ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο Βουλευτής του Σύριζα που αποκαλεί τον Σόιμπλε ''κουτσό''

Ο Βουλευτής του Σύριζα που αποκαλεί τον Σόιμπλε ''κουτσό'' Facebook Twitter
42

Ο Γιάννης Σταθάς, βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε το παρακάτω κάτω απ' τη μέση επίθεση (μεταμφιεσμένη σε αστείο -χωρίς να γελάει ούτε αυτός ούτε κανένας άλλος) χτες στη Βουλή:

Δεν είναι ο πρώτος που χρησιμοποιεί δημοσίως έναν αφόρητα προσβλητικό όρο για όλα τα άτομα με ειδικές ανάγκες, είναι όμως ο πρώτος που το κάνει στη Βουλή, σαν πικρό, εξυπνακίστικο *αστείο* - το οποίο το λέει και μουτρωμένος - ψιλοτσαμπουκαλεμένος.

Θυμάστε τον Αυτιά που ψευδώς υποστήριζε ότι τον Σόιμπλε τον είχε μαχαιρώσει η γυναίκα του γιατί τον έπιασε με ερωμένη.

Είχα γράψει τότε:

Μπορεί να μην συμπαθούμε γιατί μας δυσκολεύει με τα οικονομικά... Έναν άνθρωπο ανάπηρο όμως, ο καλός Έλληνας Δημοσιογράφος κοροϊδεύει ως "καροτσάκια". (Και μάλιστα αφήνοντας υπονοούμενα ότι η γυναίκα του τον έπιασε με άλλη γυναίκα ή κάτι τέτοιο. Πράγματα που έκτοτε αναπαράγονται άκριτα από Ελληναράδες στα μπλογκς και στο facebook...) Δεν είναι το θέμα μου ο Σόιμπλε φυσικά, αλλά η κακή, μικρόψυχη και συκοφαντική ελληναράδικη δημοσιογραφία... 

Ο Καροτσάκιας! Για έναν άνθρωπο παράλυτο, καθηλωμένο εδώ και δεκαετίες σε αναπηρική καρέκλα - που πυροβολήθηκε από τρόφιμο ψυχιατρείου. Δεν μπορώ να το δεχτώ ότι πέρασε έτσι αυτό το θέμα - ότι πέρασε και δεν ακούμπησε, κι ότι ο Αυτιάς είναι και πάλι στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο να λέει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι... 

 

--

 

Και πιο πριν είχαμε φυσικά τα τουίτς της δημοσιογράφου του Mega Σοφίας Δήμτσα που νόμιζε ότι μιλούσε με μια φίλη της στο τουίτερ και δεν πίστευε ότι την διάβαζαν και άλλοι (τέτοια εξοικείωση οι δημοσιογράφοι με τα social media!) 

---

Από τη Χρυσή Αυγή περιμένεις να κάνει ρατσιστικά αστεία για τετραπληγικούς (ή να τους επιτεθεί λεκτικά για τη μη αρτιμέλειά τους επειδή δεν τους συμπαθεί για άσχετους λόγους). Από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ όμως;

Πέρασαν πάνω από 24 ώρες απ' τη δήλωση αυτού του κυρίου στη Βουλή κι όμως κανένας δεν κάλεσε τον Σύριζα να τον διαγράψει. Τον Στάθη Παναγούλη που υπονόησε λυντσαρίσματα πολιτικών τον έψεξαν (ορθώς) αμέσως, γιατί είχε καταφερθεί εναντίον τους.

(Και φυσικά δεν υπερασπίζομαι τον Σόιμπλε - μπορούσε να πει χίλια δυο πράγματα για να τον κατηγορήσει και θα είχε δίκιο. Αυτό όμως από πού κι ως πού; Βουλευτής της Αριστεράς που πρεσβεύει τον ανθρωπισμό και την αγάπη και την προστασία των μειονοτήτων - δεν ντράπηκε για τα λόγια του;)

Tα άτομα με ειδικές ανάγκες, που ούτε πολιτικοί με παχυλούς μισθούς είναι, ούτε εξουσία είναι, ούτε άκρες στα media έχουν, ποιος θα μιλήσει;

Αυτούς που δεν έχουν φωνή ποιος θα τους υπερασπιστεί;

UPDATE:

Απίστευτο, αλλά είναι ο ίδιος βουλευτής στον οποίο είπαμε ολόψυχα ΜΠΡΑΒΟ πριν λίγο καιρό.

1ον) Η ανθρώπινη φύση είναι τελικά γεμάτη αντιφάσεις

και 

2ον) Αν ο Σόιμπλε είχε νεοπλασματική ασθένεια (καρκίνο δηλαδή) πώς θα τον αποκαλούσε άραγε...;

42

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άλεξ Ταξιλδάρης. «Το τελευταίο που με απασχολεί είναι εάν περπατάω».

Ελλάδα / Άλεξ Ταξιλδάρης. «Το τελευταίο που με απασχολεί είναι εάν περπατάω».

Στα 21 του χρόνια, έπαθε ένα ατύχημα στο Ποσείδι της Χαλκιδικής που είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρή κάκωση στον νωτιαίο μυελό. Πριν το ατύχημα, έπαιζε μπάσκετ και βραβευόταν, μετά το ατύχημα κέρδισε μετάλλιο στην κολύμβηση στους Παρολυμπιακούς Αγώνες. Δεν άφησε τη ζωή του ν’ αλλάξει. Δεν μιζέριασε ούτε τα έβαψε μαύρα. Το γεγονός ότι κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, δεν του στερεί χαμόγελο και δράση… Και όλη μέρα τρέχει! Ο Άλεξ με σκληρές προπονήσεις -κάτω από αντίξοες συνθήκες- αποδεικνύει ότι η ζωή ανήκει σε αυτούς που δεν την παρατάνε. Παράλληλα, μαζί με άλλους ανθρώπους με κινητική αναπηρία πήραν την πρωτοβουλία και δημιούργησαν το Σύλλογο «ΠΕΡΠΑΤΩ». Εκτός από αθλητής και πρόεδρος του Συλλόγου, ο Άλεξ είναι και ερωτευμένος… Αυτή είναι η δραστήρια ζωή του.
ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΡΑΠΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ