ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Ενα μήνα πριν στην Κωνσταντινούπολη...

Ενα μήνα πριν στην Κωνσταντινούπολη... Facebook Twitter
2

Μου το έστειλε ο κινηματογραφιστής Θεόδωρος Θεοδωρίδης:

Ο συνοδοιπόρος και ξεναγός Bugrahan μας περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους της Πόλης και με τον φίλο κινηματογραφιστή Nico Fernadez προσπαθήσαμε μέσα σε δυο ημέρες να αφουγκραστούμε με τις αισθήσεις μας τις αντιθέσεις της ζωής, που παρουσιαζόταν μπροστά μας. Το αποτέλεσμα είναι από δυο ημέρες ελεύθερα γυρίσματα και οχτώ ώρες μονταζ.

 

 

2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

2 σχόλια
Δυστυχώς -και για τους ίδιους τους Τούρκους- η ρομαντική Κων/πολη του art nouveau, των καλλιεργημένων μειονοτήτων και της λεπτής ανατολίτικης πνευματικότητας υπάρχει πια μόνο στα βιβλία και τα μουσεία
Ήμουν και εγώ πριν ένα μήνα στην Πόλη, και τολμώ να πω ότι ήταν μια δυνατή εμπειρία. Αναμφίβολα η τουρκική κοινωνία είναι εξαιρετικά δυναμική και αυτό φαίνεται όχι μόνο στον οικοδομικό και τουριστικό οργασμό αλλά και στην πληθυσμιακή σύνθεση. Ωστόσο κάποια προβλήματα ήταν εμφανή, και κυρίως κάτι που στην Ελλάδα δεν το έχουμε τόσο έντονα, ήτοι την τεράστια διαφορά ανάμεσα στα διάφορα κοινωνικά στρώματα που δεν είναι απλώς ταξική αλλά σχεδόν πολιτιστική. Δεν ξέρω πόσοι τουρίστες πηγαίνουν σε περιοχές μακρυά από το κέντρο και τα τουριστικά σημεία, αλλά εγώ είδα π.χ. στο Φανάρι πίσω από το Πατριαρχείο γειτονιές που θυμίζουν χωριό της Ανατολίας. Το δε ποσοστό γυναικών με μαντήλια θα έκανε τον Κεμάλ να φάει τις μπότες του.Δυστυχώς για εμάς το κυρίαρχο δίπολο της τουρκικής ζωής κινείται ανάμεσα στον εθνικιστικό (και βαθιά φυλετικό για όσους ξέρουν) Κεμαλισμό και στην νεοοθωμανική μαγαλομανία και μια τρίτη τάση δεν φαίνεται να είναι ικανή να επιβληθεί. Παρά τις συναισθηματικές φολκλόρ προσεγγίσεις, η Τουρκία παραμένει ένας δύσκολος γείτονας.