Ο Βουλευτής του Σύριζα που αποκαλεί τον Σόιμπλε ''κουτσό''

Ο Βουλευτής του Σύριζα που αποκαλεί τον Σόιμπλε ''κουτσό'' Facebook Twitter
42

Ο Γιάννης Σταθάς, βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε το παρακάτω κάτω απ' τη μέση επίθεση (μεταμφιεσμένη σε αστείο -χωρίς να γελάει ούτε αυτός ούτε κανένας άλλος) χτες στη Βουλή:

Δεν είναι ο πρώτος που χρησιμοποιεί δημοσίως έναν αφόρητα προσβλητικό όρο για όλα τα άτομα με ειδικές ανάγκες, είναι όμως ο πρώτος που το κάνει στη Βουλή, σαν πικρό, εξυπνακίστικο *αστείο* - το οποίο το λέει και μουτρωμένος - ψιλοτσαμπουκαλεμένος.

Θυμάστε τον Αυτιά που ψευδώς υποστήριζε ότι τον Σόιμπλε τον είχε μαχαιρώσει η γυναίκα του γιατί τον έπιασε με ερωμένη.

Είχα γράψει τότε:

Μπορεί να μην συμπαθούμε γιατί μας δυσκολεύει με τα οικονομικά... Έναν άνθρωπο ανάπηρο όμως, ο καλός Έλληνας Δημοσιογράφος κοροϊδεύει ως "καροτσάκια". (Και μάλιστα αφήνοντας υπονοούμενα ότι η γυναίκα του τον έπιασε με άλλη γυναίκα ή κάτι τέτοιο. Πράγματα που έκτοτε αναπαράγονται άκριτα από Ελληναράδες στα μπλογκς και στο facebook...) Δεν είναι το θέμα μου ο Σόιμπλε φυσικά, αλλά η κακή, μικρόψυχη και συκοφαντική ελληναράδικη δημοσιογραφία... 

Ο Καροτσάκιας! Για έναν άνθρωπο παράλυτο, καθηλωμένο εδώ και δεκαετίες σε αναπηρική καρέκλα - που πυροβολήθηκε από τρόφιμο ψυχιατρείου. Δεν μπορώ να το δεχτώ ότι πέρασε έτσι αυτό το θέμα - ότι πέρασε και δεν ακούμπησε, κι ότι ο Αυτιάς είναι και πάλι στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο να λέει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι... 

 

--

 

Και πιο πριν είχαμε φυσικά τα τουίτς της δημοσιογράφου του Mega Σοφίας Δήμτσα που νόμιζε ότι μιλούσε με μια φίλη της στο τουίτερ και δεν πίστευε ότι την διάβαζαν και άλλοι (τέτοια εξοικείωση οι δημοσιογράφοι με τα social media!) 

---

Από τη Χρυσή Αυγή περιμένεις να κάνει ρατσιστικά αστεία για τετραπληγικούς (ή να τους επιτεθεί λεκτικά για τη μη αρτιμέλειά τους επειδή δεν τους συμπαθεί για άσχετους λόγους). Από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ όμως;

Πέρασαν πάνω από 24 ώρες απ' τη δήλωση αυτού του κυρίου στη Βουλή κι όμως κανένας δεν κάλεσε τον Σύριζα να τον διαγράψει. Τον Στάθη Παναγούλη που υπονόησε λυντσαρίσματα πολιτικών τον έψεξαν (ορθώς) αμέσως, γιατί είχε καταφερθεί εναντίον τους.

(Και φυσικά δεν υπερασπίζομαι τον Σόιμπλε - μπορούσε να πει χίλια δυο πράγματα για να τον κατηγορήσει και θα είχε δίκιο. Αυτό όμως από πού κι ως πού; Βουλευτής της Αριστεράς που πρεσβεύει τον ανθρωπισμό και την αγάπη και την προστασία των μειονοτήτων - δεν ντράπηκε για τα λόγια του;)

Tα άτομα με ειδικές ανάγκες, που ούτε πολιτικοί με παχυλούς μισθούς είναι, ούτε εξουσία είναι, ούτε άκρες στα media έχουν, ποιος θα μιλήσει;

Αυτούς που δεν έχουν φωνή ποιος θα τους υπερασπιστεί;

UPDATE:

Απίστευτο, αλλά είναι ο ίδιος βουλευτής στον οποίο είπαμε ολόψυχα ΜΠΡΑΒΟ πριν λίγο καιρό.

1ον) Η ανθρώπινη φύση είναι τελικά γεμάτη αντιφάσεις

και 

2ον) Αν ο Σόιμπλε είχε νεοπλασματική ασθένεια (καρκίνο δηλαδή) πώς θα τον αποκαλούσε άραγε...;

42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άλεξ Ταξιλδάρης. «Το τελευταίο που με απασχολεί είναι εάν περπατάω».

Ελλάδα / Άλεξ Ταξιλδάρης. «Το τελευταίο που με απασχολεί είναι εάν περπατάω».

Στα 21 του χρόνια, έπαθε ένα ατύχημα στο Ποσείδι της Χαλκιδικής που είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρή κάκωση στον νωτιαίο μυελό. Πριν το ατύχημα, έπαιζε μπάσκετ και βραβευόταν, μετά το ατύχημα κέρδισε μετάλλιο στην κολύμβηση στους Παρολυμπιακούς Αγώνες. Δεν άφησε τη ζωή του ν’ αλλάξει. Δεν μιζέριασε ούτε τα έβαψε μαύρα. Το γεγονός ότι κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, δεν του στερεί χαμόγελο και δράση… Και όλη μέρα τρέχει! Ο Άλεξ με σκληρές προπονήσεις -κάτω από αντίξοες συνθήκες- αποδεικνύει ότι η ζωή ανήκει σε αυτούς που δεν την παρατάνε. Παράλληλα, μαζί με άλλους ανθρώπους με κινητική αναπηρία πήραν την πρωτοβουλία και δημιούργησαν το Σύλλογο «ΠΕΡΠΑΤΩ». Εκτός από αθλητής και πρόεδρος του Συλλόγου, ο Άλεξ είναι και ερωτευμένος… Αυτή είναι η δραστήρια ζωή του.
ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΡΑΠΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
Ατόπημα σίγουρα, αλλά μεταξύ μας τώρα...όλοι δεν έχουμε σκεφτεί καφρίλα για τον Σόιμπλε;;! :DΕίναι ρε παιδί μου, που όταν δε χωνεύεις κάποιον, χτυπάς όπου βρεις! Είναι το θυμικό που λέμε! ;)(οχι πως αποτελεί πολιτικό λόγο βέβαια, αν και δεν είδα/άκουσα τι είπε εν συνεχεία)
Ο κατάλληλος βουλευτής στο κατάλληλο κόμμα.Όσο για την "κυρία" Δήμτσα, δεν μιλούσε με μία φίλη της, έτσι αόριστα, μιλούσε με την κα Έλενα Ακρίτα, πρώην δημοσιογράφο, πρώην ηθοποιό, κόρη γονιών πραγματικά δημοκρατών, η οποία μεγάλωσε στη Φιλοθέη, αλλά τη συγκεκριμένη φράση της δεν θα την έλεγε ούτε η πιο απλή χωριατοπούλα.
Προσωπικά το θεωρώ μια απλή αστοχία, καθ' ότι αφορά τον Σόιμπλε, και έτσι πέφτει στο επίπεδό του Σόιμπλε ο ΣΥΡΙΖΑίος.Κατά τα άλλα είναι ολοφάνερο ότι δεν είστε πολύ εξοικειωμένοι με τις πολιτικές απόψεις του (προ κρίσης) και δεν έχετε ιδέα πόσο διψασμένος ήταν από παλιά για αίμα και "τάξη" ο τροχήλατος πλέον κυριούλης.Για να μη τραβιέστε με ακατανόητα γερμανικά μία ματιά στην συνοπτική αγγλική Βικιπαίδεια (Political views) θα σας ενημερώσει.Άρα, ο υβρίζων χαρακτηρίζει τον εαυτό του, πλην όμως ο εν λόγω υβριζόμενος δεν ξέρω αν αξίζει καλύτερης συμπεριφοράς και δεν αναφέρομαι στο θέμα της Ελλάδος, το τονίζω, ούτε στις οικονομικές καταχρήσεις του ως πάλαι ποτέ αρχηγός του CDU που τον υποχρέωσαν σε παραίτηση αλλά στην απαίτησή του για άρση του τεκμηρίου της αθωότητας και προληπτικών εκτελέσεων όσων κρίνονται ως "τρομοκράτες".Εν τέλει η ουσία είναι ότι καθ' εαυτό το θέμα δεν είναι τόσο σημαντικό την ώρα που όλα καίγονται γύρω μας.
"Και φυσικά δεν υπερασπίζομαι τον Σόιμπλε - μπορούσε να πει χίλια δυο πράγματα για να τον κατηγορήσει και θα είχε δίκιο."Σαν τι? Οτι αργησε να καταλαβει ποσο λαμογια και απατεωνες ειναι οι ελληνες? Οτι χωρις την οικονομικη βοηθεια της γερμανιας θα ημασταν προσφυγες στην αλβανια? Οτι προσπαθει να βαλει τελος σε δεκαετιες αφισοκολλητων στο δημοσιο.
Πως έχουμε γίνει έτσι; ξαφνικά χρειαζόμαστε μια ταμπέλα για όλους τους άλλους για να φανούμε εμείς οι καλοί, οι φυσιολογικοί, τα θύματα της κακούργας κοινωνίας. Ο Σόιμπλε προφανώς για μερικούς είναι το κακό, "ο κουτσός", "ο σακάτης", η Μέρκελ είναι η μάγισσα του Παραμυθιού, οι Γερμανοί σα λάος μας γεμίζουν μίσος (πρώτη φορά ίσως οι Τούρκοι εκθρονίζονται απο την πρώτη θέση όσων αγαπάμε να μισούμε), οι φασίστες δεξιοί, οι ψευτοκουλτουριάρηδες αριστεροί. Μια χαρά, βάλαμε την κάθε ομάδα στο ραφάκι της και ησυχάσαμε, δε φταίμε εμείς, φταίνε οι άλλοι. Απο λύσεις και ουσιαστικές προτάσεις βέβαια τίποτα. Τόσα χρόνια βρίσκουμε απλά "τον φταίχτη" και ησυχάζουμε οτι την κάναμε τη δουλειά μας. Ξεθυμαίνουμε και πάμε για ένα καφέ να ηρεμήσουμε.
η ελληνική κοινωνία πάντα ήταν ΑΚΡΩΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ στα άτομα με ειδικές ανάγκες! τώρα απλά όλο φαίνεται και δημόσια! πόσο μεγάλη ξεφτίλα να αποκαλείς ένα συνάνθρωπό σου έτσι! φοβερή κακία και χτύπημα κάτω από τη ζώνη!
Λυπάμαι πολύ για την φτήνεια και τον λαϊκισμό που εμφανίζεται απροκάλυπτα στη Βουλή. Συμφωνώ απόλυτα με τον τρόπο που τοποθετήθηκε ο κ. Δημοκίδης. Σκέφτομαι μόνο, ότι μέσα στη θλίψη που προκαλούν τα σημεία των καιρών, ανάλογα με τον τρόπο που εκφράζεται ή πράττει κανείς σε τέτοιες εποχές, ξεδιαλύνει η ήρα απ' το στάρι. Κι αυτό είναι χρήσιμο για τον απλό πολίτη που έχει χάσει την αλήθεια με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.
Ας δεχτώ ότι το έκανε χωρίς να καταλαβαίνει ότι προσβάλλει τα άτομα με αναπηρία. Όλοι κάποια στιγμή χρησιμοποιούμε λέξεις προσβλητικές για συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, χωρίς να πολυσκεφτόμαστε τι ακριβώς λέμε. Ο ρατσισμός και οι διακρίσεις είναι βαθιά ριζωμένα στη γλώσσα μας και πολλές φορές μας ξεφεύγουν πράγματα που δεν εννοούμε πραγματικά. Βεβαίως, ως βουλευτής πρέπει να προσέχεις πολύ περισσότερο τα λεγόμενά σου.Υποψιάζομαι, όμως, ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής δεν θα ζητήσει καν συγγνώμη για το λάθος - το ελάχιστο που θα μπορούσε να πράξει. Άλλωστε στη χώρα μας κανείς ποτέ δεν κάνει λάθος.
Αχ από αλλού το περιμένεις και από αλλού σου έρχεται... Από ΧΑ θα το περίμενες από ΤΣΥΡΙΖΑ σου έρχεται. Τα ακραία κτήνη είναι πάντα ακραία. Δέχομαι ότι ένας άνθρωπος δεν εκπροσωπεί ένα κόμμα, όπως ο Παναγούλης κ.α. αλλά είναι μια ωραία αφορμή να μπει ένα φρένο στη φρενίτιδα μερικών περί αγνότητας και τελειότητας του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι. Είναι όπως και οι άλλοι απλά ένα μάτσο βουλευτές, χρόνια στο σύστημα, έστω και από την απ' έξω, ότι και να λέει αυτό.
αληθεια, ποσοι απο αυτους που κραζουν το βουλευτη,αν ηταν στη θεση του θα εδιναν τη βουλευτικη τους αποζημιωση σε αντιστοιχους συλλογους; επισης τελευταια ακουμε συνεχως οτι ο συριζα ειναι το ιδιο με τη χρυση αυγη.προσωπικα πιο φασιστικη βρισκω την πολιτικη ορθοτητα των ημερων μας παρα τη δηλωση του τυπου. τα ατομα με ειδικες αναγκες δε χρειαζονται την προστασια κανενος ''ευαισθητου''.
αφου δεν συμφωνω μαζι σου αρα ειμαι χρυση αυγη. ωραιος συλλογισμος. παιδια οσο και να θελετε να ευνουχισετε τη γλωσσα , δεν προκειται να συμβει ποτε.επισης μ'αρεσει ποσο ευκολα μερικοι εδω μεσα, ειναι ετοιμοι να πεταξουν τον πρωτο λιθο...αραγε στην πραγματικη ζωη, δειχνετε την αντιστοιχη ηθικη ανωτεροτητα;
Το προβλημα ειναι οτι κατι τετοιοι τυποι σαν αυτον, τον Παναγουλη, τον Τατσοπουλο, την Κωνσταντονπουλου κλπ(δεν εχει τελος η λιστα) μεθαυριο θα παρουν και υπουργειο για να αποφασιζουν για μας! Στο χερι των ψηφοφορων του κομματος ειναι(γιατι υπαρχουν και ορισμενα σοβαρα στελεχη στον ΣΥΡΙΖΑ), αλλα αυτο ειναι που φοβαμαι περισσοτερο...
2 ερωτήσεις μόνο: όταν μαθαίνατε πως δίνει το μισθό του στη φλόγα δε σκεφτήκατε πως αυτό μάλλον δεν θα έπρεπε να το χαρείτε γιατί δε θα έπρεπε κανονικά να το γνωρίζουμε? οι πράξεις όλων μας διέπονται από αλληλουχία σε ότι αφορά τον τρόπο με τον οποίο διαδέχονται η μια την άλλη, μόνο που λόγω συνήθως του αυθόρμητου χαρακτήρα που μας διακρίνει ως λαό δεν πάμε τη σκέψη μας 1 βήμα πιο μπροστά απ'το προφανές επίσης, επειδή είμαι άτομο με πρόβλημα όρασης και ενώ μόλις είδα το video μου λείπουν οι οπτικές του πληροφορίες, μπορείτε να μου πείτε αν αυτό έγινε στην ολομέλεια ή σε κάποια επιτροπή? και, αν η βουλή δεν ήταν άδεια και αυτός ο "κύριος" δεν έκανε μονόλογο, γιατί δε βρέθηκε κανείς να αντιδράσει?? γιατί ακολούθησε σιγή νεκρική τη δήλωση?? εγώ πάντως δεν απορώ! ο άνθρωπος βγήκε απ'το καφενείο για να γίνει κάποιος! πόσο να αντέξει τη μιζέρια της επαρχίας/? εμπρός λοιπόν στο δρόμο που χάραξε ο πρόεδρος! λαϊκισμός και ξερό ψωμί! άλλωστε, κουτσό δεν τον λέει μεγάλη μερίδα του λαού το Σόϊμπλε?? ε! είπε ο άνθρωπος να μη του χαλάσει του λαού τα χατίρια! υγ. κανένα άτομο με αναπηρία δεν πρέπει να θλίβεται με τέτοιες δηλώσεις!ντροπιάζουν εκείνον που τις ξεστομίζει! μόνο!
Έχουνε μπεί κάτι φυντάνια σε αυτήν την βουλή! να τους χαίρονται αυτοί που τους ψήφισαν. Από τους τύπους της χρυσής αυγής στους καμένους και στους μπολσεβίκους του σύριζα. Σε κάνουν να πεθυμείς τα παλιά καλά λαμόγια.
"Στο συλλογο Γονεων Παιδιων με Νεοπλασματικη Ασθενεια "Φλογα" προσφερει καθε μηνα την βουλευτικη του αποζημιωση ο βουλευτης Βοιωτιας του Συριζα Γιαννης Σταθας" Και γιατι δινει τα χρηματα του εκει; για να μπορει να αποκαλει το κοσμο οπως του γουσταρει; Δηλαδη πως παει το πραγμα για να καταλαβω κι εγω... εαν δωρισω το μισθο μου στη gay κοινοτητα, μετα εχω το δικαιωμα να τους αποκαλω "εκφυλισμενους, κολασμενους, και εχθρους της κοινωνιας";;; Οχι, δεν ειναι θεμα "πολιτικής ορθότητας", ειναι θεμα ΑΠΛΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ που δυστυχως πολλοι απο εμας ΔΕΝ εχουμε...