κιμ Γιονγκ-ουν επέλεξε να κάνει κάτι που σχετίζεται το το επάγγελμα του πατέρα του. Για ορισμένες ενασχολήσεις από ότι φαίνεται η ιδιότητα των γονιών και η στήριξη που μπορούν να προσφέρουν αυτοί και ο ελιτ κύκλος τους αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ή πολύ σημαντικό πλεονέκτημα.
Αταξινόμητος, πολύ σωστά! Δεν είπα πως δεν σχετίζεται (δεν το ξέρω) αλλά μέχρι αποδείξεως του συσχετισμού και της βοήθειας που ίσως πήρε από τη μητέρα και μπήκε σε χωράφια που η προσωπική της αξία δεν δικαιολογούσε ας εστιάσουμε στο θέμα με το επίδομα... είναι αρκετά ντροπιαστικό από μόνο του.Όχι τίποτα άλλο αλλά αν συνεχίσουμε με το σκεπτικό τι δουλειά κάνει η μάνα/ο πατέρας ε,αδικούμε και κόσμο στην τελική.Γενικότερα
Η πιθανότητα να υπάρχουν τόσοι πολλοί συγγενείς πρώην πολιτικών (με την ευρεία έννοια) στη βουλή/δήμο κτλ. για τυχαίους πέραν την συγγενικής τους σχέσεις λόγους είναι εξαιρετικά μικρή. Εναλλακτική διατύπωση - η συγγένεια αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα ανάδειξης κάποιου στην πολιτική σκηνή. Αυτό ακριβώς λένε τα δεδομένα. Στα λοιπά επαγγέλματα δεν με ενδιαφέρει τι συμβαίνει και αν συμβαίνει κάτι ανάλογο οι λόγοι είναι διαφορετικοί (δες "έτοιμη επιχείρηση", έτοιμη πελατεία, διαθέσιμο κεφάλαιο, γνωριμίες). Τώρα που το σκέφτομαι ίσως να είναι και οι ίδιοι...