Απεργία την Πρωτομαγιά

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: οι ΙΠΒ και οι ΕΑ

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: οι ΙΠΒ και οι ΕΑ Facebook Twitter
72


________________
1.

γεια! είμαι ίσως από τα λίγα άτομα που είναι ευτυχισμένα. Πιθανών δεν το αξίζω, ή θα έπρεπε να νιώθουν και άλλοι το ίδιο ομορφα όσο και γω, όπως και να χει όμως η αιτία της ευτυχίας μου είναι ο άνθρωπος με τον οποίο είμαι ερωτευμένη. Δεν θα μπορούσα να χω κάτι παραπάνω απο αυτά που έχω μαζί του, όμως το πρόβλημα μου είναι ο φόβος. Κάθε στιγμη φοβάμαι μήπως πάθει τίποτα, μήπως αλλάξει η κατάσταση μεταξύ μας, μήπως κάνω ποτέ κάτι που θα τον στεναχωρέσει, και πάλι μη του συμβεί κανένα κακό. Ξέρω ότι αυτό είναι ανασφάλεια, αλλά οταν εχες κάτι πολύ όμορφο, δε φοβάσαι μή το χάσεις; Δεν είναι φυσιολογικό;
ΥΓ δεν είναι οι αρχές της σχέσης μας, γι αυτό δεν αποδίδω το φόβο μου στο τρακ του χαζοχαρούμενοι ερωτευμένου, Και δεν τον ενοχλώ ευτυχώς με τους φόβους μου, τους έχω μοιραστεί μαζί του, αλλά συνεχίζουν.. Θα την εκτιμούσα μια συμβουλή σου, Σε ευχαριστώ.- μελαχρινή

Τι να συμβουλέψω, αφού φαίνεται ότι τα κάνεις όλα καταπληκτικά. Κατάφερες και είσαι από τα λίγα άτομα που είναι ευτυχισμένα, δεν θα μπορούσες να είσαι καλύτερα ερωτευμένη, η σχέση είναι σταθερή και κρατάει καιρό (αλλά ο έρωτας συνεχίζεται ακάθεκτος), ευτυχώς δεν τον ενοχλείς καν με τους φόβους σου... τι άλλο να καταφέρεις πια; Εντάξει, έχεις και έναν φόβο, αλλά βλέπω ότι τον κρίνεις ως απολύτως φυσιολογικό. Λοιπόν, ας μείνεις και με ένα μικρό αγκαθάκι στην τελειότητα, για να σου υπενθυμίζει πόσο τέλεια είναι όλα.

________________
2.


Γενικά πάντα με απασχολούσε αυτό που σε ρωτάω τώρα αλλά όχι ιδιαίτερα άρα δεν έμπαινα στον κόπο για περισσότερη ανάλυση. Είμαι 17 και κάτι, πηγαίνω Γ λυκείου σε σχολείο επαρχίας και υπάρχει θέμα! Ποτέ δεν είχα ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση η αλήθεια είναι. σε κάποιες φάσεις της ζωής μου καθόλου σε άλλες χειρότερα από καθόλου και σε άλλες λίγο καλύτερα(κυριώς διότι είχα άτομα κοντά μου που με ανέβαζαν) Για να μη πολυλογώ φέτος είχα αποφασίσει πως η χρονιά θα ήταν τέλεια αν και είμαι γεμάτη απο δυσάρεστες κι αδιάφορες σχολικές εμπειρίες. Ποτέ δεν ήμουν ούτε δημοφιλής ούτε ιδιαίτερα συμπαθής. Είχα μια παρέα από την 1η Δημοτικού η οποία ας πουμε ότι δεν μου ταιριάζει όσο ήθελα (Δεν ήθελα να βρω και το άλλο μου μισό) Τέλος πάντων επειδή ακριβώς το είχα πάρει απόφαση να περάσω καλά δεν άφηνα κανένα να με στενοχωρήσει. Πρόσφατα ανακαλύψαμε μέσω κοινής φίλης ότι τα περισσότερα παιδιά και μάλιστα τα πιο "κοολ" έχουν πει πολλά και γενικότερα σχολιάζουν και κοροϊδεύουν άσχημα και δημοσίως μία από τις φίλες μου. Οκ κάποια από αυτά τα σκεφτόμουν όπως το ότι είναι πολύ προκλητική ώρες ώρες χωρίς να μπορεί να το υποστηρίξει-δεν το αρνούμαι αλλά δεν ήθελα να στενοχωρήσω κανέναν. Ακούγοντας τα έγινα κατευθείαν λίγο πιο υποψιασμένη και άρχισε να με ενδιαφέρει περισσότερο η γνώμη του καθενός και να παρατηρώ περισσότερο. Και κατάλαβα ότι τρώω κράξιμο! Με θεωρούν ίσως ξενέρωτη, ξινή, χαζή τελείως, ψωνάρα;; δεν έχω ιδέα αλλά μου φαίνεται τελείως άδικο από τη στιγμή που δεν προκαλώ πουθενά να ακούω πράγματα τύπου" Παιδιά η Χ είπε να σταματήσετε. Ε Αφου το είπε η Χ..κτλπ κτλπ. " δε ξέρω αν είναι μπουλινγκ ή αν έιμαι υπερβολική αλλά προτιμώ να περνάω εντελώς απαρατήρητη παρά να δημιουργώ εντύπωση άσχημη! Γιατί τσάμπα έπειθα τον εαυτό μου ότι η γνώμη των άλλων δε μετράει καθόλου! -.- Αυτο που θέλω να ρωτήσω είναι πως εκεί που (μακάρι) θα πάω του χρόνου πως μπορώ να αποφύγω τέτοια περιστατικά από τη στιγμή που δεν με αγαπώ καθόλου και μόλις βλέπω ενδιαφέρον από άλλους ψωνίζομαι και λειτουργώ κάπως αποτυχημένα;
(Θέλω να πάω σε ψυχολόγο αλλά ίσως χρειαστεί ολόκληρη θεραπεία και δεν θέλω να δημιουργήσω τέτοιο οικονομικό βάρος στους γονείς μου)- bernadette


Η γνώμη των άλλων μετράει, αλλά είσαι μικρή ακόμα και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις την γνώμη των άλλων από το κοινό κουτσομπολιό και την κοινή εφηβική σκληρότητα. Επίσης δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις ότι δεν έχουν όλες οι γνώμες την ίδια σημασία. Η έλλειψη αυτογνωσίας και η ανασφάλεια σου έχουν σχέση με την ηλικία σου, αλλά σιγά σιγά πρέπει να αναζητήσεις άλλες διεξόδους για να νιώθεις καλά, που δεν εξαρτώνται από τις διαθέσεις των άλλων. Οι συμμαθητές σου δεν είναι Θεοί, δεν είναι παντογνώστες, και η γνώμη τους δεν είναι τόσο σημαντική όσο νομίζεις τώρα. Υπάρχουν άλλες ασχολίες που θα σε βοηθήσουν να περνάς το χρόνο σου μαθαίνοντας καλύτερα τον εαυτό σου και τις δεξιότητές σου, όπως είναι το διάβασμα, η μουσική, η τέχνη, ο χορός, ο αθλητισμός. Βρες τι σου αρέσει και ξεκίνα το, χωρίς να απαιτείς να είσαι τέλεια σε αυτό. Είναι όμως απαραίτητο να αποκτήσεις δεξιότητες και γνώσεις που δεν περιορίζονται στα βιβλία του σχολείου – και εννοείται πως η προσπάθεια που κάνεις στο σχολείο είναι πάρα πολύ σημαντική.


Πάρε τηλέφωνο στο 116-111 για να μιλήσεις για ό,τι σε απασχολεί, χωρίς να επιβαρύνεις τους γονείς σου.

________________
3.


Καλημέρα.
Σου γράφω γιατί έχω φτάσει σε αδιέξοδο. Δεν αντέχω πια τον άντρα μου. Είμαστε μαζί εδώ και 14 χρόνια. Το πρόβλημά μου είναι ότι αποφεύγει τα προβλήματα και με αφήνει να τα αντιμετωπίζω μόνη μου. Όταν έτυχε τα παιδιά μας να αρρωστήσουν και να νοσηλευτούν ποτέ δεν ήρθε στο νοσοκομείο. Όταν φτιάχναμε το σπίτι μας, ο γιος μας τότε ήταν μόλις 8 μηνών, προφασιζόμενος διάφορες δικαιολογίες, άφησε την επίβλεψη της οικοδομής σε μένα, που έτρεχα στο γιαπί και κυνηγούσα τους μαστόρους με το μωρό στο μάρσιπο. Αναφέρομαι στα πιο επώδυνα, για μένα, περιστατικά, γιατί υπήρξαν και άλλα, λιγότερο τρανταχτά. Θέλει να βοηθήσει στην κοινή μας ζωή, αλλά περιορίζεται στο σπίτι, καθαρίζει, μαγειρεύει, οτιδήποτε εμπλέκει αποφάσεις ή αντιπαράθεση το αποφεύγει και μάλιστα διαστρέφει την πραγματική εικόνα όταν προκύπτουν προβλήματα προς επίλυση, ώστε να φαίνεται ότι όλα είναι φυσιολογικά και δεν πρέπει κανείς να κάνει τίποτα. Γενικά αισθάνομαι ότι κρύβεται πίσω μου. Τα κενά που αφήνει έρχονται να τα καλύψουν οι γονείς μου, τόσο σε πρακτικά, όσο και σε οικονομικά ζητήματα. Αυτό μου προκαλεί αγανάκτηση, γιατί, ναι μεν έχω καλή σχέση μαζί τους, αλλά ζούσα μόνη μου, ανεξάρτητη, από τα 22 που πήρα πτυχίο και βρέθηκα, ουσιαστικά, να ξαναβασίζομαι στους γονείς μου και να εξαρτώμαι από αυτούς χωρίς να το θέλω και σε μια φάση της ζωής μου που δεν το περίμενα. Γενικά αισθάνομαι ότι έχει κολλήσει πάνω μου σα βδέλλα, ότι όχι μόνο δεν μου προσφέρει ό,τι έχω ανάγκη, δηλαδή έναν άντρα δίπλα μου, αλλά ότι παίρνει από μένα και τους γονείς μου χωρίς να δίνει. Τον αντιπαθώ πια τόσο πολύ που νομίζω ότι θα τρελαθώ. Γίνονται, κατά καιρούς, φοβεροί καυγάδες μπροστά στα παιδιά και αυτό με πεθαίνει, δεν μπορώ να ησυχάσω από τις τύψεις. Του έχω ζητήσει επανειλημμένα να φύγει από το σπίτι, να χωρίσουμε, αλλά αρνείται κατηγορηματικά. Δεν αντέχω άλλο να ζω με έναν άνθρωπο που κρύβεται πίσω μου, που δεν παίρνει πρωτοβουλίες και με αφήνει να τραβάω όλο το κουπί μόνη μου, νιώθοντας την ασφάλεια ότι θα με ξελασπώσουν οι γονείς μου για να μην τρελαθώ. Εν τω μεταξύ φαίνεται τόσο πρόθυμος και καλόβολος στους έξω. Εννοείται πως δεν έχουμε σεξουαλική ζωή εδώ και 3-4 χρόνια. Δεν αντέχω άλλο. Σε παρακαλώ πες μου τη γνώμη σου.
Σε ευχαριστώ.- Εκάτη

Αν δεν αντέχεις άλλο, δεν αντέχεις άλλο. Η γνώμη μου δεν έχει θέση εδώ. Δεν είναι στο χέρι του αν θα χωρίσετε ή όχι. Φυσικά 'αρνείται κατηγορηματικά', αν είναι όπως τα γράφεις, το τελευταίο που θέλει είναι να παίρνει δύσκολες αποφάσεις, όμως δεν χρειάζεται να συμφωνεί για να πάρεις διαζύγιο.

________________
4.


Η δουλειά μου είναι σχετικά κοντά στο σπίτι μου και επειδή δουλεύω περίεργα ωράρια κάποιες φορές επιλέγω να πάρω ταξί για να φύγω από την δουλειά. ο μισθός που έχουμε εκεί δεν είναι και ο καλύτερος αλλά εγώ έχω λεφτά για να κινηθώ. που θέλω να καταλήξω κάθε φορά που το κάνω δέχομαι κριτική από συνάδελφο! Γιατί παίρνω ταξί και δεν παίρνω λεωφορείο κλπ τι ζόρι τραβάει;;;;

Ωχ, έπεσες σε ΙΠΒ, Ιεροεξεταστή Πολυτελούς Βίου. Είναι χειρότεροι και από τους ΕΑ, τους Επιθετικοπαθητικούς Αυτοδίκαιους (δες ερώτηση 7). Πρέπει να τους αποφεύγεις φανατικά, αλλά πετάγονται και στα καλά καθούμενα οι άτιμοι, σαν τις νάρκες.

________________
5.


Η αδερφή μου δυσκολεύεται να ωριμάσει. Βασικά δυσκολεύεται να ενταχθεί στις απαιτήσεις που έχει ορίσει η ζωή και η κοινωνία για τους ενηλίκους.

Δεν είχε δουλέψει μέχρι τα 30 της οπότε και αναγκάστηκε. Με τo φίλο της συγκατοικούν εδώ και 10 χρόνια, επειδή βολεύτηκαν στο σπίτι της αδερφής μου (εννοώ ότι δεν ήταν μια συνειδητή απόφαση).

Ο φίλος της παραιτήθηκε απ' τη δουλειά του πριν τρία χρόνια και δε δείχνει πολύ πρόθυμος να βρει κάτι άμεσα.

Εννοείται πως όλο αυτό το υποστηρίζουν οι δικοί μου με την ανοχή τους η οποία σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται στο χρόνιο μη ιάσιμο πρόβλημα υγείας που έχει η αδερφή μου αλλά και στη γενικότερη φιλοσοφία του once γoνιός always γονιός.
Εγω είμαι η φωνή της λογικής (ή της τρελής) που φωνάζω εεε περνάνε τα χρόνια εεεε δεν εχουμε τα λεφτα που ειχαμε καποτε εεε δε γίνεται να είσαι σε αυτή την ηλικία και να μην έχεις πάρει αποφάσεις για το τι θέλεις απ' τη ζωή σου. Οι φωνές μου ίσως βοήθησαν στο να βρει δουλειά πράγμα που όπως ομολογεί της εχει δώσει απίστευτη ζωή και ενέργεια (και λεφτά).

Δε θα είχα πρόβλημα αν μου έλεγε οτι δε θέλει παιδιά και γάμους. Αλλα δε λέει αυτό. Δε λέει ούτε και το αντίθετο. Έχω πρόβλημα γιατί και οι δυο δειχνουν σα να να εχουν μονο δικαιώματα και καμία υποχρέωση ως προς τους γύρω τους. Σα να είναι 16 ετών. Σα να μην έχουν καταλάβει το ρόλο τους σε αυτή τη κοινωνία. Δεν ξερω αν η αποφασή της να μην προχωραει τη ζωη της είναι επειδή όντως δε θέλει ή επειδή βλέπει τον άλλον να χωνεται πιο βαθιά στον καναπε και επηρεάζεται.
Σκεφτομαι ότι ίσως απλά της αρέσει αυτη η ζωή του καναπέ αλλά στεναχωριέμαι, γιατί βλέπω ότι στεναχωριέται που οι γυρω της φευγουν απ' αυτη τη φάση και επίσης στεναχωριέμαι γιατι πως να το κανουμε η ζωη εχει απαιτησεις που δε γίνεται μια ζωη να στις καλύπτουν άλλοι. Δε θέλω να ξυπνήσει μια μέρα και να συνειδητοποιήσει ότι δεν εκανε παιδι πχ επειδή φοβόταν να αντιμετωπίσει τον φίλο της και τον εαυτό της.

Δεν ξέρω πραγματικά α, μπα πως να το χειριστώ. Ξέρεις όταν έχω ένα θέμα γενικά σκέφτομαι τι θα έλεγες εσύ και σε θεωρώ κατά κάποιο τρόπο φίλη μου. Αλλά εδώ έχω κολλήσει. Δεν μπορώ να σκεφτώ τι θα έλεγες. Λοιπόν;- εδώ και καιρό προβληματισμένη

Δεν μπορείς να σκεφτείς τι θα έλεγα επειδή δεν θα σου αρέσει η απάντηση.


Δεν είναι δική σου δουλειά να υποδείξεις τον ορθό τρόπο ζωής στους άλλους. Σε κανέναν. Ούτε στην αδερφή σου, ακόμα και αν πιστεύεις ότι έχεις όλα τα δίκια του κόσμου. Ζήσε τη δική σου ζωή και κάνε τα δικά σου λάθη. Μέχρι εκεί φτάνει η δικαιοδοσία σου.


Αν η αδερφή σου ζητήσει βοήθεια και συμβουλή, οπωσδήποτε να είσαι ειλικρινής. Μόνο που πουθενά δεν βλέπω να σου ζητάει να μεταλαμπαδεύσεις τη σοφία σου. Δεν βλέπω καν να είναι δυσαρεστημένη από τη ζωή της. Δε νομίζω ότι οι φωνές σου την έκαναν να βρει δουλειά. Δε νομίζω ότι ακούει αυτά που λες. Τα έχεις πει τόσες φορές που τώρα θα τα ακούει σαν παράσιτα στο ραδιόφωνο.


Το τι κάνουν οι γονείς σου για το θέμα είναι επίσης εκτός της δικαιοδοσίας σου. Αν κάνεις παιδιά, θα αποκτήσεις το αντίστοιχο δικαίωμα, κι εκεί θα πρέπει να περιοριστείς.

________________
6.


Πως πετυχαινει καποιος αυτο που ειχες πει σε μια απαντηση "ισοτιμες φιλιες"; τις δημιουργει ή τις διεκδικει;- Marcy


Σίγουρα δεν τις δημιουργεί, γιατί κανείς μας δεν είναι ένας μικρός Θεός που δημιουργεί σχέσεις. Οι σχέσεις σχηματίζονται με συμμετοχή. Αν δεν υπάρχει θέληση από την άλλη πλευρά, δεν γίνεται τίποτα. Τις ποτίζει για να μεγαλώσουν, τις συντηρεί, και αν χρειαστεί, τις διεκδικεί ή τις επαναδιαπραγματεύεται.

________________
7.


Καλή μου Α, μπα

Μια από τις ημέρες που ήμασταν στο νοσοκομείο, βρέθηκα έξω από τη γραμματεία της χειρουργικής και είδα κολλημένο σε μια ντουλάπα ένα χαρτί, με πρόχειρα εκτυπωμένο «Καμία καλοσύνη δε μένει ατιμώρητη». Κατάλαβα, αφού το σκέφτηκα και το ξανασκέφτηκα, πως μάλλον αφορούσε την αχαριστία των ασθενών προς το προσωπικό του νοσοκομείου. Επειδή όμως δε σκεφτόμαστε όλοι το ίδιο, ειδικά σε τέτοιες συνθήκες και επειδή δεν έφευγε από το μυαλό μου, ξαναπήγα κάποια στιγμή προκειμένου να παρακαλέσω έστω να το βάλουν σ' ένα όχι τόσο «πάρε να'χεις» σημείο. Στο γραφείο ήταν η προϊσταμένη μόνο. Ευγενικά, σχεδόν δειλά και χωρίς να τη διακόψω από κάτι, τη ρώτησα τι σημαίνει και μου απάντησε ενοχλημένη κάτι που τελείωνε σε «πώς λέμε κάνε το καλό και ρίξ'το στο γιαλό; Ε, κάτι τέτοιο». Την παρακάλεσα τότε να γράψουν αυτό γιατί ασθενείς και συγγενείς, διαβάζοντας το άλλο, μπορεί να σκεφτούν πως βρίσκονται εκεί επειδή τιμωρούνται. Είπε κάτι που σήμαινε όχι, την παρακάλεσα έστω να του αλλάξουν θέση, να μη φαίνεται στον διάδρομο με ρώτησε αν θέλω κάτι άλλο, την ευχαρίστησα κι έφυγα. Δεν κράτησε ένα λεπτό όλο αυτό. Ούτε το χατήρι ήθελα να μου κάνει, ούτε να απολογηθεί. Δεν πήγα με προσδοκίες, δε θυμάμαι να το είχα αναλύσει καν στο μυαλό μου. Εμείς δε θα το ξαναβλέπαμε όμως περνάει τόσος κόσμος από εκεί. Διαπίστωσα ότι αυτό που περίμενα ήταν κατανόηση, συμπάθεια. Κι ας ήταν όχι. Ακριβώς επειδή δεν πίστευα πως είχε σκεφτεί αυτό το ενδεχόμενο, της παρανόησης.
Πραγματικά αναρωτιέμαι, ένας άνθρωπος που καθημερινά βλέπει την πίκρα, γιατί να μην επιλέγει να είναι γλυκός; Το περιστατικό αυτό είναι αφορμή για την ερώτηση. Μακάρι όμως κάποιος να το δει και να κάνει αυτό που δεν έκανα εγώ. Να μπει, να το σκίσει και να τους πει ότι είναι απαράδεκτοι.
(Τώρα που το σκέφτομαι, έπρεπε να τη ρωτούσα ποιος το είπε και να την απειλούσα με μήνυση για λογοκλοπή. Το πιθανότερο είναι να έλεγε «στο Γκρέις Ανάτομι» γιατί σε κάποιο ζάπινγκ το άκουσα και εκεί, αλλά εύστοχα. Μετά θα το έσκιζα και θα την έλεγα αμόρφωτη. Με βλέμμα Τζέσικα Ράμπιτ.) –ksexasaolataparatsoukliasou

Ένας άνθρωπος που βλέπει καθημερινά την πίκρα, ίσως να μην έχει κουράγιο να εξηγεί γιατί υπάρχει ένα χαρτί με ένα τσιτάτο έξω από την πόρτα.


Όταν κάποιος προσβάλλεται από κάτι, δεν αποκτά αυτόματο δικαίωμα επανόρθωσης της ψυχολογίας του. Δεν είναι αυτονόητα ιερή η αγανάκτηση σου. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που ενδεχομένως θα βρίσκεις προσβλητικά ή ενοχλητικά – τα περισσότερα θα αναγκαστείς να τα κάνεις γαργάρα, γιατί οι υπόλοιποι δεν θα συμφωνούν με την ευαισθησία σου. Υπάρχουν όρια, αλλά τα όρια δεν τα ορίζει ο καθένας μας ανάλογα με το γούστο του. Τα όρια τα συμφωνούμε από κοινού, ως κοινωνία.


Είναι άγνωστο σε ποιον ανήκει ο αφορισμός, οπότε η ιδέα σου για λογοκλοπή δυστυχώς πάει άπατη. Είναι μια φράση που έχει σκοπό να προκαλέσει αυτού του είδους το δυσάρεστο συναίσθημα που σε αναγκάζει να εξετάσεις τα δικά σου κίνητρα. Είναι μια πανανθρώπινη αλήθεια που μπορεί να σε κάνει να χαμογελάσεις αμήχανα, είναι ένα τσιτάτο που μέσα από μια τσιμπιά, αποκαλύπτει μια αδυναμία της ανθρωπότητας. Εφαρμόζεται στην αχαριστία των ασθενών, εφαρμόζεται στην αχαριστία των γιατρών, εφαρμόζεται στην αχαριστία μεταξύ γιατρών, μεταξύ ασθενών, μεταξύ συγγενών, μεταξύ διοίκησης και υπουργείου Υγείας, μεταξύ περαστικών και μεταξύ αγνώστων. Η ερμηνεία που έκανες και το συμπέρασμα που έβγαλες το μόνο που δείχνει είναι πώς λειτουργεί το δικό σου μυαλό. Για το δικό μου μυαλό είναι εντελώς τραβηγμένη η ερμηνεία σου, για να μην πω σοκαριστικά άσχετη. Δεν γίνεται να σκίζουμε χαρτιά επειδή κάποιος μπορεί να βρει μια ενοχλητική παρανόηση σε μια παροιμία που είναι κολλημένη πάνω σε μια ντουλάπα. Αυτό που συνέβη, κυρίως, είναι ότι η ψυχοσύνθεσή σου δεν μπορεί να δεχτεί την ειρωνεία. Βλέπει μόνο την επίθεση και δεν βλέπει το χιούμορ και την δεκτικότητα που βρίσκεται από πίσω. Για σένα είναι απαράδεκτη, για μένα αυτή η φράση είναι απολύτως κατάλληλη για διάδρομο νοσοκομείου.


Ίσως ήσουν σε ευαίσθητη ψυχολογική κατάσταση επειδή ήσουν σε νοσοκομείο. Αν είναι έτσι, όλα δικαιολογημένα. Επ' ευκαιρία, δες και το σήριαλ Getting On. Θα σε προσβάλλει σε χαραμάδες του Είναι σου που είναι ακόμη ανέγγιχτες.


72

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

19 σχόλια
1. Πριν περίπου δύο χρόνια, είχα στείλει στην ίδια ακριβώς στείλει μια παρόμοια ερώτηση. Τα είχα όλα, ήμουν τόσο ευτυχισμένη , που ντρεπόμουν να το πω. Αγαπούσα τόσο πολύ τον άνθρωπό μου, που βασανιζόμουν από τον ίδιο φόβο που βασανίζεσαι εσύ σήμερα. Η φοβία να μην πάθει κάτι, μου στερούσε τη χαρά με την οποία έπρεπε να ζω τα πράγματα. Ανησυχούσα μην σκοτωθεί στο δρόμο και ησύχαζα μόνο, όταν μάθαινα ότι ήταν σπίτι του και κοιμόταν. Ώσπου ο σύντροφος μου αρρώστησε πολύ. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου και ένιωσα νεκρή. Οι φόβοι μου επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο. Παλέψαμε και οι δύο με όλες μας τις δυνάμεις. Ο φίλος μου έζησε και παρόλο που η υγεία του θα είναι για πάντα εύθραστη, οι φοβίες έφυγαν, γιατί το κακό είχε γίνει τώρα πια. Η συμβουλή μου, να ανησύχεις μόνο όταν υπάρχει λόγος. Είστε καλά? Τότε όλα καλά!
#4χαχαχαχαχαχαχαχα!ωραια ορολογια, abba ;)προσπαθησε να τον σοκαρεις.να απαντας με ανεση και θρασος, απενοχοποιημενα εντελως και πανω απ ολα ηρεμη, χωρις κανενα θυμο και να τον αφηνεις να βραζει στο ζουμι του, πραγματα του τυπου " α μπα, χαλια τα λεωφορια.. ταξακι, ταξακι!! μια χαρουλα!! :)
#3ειναι τοσο πολλα και ενοχλητικα (για σενα) αυτα που σας χωριζουν , που δεν μπορω να φανταστω οτι γνωρισες εναν τελειως αλλον ανθρωπο και εγινε ετσι μετα την αποκτηση των δυο παιδιων.αφου ειχατε τοσες διαφορες γιατι εκανες παιδια μαζι του??μη μου πεις οτι ηταν ο τελειος και αποφασιστικος και επαιρνε ολες τις σωστες πρωτοβουλιες και ηταν στηριγμα και επαθε επιλοχεια καταθλιψη μετα τα παιδια...
Υπάρχουν πράγματα που στην καθημερινότητα μπορεί να μην φαίνονται ως τόσο μεγάλα προβλήματα, όμως μετά την απόκτηση παιδιών διογκώνονται με τρόπο που δε φαντάζεσαι.π.χ σου λέει, ωραία, δε θέλει να παίρνει αποφάσεις, σιγά τα αυγά, θα το κάνω εγώ. Όμως τότε, δεν έβαλε στην εξίσωση και ένα παιδί στο σπίτι, και ένα παιδί στο καγκουρώ, και πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού τότε δεν είχε αποκτήσει παιδιά για να ξέρει.Και, δυστυχώς όταν έμαθε, ήταν αργά.Γι'αυτό λέμε ότι κάποια πράγματα στη ζωή δε μας βγαίνουν όπως θα έπρεπε, στερνή μου γνώση να σ είχα πρώτα, και άλλες τέτοιες τετριμμένες λαϊκές παροιμίες....
#1δεν μπορω να καταλαβω πως εχεις στο μυαλο σου την ευτυχια, οταν μας περιγραφεις οτι νοιωθεις εναν ατελειωτο φοβο και αγχος καθε ωρα και στιγμη...μηπως εννοεις οτι "θα πρεπε" να εισαι ευτυχισμενη , γιατι φαινομενικα τα εχεις ολα, αλλα τα χαλας μονη σου, γιατι φοβασαι διαρκως?αν ναι, ζητα βοηθεια ειδικου..
#7 Θα μπορούσε η επιγραφή να αναφέρεται ατη αγαπημένη συνήθεια κάποιων χειρουργών να απαιτούν το μπαξίσι τους για να χειρουργήσουν κάποιον που βρίσκεται σε ανάγκη ή να προωθήσουν κάποιον άλλον. Και μετά από όλα αυτά τους καταδίδουν στην αστυνομία για παθητική δωροδοκία. Και η καλή πράξη τιμωρείται.Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να θεωρείται ανεκτό για υπαλλήλους που έρχονται σε επαφή με το κοινό να αναρτούν κείμενα ή πράγματα που κάποιος μπορεί να βρει προσβλητικά π.χ. σημαίες του Ολυμπιακού, γνωμικά, θρησκευτικά σύμβολα κτλ. Για να πάρει κουράγιο ο υπάλληλος ας τα βάλει κάπου που να μην είναι ορατά.
#4:Εσύ αφού ξέρεις τι τύπος είναι, γιατί λες στον συνάδελφο πως έρχεσαι και φεύγεις από τη δουλειά;Αν σε ξαναρωτήσει,ριξτο στην τρελλή:"Άσε με τα πόδια έφυγα κι έχω πεθάνει, ο οδηγός της λιμουζίνας έχει ρεπό και με έχει αποδιοργανώσει".Αν σε ξαναρωτήσει πες ότι έφυγες πετώντας,άλλη φορά πες ότι φοράς τακούνι και αν γίνεται να σε πάει αυτός σπίτι με το αμάξι και τι εννοεί ότι δεν έχει αμάξι,πως ζει έτσι ο μπίθουλας τη σήμερον ημέρα...Φαντάζομαι ότι θα το κόψει κάποια στιγμή,ψιλοάμεσα!
Ε μα!Θα μας κάνει ο καθένας κουμάντο πως θα μετακινούμαστε δηλαδή;Το ξέρω το είδος,είχα μια τέτοια συνάδελφο παλιά και η μέθοδος Βίβιαν ήταν αποτελεσματική(και είχε και πλάκα)!
#5 Δε μας γράφεις τί πρόβλημα, και μάλιστα μή ιάσιμο έχει η αδερφή σου, αλλά σίγουρα πρέπει να λάβεις υπόψη σου το γεγονός ότι τέτοιου είδους καταστάσεις επηρρεάζουν την ψυχοσύνθεση του ανθρώπου (θετικά ή αρνητικά-μεταξύ μας, κυρίως αρνητικά), και τον κάνουν να βλέπει διαφορετικά τη ζωή. Έχοντας πει αυτό, η αδερφή σου δεν οφείλει, ούτε στην κοινωνία ούτε σε κανέναν να ζήσει με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο. Είναι προφανώς λάθος να μη στηρίζεται στα δικά της πόδια, όχι όμως διότι το γράφει στη λίστα της καθωσπρέπει ζωής, αλλά διότι οι γονείς σου δε θα είναι πάντα εκεί να τη στηρίζουν.Το πρόβλημα είναι ότι τώρα αυτή δεν το βλέπει, δεν έχει καμία όρεξη να το δει, εσύ προφανώς της φαίνεσαι απλώς επιθετική, και αναγκαστικά, από τη στιγμή που το θέμα το αντιλαμβάνεται πολύ μακρινό και δεν την αγγίζει, εσύ δε μπορείς να κάνεις τίποτα.Μπορείς φυσικά να έχεις μία καλή σχέση μαζί της, κάνοντας στην άκρη όλο αυτό: η αδερφή σου σίγουρα είναι παραπάνω πράγματα από την έλλειψη δουλειάς της ή το πρόβλημα υγείας της. Βλέποντάς την έτσι, τη βοηθάς να δει τον εαυτό της έτσι, πράγμα που είναι μακροπρόθεσμα πολύ μεγαλύτερη βοήθεια από το ανηλεές και χωρίς ανταπόκριση κράξιμο.#2 Τί μου θύμισες τώρα! Εγώ στο σχολείο είχα πάντοτε πολύ κακή φήμη. Ήμουν που ήμουν πιο αδέξια και από θαλάσσιο ελέφαντα (διάβασε τη χτεσινή ερώτηση), ήμουν και κουτσομπόλα, είχα την τύχη να είμαι και ομορφούλα, άρα είχα σχέσεις με τα αγόρια (πολλές), ενώ δε ντυνόμουν "κοολ", και όλα αυτά τα συνδύαζα με μοναδικό τρόπο σε ένα πρόσωπο: Επάνω μου. Πολλές φορές ξύπναγα κι έλεγα "σήμερα δε θα σε επηρρεάσουν. Σήμερα θα πας με το κεφάλι ψηλά", και κατέληγα να κλαίω στις τουαλέτες. Γιατί πάντα κατάφερνε να σπάσει η ανοχή μου στο κουραδοπέταγμα που υφιστάμην (υφιστάμην; καλά το έγραψα;). Υπήρχαν απροκάλυπτες συμπεριφορές, όπως τότε που στα διαλείμματα δεν τολμούσα να αφήσω την τσάντα στην τάξη, διότι μου πέταγαν το φαγητο, και πιό συγκαλυμμένες, όπως το θάψιμο που αναφέρεις. Θα μπορούσα να το παίξω πιο χαμηλών τόνων. Ακόμα και η μητέρα μου που τα έβλεπε, μου έλεγε "βρε κορίτσι μου, βάλε λίγο νερό στο κρασί σου, δε βλέπεις ότι με τη συμπεριφορά σου τις προκαλείς;" (για τις "βασανίστριές" μου), αλλά κάτι μέσα μου πείσμωνε, και έλεγα "όχι ρε πούστη", και την άλλη μέρα τις έθαβα όπως με έθαβαν, φιλούσα δημοσίως το αγόρι μου (που αδιαφορούσε παγερά για την κατάσταση) στα διαλείμματα, κλπ. Άλλωστε, άλλα, χαμηλών τόνων κορίτσια, τα ίδια τραβάγανε από εκείνες τις "κοοολ κλίκες". Παρά το θάρρος μου, πάντα βρισκόμουνα η "ριγμένη". Ίσως γιατί μέσα μου πάντα αισθανόμουν ότι κάπως είχαν δίκιο, ότι κάπως έφταιγα. Πέρασαν πολλά χρόνια για να καταλάβω ότι όντως δεν έφταιγα, και ότι το σχολείο λειτουργεί ως αρένα για τα παιδιά να εκφράσουν χωρίς φίλτρο και χωρίς επίπλαστες αβρότητες τη σκληρότητα εκείνη που υπάρχει στα σπίτια τους. Ο τρόπος αλλάζει ανάλογα με την ηλικία.Μπορείς να το πεις μπουλινγκ, μπορεις και να μην το πεις (είναι άλλωστε τόσο γενικευμένη η κατάσταση, που από πού να το πιάσεις), αλλά μη νομίζεις ότι ο έξω κόσμος είναι έτσι, οτι οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων είναι έτσι, ότι στο μέλλον θα είσαι έτσι. Γιατί δεν είναι. Η Λένα το λέει πολύ σωστά, βρες κάποιο ενδιαφέρον για να δεις ότι υπάρχουν και άλλα πράγματα στη ζωή, και για να αποκτήσεις εμπιστοσύνη σε κάτι. Και μίλα στο φέισμπουκ; Στο χόμπυ που θα βρεις; με εξωσχολικούς που περνάνε τα ίδια. Εκεί θα δεις πόση στήριξη μπορείς να πάρεις.
#4 δε γραφω maggie αλλα εκρινα οτι δε χρειαζεται Ειναι ακριβως αυτο που γραφεις. Δε θα ειναι παντα εκει οι γονεις και εγω δε θα μπορω να κανω το ιδιο οσο και να θελουν οι γονεις μου. Δεν μπορώ άλλο να κανουμε ότι όλα ειναι ενταξει ενω δεν ειναι. Θελώ να αρχισουμε να αντιμετωπιζουμε τα θεματα. Σε ευχαριστω για το σχολιο σου. Να σημειωθει επισης οτι δεν την κραζω, γιατι πολυ απλα τα θεματα αυτα δε τα συζηταμε ποτε στην οικογενεια. Ειναι ταμπου.
Χαίρομαι που μας απάντησες σε όλους.Δυστυχώς δε μπορείς να κουβαλήσεις στην πλάτη σου κανέναν. Και να θέλεις. Είτε είναι ευτυχισμένη είτε όχι, η αδερφή σου δεν πρόκειται να αλλάξει επειδή το θέλεις εσύ η οι γονείς.Εσείς είστε επιφορτισμένοι με το να αποφασίσετε κατά πόσο αντέχετε-ή θέλετε να τη στηρίξετε.Το καλύτερο που ίσως μπορείς να κάνεις είναι να μιλήσεις με τους γονείς, και να ξεκαθαρίσεις μέχρι πού έχεις τη διάθεση/ικανότητα να συνεισφέρεις.Έπειτα, ελπίζεις το καλύτερο, και προσφέρεις με άλλους τρόπους. Το άγχος, ενώ είναι ανθρώπινο που το έχεις, δε μπορεί να σε βοηθήσει εδώ.
7. Μην κατηγορείτε ρε παιδιά τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Το ζόρι που τραβάνε κανείς μας δεν μπορεί να το κατανοήσει. Οι περισσότεροι είναι και ευαίσθητοι και ανθρώπινοι. Όμως φαντάσου τώρα να έχεις από το πρωί να αντιμετωπίσεις ένα σωρό προβλήματα ασθενών, σοβαρές περιπτώσεις ασθενειών, τηλεφωνήματα, γιατρούς κ.λπ., και να έχεις και τον καθένα να σου λέει το μακρύ του και το κοντό του.Αν κάτι είναι γραμμένο σε ένα χαρτί και σε ενοχλεί, αγνόησε το. Αλλιώς θα πρέπει να τηλεφωνείς όλη μέρα, κάθε μέρα στις εφημερίδες και να τους σούρνεις τα εξ' αμάξης. Ξέρεις πόσα προσβλητικά και σιχαμερά γράφονται κάθε μέρα εκεί μέσα;
Πραγματικά. Έτσι είναι. Στο φινάλε, αν έχεις διάθεση να το κουβεντιάζεις/σχολιάσεις, πάρε ένα μολυβάκι και γράψε ένα τσιτάτο από κάτω. Μπορεί να ανοίξεις διάλογο με κάποιον που να ενδιαφέρεται πραγματικά να σου απαντήσει. Αλλά να την πέφτεις με τρόπο τόσο μη-μου-άπτου στο προσωπικό το οποίο περνάει τα πάνδεινα και παλεύει διαρκώς με προβλήματα, άστο.
Μπορεί να μεγάλωσε σε "τρομοκρατικό" περιβάλλον με γκρίνιες,φωνές, ανύπαρκτα προβλήματα και απαισιοδοξία, οπότε άμα συμβαίνει κάτι καλό να νιώθει ασυναίσθητα φόβο. Και καλά, γιατί νιώθω χαρούμενη; δεν είναι σωστό, αφού το σωστό είναι να υπάρχει πάντα πρόβλημα
No name, μα αν νιώθει ΚΑΘΕ στιγμή φοβισμένη, πότε προλαβαίνει να νιώσει ευτυχισμένη; Γίνεται να είσαι ευτυχισμένος την ώρα που φοβάσαι; Οκ να πεις "είμαι ευτυχισμένος αλλά υπάρχουν στιγμές που φοβάμαι". Αυτό το καταλαβαίνω. Αλλά όταν λες "φοβάμαι κάθε στιγμή" μου φαίνεται σαν να έχεις φτάσει σε σημείο που ο φόβος σε πνίγει. Ε, και αν είσαι όντως σε τέτοιο σημείο, πόσο ευτυχισμένος είσαι τελικα; Μισή χαρά, που λέει και η Mag.
#4 Πες της αυτό ακριβώς "Τι ζόρι τραβας ρε κοπελιά από την τσέπη σου τα παιρνω;" και αμα σου πει τα γνωστα "δυσκολοι καιροι κλπ" Πες "το τι θα κανω στους δυσκολους καιρούς είναι δικό μου θέμα και δεν δεχομαι υποδείξεις ευχαριστώ γεια".ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό έκανα με τον συναδελφο που με εκραζε γιατι κάθε πρωι ετρωγα σάντουιτς (Εχω επιπλέον κιλα) και αρχιζε τα "Παλι σάντουιτς πως θα βγεις εξω τι θα πει ο αντρας σου κλπ" Μια μερα λοιπόν τον ρώτησα "ποιος σε διόρισε αστυνομία φαγητού είπαμε;" "Κανένας" "ασχολήσου λοιπόν με το δικό σου φαγητό και άσε το δικό μου" Μαχαιρι...
Σιγά μη του δώσεις και πάτημα του γελοίου, να κάνει πλάκα μετά για βίζιτες και για τράπεζες.. Καλύτερη η απάντηση της Scifimom, κοφτή & χωρίς πολλά-πολλά..
Εξοργιστικός ο τύπος. Εγώ όταν είχα παραπάνω κιλά, μου είχαν πει κάτι καρακαηδόνες στη δουλειά 'πάχυνες' με μελιστάλαχτο ύφος, και τους είχα απαντήσει 'Έτσι αρέσω στον άντρα μου' και το βούλωσαν. Γενικά το λέω αυτό και πάντα με κοιτάνε με το στόμα ανοιχτό και το ευχαριστιέμαι.
Πολύ καλά απάντησες απλά η κοπέλα της ερώτησης λέει ότι κάθε φορά ο συνάδερφος την κράζει. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ένας άνθρωπος από το πουθενά αρχίζει και της λέει για το ταξι. Μήπως και η κοπέλα κάθε μέρα παραπονιέται πόσα λίγα λεφτά παίρνει, δεν τις φτάνουν και κλαίγεται γενικώς όλη μέρα;Οκ καταλαβαίνω ότι υπάρχουν αγενείς άνθρωποι αλλά αν δεν τους ανατροφοδοτείς δε στο λένε κάθε μέρα...
mlp μη το λες. Αν είναι ο άλλος αγενής η' κομπλεξικος παίρνει μόνος του το θάρρος. Και σε εμένα έχει τύχει να μου την πει άτομο για το ταξί η' επειδή είχα πάει ενα ταξίδι, με την λογική αφού έχουμε κρίση πως τολμάς και τα κάνεις αυτα.Εγω του είπα απλά "δεν θυμαμαι να σου ζήτησα ποτε λεφτά " και το σταμάτησε.
La vie en rose ακριβως το λες και μόνη σου ότι το σταμάτησε...η κοπέλα της ερώτησης δεν τον έχει κάνει να το σταματήσει (θα περιμένει μάλλον να το σταματήσει λόγω της μεγαλοκαρδοσύνης του :P) αλλά αντίθετα της το "χτυπάει" συχνά. Αναρωτιέμαι μήπως του δίνει ανατροφοδότηση για να της το χτυπάει. Πάντα βέβαια παίζει ρόλο και ο τρόπος που το λέει ο άλλος...έχω αρκετες φίλες που όλη την ώρα σου γκρινιάζουν-παραπονιούνται ποσο δυσκολο ειναι να χάσεις κιλά, πόσο προσπαθουν και δεν βλέπουν διαφορά και τρώνε ελαφρα κτλ κτλ και μετά στο καπακι θα προτείνουν πάμε για σουβλάκια;ε μετά θα φανείς η στρίγκλα αν πεις κάτι...
(δεν υπάρχει λόγος, αλλά έτσι θα την πω και τη δική μου προσωπική εμπειρία)...γυρνώντας ξημερώματα στο σπίτι με την τότε (σύντομη όπως αποδείχτηκε) σχέση (ήταν?) μου... με είχε πιάσει πείνα - μετά από τα ποτά, καταλαβαίνεις - και την ώρα που μου έβαζε το πατατάκι στο στόμα, μου λέει (για 2η φορά - το είχε ξανακάνει και πριν λίγες μέρες): ξέρεις όμως... δεν πρέπει να τρως πριν κοιμηθείς γιατί θα βάλεις κιλά!απάντηση κοφτή: κουμάντο στο στομάχι σου!ε μετά από αυτό, κλασικά μου είπε 'πώς κάνεις έτσι; μια πλάκα σου έκανα'yeaaaaaah right
@7Προσωπικά δεν είχα αντιληφθεί ότι το "no good deed goes unpunished" έχει σχέση με αχαριστία, πιο πολύ το είχα κατατάξει στα τσιτάτα των νόμων του Μέρφυ και το ερμήνευα ως ότι, αν κάνεις κάτι καλό, θα σου ζητάνε να κάνεις κι άλλα καλά. Και ότι -χιούμορ και καλά- είναι τιμωρία αυτό. Στο wiktionary το εξηγεί ως "Beneficial actions often go unappreciated or are met with outright hostility. If they are appreciated, they often lead to additional requests." Όσο ζεις μαθαίνεις.Υ.Γ. Οι νόμοι του Μέρφυ τουλάχιστον είναι χιούμορ, σωστά;
Αγαπητέ Παρίσιε, νομίζω ότι το κάθε πράγμα έχει τη θέση του. Αν δηλαδή στην ντουλάπα έγραφε "αν κάνεις κάτι καλό, θα σου ζητάνε να κάνεις κι άλλα καλά", δε νομίζω ότι αυτό έχει θέση σε ένα νοσοκομείο ή σε οποιοδήποτε χώρο εργασίας.
Παρίσι-ε εγώ πάντα το ερμήνευα ως: όταν περιβάλλεσαι από κακία, η καλή πράξη θεωρείται βλακεία και ως τέτοια "τιμωρείται". Δηλαδή ο κακός θα βρει κάποιον καλό να του αλλάξει τα φώτα. Τελικά ο καθένας με τα βιώματα του. Πάντως έχω σαν γενική θεωρία ότι αν μια ρήση / παροιμία σε ενοχλεί, ψάξε να βρεις πόσο αλήθεια λέει για σένα :)
Εγώ πάλι που πίστευα ότι αυτό το ρητό εννοεί ότι καμία καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη επειδή στην ουσία οι καλές πράξεις κρύβουν εγωιστικά κίνητρα ,άρα στην ουσία δεν παράγεις καλό αλλά κακό, ( κάτι σαν το αντίστοιχο «ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις» )κάτι λέει και για την δική μου ψυχοσύνθεση…Μάλλον επηρεάζομαι από ανατολική μεριά…
#2, Καμία μα καμία σημασία δεν έχει η γνώμη των συμμαθητών σου. Εσύ πορεύσου με βάση τις δικές σου αξίες και τα δικά σου γούστα. Στο πανεπιστήμιο, που θα γνωρίσεις πολύ και διαφορετικό κόσμο θα βρεις αυτούς που θα ταιριάζεις. Και θα θυμάσαι τους συμμαθητές σου και θα γελάς. Και τώρα νομίζω ότι θα παραβιάσω την αρχή Λενφού, αλλά οι κουλ τύποι του σχολείου συνήθως παύουν να είναι κουλ μετά το σχολείο, στη ζωή, που άλλα πράγματα μετράνε.#5 προσπεράσατε και οι δύο ένα σημαντικό φακτ: η αδερφή σου πάσχει από χρόνια μη ιάσιμη ασθένεια. Δεν μας λές τι, αν κινδυνεύει η ζωή της ή αν μικραίνει το προσδόκιμο ζωής της. Οι άνθρωποι με χρόνιες ασθένειες βλέπουν τη ζωή διαφορετικά. Καταλαβαίνουν πρωτοι από όλους το " ματαιότης ματαιοτήτων κλπ" και σίγουρα η ασθένεια επηρρεάζει πολύ τον τρόπο ζωής τους. Μπορεί έμμεσα να ρίχνει ευθύνες στους γονείς που την γέννησαν έτσι, μπορεί να θεωρεί άδικο που αυτή είναι άρρωστη και ότι γενικά της χρωστάνε. Το έχεις συζητήσει ποτέ μαζί της για το πως νιώθει;
# 7 Νομίζω ότι οι μόνοι που υπάρχει περίπτωση να μην δεν είναι σε ευαίσθητη ψυχολογική κατάσταση όταν βρίσκονται σε νοσοκομείο είναι όσοι εργάζονται σε αυτό. Για ποιο λόγο να υπάρχει κάτι αναρτημένο που είναι πολύ πιθανό να αναστατώσει τους ήδη αναστατωμένους ανθρώπους που βρίσκονται στο νοσοκομείο? Στο κάτω κάτω και αυτός που κόλησε το χαρτί την ψυχολογική του διάθεση ήθελε να επιδείξει. Ποιος του έδωσε το δικαίωμα αυτό? Αν πρέπει οπωσδήποτε κάτι να υπάρχει στην ντουλάπα του νοσοκομείου, που δεν πρέπει, ας υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να παρερμηνευτεί.
@Guardian Συμφωνώ και προσαυξάνω ότι σε μια δημόσια υπηρεσία οι χώροι που επισκέπτεται το κοινό είναι δημόσιοι. Δεν είναι το προσωπικό σου γραφείο να κρεμάς ότι θες και να κάνεις πλακίτσα. Για να μην ξεχνιόμαστε, ταλαιπωρημένοι δεν είναι μόνο οι γιατροί από τις απαράδεκτες συνθήκες, είναι και οι ασθενείς. Που αναγκάζονται να στηρίζουν τους φόβους, τις ελπίδες τους και ίσως και τη ζωή τους σε αυτό το μπάχαλο και να βασίζονται σχεδόν αποκλειστικά στην καλοσύνη των άλλων και όχι σε ένα αποδοτικό σύστημα . Και συνυπεύθυνοι για το μπάχαλο είμαστε όλοι μας, γιατροί και ασθενείς.
Μήπως επειδή κανείς δεν θέλει να δει πραγματικά τι συμβαίνει μέσα στα νοσοκομεία;Σίγουρα ο ασθενείς είναι ήδη επιβαρυμένος και επειδή έχουν μάθει όλοι να παραδίδονται, μεταφέρουν τα πάντα στο προσωπικό οι οποίοι δεν είμαι σίγουροι αν έχουν ειδικευτεί στα πάντα. Αν και τους βρίσκω αρκετά εφευρετικούς όταν σε ένα νοσοκομείο είχα ακούσει στις ειδήσεις εκκένωναν τους ουροκαθετήρες στους μικρούς κάδους απορριμάτων που υπήρχε σε κάθε δωμάτιο. Φαντάσου όλα τα άλλα....Μήπως αυτοί που κάτι αντιλαμβάνονται προσπαθούν να το ελέγξουν με τα φακελάκια;
#5 δεν καταλαβαίνω ποιο ειναι το πρόβλημα σου ακριβως. Ότι δεν ζει η αδερφή σου όπως θα σου άρεσε εσένα; Από την στιγμή που δεν σου τρώει λεφτά προς τι όλο αυτό? Θα ήθελες να είναι αλλιώς ο χαρακτήρας της αλλά ίσως να προτιμούσε και αυτή το ίδιο για σένα.Να έχει μια αδερφή που να την συμβουλεύεται οπότε το ζητάει χωρίς να την κρινει για τα πάντα.Συμφωνώ με την Λένα καλύτερα να κοιτάς την δουλειά σου και να μη ασχολεισαι της ζωές των άλλων. 30 είναι η αδερφή σου,αυτή την στιγμή έχει δουλειά και (λογικά) θα γίνει περισσότερο υπεύθυνη θέλει δεν θέλει.Οτι φοβάται να αντιμετωπίσει τον εαυτό της ειναι δική σου άποψη, η ιδια μπορεί να μη νιώθει όπως λες. Αν τυχόν θέλει να παιδιά θα το καταλάβει δεν χρειαζεται υπενθύμιση. Μήπως τελικα το πρόβλημα σου δεν είναι τι κάνει και τι δεν κάνει η αδερφή σου αλλά η αδυναμία που της δείχνουν οι γονείς σου;
Εχεις δικιο που δεν καταλαβαινεις ποιο ειναι το προβλημα μου, γιατι κι εγω που ξαναδιαβαζω την ερωτηση αυτο που καταλαβαίνω είναι οτι καθόλου δεν εβγαλα τον προβληματισμο που εχω και τελικως καλως μου τη λετε.
Δεν σου την λεω, απλά δεν ήσουν ξεκάθαρη. Δεν λες αν είναι έχει σοβαρό πρόβλημα η αδερφή σου η' όχι (μη ιασιμος είναι ο διαβήτης μη ιάσιμη ειναι και ή νεφροπάθεια η' η κυστική ίνωση), δεν λες τι είδους βοήθεια παρέχουν οι δικοί σου (μπορεί να δίνουν ένα "χαρτζιλίκι" που και που η' μπορεί να την συντηρούν κανονικά),όπως και γιατί πρέπει να κανεις τον κηδεμόνα της ντε και καλά.Άλλη απάντηση θα σου έδινε κάποιος αν ήξερε αυτές τις απαντήσεις.Αν δεν είναι τοσο σοβαρό το θεμα της υγειας της,μπορεί να της αρέσει η ζωή που κάνει,να έχετε διαφορετικές κοσμοθεωριες και εσύ δεν είσαι υποχρεωμένη να της φερεσαι όπως οι γονείς σου. Αν είναι κάτι χειρότερο όμως μπορεί να δικαιολογεί την συμπεριφορά της όπως και την συμπεριφορά των γονιών σας.Σε αυτή την περίπτωση θα σου έλεγα να μην είσαι τόσο αυστηρή απέναντι της. Όπως και να έχει άλλο εσύ άλλο ή αδερφή σου. Μη σκέφτεσαι ότι ότι είναι σωστό για σένα ισχύει και για τον άλλο, ούτε χρειάζεται να είσαι ο κηδεμόνας της.
#7. Έχεις δίκιο. Αυτό το τσιτάτο είναι απαράδεκτο, μόνο όμως επειδή τους αδικεί. Μακάρι να βρισκόταν κάποιος να το σκίσει και να κολλήσει ένα άλλο στη θέση του, που να έλεγε ότι τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα και ο κάθε εργαζόμενος υπερβαίνει τον εαυτό του για να καλύψει τις τρύπες του συστήματος υγείας. Ότι οι νοσηλευτές κάνουν τους γιατρούς, οι γιατροί τους νοσηλευτές, όλοι μαζί τους τραυματιοφορείς, τους γραμματείς, τους φαρισαίους και δεν ξέρω τι άλλο. Ότι οι γιατροί μένουν απλήρωτοι για μήνες αδιαμαρτύρητα, ότι εργάζονται για 2,5 ευρώ την ώρα μετά από χρόνια σπουδών και δια βίου εκπαίδευσης, ότι δεν έχουν τα μέσα (εξετάσεις-φάρμακα) για να κάνουν τη δουλειά τους, ότι μένουν άυπνοι για μέρες, ότι δεν βλέπουν τις οικογένειές τους, ότι εργάζονται άρρωστοι γιατί δεν υπάρχει κανείς να τους αντικαταστήσει, ότι δεν προλαβαίνουν πολλές φορές ούτε να φάνε ούτε να κατουρήσουν, ότι δεν ξεκουράζονται και δεν έχουν καμία ποιότητα ζωής. Ότι υπό αυτές τις συνθήκες καλούνται να λαμβάνουν κάθε μέρα πολλαπλές, γρήγορες και πολύ δύσκολες αποφάσεις ενώ δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους. Ότι επιστρέφουν στα σπίτια τους και συνεχίζουν να σκέφτονται τους ασθενείς τους. Ότι τη στιγμή που τους βλέπεις να μη σου δίνουν σημασία και να σε προσπερνούν βιαστικοί, αυτοί τρέχουν για τον παραδιπλανό σου που πεθαίνει, αλλά θα γυρίσουν μετά να σε δουν κι εσένα με το βηχαλάκι σου κι ας τους έχεις βρίσει πατόκορφα, κι ας τους έχεις απειλήσει με μηνύσεις. Ότι αυτοί οι άνθρωποι που ζουν καθημερινά την πίκρα των ασθενών είναι και οι ίδιοι πικραμένοι γιατί το ελάχιστο που τους έμεινε να περιμένουν είναι λίγη αναγνώριση και ευγνωμοσύνη από την πλευρά των ασθενών. Ένα "ευχαριστώ που κάνεις ό,τι μπορείς".
Συμφωνώ μαζί σου και μπορώ να αντιληφθώ τη φόρτιση που δημιουργήθηκε στην #7.Αυτό που απεχθάνομαι σε τύπους σαν αυτή είναι η κουτοπονηριά και η δειλία τους.Ενώ το έκανε γαργάρα, εκ του αφαλούς μας γράφει ότι θα κατηγορούσε τη νοσοκόμα για λογοκλοπή, μάλλον από το Grey's Anatomy! και χωρίς να ξέρει αν ήταν αυτή που το έγραψε. Μετά θα έσκιζε το χαρτί (τι επίπεδο). Θα την έλεγε αμόρφωτη (το επίπεδο βρίσκεται ήδη στο τρίτο υπόγειο). Και θα την κοιτούσε και με ύφος Jessica Rabbit (φαντάσου τι θέαμα...)#7 Είσαι πηγή άφθονου γέλιου, αλλά δυστυχώς δεν είναι κοπλιμέντο.
Ναι ρε γαμωτο, ειναι μεγαλο δραμα η ζωη των ελληνων γιατρων... ξερεις τι ειναι να σε αναγκαζει η ζωη να παιρνεις φακελακια...; ουτε οι Γιατροι χωρις Συνορα δεν περνανε ετσι δυσκολα...
5"Δε θα είχα πρόβλημα αν μου έλεγε οτι δε θέλει παιδιά και γάμους. Αλλα δε λέει αυτό. Δε λέει ούτε και το αντίθετο. Έχω πρόβλημα γιατί και οι δυο δειχνουν σα να να εχουν μονο δικαιώματα και καμία υποχρέωση ως προς τους γύρω τους"Αν κατάλαβα καλά θεωρείς ότι τουλάχιστον, κάθεται που κάθεται, δεν κάνει ούτε ένα παιδί για να δικαιολογήσει την ύπαρξή της (και να κάνει και την υποχρέωσή της στους γονεις σας δίνοντας χαρά με το εγγνάκι).Δεν μας είπες ποιο είναι αυτό το χρόνιο μη ιασιμο πρόβλημα υγείας που έχει. Μπορεί να φοβάται να κάνει παιδιά λόγω αυτού.Το να έχεις ένα χρόνιο πρόβλημα υγείας είναι μια εμπειρία που δεν μεταφέρεται, και οι υγιείς άνθρωποι πρεπει να πάψουν να είναι τόσο αυστηροί με τους μη υγιείς. Δεν είναι το ίδιο. Είσαι πολύ επικριτική με την αδερφή σου. Εσύ τα εχεις κάνει όλα σωστα;
maggie, είμαι η κοπέλα που έστειλε την ερώτηση. Αυτό που εννοώ είναι ότι αισθάνομαι ότι κρύβει τα προβλήματα της κάτω απ' το χαλί. Σε καμία περίπτωση δε θεωρώ υποχρεωσή της το παιδί. Θεωρώ υποχρέωση της το να προσπαθήσει να δει τι θελει στη ζωή της. Και αυτό με επιφυλάξεις γιατί όπως πολύ σωστά είπε η α, μπα ποια ειμαι εγω που θα κρινω το πως θελει να ζήσει. Αυτά τα άγχη με τρωνε καθημερινά. Δεν ξερω αν ειναι χαρούμενη. Υποθέτω ότι είναι επειδη δεν κανει κατι να αλλάξει της ζωή της. Υποθέτω επίσης ότι μπορεί να μηνεχει δυναμη να μην αλλαξει τη ζωη της λογω της ασθένειας ακόμα κι αν το θέλει. Μόνο υποθέτω και και εκφράζω την ανησυχία μου άλλοτε σωστά, άλλοτε λανθασμένα. Είναι κι αυτό μέσα στις παραπλευρες απώλειες της ασθένειας σε μια οικογενεια. Όλοι οι κοντινοί επηρεάζονται πόσο μάλλον εγώ που έχω επιφορτιστεί από μικρή από γονείς, με το να συνεχισω τη ίδια βοήθεια που τωρα της δινουν απλόχερα οι δικοί μας. Μόνο που εγώ δε θέλω να συνεχισω να προσφερω ετσι γιατί θεωρω λανθασμένη αυτή την τακτική.
Telephone δεν αναφερεις το μη ιασιμο πρόβλημα υγείας η' έστω ποσό σοβαρό είναι. Πολλοί άνθρωποι έχουν μη ιασιμα προβλήματα που όμως δεν δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα στην καθημερινότητα τους και αυτό που χρειάζονται είναι παρακολουθηση, η αδερφή σου ανήκει σε αυτή την περίπτωση; Αν ειναι κατι απλο δεν χρειάζεται να συνεχίσεις την τακτική των δικών σου και καλό θα ήταν να της το ξεκαθαρισεις. Αν είναι κάτι σοβαρό,λογικό είναι να την πηγαίνει πίσω και να την αντιμετωπιζουν με μεγαλύτερη προστατευτικοτητα οι δικοί σου. Δεν είναι και το καλύτερο γιατί δεν την βοηθάει να σταθεί στα πόδια της, αλλά συνήθως όλοι οι γονεις λειτουργούν σαν στήριγμα στα αδύναμα παιδιά.
Θα σου πρότεινα να κρατήσεις την υπόθεση ότι δεν κάνει κάτι γιατί της αρέσει η ζωή της.Τα υπόλοιπα, δεν μπορώ να τα λάβω υπόψη μου, καθώς δεν καταλαβαίνω.Για πιο πράγμα έχεις επιφορτιστεί την ύπαρξή της; Την λούζεις, είναι σε καροτσάκι, πρέπει να την ταίσεις; Ο φίλος της; Δεν την φροντίζει;Εννοείται ότι δεν περιμένω απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα, αλλά καμια φορά κάνουμε την τρίχα τριχιά. Επίσης το να βολευτείς κάπου και να μένεις για 10 χρόνια, είναι συνειδητή αποφαση.
Αχ καλή μου, σε καταλαβαίνω απόλυτα. Η δική μου αδελφή δεν έχει πρόβλημα υγείας, αλλά δεν έχει μάθει ποτέ στη ζωή της να βάζει στόχους και να δουλεύει για να τους πετύχει. Οι γονείς είναι χωρισμένοι, οπότε δεν υπάρχει κοινή στάση απέναντί της, θεωρώ όμως ότι με τον τρόπο τους υποστηρίζουν / δεν αντιδρούν σε αυτή τη συμπεριφορά. Άποψή μου είναι ότι δεν είναι ευτυχής με αυτόν τον τρόπο ζωής, αλλά δεν ξέρει πώς αλλιώς να είναι. Το μόνο που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι ότι ΔΕΝ είναι δικό σου πρόβλημα. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αναλάβεις το ρόλο των γονιών σου, είτε παράλληλα με αυτούς είτε όταν φύγουν από τη ζωή. Δεν πρέπει για τη δική σου υγεία.Δεν μπορώ να σε συμβουλεύσω τι μπορείς να κάνεις γι' αυτό το αίσθημα "ανημπόριας" που φαντάζομαι ότι βιώνεις απέναντι σε αυτή την κατάσταση, κι εγώ ακόμη το ψάχνω. Καλή δύναμη και υπομονή.
@telephoneΣτην τελευταία φράση σου περιγράφεις το σημείο που σε καίει και έχεις δίκαιο. Δεν είσαι υποχρεωμένη και νομίζω μπορείς να της μιλήσεις δηλαδή να την εξηγήσεις ότι θα αποτραβηχτείς χωρίς σε πράγματα που κάλλιστα μπορεί να κάνει και η ίδια της όπως και ο φίλος της που έχει υπό την σκέπη της, που εσείς συντηρείται. Μπορεί επίσης να της ορίσεις ένα χρονικό διάστημα αν πρόκειται για λειτουργίες που θέλουν χρόνο να οργανωθούν αλλιώς.Και οι γονείς σου δεν μπορούν να σε αναγκάσουν να γίνεις κι εσύ κηδεμόνας της αδελφής σου.
Kαι ξαναδιαβαζοντας την απαντηση σου, διαπιστωνω ποσο μπορει να διαστρεβλωθει κατι απομονώνοντας ενα κομμάτι. ΜΕ το κομμάτι που μετεφερες συνδέεις τη λεξη υποχρεωση και τη λέξη παιδί. Και ετσι λογικα βγαινει το συμπερασμα που εβγαλες. Μονο που η λεξη υποχρεωση στο κειμενο, πάει σε όλο τον τρόπο ζωής ενώ το παιδί συμβολίζει όλες τις σημαντικές απόφασεις ζωής που ισως να αποφευγει και δε σχετιζονται μεταξυ τους οπως τις συσχετισες εσυ.
Με τον φιλο της χώρισαν, οπότε το όλο θέμα δυσκολευει. Ειδικά τώρα που θα χρειαστεί να λείψω για ενα χρόνο στο εξωτερικό. Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας
Γιατί τόση μυστικότητα; Αν δεν είσαι σαφής, πώς θα καταλάβει η άλλη σχολιάστρια (Maggie ή εγώ ή κάποιος άλλος); Λες: "Όλοι οι κοντινοί επηρεάζονται πόσο μάλλον εγώ που έχω επιφορτιστεί από μικρή από γονείς, με το να συνεχισω τη ίδια βοήθεια που τωρα της δινουν απλόχερα οι δικοί μας." Τι είδους βοήθεια είναι αυτή; Οικονομική; (Αν είναι έτσι, καταλαβαίνω τα άγχη σου.). Κάνεις τη νοσοκόμα; (Αν είναι έτσι, επίσης σε δικαιολογώ.) Δηλαδή, αν φύγουν οι δικοί σου αναλαμβάνεις την φροντίδα της; Ρίξε λίγο φως; Τι έχει η αδελφή σου;
#1 Γιατί αυτή η ειρωνική στάση στην απάντηση; Η κοπέλα λέει ότι νιώθει φόβο. Καταλαβαίνει ότι δεν θα έπρεπε να νιώθει αλλά παρ' όλα αυτά νιώθει. Αν δηλαδή πω ότι είμαι πολύ ευτυχισμένη γιατί έχω ωραία δουλειά, καλούς φίλους, την υγεία μου, αλλά νιώθω φόβο διάφορες ώρες τις ημέρας, γιατί πρέπει να γίνω αντικείμενο ειρωνίας; Αν έλεγε ότι παθαίνει και κρίσεις πανικού τι θα της κάναμε; Θα την βγάζαμε στην πλατεία του χωριού;
Εμένα πάλι η κοπέλα μου φάνηκε το γνωστό δείγμα ανθρώπου που ωραιοποιεί ό,τι του συμβαίνει μόνο και μόνο για να νιώσει ανώτερος από εμάς τους κατώτερους που δεν είναι όλα 'τέλεια' στη ζωή μας. Και πολύ καλά έκανε και την έβαλε στη θέση της η Αμπα. Έτσι θέλουν, αλλιώς δεν ξεκολλάνε από το αυτοπαραμύθιασμα.Όσο για τους φόβους που έχει, ακόμα και γι'αυτό παρουσιάζει τον εαυτό της σαν τον μοναδικό άνθρωπο που αγαπά τόσο πολύ ώστε φοβάται για τον άνθρωπο του. Χαίρω πολύ. Όλοι φοβόμαστε διαρκώς, ειδικά δε οι γονείς για τα παιδιά τους. Δεν το κάνουμε θέμα όμως, γιατί δεν είναι απόδειξη του πόσο μεγάλη είναι η αγάπη μας και πόσο ανυπέρβλητος ο έρωτας μας, είναι απλή, κοινή, ανθρώπινη ανασφάλεια του θνητού είναι μας.
Δεν είναι ανάγκη να διαβάσεις την απάντηση ως ειρωνική. Μπορείς να την διαβάσεις και ως ειλικρινή. Απλά τότε ακούγεται "too good to be true", όπως όμως και η ερώτηση. Το να κρίνεις όμως την ερώτηση ειλικρινή, ενώ την απάντηση ειρωνική, μου φαίνεται λίγο σαν να χρησιμοποιείς δύο μέτρα και δύο σταθμά (στη συγκεκριμένη περίπτωση).
Parisie, ο καθένας προφανώς μπορεί να λέει το μακρύ του και το κοντό του, και να ερμηνεύει τα πράγματα όπως θέλει εκείνος. Επομένως, και σύμφωνα με αυτά που λες και εσύ, το να λέω εγώ ότι η απάντηση είναι ειρωνική είναι απλά μια ερμηνεία που μπορεί να είναι και τελείως λάθος. Τις απαντήσεις της Α μπα, τις διαβάζω κάθε μέρα οπότε σίγουρα υπάρχει και διαφορετικό κριτήριο αξιολόγησης ας πούμε συγκριτικά με μια ερώτηση που στέλνει κάποιος ανώνυμα. Πάντως αφήνοντας τους χαρακτηρισμούς στην άκρη, δε νομίζω ότι αυτή η απάντηση θα βοηθήσει την κοπέλα ή κάποιον άλλο.
no_name καμία απάντηση δεν βοηθάει κανέναν όταν περιμένεις να σου πουν κάτι συγκεκριμένο. Όταν κάνεις την ερώτηση και έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου. Στην προκειμένη περίπτωση ναι, αν εκφράζεις το φόβο σου για κάτι και περιμένεις μόνο να σε καθησυχάσουν, τότε μια ειλικρινής (καλύτερα τίμια) απάντηση δεν θα σε βοηθήσει. Αυτό που καταστρέφει τη χρησιμότητα μιας απάντησης, είναι η ιδέα στο μυαλό μας για το πως θα έπρεπε να είναι η απάντηση. Όταν λοιπόν ρωτάς κάτι και σου απαντούν κάτι, σκέψου το ακόμα κι αν δεν σου αρέσει. Κανείς ποτέ δεν βγήκε χαμένος από αυτό.
no_name, οι κρίσεις πανικού είναι παθολογικό πρόβλημα. Ο φόβος είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα, όταν δεν είναι τόσο μεγάλος που να σε βασανίζει. Όλοι κάτι φοβόμαστε. Άλλο το να φοβάμαι τους σκύλους, άλλο αν δω ένα σκύλο στα 200 μέτρα να βάζω τα κλάμματα και να μη μπορώ να αναπνεύσω.Το να φοβόμαστε μη στραβώσει κάτι οταν είμαστε απόλυτα ευτυχισμένοι είναι φυσιολογικό. Δε μπορούμε να πιστέψουμε ότι η ζωή μας είναι τόσο ωραία και φοβόμαστε ότι δε θα είναι έτσι για πάντα και η σκέψη και μόνο οτι θα χάσουμε αυτό το συναίσθημα μας φοβίζει. Η απάντηση για μένα δεν είναι ειρωνική, ή ίσως λίγο, αλλά όχι με διάθεση κοροϊδίας. Μακάρι και το εύχομαι σε όλους, να είμαστε τόσο ευτυχισμένοι ο μόνος μας φόβος να είναι μήπως η ευτυχία μας χαλάσει!
aloutero, νομίζω όλες οι απαντήσεις της α, μπα είναι διαφορετικές από αυτές που περιμένει ο αποστολέας να ακούσει και είναι στην πλειοψηφία εύστοχες, και όλα αυτά οδηγούν και στην επιτυχία της στήλης.de sou leo, άγχος, κρίσεις πανικού και φοβίες πάνε πακέτο. Δε μιλάμε για άγχος τύπου πάω να δώσω εξετάσεις και αγχώνομαι ή φόβο τύπου φοβάμαι τις κατσαρίδες και ανεβαίνω στην καρέκλα.Αν όλη την ώρα ψάχνεις να βρεις το λάθος ή το κακό ή το που θα πάνε τα πράγματα στραβά, κάπου οφείλεται όλη αυτή η συμπεριφορά.
Υπάρχει και η μετατραυματική διαταραχή. Αν στη ζωή της η κοπέλα τα έχει δει όλα (το ποιά όλα, εξαρτάται από τον άνθρωπο), είναι μάλλον λογικό όταν φτιάξουν τα πράγματα να νιώθει ανασφάλεια ότι θα ξαναχαλάσουν: όπως συνέβη πάμπολλες φορές στο παρελθόν.Δεν το κάνει από υπεροψία: Είναι πολύ σκληρό και άδικο να θεωρούμε ότι συμβαίνει έτσι. Αν συνέβαινε, θα έλεγε πράγματα του στυλ "τελικά η ευτυχία είναι τόσο απλή...δεν καταλαβαίνω γιατί οι άλλοι τα περιπλέκουν τόσο στο μυαλό τους...Εμείς έχουμε ο ένας τον άλλο, και ξέρουμε πόσο ξεχωριστό είναι αυτό. Όποιος δεν έχει ερωτευτεί όπως εμείς, δεν το καταλαβαίνει..." και τέτοια.Εδώ μάλλον, έχει φτάσει στο στάδιο που πρέπει να μάθει πώς να υπάρχει σε οικειότητα και ασφάλεια, και είναι λογικό, ειδικά στην αρχή, να βγαίνουν στην επιφάνεια οι φόβοι...Χρειάζεται μια κάποια υπομονή και εμπιστοσύνη στον εαυτό για να αλλάξει αυτό.
no_name αυτό που είπα, αλλά δεν έγινα αντιληπτή για κάποιο λόγο, είναι ότι ακόμα κι αν δεν σου αρέσει η απάντηση (όπως ανέφερες σε σχόλιο σου: δε νομίζω ότι αυτή η απάντηση θα βοηθήσει την κοπέλα ή κάποιον άλλο. Πηγή: www.lifo.gr), μπορείς να βοηθηθείς αν θέλεις. Η μόνη προϋπόθεση είναι να μην απαιτείς συγκεκριμένη απάντηση. Αναγνωρίζω όμως ότι αυτός ο μηχανισμός σκέψης και επεξεργασίας είναι δύσκολος.