ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Για τα t-shirts των Ramones, τώρα που πέθανε και ο τελευταίος Ramone

Για τα t-shirts των Ramones, τώρα που πέθανε και ο τελευταίος Ramone Facebook Twitter
50

 

Δείτε επίσης: Πέθανε ο τελευταίος των RamonesΟ θρύλος της πανκ και ιδρυτικό μέλος της μπάντας Tommy Ramone 

 

 

Για τα t-shirts των Ramones, τώρα που πέθανε και ο τελευταίος Ramone Facebook Twitter

 

 

Είχα διαβάσει κάποτε ότι για κάθε ένα άλμπουμ των Ramones που αγοράζει κάποιος στον κόσμο, ταυτόχρονα πωλούνται πάνω από εκατό μπλουζάκια Ramones. 

 

Η απόλυτη ξεφτίλα για ένα πανκ συγκρότημα του οποίου τη μουσική αγνοούν πολλοί που αγοράζουν τα t-shirts για να το παίξουν πανκ και κουλ. 

 

 

Για τα t-shirts των Ramones, τώρα που πέθανε και ο τελευταίος Ramone Facebook Twitter

 

Η αξιοπιστία του ατόμου που φοράει Ramones t-shirt υποτίθεται ότι ανεβαίνει κατακόρυφα, κι έτσι έγινε μόδα, κάνοντας ακόμα και τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς τους να μοιάζουν κάλπικοι όταν φορούν τα μπλουζάκια - παρ' ό,τι κάλπικοι δεν είναι.

 

Οι χειρότεροι είναι οι διάσημοι που προσπαθούν να ξεπλύνουν το ίματζ τους φορώντας μπλουζάκια. Ανάθεμά με αν ξέρουν να τραγουδήσουν έστω και ένα τραγούδι τους. 

 

Για τα t-shirts των Ramones, τώρα που πέθανε και ο τελευταίος Ramone Facebook Twitter

 

Πάνω, ο Harry Styles των One Direction που θέλει να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι τραγουδάει ποπ χαζομαρίτσες σε ένα κατασκευασμένο boyband επειδή φοράει ξανά και ξανά t-shirts των Ramones. 

 

Κάτω αριστερά, το ξανθό παιδάκι απ' τους One Direction που επίσης προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι rawk. 

 

 

Για τα t-shirts των Ramones, τώρα που πέθανε και ο τελευταίος Ramone Facebook Twitter

 

 

Υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικά σχέδια. 

 

Για τα t-shirts των Ramones, τώρα που πέθανε και ο τελευταίος Ramone Facebook Twitter

 

 

Πολλά απ' αυτά πωλούνται σε εμπορικά πολυκαταστήματα - και οι πολυεθνικές θησαυρίζουν.

 

 

 

Ακόμα κι όταν ήταν στα πάνω τους, οι Ramones έβγαζαν περισσότερα λεφτά απ' τα μπλουζάκια παρά απ' τα άλμπουμ τους. Ένα απ' τα γελοιότερα σημεία της ιστορίας τους έχει να κάνει με την αποχώρηση του Richie Ramone απ' το συγκρότημα: 

 

Ο Richie παράτησε την μπάντα ξαφνικά, τον Αύγουστο του 1987, μετά από τσακωμό για τα χρήματα. Χρόνια αργότερα, και από τις συνεντεύξεις στο φιλμ "End of the Century: The Story of the Ramones", αποκαλύφθηκε ότι έφυγε απ' το συγκρότημα επειδή ο Johnny Ramone δεν δεχόταν να μοιραστούν τα λεφτά απ' τις πωλήσεις των t-shirts. (Πόσο πανκ!)

 

Το ότι οι Ramones έχουν πουλήσει πολύ περισσότερα μπλουζάκια απ' ό,τι δίσκους είναι τόσο γνωστό, που, τελικά, έγινε και μπλουζάκι...

 

Για τα t-shirts των Ramones, τώρα που πέθανε και ο τελευταίος Ramone Facebook Twitter

 

 

[+]

Sheena Is A Punk Rocker

 


 

 

 

50

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
Ώστε είσαι εδώ και δεκαετίες φαν των ραμόνς, μίσφιτς κλπ, ξέρεις όλα τους τα τραγούδια (και τα ακυκλοφόρητα) και έχεις πάει σε όλα τα λάιβ ους.1)Είναι κατόρθωμα?2)Do i give a fuck?Κράτα το για τον ευτό σου ρε φίλε! Το να φοράς μπλουζάκι με στάμπα συγκροτήματος είναι ποζεριά. Τελεία. Είτε είσαι φαν είτε όχι. Άσε που είναι και καρακίτς..
Η συζήτηση προφανώς ΔΕΝ είναι για τους fans του (όποιου) συγκροτήματος αλλά για όλους τους άλλους που φοράνε το merchandise συγκροτημάτων χωρίς να τα ξέρουν ούτε σαν όνομα. Προφανώς μπορεί να μην σε νοιάζουν καθόλου τα συναυλιακά "κατορθώματά" τους και δεν εχεις υποχρέωση να τους δίνεις σημασία όπως δεν έχω κι εγώ όταν κάποιος μου περιγράφει μια εμπειρία του που δεν με αγγίζει (π.χ. πήγα και είδα τον Βέρτη...)Το τι μπλουζάκι θα φοράει ο καθένας, κατά τα άλλα, δεν θα το υπαγορεύσει κανείς και προσωπικά θεωρώ πολύ πιο κιτς τα κλαρινογαμπρέ V ή τις ποδοσφαιρικές μπλούζες ομάδων. Αλλά αυτό είναι δική μου άποψη και την κρατάω για τον εαυτό μου. Κάνε κι εσύ το ίδιο με την δική σου καλύτερα...
Θυμηθηκα μια ιστορια:Σε μια συνεντευξη των Green Day, ο ρεπορτερ ρωταει "Τι σημαινει τελικα πανκ?" Και ο Αρμστρογκ παει και κλωτσαει εναν καδο."Αυτο ειναι πανκ?" ρωταει ο δημοσιογραφος, και επαναλαμβανει την κινηση, κλωτσωντας επισης τον καδο."Οχι, αυτο τωρα ειναι τρεντυ"Τα μπλουζακια των Ραμονς ειναι τρεντυ, δεν ειναι πανκ. Γι αυτο και οι αληθινοι φαν δεν τα φορανε πια-κι ελπιζω να μην θιγω καποιον)
μη τσακωνεστε παιδια.Ενας εινια ιο σωστος τροπος για να μη γινομαστε γραφικοι και να μην εχουμε να αποδειξουμε τιποτα σε κανεναν.δε φοραμε μπλουζα με μπαντα ή δισκο που δε το εχουμε δει ουτε απεξω..ειναι γραφικο..και μιλαω μονο για αισθητικη.γιατι πιθανοτατα δε εχουν περασει ουτε απεξω απο τη φιλοσοφια αυτα τα τυπακια , που μπορει να εχει μια rock/punk/metal ,etcμπαντα.και αυτο ειναι το απλουστατο δηλ να εισαι ο εαυτος σου και να μη κοιτας να κανεις κατι απλα για τη φιγουρα....επισης ε αυτο με τα μπλουζακια ειναι παλι γραφικο γιατι δειχνει και μια τραγικη φλωριαση ..οταν ο κλαρινογαμπρος φοραει μπλουζα με hip hoππερ φαση γεωργος και σταμπα τριφυλα (η διαφορα αλλα χορταρικα τελος παντως)και απο κατω "skunk bussines for the big daddy."προφανως νομιζει οτι ο κοσμος δε ξερει αγγλικα οποτε ειναι οκ και το φοραει χαρουμενος και μοδατος. απο το να γραφει εμποριο καναβης για τον χοντρο μπαμπακα στα ελληνικα και να τον παρουνε με τις πετρες
Εκπλήσσομαι με την τόση αγανάκτηση εδώ μέσα. Τι διάολο? Η ροκ (σε όλο το φάσμα της) δεν είναι μουσική εναντίον παντός είδους διάκρισης? Ή έτσι δεν θα πρεπε να είναι ακόμα τουλάχιστον? Τι κανουμε ρε παιδιά. Προσωπικά πιο πολύ με χαλάει κομμάτι των Ramones στη διαφήμιση για τράπεζα (πειραιώς αν δεν κάνω λάθος) αλλά και πάλι δεν θα κάτσω να μαραζώσω κιόλας. Κι έχω επίσης την εντύπωση ότι αυτοί που φοράνε για μόδα τέτοια t-shirts έχουν πλήρη επίγνωση ότι δεν σκαμπάζουν τίποτα από το εκάστοτε γκρουπ που φέρουν στο στήθος τους. Ουδέποτε μου τό'χει παίξει ιστορία τέτοιο άτομο. Σοβαρά. Ξέρετε ποιοί μου το έχουν παίξει ιστορία? Οι χρησμένοι οπαδοί της εκάστοτε μπάντας (ειδικά μέταλ, σόρυ παιδιά.), ασθμαίνοντας να επιδείξουν τις γνώσεις τους. Πολύ ενοχλητικό! Μα ΠΟΛΥ σου λέω..!
Πρώτον,οι ξερόλες παντός είδους είναι σπαστικοί όπως και να το δεις.Δεύτερον,υπέρ της ελευθερίας είναι,ναι.Αλλά όχι δεν θα ανεχτώ να βλέπω από άτομα που-αν δεν τους το επέβαλλε η μόδα να φοράνε τέτοια,θα κοιτούσαν όσους τα φοράνε σαν φρικιά και υποδεέστερους-να σφετερίζονται τέτοια "σύμβολα".Έχω βαρεθεί με την μανία των τελευταίων χρόνων,που προσπαθεί ο καθένας να το παίζει ενδιαφέρων να υιοθετεί για τον εαυτό αυθαίρετα χαρακτηριστικά τα οποία αν πραγματικά τα είχε θα σιχτίριζε την ώρα και την στιγμή που γεννήθηκε γιατί τα "cool παιδιά"(lol αμερικανιά κι έτσι),η κατηγορία δηλαδή στην οποία ανήκει τώρα,τον βρίζει.Κάτι τέτοιο γίνεται με τα nerds...Τα τελευταία χρόνια βλέπω να γίνεται το ίδιο και με σοβαρότερα θέματα όπου ο καθένας βρίσκει για τον εαυτό του μια πάθηση για να γίνει το επίκεντρο της προσοχής(OCD,κατάθλιψη,κ.ο.κ.).Συγγνώμη,αλλά όχι δεν θα ανεχτώ τα ξεπλυμένα attention whores.
Όντας μεγάάάλη φαν των Beatles, όταν βρήκα μπλουζάκι στο νουμερό μου (!!!) σε γνωστή αλυσίδα καταστημάτων, το αγόρασα αμέσως! Πριν λίγες εβδομάδες, ένας άνδρας (γύρω στα 30) με σταμάτησε και με ρώτησε: πες μου ένα τραγούδι των Beatles... ήταν αγανακτισμένος (και εγώ επίσης) με την κάθε άσχετη γκόμενα που φορά μπλούζα γνωστού ροκ-πανκ-μεταλ συγκροτήματος, ενώ πιθανότατα δεν έχει ιδέα ποιοί ήταν, τί έκαναν, τί τραγουδούσαν κλπ. κλπ. ΝΙΣΑΦΙ!
αγαπητή μαρμίτα, μια παρατήρηση ως γυναίκα, σημαντικότατη κατα τη γνώμη μου γιατί τα μικρά πραγματάκια οδηγούν στα μεγάλα : βρίσκω σεξιστικό το σχόλιό σου στο σημείο που αναφερεις πόσο τα παίρνεις με την κάθε άσχετη γκόμενα (όπως και το Tweet του Κλουζώ που απευθύνεται στα κορίτσια...). Με τον κάθε άσχετο γκόμενο ο οποίος επίσης φοράει ac/dc, stones κ.ά, και μάλιστα με παγέτες και πούλιες δεν τα παίρνεις? Η' μπας και νομίζεις ότι δεν υπάρχουν άσχετοι μουσικά fashionista γκόμενοι??? Η αγορά απευθύνεται και στους μεν και στους δε, καθόλου τυχαίο κατά τη γνώμη μου. Όσο για τον τύπο που σε ρώτησε για το τραγούδι των Beatles, προσωπικά τον βρίσκω αξιολύπητο. Όταν απάντησες απεφάνθη ότι τελικά υπάρχει Θεός, μήπως?? Νισάφι indeed.
επιτελουσ...διοτι δυστυχωσ εχουν ισοπεδωθει ολα...ειναι δικαιωμα του καθε ανθρωπου να ντυνεται οπωσ θελει ακομα και αν αυτο πληγωνει την οποιαδηποτε υποκειμενικη αισθητικη οποιουδηποτε αλλου ανθρωπου..ομως ταυτοχρονα εναποκειται παντα στη διακριτικοτητα του αυτου του καθε ανθρωπου να μπορει να ξεχωριζει αν "δικαιουται" η οχι να φερει επανω του το οποιοδηποτε λογκο...ειναι περιπου το ιδιο με τον καθε ασχετο γηπεδακια μπαχαλακια η μη που φοραει δεκα διαφορετικεσ μπλουζες ομαδων καθε εβδομαδα..αλλο η συλλογη-σεβασμος και αλλο το στυλ και το υφακι του κουλ τυπου...στην τελικη το οποιοδηποτε τρεντουλο δεν νομιζω να αντεχε στιγμη να ακουσει ramones..και δε μιαλω για τυπου somebody αλλα για τα πιο ψαγμενα τουσ τα οποια δεν ειναι καν mid tempo αλλα καθαρο punk στο δικο τουσ υφος..
Γι'αυτό εγω φοράω μονο Slayer με το Τραγί και την Πενταλφα που ποτε δεν θα τολμισει χιπστερας να φορεσει....http://2.bp.blogspot.com/-et8maMx_Flo/Ta7cSWkuQyI/AAAAAAAAASs/SBCj1uqKkco/s1600/Scan10271.JPG
And all that intro for a t-shirt. Maybe you could start a petition for people who are buying any kind of a band tee to pass exams to prove they know their back catalogue by heart, complete cv of the band (not wiki stuff) and \how much money the band made from the t-shirt before they kicked the bucket.Live and let live one would say. They like it, they wear it.See if I care...
Εδώ και λίγα χρόνια που μετακομίσαμε, βλέπω σχεδόν κάθε πρωί μια γιαγιά να κατεβαίνει τα πρωινά, με άσπρο μαλλάκι κοντό, γυαλιά, παντελόνι και απο πάνω μπλουζάκια Ramones, Black Sabbath, Metallica, AC/DC και πραγματικά θέλω να την ρωτήσω γιατί;Η γυναίκα μου λέει ότι μάλλον είναι κανενός εγγονού που της τα έχει δώσει, μπορεί να είναι και έτσι.Αν δεν ντρεπόμουν πολύ θα την έβγαζα φωτογραφία για να σου την στείλω.
Facts: 1) Κάποιοι ανακάλυψαν ότι οι Ramones έχουν ακόμα λεφτά να βγάλουν ακόμα και μετά την διαλυσή τους (1996) και μάλιστα ακόμα πιο εύκολα μιας και δεν του είχαν πλέον "μες στα πόδια τους" (Joey, Johnny & Dee Dee μας άφησαν νωρίς) 2) Σχετικά με τον Richie το θέμα είναι λίγο πιο σοβαρό απ' όσο παρουσιάζεται στο άρθρο και είχε να κάνει συνολικά με τον ρόλο του και με το attitude που αντιμετώπιζε μέσα στην μπάντα. Τα λεφτά για τα μπλουζάκια ήταν η κορυφή του παγόβουνου. 3) Ο σχεδιαστής αυτού του υπέροχου Logo που πουλάει ακόμα έτσι τρελά "έφυγε" στις 8 Ιουνίου από την ζωή. RIP Arturo Vega! http://www.nytimes.com/2013/06/12/arts/music/arturo-vega-spokesman-and-designer-for-the-ramones-dies-at-65.html?_r=0 Πηγή: www.lifo.gr
Μια ερώτηση: Πώς κερδίζουν οι Ramones αν εγώ πχ αγοράζω μπλουζάκι με την στάμπα τους από το custom shop στο μοναστηράκι;;; Προφανώς δεν κερδίζουν, άρα μάλλον εννοούνε τα μπλουζάκια που πουλούσανε στις συναυλίες.
Επίσης τωρα τελευταία βλέπω πολύ hype με τους Nirvana-λόγω στυλιστικής επιστροφής των 90'ς μάλλον,καλά για τη γλώσσα των Στοουνς που την έχει φορέσει μέχρι και η θειά μου η Βασίλω ας μη μιλήσουμε καν..ΑΛΛΑ το κορυφαίο όλων νομίζω είναι ότι ο Ρέμος έχει βγει στην πίστα με μπλουζάκι Black Sabbath.Μαγεία.
Facts:1) Κάποιοι ανακάλυψαν ότι οι Ramones έχουν ακόμα λεφτά να βγάλουν ακόμα και μετά την διαλυσή τους (1996) και μάλιστα ακόμα πιο εύκολα μιας και δεν του είχαν πλέον "μες στα πόδια τους" (Joey, Johnny & Dee Dee μας άφησαν νωρίς)2) Σχετικά με τον Richie το θέμα είναι λίγο πιο σοβαρό απ' όσο παρουσιάζεται στο άρθρο και είχε να κάνει συνολικά με τον ρόλο του και με το attitude που αντιμετώπιζε μέσα στην μπάντα. Τα λεφτά για τα μπλουζάκια ήταν η κορυφή του παγόβουνου.3) Ο σχεδιαστής αυτού του υπέροχου Logo που πουλάει ακόμα έτσι τρελά "έφυγε" στις 8 Ιουνίου από την ζωή. RIP Arturo Vega!http://www.nytimes.com/2013/06/12/arts/music/arturo-vega-spokesman-and-designer-for-the-ramones-dies-at-65.html?_r=0
Βέβαια έχουν πουλήσει πολύ περισσότερα μπλουζάκια από δίσκους, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει πάνω κάτω και με τους Rolling Stones; Το σήμα τους κυκλοφορεί μέχρι και σε μπλούζες με στρας.