Φιλελεύθερες δηλώσεις από τον Πάπα Φραγκίσκο

Φιλελεύθερες δηλώσεις από τον Πάπα Φραγκίσκο Facebook Twitter
7

Ο Πάπας Φραγκίσκος βρισκόταν στο αεροπλάνο που τον μετέφερε πίσω στην Ιταλία και μίλησε για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά με τους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο πρώτο του διεθνές ταξίδι στη Βραζιλία όταν προέβη σε μια από τις πιο φιλελεύθερες δηλώσεις που έχουμε ακούσει ποτέ από έναν Ποντίφικα. 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πως θα αντιδρούσε αν μάθαινε ότι ένας ιερέας είναι ομοφυλόφιλος, αλλά όχι σεξουαλικά ενεργός, απάντησε: "Ποιός είμαι εγώ που θα κρίνω έναν ομοφυλόφιλο που θέλει να αναζητήσει τον κύριο;", μιλώντας στα Ιταλικά. "Δεν μπορείς να περιθωριοποιείς αυτούς τους ανθρώπους. 

Οι δηλώσεις του Πάπα, όπως διαβάζουμε στη Wall Street Journal, συνδέονται με το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει επί των ημέρων του προηγούμενου Πάπα, όταν δημοσιοποιήθηκε μια μυστική έκθεση του Βατικανού που έκανε λόγο για την ύπαρξη ενός gay λόμπι που έκανε κουμάντο στην Αγία έδρα. Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε μια διάκριση: "Πρέπει να διαχωρίζεις το γεγονός ότι ένας άνθρωπος είναι gay, με το γεγονός της ύπαρξης ενός λόμπι. Το πρόβλημα δεν είναι ότι έχεις μια σεξουαλική κατεύθυνση. Το πρόβλημα είναι το να δημιουργείς λόμπι".

O Πάπας Φραγκίσκος ήταν αρνητικός στο θέμα της χειροτόνησης γυναικών. Το Βατικανό έχει εκφραστεί οριστικά για το συγκεκριμένο θέμα από την εποχή του Ιωάννη Παύλου, είπε.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς με τον αστείο ντόρο που έχουν προκαλέσει τα διεθνή πρακτορεία τις τελευταίες τρεις μέρες σχετικά με τις δήθεν "φιλελεύθερες" δηλώσεις του πάπα.Το μόνο που είπε είναι ότι εφόσον ένας ιερέας τηρεί τον κανόνα της αγαμίας, ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται για το κατά πόσο ο εν λόγω ιερέας είναι ετεροφυλόφιλος ή γκέι. Άλλωστε δεν έχει και την πολυτέλεια να τους κοσκινίζει - τα τελευταία χρόνια αυτοί που επιθυμούν να χειροτονηθούν γίνονται όλο και πιο σπάνιοι.Ταυτόχρονα όμως δηλώνει ότι είναι κακό οι ιερείς να ανήκουν σε γκέι κυκλώματα και "λόμπι". Μόλις πριν ένα μήνα διέρρευσε κι άλλη δήλωσή του σύμφωνα με την οποία υπάρχει γκέι "λόμπι" στο Βατικανό. Χρησιμοποιεί εκφράσεις που παραπέμπουν σε κάποια σκοτεινή συνωμοσία ομοφυλόφιλων στους κόλπους της εκκλησίας χωρίς ποτέ να διευκρινίζει τι ακριβώς εννοεί. Θυμίζω ότι η έκφραση "γκέι λόμπι" χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά όταν ο ιταλικός τύπος συνέδεσε την παραίτηση του προηγούμενου πάπα με κυκλώματα εκβιασμού γκέι ιερέων. Ο Φραγκίσκος είναι ο άμεσα ωφελημένος από αυτή την παραίτηση, που ήταν και η πρώτη παραίτηση πάπα μετά από έξι αιώνες. Παρόλα αυτά μέχρι τώρα δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον να πέσει φως στην υπόθεση.Τρία χρόνια πριν, τον καιρό που ήταν καρδινάλιος στην Αργεντινή, είχε ξεσηκώσει κίνημα εναντίον της τότε κυβέρνησης με αφορμή την αναγνώριση του γάμου ομοφύλων, δηλώνοντας μάλιστα ότι ο σχετικός νόμος αποτελεί "επίθεση στα σχέδια του Θεού".Προφανώς τότε δεν είχε κανένα πρόβλημα να "κρίνει" τους ομοφυλόφιλους. Και σίγουρα δεν έχει αλλάξει τις απόψεις του έκτοτε, αν κρίνει κανείς από τη λυσσαλέα αντίδραση της Καθολικής Εκκλησίας όταν ο ίδιος νόμος ψηφίστηκε στη Γαλλία φέτος. Απλώς τα διεθνή media αποκτούν μνήμη χρυσόψαρου όποτε θέλουν να πουλήσουν ένα πιασάρικο θεματάκι.
Από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς για τον ντόρο που έχουν ξεσηκώσει τα διεθνή πρακτορεία εδώ και τρεις μέρες με τις δήθεν "φιλελεύθερες" δηλώσεις του πάπα.Το μόνο που είπε είναι ότι αν ένας ιερέας τηρεί τον κανόνα της αγαμίας, ο ίδιος δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το αν ο εν λόγω ιερέας είναι ετεροφυλόφιλος ή ομοφυλόφιλος. Άλλωστε δεν έχει και την πολυτέλεια να τους κοσκινίζει - τη σήμερον ημέρα δεν είναι και πολλοί όσοι επιθυμούν να γίνουν καθολικοί ιερείς.
περσινή ξινή σουλτανίνα:"The comments did not fundamentally change the policy of the Catholic Church, which holds that while homosexual orientation is not sinful, homosexual acts are “intrinsically disordered”.οπότε νιαι, μπορείς να είσαι homo (μόνο) στο φαντασιακό σου κι εκεί με ...σύνεση....να είμαστε και ευχαστημένοι που δεν αναπαράγει τα "χριστιανικά" του Κυρίλλου, Μόσχας ε;
Να ελπίσουμε πως επιτέλους ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας αναγνωρίζει δημόσια πως το βασικό μήνυμα του Χριστού ήταν «αγαπάτε αλλήλους»; Να πω και στα δικά μας;