To θλιβερό μονόστηλο του Ριζοσπάστη για τον θάνατο του Χρόνη Μίσσιου

Facebook Twitter
25

Όταν πεθαίνει κάποιος αριστερός που τόλμησε να διαφοροποιηθεί απ' την γραμμή του Κόμματος -κι ας πολέμησε κι αυτός, κι ας πέρασε εξορίες, κι ας βασανίστηκε για την Αριστερά- ο Ριζοσπάστης σχεδόν ηδονικά μοιάζει να βγάζει τα κόμπλεξ του στην εκάστοτε νεκρολογία. 

Θυμάστε πέρσι όταν σχολιάσαμε την αντίδραση του Ριζοσπάστη στο θάνατο του Λεωνίδα Κύρκου;

Έγραψε τότε ο Θεόφιλος:

Όπως λοιπόν τα σημαντικότερα όλης της σταδιοδρομίας του Κύρκου ήταν πως ήταν "κόντρα στο ΚΚΕ" και είχε "αντί-ΚΚΕ δράση", έτσι δεν περιμέναμε και τίποτα καλύτερο απ' τον σημερινό Ριζοσπάστη που αφιέρωσε ένα μονόστηλο -λιγότερες από 100 λέξεις!-, στη μνήμη του Χρόνη Μίσσιου.

Στη σελίδα 25. 

Κι ενώ όλα στην αρχή με το βιογραφικό του πάνε καλά...

...τo θλιβερό μονόστηλο του Ριζοσπάστη, δεν κρατιέται και απαξιώνει άλλον έναν που αγωνίστηκε για τους ίδιους σκοπούς με διαφορετικούς (πιο διορατικούς και πιο δημοκρατικούς ίσως) τρόπους. 

Με το έργο του βεβαίως δεν στάθηκε στο πλευρό των λαϊκών αγώνων...!

Και βρήκε στέγη (σε εισαγωγικά) στη λεγόμενη ανανεωτική (σε εισαγωγικά) Αριστερά!

Το πόσο μισεί την ανανεωτική αριστερά του Κύρκου ο Ριζοσπάστης και το πόσο θέλει να την απαξιώσει, φαίνεται και απ' την περιττή χρήση εισαγωγικών στην "ανανεωτική" απ' τη στιγμή που ήδη χρησιμοποιεί τη λέξη *λεγόμενη*. (Διπλή άρνηση ίσον κατάφαση...)

Είναι βέβαια δικαίωμα του κάθε Ριζοσπάστη να λέει τα αρνητικά κάποιου που μόλις πέθανε. Είναι ακόμα δικαίωμά του και να θεωρεί ότι όποιος δεν είναι μαζί του είναι εχθρός του λαού!

Κάνει όμως έτσι ακόμα πιο εμφανή την περιχαράκωση του ΚΚΕ, την επιλεκτική μνησικακία του, την αδυναμία του να ανανεωθεί και να αναθεωρήσει τυχόν λάθος απόψεις του, την ικανότητά του να συνεργαστεί.

Ενώ είναι κόμμα καλοπροαίρετο με σωστούς στη θεωρία σκοπούς, το ΚΚΕ παγιδεύεται στα κόμπλεξ του και πνίγεται απ' το δηλητήριό του.

Και παρ' ό,τι βλέπει ότι απομονώνεται, και το εγκαταλείπουν ακόμα και φανατικοί ψηφοφόροι του, αυτό συνεχίζει ακάθεκτο να βλέπει τα πράγματα ή άσπρα ή μαύρα - μια ζωή... 

25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

15 σχόλια
Missio-n Impossible!Ποιο κίνημα διαχρονικά απενοχοποίησε τα αντισυμβατικά κι αιρετικά μέλη του, για να το πράξει και ο,τι κοντινότερο στη ναφθαλίνη και στην κρυογονική του απαρχαιωμένου υφίσταται; Πολύ φοβάμαι πως όσο επιμένουν να παραμένουν αγκιστρωμένοι σε μια αρτηριοσκληρωτική νοοτροπία που την αποκαλούν εύσχημα και βολικά συνέπεια, τόσο θα αυξάνουν τις πιθανότητες να παρακαλάνε να καταλήξουν συνιστώσα κι οι ίδιοι. Από τα περασμένα μεγαλεία, σύντροφοι, περάσαμε στα περασμένα ξεχασμένα...την ώρα που ο Μίσσιος θα παραμένει διαχρονικός!
οταν η lifo.gr συμφωνει με το antinews.gr.....΄η οταν η ....καθωsπρεπει υποκρισια μαs κανει ...μεσημεριαναδικο:http://www.antinews.gr/2012/11/21/191012/ο χρονηs μισσιοs ειχε επιλεξει-και πολυ καλα εκανε-τα τελευταια 45 χρονια μια συγκεκριμενη πορεια ζωηs που περιειχε και πολιτικεs επιθεσειs στο ΚΚΕ!τι επρεπε να κανει δηλαδη το ΚΚΕ?να τον εκθειασει.....?η υποκρισια και ο μικροαστικοs τηλεοπτικοs ...καθωσπρεπισμοs ειναι απειρωs χειροτερα απο μια αληθινη μεταφορα τηs πραγματικοτηταs.......
το θέμα δεν είναι οτι είπε αρνητικάαν πεθάνει πχ. ο μητσοτάκης εγώ θα υποστηρίξω αυτούς που θα πουν αρνητικά - κι ας μην έχει κηδευτεί ακόμαη γλώσσα του ριζοσπάστη ήταν το πρόβλημα, ότι ο μίσσιος (επειδή δεν ανήκε στο κόμμα) περιγράφεται όχι μόνο ως εχθρός του κόμματος, αλλά ως εχθρός του λαού!Κι επειδή είναι η πολιτική άποψη του Ριζοσπάστη αυτή (για έναν άνθρωπο καλό, που μόνο καλά έκανε σ' όλη του τη ζωή) δε σημαίνει ότι πρέπει να την αποδεχτούμε.
οχιαλλα αυτη μαζικη επιθεση απο ...αριστερουs,....εναλλακτικουs και δεξιουs απο την ιδια οπτικη.....η ...γλωσσα ειναι το προβλημα στην ζωη ΄η η αληθεια.....πολιτικη αποψη εξεφρασε ο ριζοσπαστηs οπωs και πολιτικη αποψη εξεφραζε ο μιοσιοs οταν επιτιθοταν-και πολυ καλα εκανε αφου αυτο πιστευε-στο ΚΚΕαν μπουμε σε αυτη την διαδικασια να ψαχνουμε τιs λεξειs και οχι την ΟΥΣΙΑ ξερειs τι μπορουμε να βρουμε......?
Ο Μίσσιος δεν ήταν ποτέ, μα ποτέ, ούτε στέλεχος ούτε μέλος του ΚΚΕ. Αυτό για όσους το παίζουν ενημερωμένοι και υπερασπιστές του Μίσσιου. Κατά τα άλλα συμφωνώ με τον ανώριμο23, η υποκρισία είναι κακό πράγμα.
Σε ευχαριστώ Άρη για το άρθρο σου,την ματιά και τον υπέροχο τρόπο σκέψης σου.Δεν περίμενα τίποτα καλύτερο από το κκε για τον Χρόνη Μίσσιο.Θα κρατήσω τα δώρα που αποκόμισα διαβάζοντας τα βιβλία του.Κάντε,αν θέλετε μια προσπάθεια να τα διαβάσετε ή να τα ξαναδιαβάσετε,αξίζει.
Η εμπάθεια που έχουν εκεί στο Περισσό είναι όντως..."ριζοσπαστική":αρχίζει εν ζωή και συνεχίζεται μετα θάνατον.Κάτι σαν τη "διαρκή ταξική πάλη" ένα πράμα...
"Στις δεκάξι Μάη μήνα μ΄ ένα αμάξι η Μαρίναπέρασε από μπροστά μου ειρωνικά, ξέχασε τα βάσανά μου, πλήγωσε και την καρδιά μουκι έσβησαν τα όνειρά μου πια τα γλυκά."
Ε ρε, καθοδηγηση που θελετε.....Δε μπορω να καταλαβω,πως ειναι δυνατον,ενω εχει κλεισει το εργοστασιο,να λειτουργει η αντιπροσωπεια;(κκε)Υ.σ: μετα απο 40 χρονια ισως αναγνωρισουν τον Χ.Μισσιο ως ενα στελεχος που προσφερε στο κομμα.
Τι ειναι αυτο που κανει ενδιαφερουσες θεωριες (και εξαιρετικα χρησιμες την εποχη της πρωτοεμφανισης τους) οπως ο κουμμουνισμος κ ο χριστιανισμος να δημιουργουν το χειροτερο ειδος 'οπαδων' ; Ακομα και οι οπαδοι του ολυμπιακου πιο συζητησιμοι ειναι...
Γιατί κάποιοι ψάχνουν αγέλες και κάποιοι ψάχνουν τσοπάνη. Δεν έχει σημασία τι "-ισμός" θα βάλεις αρκεί να έχουν "έτοιμα τσιτάτα" και "έτοιμες λύσεις".Δεν πατάω like στο σχόλιο σου γιατί δεν θέλω να συγχέω το ΚΚΕ με τον κομουνισμό.
Κάτι τέτοιοι φανατισμοι,μνησικακίες και κόμπλεξ μας εμποδίζουν να πάμε μπροστά.Σε κάτι τέτοια φαίνεται οτι ο καθένας κοιτάει το μαγαζάκι του και αδιαφορεί για οτιδήποτε άλλο.Από κάτι τέτοια φαίνεται η παντελής έλλειψη ταγών ικανών να ξεπεράσουν κομματικά κόμπλεξ,να διαγράψουν διαφορές και να οδηγήσουν τη χώρα σε δρόμο προόδου.Έτσι φτάσαμε στους 300 γάιδαρους που μαλώνουνε σε ξένο αχυρώνα.Γιατιγι΄αυτούς τους γαιδάρους, ξένος είναι ο αχυρώνας Ελλάδα, δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή αν θα σταθεί όρθιος ή θα καεί στη λαίλαπα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.Κι αυτό γιατί ξέρουν οτι οι ίδιοι θα ξεφύγουν από την καταστροφή και, φυσικά, σε πρίπτωση διάσωσης, θα καρπωθούν τη σωτηρία του αχυρώνα.Ζητώ συγγνώμη από τα συμπαθή τετράποδα που υπομένουν αγόγγυστα την κακία και την αδιαφορία των ανθρώπων.
Δεν καταλαβαίνω γιατί όταν πεθαίνει κάποιος, πρέπει να τον αγιοποιούμε και να ωραιοποιούμε τη ζωή του. Αυτά που πίστευαν στο ΚΚΕ όσο ζούσαν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι τα έγραψαν/υπενθύμισαν και όταν πέθαναν. Τι πιο ειλικρινές και απλό... Σε όσους δεν αρέσει το ύφος ας δούνε Τατιάνα
Είναι αισχρό και αντιδεοντολογικό να τα γράφεις στη νεκρολογία τους όμως. Είναι πιο τίμιο και πιο ευπρεπές να μην γράψεις καν νεκρολογία.Η "προτροπή" να δουν Τατιάνα όσοι δεν τους "αρέσει το ύφος", τουλάχιστον άκυρη...
Μα ανώριμε23 ..η Τατιάνα είναι ιδανική να κάνει τόσο απλοϊκές προσεγγίσεις σαν τη δικιά σου ..Καθώς και να ακυρώνει με το απολιθωμένο της μυαλό ότι δεν της αρέσει .Σαν το άρθρο του ριζοσπάστη που με "θρησκευτική ευλάβια" και χωρίς ίχνος "αμφίσβήτησης".. οφείλουμε να ασπαστούμε.
Δεν είναι θέμα αγιοποίησης, είναι θέμα σεβασμού. Ακόμα και η πιο φανατική τηλεθεάτρια της Τατιάνας θα ακολουθούσε το "Θεός Σχωρέστον".Αλλά ο δογματισμός είναι αδιάλλακτος. Είτε κλίνει προς τα δεξιά είτε προς τα αριστερά.