Απεργία την Πρωτομαγιά

Πόσο πιο μπάχαλο θα έκαναν οι γυναίκες το Άγιο Όρος

Πόσο πιο μπάχαλο θα έκαναν οι γυναίκες το Άγιο Όρος Facebook Twitter
65

Καθώς ο Πάπας έκανε την πιο φιλελεύθερη δήλωση που έχει γίνει ποτέ, οι δικοί μας συχνά προωθούν το μίσος και τον ρατσισμό. 

Αυτά όμως που βλέπουμε στο κονάκι -απ' τα οποία ανάθεμά με αν έχω βγάλει νόημα κι αν έχω καταλάβει τι συμβαίνει- δείχνουν πως μαζί με κάποιους φωτισμένους, στο Άγιο Όρος βρίσκεται η σάρα και η μάρα, με τον μαύρο μανδύα της απόκρυψης. 

Πέρα απ' τους φωτισμένους, συναντάς τα πάντα: κακοποιούς που βρίσκουν καταφύγιο εκεί και 'μεταμφιέζονται' σε καλόγερους, παιδόφιλους, διάφορους που ήθελαν να αποφύγουν το στρατό, αρκετούς παραθρησευτικούς φανατισμένους που είναι έτοιμοι να τσακωθούν για τα πάντα. 

Έχουμε επίσης αυτούς που πήγαν γιατί άκουσαν ότι είναι ο Παράδεισος των Γκέι, αλλά και αυτούς που κάνουν ιερές Μπίζνες, και επικαλούμενοι τον Θεό τη γλιτώνουν - ή ελέγχουν και κυβερνήσεις καμιά φορά! Συχνά διαπιστώνει κανείς ότι στο Άγιο Όρος πολλοί μοναχοί θεωρούν τις μονές κτήμα τους: δεν καταλαβαίνουν ότι είναι περαστικοί και απ' αυτές και απ' τη ζωή και έχουν χρέος να τις συντηρήσουν για τις επόμενες γενιές, αντί να δείχνουν μικρότητα και να φέρονται με κακία σαν την τελευταία κατίνα ή σαν τον άπληστο λιγούρη. 

Δεν καταλαβαίνω τι τους πειράζουν οι γυναίκες στο Άγιο Όρος και πώς ένας σεξιστικός παμπάλαιος κανόνας πρέπει να ισχύει ακόμη. 

Οι γυναίκες τους έφταιξαν! Για να έχουν την ησυχία τους και να μην έχουν πειρασμούς, όπως λένε; Ή μήπως, μερικοί τουλάχιστον, για να κάνουν ό,τι αμαρτία θέλουν χωρίς κανέναν έλεγχο γυναικών.

Δεν χρειάζεται να επιτραπούν σε όλο το Άγιο Όρος. Υπάρχουν μονές ή περιοχές που μπορεί να επιμείνουν ότι θα "μολυνθούν" αν βρεθούν εκεί γυναίκες, και μπορεί αυτό, όσο βλακώδες κι αν είναι, να γίνει σεβαστό. Ας μπορούν όμως να κυκλοφορούν όπως και σε κάθε μέρος της Ελληνικής Επικράτειας, να λατρεύουν ισότιμα τον Θεό τους, έστω και σε ένα κομμάτι του Αγίου Όρους. 

Δεν νομίζω ότι θα γίνει χειρότερη η κατάσταση εκεί απ' ό,τι είναι έτσι κι αλλιώς. 

Ίσως μάλιστα να δείξουν επιτέλους στις γυναίκες ότι δεν θεωρούν την Παναγία την μόνη γυναίκα πραγματικά άξια λόγου...  

Πόσο πιο μπάχαλο θα έκαναν οι γυναίκες το Άγιο Όρος Facebook Twitter

ΥΓ. Υπάρχει και η αντίθετη άποψη και μάλιστα και από πιστές γυναίκες. Από άρθρο της Λιάνας Κανέλλη υπέρ του αβατου στο Άγιο Όρος:

Όταν διάβασα στις εφημερίδες πως δύο κοινοτικές κυρίες αξιωματούχοι βγήκαν να μας επιτιμήσουν που επιμένουμε στο Άβατον του «Περιβολιού της Παναγιάς» μας, ανάμεσα σε κάτι φληναφήματα περί ισότητας των δύο φύλων, διακρίσεις κι άλλα τέτοια εκ του πονηρού, όταν τα έργα απάδουν των μεγαλοστομιών, στην αρχή γέλασα. Ύστερα δημοσιογραφικών πονηρεύτηκα, ανησύχησα, για να οργιστώ εντέλει από το ενδεχόμενο να πρέπει να είμαι συνεχώς σε ...αγιορείτικη επιφυλακή.

Ήθελα να τις έχω μπροστά μου με ελληνικό κρασί και ψωμοτύρι, σε άγιες νύχτες ανοιξιάτικες, να μυρίζει αγιόκλημα και θυμάρι, να σκάνε μέσα στα ρούχα του ορθολογισμού τους και να τους μιλάω ώρες για τον έρωτα της ελευθερίας.

Να προσπαθώ να τους πω πως για μας εδώ, τους εναπομείναντες και τις εναπομείνασες, ρωμιούς και ρωμιές, ο έρωτας είναι που έφερε το Άβατον του Ορους. Και πως στην κλίμακα των δικών μας αξιών, όπου θα βρεις κομουνιστή να κάνει το σταυρό του και παπά με το ντουφέκι να υπερασπίζεται τα ντουβάρια του και ελεύθερους πολιορκημένους και γυναίκες να χορεύουν κατά γκρεμού και μιαν Ανάσταση ακατανόητη, αφού πεθαίνεις με την πίστη πως ο θάνατος με θάνατο νικιέται.

Τι να τους πω; Πως το Άβατον το σεβάστηκαν επί τετρακόσια χρόνια οι μουσουλμάνοι κατακτητές μας; Πως, όποτε κατατρεγμένος, διωγμένος λαός, γυναικόπαιδα, έτρεξαν να κρυφτούν στο Άγιον Όρος. Το Άβατον ήρθη, όπως με την Αγάπη και για την Αγάπη αίρεται ως και η ελευθέρια;

Θα με κοίταζαν ωσάν κάτοικο άλλου πλανήτη αν τους έλεγα πως, όποιος προσπαθήσει να παραβιάσει το Άβατον θα βρει σ' αυτό το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής ως άπαρτο ανάχωμα, πρώτες και καλύτερες τις γυναίκες αυτού του τόπου που δεν μετράνε την «ελευθερία» και τα «δικαιώματα τους» με το μέτρο που κονταίνει την πίστη των ανδρών τους. Πως δεν συλλογίζονται με το μέτρο των δήθεν δημοκρατών που καμώνονται τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αποδέχονται την αποικιοκρατική πολιτική, τα στρατηγικά συμφέροντα με χώρες βαφτισμένες «χώρες του τρίτου κόσμου» και το εμπάργκο στα παιδάκια του Ιράκ, ως το απαραίτητο μέτρο συνετισμού της ηγεσίας τους.

Ποιος θα τολμήσει και κυρίως ποια γυναίκα πολιτικός να αντιπαρατεθεί σε μια στάση ζωής ελληνίδας γυναίκας που ακόμη κι όταν πονάει και δεν καταλαβαίνει γιατί ο γιος της αφιερώνεται στο Χριστό και χάνεται στο «Περιβόλι της Παναγιάς» το μόνο που δε σκέφτεται είναι να αντιπαρατεθεί στη βούληση του Άλλου, πατώντας εκεί όπου η ίδια δοξάζεται ως γυναίκα όσο πουθενά αλλού. Είναι παράλογο, λοιπόν, το Άβατον;

Πόσο; Ίσως. όχι τόσο για μας όσο το... πολιτισμένο γεγονός να υπάρχουν κέντρα διασκέδασης στη Δύση όπου οι πορτιέρηδες αποφασίζουν ποιος μπαίνει μέσα και ποιος όχι, με μόνο κριτήριο την όψη, τα ρούχα και τον... αέρα κοσμικότητας που αποπνέουν. Πώς να το καταλάβει το Αβατον αυτή η Δύση;

Νισάφι πια! Εκτός κι αν αληθεύουν οι πληροφορίες πως τάχαμου η Ουνέσκο για να πατήσει πόδι εκεί όπου της λένε πως υπάρχουν θησαυροί, με σταυροψυχάρεια τερτίπια και κατάλληλη διπλωματική εκμετάλλευση της βαλκανικής πολυεθνικότητας των μονών, μηχανεύεται να θέσει υπό την προστασία της το Άγιον Όρος. Στον τόπο μας κάποιος πρέπει να τους πει όλων αυτών των προστατών πως την προστασία αυτήν εμείς, άνδρες και γυναίκες, τη λέμε νταβατζιλίκι, την απεχθανόμαστε και την πατρίδα ακόμη και με Εφιάλτες δικούς μας, δεν την βγάζουμε στο κλαρί. Τη δε πίστη μας που δεν ξέπεσε ποτέ στην κοσμικότητα των συγχωροχαρτιών, την υπερασπιζόμαστε με αίμα.

Σ' αυτήν την Ορθόδοξη «πόρτα» του Ουρανού, οι δικοί μας άντρες μάς αφήνουν εμάς τις αγαπημένες τους κέρβερους. Και βρυχώμεθα κάθε που κάποιος ή κάποια βαφτίζει «πολιτική», το ανίερο δικαίωμα να παρεμβαίνει στην ιερότητα της προσευχής που δεν καταλαβαίνει. Αν δε, προσπαθήσει να την ...εφαρμόσει κιόλας, δαγκώνουμε.

ΥΓ2. Ακόμα θυμάμαι έναν ανόητο καλόγερο στους Πρωταγωνιστές, απ' το Άγιο Όρος που ανάμεσα στις άλλες απιθανότητες για το άβατο είπε κι αυτό:

"Οι γυναίκες που παραβίασαν το άβατο όλες είχαν άσχημο τέλος. Η Μαλβίνα Κάραλη ήρθε κάποτε κρυφά στο Άγιο Όρος παραβιάζοντας το άβατο και είδατε πού κατέληξε! Της έστειλε ο Θεός καρκίνο".

Ο λόγος του Θεού, φίλοι μου. Μόνο στο Άγιο Όρος. 

65

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
Μάλλον χρειάζεσαι επειγόντως διακοπές, ΜίSHκιν. Κλείσε λίγο την οθόνη, θα σε βοηθήσει να ηρεμήσεις. Υ.Γ. Δεν το ήξερα οτι ο Κάφκα συμβάλλει στο πρεστίζ ενός σχολίου. Αυτό απο πότε ισχύει, απο σήμερα ή απο τον προηγούμενο μήνα;
Απο πάντα ισχύει και όχι μόνο για τον Κάφκα αλλά για πολλά σύμβολα και προσωπικότητες που διάφοροι οικειοποιούνται για διάφορους wtf λόγους..Βαρέθηκα για σήμερα, φαντάζομαι όμως οτι θα τα ξαναπούμε σε κάποιο άλλο ποστ που θα αφορά αποκεφαλισμούς αθώων εις το όνομα του κορανίου (ή κάτι τέτοιο) με εμένα να αντιτίθεμαι σφόδρα σε αυτες τις πρακτικές και εσένα να λες οτι αυτά γίνονται και άλλου (ή κάτι τέτοιο)Αυτή η δουλειά γίνεται με εσένα..
@μισκιν:συμφώνησα για το συγκεκριμένο σχόλιο. μάλλον διαβάζεις μεμονωμένες λέξεις και χάνεις το νόημα των σχολίων(μου). αυτή η τακτική οδηγεί σε βαρετές επαναλήψεις που δεν έχουν καμια σχέση με τον διάλογο.
Ας στο κάνω πενηνταράκια.Αφού συμφωνείς με την αρνητική επιρροή του χριστιανισμού χωρίς να χρειάζεσαι διευκρίνηση για τις εξαιρέσεις κλπ ας κάνεις το ίδιο με την αρνητική επιρροή του ισλαμισμού χωρίς να χρειάζεσαι διευκρίνηση για τις εξαιρέσεις κλπ.Οπότε να θυμάσαι το γεγονός ότι συμφώνησες χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις για την αρνητική επιρροή της θρησκείας και να εφαρμόσεις την ίδια στάση την επόμενη φορά που θα δεις μια ανάλογη αρνητική κρίση που να αφορά τη θρησκεία του ισλάμ.Χωρίς να μου απαντάς τα (βαρετά όντως) ίδια και τα ίδια
Επιστρέφω τα πενηνταράκια σου γιατί είναι κάλπικα. Δεν μιλάς απλώς για αρνητική "επιρροή" του ισλαμισμού.Εκφράζεσαι γενικώς με εμπάθεια και αλαζονεία για ΟΛΟΥΣ τους μουσουλμάνους. Συμφώνησα στο πιο πάνω σχόλιο σου για δυο λόγους: 1. το σχόλιο αφορούσε μια πολυ συγκεκριμενη πρακτική - αυτήν του γελοίου άβατου - και όχι όλους όσους ονομάζονται χριστιανοί. 2.θέλησα να σου δείξω οτι δεν έχω ανάγκη απο αντιπαλότητες για να υπάρξω.Προσπάθησε πάντως λίγο ακόμα για την κατανόηση του κειμένου.Εξασκήσου με λίγο Κάφκα. Η μήπως ένα οποιοδήποτε βιβλιαράκι της ALice Miller; Καλό θα σου κάνει.
drink your coffee 1.8.2013 | 10:41 Το ότι καταφέρομαι εναντίον ΟΛΩΝ των μουσουλμάνων είναι κάτι που συμπέρανες απο τη κεφάλι σου. Υπάρχουν μουσουλμάνοι οι οποίοι ντρέπονται για τα εγκλήματα που συνεχίζουν να γινονται εις το όνομα του ισλάμ και εγώ υποστηρίζω αυτούς. Οι Ταλιμπάν πάντως του Αφγανιστάν ΔΕΝ είναι απο αυτούς για να σου θυμίσω το τελευταίο θέμα που ΕΣΥ θεώρησες ότι καταφέρομαι εναντίων ΟΛΩΝ των μουσουλμάνων, ενώ εγώ προέβλεψα έαν φρικαλέο μέλλον για τις γυναίκες στο Αφγανιστάν μετά την αποχώρηση των δυτικών στρατευμάτων και την επανάκτηση του ελέγχου απο αυτά τα ΟΡΚ.Δεν συμφώνησες όμως τοτε για τη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά έλεγες πάλι τα δικά σου με τη συνήθισμένη ΣΟΥ μεταμοντέρνα ξερωλίαση.Τον Κάφκα άστον, θα τρίζουν τα κόκαλα του με τα reductio ad absurdum σου, που προσπαθείς να υποστηρίξεις χρησιμοποιόντας για πρεστίζ το όνομα του.
προσωπικα θεωρω οτι ειναι "πειραγμενοι" αλλά δεν θα κρινω αντιστοιχα την τρελα κανένα οσο δεν ενοχλει καποιον αλλο.Και επειδη ως συνηθως δεν υπαρχει και πολυ επαφη δειτε την εκπομπη του CBS 60 minutes με αφιερωμα για το Mount Athos.http://www.cbsnews.com/8301-18560_162-57345246/mount-athos-a-visit-to-the-holy-mountain/Θα δειτε ενα Αμερικανο που τα παρατησε ολα, μενει εκει και δεν επεστρεψε Αμερικη ουτε για να δει το πατερα του που πεθαινε.Προσευχοταν λεει ομως οποτε ... κάνει το ιδιο. Μπορει να μην την παλευουν αλλα το προτιμω (εφοσον δεν ενοχλουν κανενα) απο το να εχουμε καημο γιατι δεν μπορουμε να κανουμε ... μπανιο στο τριτο ποδι!!!
Άρη σχετικά με την φωτό του μοναχού με την βόμβα στο χέρι, κάπου (δεν θυμάμαι που είναι η αλήθεια) διάβασα ότι υπάρχει περίπτωση να είναι αποτέλεσμα μοντάζ...επίσης, μου φαίνεται άστοχο να κατηγορείς την Ορθόδοξη Εκκλησία για οπισθοδρομικότητα και ιερές μπίζνες (αμφότερα συμβαίνουν, συμφωνώ) και να νγάζεις λάδι το Βατικανό...όχι φυσικά ότι έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας
@ιαπετός: αφού είναι δικό τους θέμα γιατί να πληρώνουν οι γυναίκες φόρους για τις μαύρες ρόμπες που κατοικοεδρεύουν εκεί; γιατί δέχονται κονδύλια της εοκ; ας πορευτούν με την εκ του πατρός και του υιού και του αγίου πουλιού ευλογία. οι μολυσμένες/ ακάθαρτες/πονηρές γυναίκες - εν πλήρει αντιθέσει με τους πεντακάθαρους/αγνούς και αθώους άντρες - τι φταίνε και πρέπει να τους πληρώνουν κιόλας;
"Ας μην υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά, και ότι είναι του Καίσαρος τω Καίσαρι, κι όχι του Θεού..." Αυτό ακριβώς θέλω να πω με "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι...". Ας διακόψουν κάθε σχέση με τα εγκόσμια, και η Πολιτεία να μην έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά. Από εκεί και πέρα ας έχουν και face control. Δε με νοιάζει. Τζάμπα μου την λες...
μην ξεχάσεις να διαδηλώσεις και για να χειροτονούνται οι γυναίκες όσο για το παραμυθάκι της Ευρώπης, ξυπνάτε: η τότε ΕΟΚ δέχθηκε το αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους όπως είναι...
εδω και 1000 χρονια περιμεναν τους φορους του ελληνικου κρατους νομιζεις... απο οσο ξερω οι μοναχοι δεν μισθοδοτουνται απο πουθενα αρα για ποιιο ακριβως πραγμα μιλας;;; ο αλλος επανω περιμενει να ανοιξουν οι "πορτες" για να κανει κανενα μπανιο. το μονο που μας ενοχλει ειναι οτι δεν εχουν καταληφθει ολες οι παραλιες της γης απο beach bar.οι ανθρωποι ειναι στην "φαση" τους πολυ απλα, δεν την συμεριζομαι, αλλα το μονο που δεν μου λειπει τωρα ειναι να ασχοληθω με την δικη τους, εθελοντικη, μη επιβαλλομενη σε κανενα αλλο φαση..
Δεν γνωρίζω πολλά, ξέρω πάντως ότι τα μοναστήρια έχουν οικονομική δραστηριότητα και δε φορολογούνται. Είχα αγοράσει κάτι κρασιά από ένα κιόσκι-περίπτερο της μονής, και έπειτα πληροφορήθηκα τα σχετικά. Από τη στιγμή που έχουν επαφές με τον έξω κόσμο και κερδίζουν λεφτά, δηλαδή έχουν πάρε-δώσε με την αγορά, θεωρώ άδικο να μην επιβάλλεται φορολογία στις οικονομικές δραστηριότητές τους. Επίσης, ας λυθούν οι κτηματικές διαφορές με το Κράτος, και από εκεί και πέρα ας κάνουν ό,τι τους "φωτίσει" ο "πανάγαθός" τους. Ή αφήνεις τα εγκόσμια και πέρνεις τα βουνά, ή συμμετέχεις σε αυτά, και υπόκεισαι στους νόμους της Πολιτείας. Θεός ή αγορά...
ΡΕ ΔΕΜΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΤΙ ΛΕΤΕ....ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΞΥΠΝΑΤΕ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΕΙ Η ΑΛΙΘΙΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ...ΠΗΓΕΝΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΙΣΣΙΑ Η ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΟΝΟ..ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ CIAO KAI ΤΙΣ ΨΕΥΤΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΗΤΕ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΗ Η ΖΩΗ ΣΑΣ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΙΑΝΕΙ
Ενδιαφέρουσα έρευνα του Ιού για το άβατο. Στο δέυτερο μέρος αναφέρονται και μαρτυρίες ότι δεν ήταν τόσο φιλόξενοι οι καλόγεροι στους κατατρεγμένους όπως μας λέει η Κανέλη.http://www.iospress.gr/ios1996/ios19961110a.htm
btw οτι υπαρχει ενα μερος που δεχονται κακοποιους, δεν μου κανει και τοσο κακο. δεν σε γεμιζει ελπιδα οτι υπαρχουν μερη που οι αλλοι δεν σε κρινουν για το τι εχεις κανει στο παρελθον; σκεφτονται με αλλο τροπο και ηδη απο μια προταση σου φαινεται οτι δεν μπορουμε να το καταλαβουμε.ας μην το παιζουμε οτι ξερουμε καλυτερα απο αυτους τι πρεπει να γινει σε μια περιοχη που την αυτοδιοικουν.
δηλαδη οτι θελουν να εχουν ενα κλειστο club είναι τοοοοοσο δύσκολο να το καταλαβουμε;;; υποθετω υπαρχουν αρκετα club που δεν δεχονται straight, δεν δεχονται αντρες, δεν δεχονται γυναικες, δεν δεχονται κοντους, δεν δεχονται χοντρους, δεν δεχονται φατσες που δεν ταιριαζουν στον πορτιερη.και εχουν διαρκεια ζωης καποια χρονια.αυτο το κλαμπ εχει μια χιλιετια, μας ενδιαφέρει να μπούμε;;;
Συμφωνώ απόλυτα Άρη! Τα ίδια έλεγα και στον . . συμμαθητή μου στο νυκτερινό λύκειο, έναν μοχθηρό τραγόπαπα, και μου' λεγε αυτή την μπούρδα περί χώρου αφιερωμένου στην Παναγία κλπ, σε μιά γυναίκα που αποδεδειγμένα έχει υπάρξει . . και να απαγορεύεται στις γυναίκες να το επισκέπτονται;! Άκυρο; Άδικο; Παράλογο και παρανοικό;Αργότερα έμαθα πως ο τραγόπαπας έκανε μάτι στις υπόγειες δημόσιες τουαλέτες στην πλ. Βάθης . . . και ποιός ξέρει και τί άλλο έκανε εκεί κάτω. Και αυτό το υποκείμενο πάει μετά και κάνει ηθικολογικό κήρυγμα στον κόσμο; . . Μπλιάχ.Είναι γνωστός πάντως ο φαλλοκρατισμός και μισογυνισμός της εκκλησίας.Χθες ο πάπας είπε πως 'ποιός είμαι Εγώ να κρίνω τους ομοφυλόφιλους;' . . Και όλα τα ΜΜΕ αναφώνησαν με μιά φωνή 'οι εξαιρετικά φιλελεύθερες δηλώσεις του πάπα!!' . . . Η απάντηση του πάπα στο ερώτημα να 'επιτραπεί' στις γυναίκες να γίνουν ιερείς: "definitively ... closed the door" to women priests.Μας φοβούνται σαν ο διάολος το λιβάνι
...το να χρησιμοποιείς το αστείο κείμενο της κανέλλη σαν την αντίθετη άποψη, σε εκθέτει... βέβαια και το ύφος γραφής της τοποθέτησης σου σε εκθέτει, διότι μας παραδίδεις ένα λαϊκιστικό, λιβελογράφημα. Ίσως όμως να θεωρείς πως αυτό είναι το επίπεδο αυτού εδώ του χώρου. Εκτιμώ πως ένα θέμα σαν και αυτό, απαιτεί λίγο βαθύτερη έρευνα, και περισσότερη σοβαρότητα. Και κυρίως, έχεις πάει ποτέ στο Άγιον Όρος;
Φίλε μου, τί ψάχνεις να βρείς τώρα μέσα στο χαμό των μπλογκς και των social media, όπου χάνεται κάθε έννοια διαλόγου και κάθε άποψη χαρακτηρίζεται σωστή και έγκυρη όχι από τα επιχειρήματά της αλλά από το πόσα like παίρνει? Το κακό είναι ότι στον πειρασμό αυτό μπαίνουν και σοβαροί αρθρογράφοι όπως ο κ. Δημοκίδης...
AYTΟΣ Ο ΠΟΝΙΡΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΟ...ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΗ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΗ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΑΣ ΠΑΕΙ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΝΑ ΔΕΙ ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...ΑΛΛΑ ΦΕΝΕΤΕ ΟΤΙ Η ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΚΑΙ Η ΑΚΟΛΑΣΙΑ ΑΡΕΣΗ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΗΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΡΕ ΠΟΥ ΗΜΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ..ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΠΑΛΙΟ ΜΑΣΩΝΟΙ ΞΕΠΟΥΛΙΕΣΤΕ ...ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΟΜΩΣ Η ΒΡΩΜΑ
ΣΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΒΡΙΚΑΙΣ ΤΑ ΛΩΓΙΑ ΝΑ ΕΥΚΡΑΣΕΙΣ...ΕΦΚΡΑΣΕΙΣ...ΕΚΦΦ... τελοσπάντων... ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΙΧΟΥΜΕ ΟΛΗ ΣΤΟ ΜΗΑΛΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΑΙ ΤΙ ΔΗΝΑΤΟΤΙΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΔΗΝΑΤΑ. ΜΠΡΑΒΩ ΑΔΕΦΡΕ ΜΑΡΜΑΡΟΜΕΝΕ ΒΑΣΙΛΙΑ.ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΠΟΝΙΡΕ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.
το συνεπές πάντως (σύμφωνα με τις προηγούμενες αντιδράσεις σου) θα ήταν να μη συμφωνήσεις και να μου επισημαίνεις ότι δεν είναι σωστό να προσβάλω εκατομύρια χριστιανούς ή κάτι τέτοιο.