Στο σημερινό ‘Α, μπα’: θέλω να γίνω σταρ του σινεμά

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: θέλω να γίνω σταρ του σινεμά Facebook Twitter
56


________________
1.


Αγαπητή α μπα,
Γιατί δεν καταλαβαίνω αν είμαι χαζή η έξυπνη; είναι επειδή δεν είμαι τίποτα από τα δυο;- a-papa


Λίγοι άνθρωποι, πολύ λίγοι είναι μόνο χαζοί ή μόνο έξυπνοι, και υποφέρουν αμφότεροι. Είναι μεγάλη απομόνωση και οι δύο καταστάσεις. Είμαστε όλοι κάτι μεταξύ του έξυπνου και του χαζού, στις γκρι περιοχές, άλλοι προς τα πάνω και άλλοι προς τα κάτω. Είμαστε όμως επίσης ταυτόχρονα χαζοί και έξυπνοι, σε άλλα θέματα φωτιά αλλά στον κύβο του Ρούμπικ, στουρνάρια. Είναι τόσο περίπλοκο θέμα η ευφυΐα, που δεν ορίζεται με τίποτα.


Μην σκας να τοποθετηθείς, αν θέλεις να σκάσεις για κάτι, να είναι στην προσπάθεια βελτίωσης, γιατί η εξυπνάδα οξύνεται με σκληρή προσπάθεια. Και κάτι άλλο: οι έξυπνοι ξέρουν τι μπορούν να κάνουν καλά, οι πολύ έξυπνοι ξέρουν τους περιορισμούς τους.

________________
2.


όσο πάει γίνονται οι άνθρωποι βλαμμένοι ή εμείς όσο μεγαλώνουμε πιο αυστηροί και δεν αντέχουμε ούτε τα άντερα μας;

Και τα δύο, σε ίσες ποσότητες, θα έλεγα.

 

________________
3.


Την παραμονή του γάμου ο αντράς κάνει bachelor, όπου πάει σε στριπτιζάδικο και στην καλύτερη περίπτωση απλώς κοιτάει ή μπορεί και να χουφτώνει ή μπορεί να απομονωθούν με μία κοπέλα και να αυτή να του τρίβεται. Μπορεί βέβαια το bachelor να συνεχιστεί σε πορνείο, ε, εντάξει να μην κάνει μια φορά σεξ, και από τις δύο πλευρές βέβαια..., με μια πόρνη, αφού από αύριο θα είναι φυλακισμένος.

Και αρχίζει η φυλακή του άντρα, δηλαδή ο γάμος:

Και η γυναίκα μένει έγκυος και τους τελευταίους μήνες δεν μπορεί να κάνει σεξ, και τον πρώτο καιρό της λοχείας δεν έχει καμία όρεξη να κάνει.
Και έρχεται μια περίοδος που η γυναίκα είναι άρρωστη για κάποιο καιρό και δεν μπορεί να κάνει σεξ.
Και μπορεί, επαγγελματικοί ή άλλοι λόγοι, να κάνουν το ζευγάρι να μείνει χωριστά για κάποιο καιρό.
Και περνάνε τα χρόνια και το σεξ γίνετα βαρετό, και φυσικά η γυναίκα γερνάει καθώς περνάνε τα χρόνια.

Υπάρχει και άλλη περίπτωση, να τα φτιάξει κάποιος με μια γυναίκα που είναι παρθένα, ή για κάποιο άλλο λόγο να μην θέλει να κάνει σεξ αμέσως μαζί του, και να πρέπει ο άντρας να περιμένει κάποιο καιρό πριν αρχίσουν να κάνουν σεξ.

Και σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ο άντρας κάνει ότι έκανε και στο bachelor, τιμάει μπουρδέλα και στριπτιζάδικα δηλαδή.

Και εγώ είμαι παρθένα στα 28 μου, γιατί περιμένω το καλό παιδί... Δηλαδή μάλλον γιατί είμαι ηλίθια, αφού το καλό παιδί που περιμένω, μάλλον θα κάνει όλα όσα ανέφερα πριν και τα βλέπω γύρω μου. Και όσο περισσότερα βλέπω, τόσο πονάω, και σκληραίνω, τόσο κλείνομαι στον εαυτό μου, και δεν θέλω να κάνω ποτέ σχέση, ούτε να με ακουμπήσει άντρας ποτέ στη ζωή μου, όσο και να θέλω να κάνω σεξ.

Για ποιον έχω μείνει παρθένα στα 28 μου, για ποιον?
Γιατί περιμένω τον καλό, που το πέος του δεν θα το αγγίξει άλλη γυναίκα ποτέ, από τη πρώτη στιγμή που θα με γνωρίσει?
Γιατί να ελπίζω, αφού καθημερινά αυτά που ακούω και διαβάζω με διαψεύδουν?

Έκανα την ίδια ακριβώς ερώτηση και στις ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ, το ξέρω ότι μπορεί να σκεφτείς να μην επιλέξεις να μου απάντησεις, αφού θα με συμβουλέψουν και άλλοι, αλλά σε παρακαλώ θελω και τη δική σου γνώμη, επειδή είσαι και γυναίκα.

Και φυσικά το φοβερό επιχείρημα: <<Αγάπη μου με τις άλλες ,τις πουτάνες κάνω μόνο σεξ, μόνο εσένα αγαπάω.>> Αφού λοιπόν όλα είναι ΟΚ, να πάω κι έγω τώρα στα νιάτα μου να δουλέψω σε κανένα στριπτιζάδικο ή πορνείο, να κάνω και την προίκα μου, και άμα μετά από χρόνια που θα παντρευτώ, το μάθει ο άντρας μου να του πω: <<Αγάπη μου οι άλλοι ήτανε πελάτες, μόνο εσένα αγαπάω.>>

Δεν μπορώ άλλο γαμώτο, πονάω πολύ, αλήθεια...

Δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να σου πω για να σου λύσω αυτό που έχεις μέσα σου. Μοιάζει σα να μισείς τους άντρες και να θεωρείς ότι είναι κάτι ξένο και ξεχωριστό από τις γυναίκες. Δεν είναι εχθροί σου οι άντρες, που περιμένουν στη γωνία για να σου την κάνουν. Είναι άνθρωποι με συναισθήματα, άγχη, προσδοκίες και φόβους, ακριβώς όπως κι εσύ. Δεν είναι όλοι ίδιοι, όπως δεν είναι όλες οι γυναίκες ίδιες.


Από το φόβο σου έχεις δώσει στο σεξ μυθικές διαστάσεις. Δε μπορώ να σου το εξηγήσω, δεν γίνεται να με πιστέψεις, αλλά πραγματικά είναι μόνο σεξ. Δεν θα σε καταστρέψει, ούτε θα σε δημιουργήσει. Υπάρχουν χειρότερα, πολύ χειρότερα πράγματα στη ζωή – και στις σχέσεις - από την σεξουαλική απιστία. Δεν έχει νόημα να περιμένεις κανένα καλό παιδί, πώς θα καταλάβεις ποιο είναι το καλό παιδί; Πώς νομίζεις ότι θα το αναγνωρίσεις; Από αυτά που θα σου πει; Ξέρεις τι εύκολα είναι τα λόγια και πόσοι θα καταλάβουν τι θέλεις να ακούσεις;


Η συναισθηματική σχέση δημιουργείται με κόπο, αλλά χρειάζεσαι εργαλεία, εμπειρίες, διορατικότητα. Όσο περιμένεις, τόσο περισσότερο σου λείπουν τα εργαλεία, και αυτό φαίνεται από την στερεοτυπική άποψη που έχεις για αυτά τα θέματα. Δεν κερδίζεις κάτι, αντιθέτως σίγουρα χάνεις, αλλά μη βασίζεσαι στα δικά μου λόγια. Επειδή πονάς και υποφέρεις, και επειδή αυτός ο πόνος όχι μόνο σου δυσκολεύει τις σχέσεις με τους άλλους, αλλά τις απαγορεύει, είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσεις να μιλάς με έναν ψυχολόγο ή ψυχίατρο, καλύτερα ειδικευμένο σε τέτοια θέματα.

________________
4.

Πως μπορω να έρθω στο NY να κανω το όνειρο μου πραγματικότητα και να γίνω σταρ του σινεμα?

Εχω κανει αίτηση για green card αλλα τζίφος. Οποτε visa δεν παιζει. Εσυ καλη μου Λένα, πως τα κατάφερες?
Η Βασίλισσα Φουφηχτρα

Μεγαλειοτάτη, εν μέρει τα κατάφερα επειδή α) ήξερα τη διαφορά μεταξύ πράσινης κάρτας και βίζας και β) δεν ήθελα να γίνω σταρ του σινεμά.

Επίσης, θέλω να σου επισημάνω ότι οι σταρ του σινεμά, όπως υποψιάζομαι ότι εννοείς, είναι στο LA και όχι στο ΝΥ. Μην κλείσεις εισιτήριο για λάθος πόλη!

________________
5.


Έχω κατάθλιψη βρε αμπούλα ή ειμαι απλώς τεμπελα;


Η κατάθλιψη είναι ασθένεια με ορισμένα συμπτώματα. Διάβασε αυτό και αν πιστεύεις ότι σε περιγράφει, μην ξανασκεφτείς ποτέ ότι φταις γι' αυτό που αισθάνεσαι, δεν μπορείς να το ελέγξεις με τη σκέψη, είναι σα να έχεις πυρετό. Πάντως, μόνο ένας ειδικός μπορεί να διαγνώσει αν έχεις κατάθλιψη. Ρώτα, μην προσπαθείς να κάνεις διάγνωση στον εαυτό σου, προσπάθησε όμως οπωσδήποτε να τον βοηθήσεις.


________________
6.


Αγαπητή Α,μπα,

Το σχόλιό σου παρακαλώ.
:)

Πλάκα έχει :)


Αλλά αν θέλεις κι ένα καφενειακό σχόλιο:


Νομίζω ότι οι γυναίκες που το παθαίνουν αυτό είναι αυτές που έχουν μεγαλώσει ως «πριγκίπισσες», που πρέπει να περιμένουν από τους άλλους να τους κάνουν τα χατίρια επειδή τους αξίζουν τα καλύτερα, αλλά επειδή είναι γυναίκες και τρυφερές, δεν είναι σωστό να λένε φωναχτά τι είναι αυτό που θέλουν. Είναι δηλαδή θύτες και θύματα μαζί. Περιμένουν να εκπληρωθούν οι επιθυμίες τους χωρίς να τις βάλουν σε λόγια. Επειδή αυτό δε γίνεται, υποφέρουν αλλά και βασανίζουν.


________________
7.

σου άρεσε το διαφημιστικό σποτ του ποταμιού για την "πρώτη φορά" 'η το βρήκες σεξιστικό; -rosmarino


Δε μου άρεσε, και ναι, βλέπω ξεκάθαρα σεξισμό: η γυναίκα που περιμένει τον κύριο Φερέγγυο για να του δώσει το λουλούδι της, γιατί αν τον δώσει σε κανέναν μη-Φερέγγυο θα μαγαριστεί και τσάμπα θα θυσιάσει ό,τι πιο πολύτιμο έχει. Ο άντρας δε χρειάζεται να σκάσει και τόσο, η πρώτη του φορά μπορεί να είναι με οποιαδήποτε, γιατί δεν «χάνει» κάτι όταν κάνει σεξ, αντιθέτως κερδίζει. (Είδατε το σποτ του Αλέξη; Οι φίλοι του δεν πιστεύουν ότι είναι κάτι σημαντικό, αλλά ο Αλέξης που είναι Φερέγγυος, πιστεύει ότι είναι. Δηλαδή, πάλι τα ίδια. Δεν το πιάνουν με τίποτα όμως!)

Για το θέμα του σεξισμού τα λέει καλύτερα η giota93

"Μια κοπέλα που μιλάει για τη πρώτη της φορά δεν είναι κάτι το τρομερό. Δεν είναι καλό ή κακό, είναι αξιακά ουδέτερο. Μια κοπέλα όμως που μιλά για τη πρώτη της φορά αναπαράγοντας λόγο πατριαρχικό, σεξιστικό και- σε μια λιγότερο προφανή γενικά, αλλά έστω και συνειρμικά διακρινόμενη ειδικά ανάγνωση- είναι ένα ζήτημα που προβληματίζει. Η κοπέλα εδώ μιλάει μεταφορικά για σεξ προβάλλοντας ως αξία την "αγνότητα" (της ίδιας, της πράξης της, των κριτηρίων της κτλ), την ίδια αγνότητα που αποτελεί μιαν ωραιοποιημένη έκφραση της προσπάθειας ελέγχου της γυναικείας σεξουαλικότητας.


Βέβαια ο σεξισμός είναι πολλές φορές "φυσικός" στα μάτια μας, ακόμα και στα μάτια ανθρώπων που ασχολούνται ιδιαίτερα με τα κοινωνικά δρώμενα."

 

Δηλαδή, για όσους δεν είναι γυναίκες και δεν το καταλαβαίνουν: δεν υπάρχει λόγος να διαλέγουμε τον μίστερ Υπέροχο για την πρώτη φορά για να αξίζει η επένδυση. Αυτή η προσδοκία υπάρχει για να τρομάζει τις νέες και να μην "παραδίνονται" και να το φυλάνε σαν τα μάτια τους. Αυτή η πίεση υπάρχει μόνο για τις γυναίκες για να εξασφαλίζεται ότι δεν θα πάνε με πολλούς και θα μείνουν γενικώς, πιστές στον άντρα. Αν δεν το καταλαβαίνετε και πάλι, δεν ξέρω πώς αλλιώς να το πω. Προσπαθήστε κι άλλο.


Αλλά δεν ήταν αυτό που με πείραξε κυρίως, ούτε αυτό που σκέφτηκα πρώτο.


Γι αυτούς που λένε «σιγά το σεξιστικό, τόσα που γίνονται, αυτό σας πείραξε» η απάντηση είναι «ναι μας πείραξε, και μας πειράζουν και όλα τα άλλα που γίνονται, δε χρειάζεται να μας πειράζουν μόνο τα σημαντικά» και στο κάτω-κάτω καταδικάζουμε τον σεξισμό από όπου κι αν προέρχεται :). Για το συγκεκριμένο υπάρχει και ένας επιπλέον λόγος: δεν είναι μια σεξιστική διαφήμιση παγωτού – που και αυτή μας πειράζει. Είναι κάτι πιο σημαντικό: είναι μια διαφήμιση κόμματος που ζητάει την ψήφο μου. Ε, από κόμματα που ζητάνε την ψήφο μου έχω περισσότερες απαιτήσεις.


Αλλά ούτε αυτό με πείραξε τόσο. Κυρίως επειδή ακολούθησε κατακραυγή, υποθέτω.


Αυτό που με πείραξε ιδιαίτερα είναι ότι κατά πώς φαίνεται, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ την εντύπωση που θα έκανε αυτό το σποτ, πριν το στείλουν. Νόμισαν ότι έπιασαν το street beat και τη νεολαία κι έτσι, και δεν κατάλαβαν ότι στάζουν γεροντοχιπστερισμό. Αν πάσχουν τόσο πολύ στη μετάδοση ενός μηνύματος και δεν καταλαβαίνουν πώς αστειευόμαστε και πώς λέμε εξυπνάδες και πώς προσβάλλουμε τον άλλον και πότε έχουμε ξεπεράσει τα όρια και έχουμε φτάσει στις χοντράδες, πώς να τους εμπιστευτώ να πάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να διαπραγματευτούν στο όνομά μου, όπου όλα θα παίζονται και στις παραμικρές αποχρώσεις της φωνής και στην διατύπωση της καθεμίας πρότασης και στην επιλογή της τάδε ή της δείνα λέξης;


Χρειάζονται κατεπειγόντως έναν Eli Gold, κι αυτοί νομίζουν ότι έχουν τον Russell Brand. Στην πραγματικότητα έχουν τον Μπόρατ.
 

56

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
αγαπητή αμπα! λόγω ταξιδιού είχα εβδομάδες να σε διαβάσω! δεν μπορώ να το τεκμηριώσω με επιχειρήματα αλλά βρήκα την γραφή σου πιο αναζωγονητική , τις απαντήσεις σου πιο ήρεμες. Φαντάζομαι δεν θα έχει και πολυ σημασία αυτό για εσένα αλλά ήθελα να το παρατηρήσω!:)
#1 Στο New Yorker δημοσιεύτηκε ένα σχετικό άρθρο με τον τίτλο "Γιατί οι έξυπνοι άνθρωποι είναι χαζοί". Διαβάστε το ίσως βγάλετε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα:http://www.newyorker.com/online/blogs/frontal-cortex/2012/06/daniel-kahneman-bias-studies.htmlΔεν συμφωνώ με όλα τα συμπεράσματα από το άρθρο αλλά παρουσιάζει ορισμένες ενδιαφέρουσες νοητικές παγίδες. Μερικές φορές το άγχος, η βιασύνη, ανωριμότητα και οι κακές συνήθειες (emotional IQ) κάνουν τον έξυπνο άνθρωπο να σκέπτεται χαζά. Ιδιαίτερα χρήσιμο αν το συνειδητοποιεί και καταλαβαίνει ότι ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξει. Επίσης όπως είπε η Λένα η ευφυΐα παίρνει πολλές μορφές και μπορεί να καλλιεργηθεί ή να ατροφήσει. Genius is one percent inspiration, ninety-nine percent perspiration. Thomas Edison.Οι ικανότητες για επιτυχία ή ευτυχία είναι πιο δύσκολες να αποδειχθούν από απλώς μια μέτρηση του IQ.
#4Έλα μου;;;Προσπερνώντας το τι θες να κάνεις, έχω κι εγώ τις εξής επισημάνσεις:1. Οι πιθανότητες να κληρωθείς για πράσινη κάρτα (γιατί αφού δεν έχεις visa, υποθέτω ότι μιλάς αποκλειστικά για green card lottery) είναι πραγματικά ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ, οπότε καλύτερα να μη βασίζεσαι εκεί για το μέλλον σου.2. Οι ΗΠΑ δεν είναι άβατο. Μια χαρά μπορείς να πας για 90 μέρες με μια ESTA, να κόβεις βόλτες στο άσχημο walk of fame, και αφού το απομυθοποιήσεις να πας για μια βουτιά στη Santa Monica που την παλεύει λίγο καλύτερα. Και στο τέλος να δεις ότι αν τελικά είσαι τόσο καλή, δε χρειάζεται να μένεις εκεί εσαεί... Αν σε θέλει ο σκηνοθέτης σου, θα βρει τρόπο να σε κρατήσει.3. Σοβαρά περίμενες κάποιο άτομο (βλ. Λένα) να το ρωτήσεις έτσι δημόσια και στην ψύχρα να σου εξηγήσει πώς και γιατί μένει εκεί που μένει; "Εεεε, και ξέρεις μωρέ, μου έβγαλε το αφεντικό μια J1 και κάναμε και τα χαρτιά για H1B και περιμένω τώρα σε λίγες μέρες να δούμε τι κάναμε...". NEVER.Εν τέλει, συμπεραίνω κι εγώ απλώς ότι μάλλον δεν έχεις βάλει το όνειρό σου σε μια σειρά ώστε να ψάξεις έστω και στοιχειωδώς τι χρειάζεται για να το πραγματοποιήσεις. Καλό ψάξιμο!
#3 Πολύ καλή η ιδέα της Santinity για τον Call boy - ένας επαγγελματίας που θα ξέρει τη δουλειά του και θα φερθεί ως gentleman ή όπως αλλιώς ζητήσεις εσύ να φερθεί και προπάντων θα αναλάβει την πρωτοβουλία ώστε να μην έχεις το παραμικρό άγχος. Πραγματικά, η πρώτη φορά δεν είναι τίποτα σπουδαίο, ούτε για να το αναλύουμε ούτε για να το γιορτάζουμε. Μην σου πω ότι σου φεύγει κι ένα βάρος (άλλωστε κι εσύ νιώθεις την παρθενιά ως βάρος, σωστά;)Μα καλά, στην ηλικία π.χ. του Λυκείου, εσύ δεν έκανες παιχνίδι όπως κάνουν τα άλλα κοριτσάκια με τα αγοράκια; Η καλύτερη ευκαιρία είναι σ' εκείνη την ηλικία της σεξουαλικές εξερεύνησης. Θυμάμαι στα 16 μου ήμουν με μια παρέα από το σχολείο στο εξοχικό μιας συμμαθήτριας και κάποια στιγμή μια κοπέλα κι ένα αγόρι απομακρύνθηκαν και κλείστηκαν στην κρεβατοκάμαρα. Ρώτησα τη συμμαθήτριά μου πού πήγαν/τι έκαναν; και μου απάντησε "έκαναν έρωτα". Από εκείνη τη στιγμή αποφάσισα μόνη μου ότι θέλω κι εγώ να το κάνω αυτό και το επεδίωξα γιατί ανάλογες επιθυμίες πειραματισμού είχαν και τ' αγόρια της ηλικίας μου, οπότε δεν είχα παρά να επιλέξω αυτόν που θα ανταποκρινόταν στο "κάλεσμα". Πρέπει να έχεις υποστεί πολύ μεγάλη πλύση εγκεφάλου όσον αφορά τη συμπεριφορά αυτών των "τεράτων που λέγονται άνδρες" από κάποια πικραμένη μάνα/θεία/γιαγιά, τι να πω; Το κακό είναι ότι όσο περνούν τα χρόνια και το αφήνεις, τόσο περισσότερο θα παραξενεύεις και θα γεροντοκορεύεις, και τι θα καταλάβεις;Υ.Γ. Αυτός ο φοβερός συλλογισμός για τα one night stand με τους παντρεμένους και τις απατημένες συζύγους... Πώς στην ευχή θα το μάθει η απατημένη και πονάς προκαταβολικά για λογαριασμό της; Εδώ έχουν πολυετείς εξωσυζυγικές σχέσεις μερικοί μερικοί κι η άλλη δεν έχει πάρει χαμπάρι... Εντάξει, δεν λέω, το κεράτωμα δεν είναι ευχάριστη ιδέα αλλά δεν είναι και προς θάνατον - φαντάσου τι θα σε πείραζε πιο πολύ: να σε κερατώσει ή να κάνει ανάληψη από την τράπεζα όλες σου τις οικονομίες;
#3 Ως μια γυναίκα που έχει ζήσει τη ζωή της με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και υψηλές εντάσεις σε βάθος και σε ύψος, γιατί αυτό ήθελε πάντα, και στις ερωτικές της σχέσεις έχει απατήσει περισσότερο από όσο έχει απατηθεί (trust me, I know) (και με δεσμευμένους/παντρεμένους), στο μυαλό μου, μόνο αυτή τη στιγμή, διαγκωνίζονται τουλάχιστον δεκαπέντε επιχειρήματα που θα μπορούσα να σου εκθέσω και να σου αναλύσω υπέρ της ερωτικής απιστίας, αλλά δε θα το κάνω. Θα περιοριστώ μόνο να σου πω ότι αυτές ήταν μερικές από τις πιο περιπετειώδεις και αξιοθαύμαστες εμπειρίες της ζωής μου (και από τις δύο πλευρές της απιστίας, εννοώ), από εκείνες τις στιγμές της ζωής μου που ένιωθα πιο ζωντανή και δυνατή από ποτέ. Όχι γιατί δεν συμπεριλάμβαναν το στοιχείο του πόνου (είναι αναπόφευκτο σε κάθε περίπτωση από τη στιγμή που τρέφεις αληθινά συναισθήματα για τον άνθρωπο που επέλεξες να δεσμευτείς μαζί του), πράγμα που επισημαίνω διότι αυτό επαναλαμβάνεις ως πρόβλημα στην εικόνα που δίνεις, αλλά γιατί έτσι είναι η ζωή : υπέροχη, οδυνηρή, σκληρή, περιπετειώδης, πάλλουσα, απεχθής, ελκυστική, μοιραία, όλα αυτά μαζί. Αν θες να ζήσεις μέσα στον κόσμο, έντονα και να την απολαύσεις, έτσι θα γίνει. Αλλιώς, απομονώσου, τράβα το δρόμο της όποιας απομόνωσης ή του όποιου αποκλεισμού θεωρείς ότι σου ταιριάζει περισσότερο και σε εκφράζει προσωπικά και πορεύσου έτσι. Θα είναι σεβαστό από όλους, κι αν δεν είναι, να μη σε νοιάξει στιγμή. Αλλά εφόσον δηλώνεις ότι θέλεις να κάνεις σεξ, υποθέτω ότι μάλλον δεν επιθυμείς κάποιον άλλον δρόμο από αυτόν της εκκοσμικευμένης ζωής, όπως την ξέρουμε οι περισσότεροι άνθρωποι αυτής της χωροχρονικής στιγμής που μιλάμε. Και, ναι μεν ο ρομαντισμός ζει κατ' εξοχήν μέσα από τον έρωτα, αλλά όλο το άλλο που περιγράφεις είναι εντελώς διαφορετικό πεδίο και ονομάζεται ρεαλισμός. Λοιπόν, δεν μπορείς να τα συγχέεις και να περιμένεις από την κοινωνία να δεχτεί τη μετουσίωση των δικών σου συναισθηματικών αναγκών ως ανάγκες μιας ολόκληρης κοινωνίας. Το σίγουρο είναι ότι θα φας τα μούτρα σου. Όχι από κάποιον εκδικητικό αντίπαλο αλλά από την ίδια την πραγματικότητα που δεν κατανοεί την έννοια, τις διαστάσεις, τις προσωπικές εκδηλώσεις, τις υποκειμενικές σημασίες που ο καθένας γεννά/υφαίνει/δίνει/βιώνει/εξερευνά/φέρει στο συναισθηματικό του κόσμο. Ο ρομαντισμός δεν πέθανε (ευτυχώς), και ούτε σε προτρέπω να τον αποφύγεις. Να τον προφυλάξεις σου συστήνω και ταυτόχρονα να ατσαλώσεις το ρεαλισμό σου. Και, πάνω απ' όλα, να μην τα μπλέκεις μεταξύ τους. Αυτά, από μία πολύ-πολύ-πολύ ρομαντική αλλά και πολύ-πολύ-πολύ ρεαλίστρια (που το χαίρεται). #7 Standing ovation, it is, tο giota93 and to Α, μπα, as well.
Πέσανε πάνω στην Φωτεινή να την κατακρίνουν, οι έμπειρες από άνδρες!Nanina Zola τι είσαι ελαφοκυνηγός και κάνεις συλλογή από κερατωμένες στο τοίχο σου;Κάνε και λίγο ψάρεμα σε ελεύθερα μπαρμπούνια πριν χαλάσει το δόλωμα και δεν σε πλησιάζουν καν.Κάνε και λίγο ψάρεμα σε ελεύθερα μπαρμπούνια πριν χαλάσει το δόλωμα και δεν σε πλησιάζουν καν.
Όχι, δεν είμαι συλλέκτρια, έχω πιο συναρπαστικά hobbies - όπως ίσως θα κατάλαβες.Aν και, σε αυτή τη λογική, είμαι σίγουρη ότι λίγο ή πολύ όλων μας το τομάρι στολίζει τον τοίχο κάποιου υπερήφανου ή υπερφίαλου κυνηγού.FYI : Το δόλωμα όποτε στομώνει το αλλάζεις.Kαι, για νά 'χουμε καλό ρώτημα, σε ποιό ακριβώς σημείο του σχολίου μου εντόπισες την επίκριση προς τη Φωτεινή;
Nanina το ξαναδιάβασα το σχόλιο προσπαθώντας να βρω κάτι να σε δικαιολογήσω. Δεν αλλάζω γνώμη για την επιπολαιότητα να μην γνωρίζεις ότι για κάθε άνδρα με σχέση ή χειρότερα με οικογένεια που απαύτωσες με τόσο ενθουσιασμό και αυταρέσκεια υπάρχει μια γυναίκα που διέλυσες κομματάκια. Όλες τους άξιζαν τέτοιο μίσος;Από την άλλη πλευρά η αλήθεια είναι ότι δεν κατηγορείς ωμά την Φωτεινή. Την καταλαβαίνεις γιατί πραγματικά, όπως λες, είσαι ένα πολύ πολύ ρομαντικό πρόσωπο όπως και η Φωτεινή. Απλώς εκφράζετε τον ρομαντισμό σας εντελώς αντίθετα. Εκείνη δεν μπορεί να αρχίσει μια σχέση παγιδευμένη στην υπερβολική ιδανικότητα. Εσύ πάλι δεν μπορείς να διαλέξεις μια σχέση από τις πολλές που είχες. Τελειομανείς στον έρωτα και οι δύο, με τον υπερβολικό ρομαντισμό να παγώνει την κρίση και την απόφαση. Αυτό που και οι δυο ψάχνετε στην φαντασία σας δεν θα το βρείτε στην πραγματικότητα, αν δεν απελευθερωθείτε από τα δεσμά.Δεν ξέρω ποια είναι τα αίτια αυτής της αυτοπαγίδευσης Nanina αλλά ότι και να είναι αυτό το φαρμάκι ανήκει στο απώτερο παρελθόν. Το μέλλον έρχεται πολύ πιο γρήγορα, ξαφνικά και επώδυνα, αν έχουμε αφήσει τον μισό εαυτό μας να επιμένει να αντλεί ζωή από ένα δηλητηριασμένο πηγάδι του παρελθόντος. Θα ήταν κρίμα να αφήσει κάποια την πραγματική ευτυχία να φύγει από τα χέρια της για χάρη ενός άπιαστου ονείρου. Ο εχθρός του καλού είναι το τέλειο.
Αν και δεν είμαι τόσο μικρή ώστε να εκπλήσσομαι ακόμα, ειλικρινά δυσκολευόμουν να πιστέψω στα μάτια μου καθώς διάβαζα την απάντησή σου. Από πού να πρωτοξεκινήσει κανείς! Πρώτον, δε θα σε ευχαριστήσω για τη δωρεάν ψυχανάλυση, διότι αφενός δε (σου) τη ζήτησα (δεν έστειλα ακόμα γράμμα στην Α, μπα) και αφετέρου δεν την εμπιστεύομαι, ειδικά μάλιστα όταν η τρικυμία εν κρανίω που διαφαίνεται μέσα από το παραλήρημά σου εξαπλώνεται με καλπάζοντα ρυθμό στην οθόνη μου. Δεύτερον, όλη την τελευταία σου απάντηση μονοπωλούν ανερμάτιστα, βιαστικά και βαθιά προκατειλλημένα συμπεράσματα, τα οποία φοβάμαι ότι δείχνουν περισσότερα για 'σένα από ό, τι για το πρόσωπο στο οποίο απευθύνεσαι (εδώ ταιριάζει το βρετανικό ρητό "What Mary says about Sally says more about Mary and less about Sally"). Αναλυτικότερα :1) Mε κατηγορείς ευθέως για επιπολαιότητα. Mε γνωρίζεις προσωπικά ή το εξήγαγες από κάποια δική σου αυθαίρετη σκέψη; Διότι το σχόλιό μου δεν αναφέρει ούτε υπονοεί τίποτα σχετικό. Φυσικά, δεν σκοπεύω να μπω στη διαδικασία να σε επιβεβαιώσω ή να σε διαψεύσω.2) Με κατηγορείς για μίσος και για γυναίκες "κομματάκια"! Eκεί πραγματικά ανησύχησα, και δεν στο κρύβω, για την κατάστασή σου. Από που συνάγεται αυτό; Στο σχόλιό μου δεν αναφέρω απολύτως τίποτα σχετικό ούτε εναντίον των γυναικών ούτε περί γυναικών των πιθανών συντρόφων μου ή επαφών μου. Πάλι η φαντασία σου (ολίγον αρρωστημένη, κατά την εκτίμησή μου, μου επιτρέπεις φαντάζομαι, εφόσον εσύ μου έκανες ολόκληρη επίθεση επί προσωπικού) ανέλαβε δράση αντί της ορθολογικής κρίσης. Φυσικά, δεν σκοπεύω να μπω στη διαδικασία να σε επιβεβαιώσω ή να σε διαψεύσω.3) Μου προσάπτεις τελειομανία στον έρωτα, παγίδευση σε πολλές σχέσεις του παρελθόντος και αδυναμία επιλογής στον ερωτικό τομέα. Κατέληξες, δε, διαγράφοντας ένα ολοκληρωμένο ψυχαναλυτικό σχήμα για την "περίπτωσή" μου, ότι αυτό ανάγεται σε ένα τραύμα (σκέτο φαρμάκι, όπως γλαφυρότατα λες) του απώτερου παρελθόντος χρόνου (η παιδική μου ηλικία θα φταίει ή κάποια πρώιμη ερωτική αποτυχία/ψυχολογική εμπλοκή, να δεις, για να επεκτείνω το συλλογισμό σου). Πραγματικά, αυτό καταλαβαίνεις εσύ όταν ακούς/διαβάζεις έναν άνθρωπο να λέει ότι θεωρεί ενδιαφέρουσες και περιπετειώδεις και γεμάτες νόημα και δυνατές εμπειρίες τις απιστίες τόσο τις δικές του όσο και αυτές που o ίδιος υπέστη, διότι η ζωή είναι υπέροχη ΚΑΙ με αυτές (ή ότι έστω μπορεί να είναι, αναφερόμενη στη Φωτεινή τώρα, κι ότι αυτό άπτεται της υποκειμενικής θεώρησης/αντίληψης/ιδιοσυγκρασίας του καθενός, καθώς ίσως και των συνθηκών/της στιγμής/της φάσης της ζωής του κλπ. Σ' αυτό το σημείο μου έδωσες την ευκαιρία να διευκρινίσω λίγο καλύτερα το σχόλιό μου προς στη Φωτεινή); Φυσικά, δεν σκοπεύω να μπω στη διαδικασία να σε επιβεβαιώσω ή να σε διαψεύσω.4) Εκδηλώνεις την αγωνία σου σχετικά με την ανακάλυψη της προσωπικής μου ευτυχίας στο μέλλον (σ' ευχαριστώ). Από πού διαπίστωσες ότι είμαι δυστυχής; Ή ότι υπήρξα; Καμιά αντίστοιχη πληροφορία δεν προσκόμισα. Αυθαίρετο κι αυτό. Μην πληρώσεις μεγάλο πρόστιμο στην πολεοδομία της λογικής με τόσα αυθαίρετα που ασυλλόγιστα έχτισες...Εδώ, φυσικά, δε τίθεται θέμα διάψευσης ή επιβεβαίωσης, η φράση εμφορείται από γνήσια αισθήματα συγκατάβασης και συμπόνιας στην παραπλανημένη σχολιάστρια με διεγνωσμένες τάσεις αυτοπαγίδευσης από δηλητήριο.5) Γράφεις ότι κάτι άπιαστο ψάχνω στη φαντασία μου. Όλοι ψάχνουμε κάτι άπιαστο στη φαντασία μας, αγαπητέ/ή Anonymous Liberty. Ευτυχώς. Όσοι τουλάχιστον έχουμε φαντασία (εσύ κι εγώ πάντως έχουμε - στη διαχείρισή της μου τα χαλάς).6) Χαίρομαι που μου απάντησες ότι δεν επικρίνω τη Φωτεινή, αν και ο εγωισμός σου δεν σε άφησε να το εκφράσεις τόσο απερίφραστα (κότσαρες τη λέξη "ωμή" ενδιάμεσα), υπονοώντας ενδεχομένως ότι την επικρίνω έμμεσα, διαπίστωση καταφανώς εσφαλμένη καθότι είναι σαφές και κατηγορηματικό ότι ουδόλως την επικρίνω. Σε αντίθεση με εσένα, σχολίασα, και εκαξολουθώ, καλοπροαίρετα.7) Προφανώς σου είναι πολύ δύσκολο (για δικούς σου λόγους), δεδομένου ότι δεν πέρασε καθόλου απ' το μυαλό σου ή το σχόλιό σου, να δεχθείς το ενδεχόμενο ότι κάποιος μπορεί να απολαμβάνει τις ανθρώπινες και περίπλοκες σχέσεις που συνάπτει (εξάλλου, ποιά αληθινή και ουσιαστική ανθρώπινη σχέση δεν είναι περίπλοκη;), να διαχειρίζεται προκλητικές καταστάσεις, να τολμά να το λέει (όχι αυτάρεσκα, όπως υπέθεσες λανθασμένα) για να συνεισφέρει συνοπτικά την εμπειρία του σχετικά με το ζήτημα που τέθηκε στο #3 της ανάρτησης (βλ. απιστία και πόνος), καταδεικνύοντας ότι υπάρχουν και άλλες πλευρές και οπτικές γωνίες σ' αυτό το δύσκολο θέμα, εκτός από τον πόνο (που ούτως ή άλλως επεσήμανα ως αναπόφευκτο εάν και εφόσον το άτομο τρέφει ευγενή συναισθήματα για τον σύντροφό του), για κάποιους ή για όλους, χωρίς αυτός ο κάποιος να είναι ούτε χαιρέκακος ούτε προβληματικός ούτε να το βιώνει ως πρόβλημα. Είναι επιλογή σου, βέβαια, να προβάλλεις τις εικασίες σου ως βεβαιότητες, αλλά δεν ξέρω ποιος θα σε παίρνει στα σοβαρά. Εγώ, προς το παρόν, ασχολούμαι, αλλά εάν αυτό ξανασυμβεί θα σε αγνοήσω ως ανάξιο/α λόγου, όχι γιατί σε περιφρονώ αλλά γιατί δεν είναι δυνατόν να μπαίνει ο συνομιλητής σου διαρκώς στη διαδικασία να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας, επειδή εσένα σε κατατρύχει αυτή η ιδέα. Να το προσέξεις αυτό, εντελώς φιλικά στο λέω. Δεν είναι σοβαρό επίπεδο διαλόγου αυτό που διεξάγεις. 8) Στην πρώτη σου απάντηση στο σχόλιό μου διέκρινα να σε διακατέχει μια διάθεση χιούμορ που προτιμούσα, την οποία στη δεύτερή σου απάντηση έχασες ολωσδιόλου, εμφανώς θολωμένος/η από τη χολή. Αμετροέπεια, θυμός και προκατάληψη κυριαρχούν και με απομακρύνουν.Καλή ψυχραιμία και καλή συνέχεια, Anonymous Liberty.
Όσο ζούμε, μαθαίνουμεΌσο μαθαίνουμε, αγαπάμεΌσο αγαπάμε, κάνουμε λάθηΌσο κάνουμε λάθη, πονάμεΌσο πονάμε, ζούμε Όσο ζούμε "μαθαίνουμε"; Πραγματικά μαθαίνουμε μόνο αρκεί να το θέλουμε.Πάντα με χιούμορ. Την χολή που την είδες; Συμπόνοια και μόνο. Τέτοια χάρη και να αυτοκαταστρέφεται. Αν έχεις μνήμη ελέφαντα αυτό δεν σε κάνει ελέφαντα.΄Αν έχεις μνήμη πυγολαμπίδας αυτό δεν σε κάνει πυγολαμπίδα.Οι άνδρες που απίστησαν με εσένα, το έχουν κάνει ή θα το κάνουν και με άλλες, μην πέφτεις στο δόλωμα της αυταρέσκειας. Σε λατρεύουν; και μετά; Τι γίνεται μετά Νανίνα Ζολά; Θυμάσαι; Το πάθημα δεν έγινε μάθημα. Θα θυμάσαι, πραγματικά τι έγινε, μόνο όταν τελικά μάθεις....
#3 δε ξέρω αν θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα αυτό, αλλά απ'όσους φίλους άντρες και γνωστούς έχω, μόνο ένας έχει πατήσει σε μπουρδέλο. (και δε μιλάω για 3 άτομα, αλλά για πάρα πολλά). τα μπουρδέλα και τα στριπτιτζάδικα δεν είναι μόνο χώρος όπου ένας άντρας πάει για να κάνει σεξ. αν θέλει μονάχα αυτό, το βρίσκει και στα μπαρ/club/καφετέριες κ.ο.κ. τα μπουρδέλα και τα στριπτιτζάδικα αποπνέουν και μια συγκεκριμένη ιδεολογία/στάση ζωής. προσωπικά ποτέ σχεδόν δεν έχω συμπαθήσει ή ταιριάξει με τύπο που συχνάζει σε μπουρδέλα. οπότε αν κι εσύ δεν είσαι αυτής της νοοτροπίας και δεν αναζητάς το νταβραντισμένο, λαϊκό παιδί που αμα λάχει τα φοράει και στη γυναίκα του, γιατί αυτός είναι άντρας και θέλει να ξεδώσει μια στο τόσο, δε νομίζω πως θα αντιμετωπίσεις ποτέ τέτοιο πρόβλημα...
Κουνέλι κλισέ μεγάλα...κάνουν την ζωή μας χάλια. α) Θα σου πει ο φίλος ή ο γνωστός αν έχει πάει με επαγγελματία ή σε στριπτιζάδικο όταν ξέρει ότι απεχθάνεσαι και τα δύο;Αυτοί που δεν πήγαν ποτέ σε μπουρδέλο ή σε πόρνη είναι αυτοί που έχουν δυσκολία να βρουν την είσοδο και χρειάζονται λίγο χέρι.β) Τα περισσότερα και πιο μεγάλα κέρατα, αν παρατηρήσεις καλύτερα γύρω σου, τα φορούν γυναίκες μεσαίας και ανωτέρας τάξης, μεσήλικες με παιδί, από άνδρα που έχει υπαλλήλους και πελάτες. Κάνει δουλειά γραφείου ή πωλήσεις, έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και δεν έχει ψοφήσει από την σωματική κούραση σε "χειρωνακτική" εργασία. Πρόσεχε τι παρέες κάνει ο άντρας και με ποιες είναι κοντά στη δουλειά του μέσα ή έξω από το γραφείο.
μιλάς εσύ για κλισέ όταν τσουβαλιάζεις όλες τις γυναίκες με τέτοιο ηλίθιο τρόπο? εγώ μίλησα για νοοτροπία ορισμένων ανδρών. επίσης δε λέω με το καλημέρα σας ότι απεχθάνομαι τα μπουρδέλα και ναι, οι γνωστοί και οι φίλοι μου προφανώς και μου λένε την αλήθεια γιατί είναι ΦΙΛΟΙ μου. και ΝΑΙ υπάρχουν και άντρες σε αυτό το πλανήτη που ούτε μπουρδέλα επισκέπτονται και μια χαρά τα πάνε με τις γυναίκες. έλεος πια το στερεότυπο του τύπου που αν δεν έχει πάει με ιερόδουλη δεν είναι αρκετά βαρύς άντρας...
Κοιτάξτε ποια κατηγορεί άλλες για στερεότυπα! Εσύ κουνέλι είσαι η μάνα της στερεοτυπίας και του καλουπώματος. Γράφεις ότι ξέρεις μόνο έναν άνδρα που έχει πάει με ιερόδουλη! Αυτό κι αν είναι στερεότυπο! Ότι όλοι οι άλλοι, και είναι πολλοί άνδρες είπες, δεν έχουν πάει. Έχουν πάει φαντάροι ή είναι μαθητούδια; Ποιος τότε πάει με τις χιλιάδες ιερόδουλες που γέμισε η Ελλάδα; Ένας κούκος, ο δικός σου μοναδικός, δεν φέρνει την Άνοιξη. Επίσης αναιρείς τα γραφτά σου μέσα στην ίδια την σελίδα. Ακόμη αλλάζεις γνώμη πιο γρήγορα από ένα πιτσιρίκι. Αν οι φίλοι σου έλεγαν όλη την αλήθεια δεν θα ζούσες ακόμη στο νηπιαγωγείο.Κορίτσι στην Ελλάδα μας δεν χρειάζονται οι άνδρες να πάνε σε μπουρδέλα για να πληρώσουν τον ροζ έρωτα. Κυκλοφορούν τόσες πολλές ιερόδουλες που όχι μόνο ψωνίζουν πελάτες στους δρόμους αλλά στα σουπερμάρκετ και εμπορικά κέντρα. Άνοιξε τα ματάκια σου Σταχτοπούτα. Δεν έχεις ιδέα από άνδρες και αγοραίο σεξ.Δεν είπα ότι οι άνδρες χρειάζονται να πάνε με μια ιερόδουλη για να αποδείξουν τον ανδρισμό τους. Πολλοί χρειάζονται για να μάθουν από μια πραγματικά επαγγελματία. Εκτός κι αν ο πρώτος τους σεξουαλικός σύντροφος τυχαίνει να έχει την εμπειρία και γνώσεις επαγγελματία. Πολλοί που οι γυναίκες τους δεν έχουν εμπειρία από το σεξ συνεχίζουν να έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις γι αυτό και μόνο τον λόγο.Το άλλο πρόβλημα είναι πολλοί άνδρες βλέπουν την γυναίκα σαν όργανο ηδονής και τίποτε άλλο.Παλιότερα ίσως και τώρα πολλά ζώα αποπλανούσαν ανήλικες. Λέγεται ότι περίπου το ένα τέταρτο των Ελληνίδων είχε μια τέτοια πρώιμη "εμπειρία". Τα ανήλικα θύματα βέβαια δεν το έχουν καμάρι να το λένε σε όλους. Δυστυχώς τώρα οι ανήλικες, ξένες και ντόπιες, εκδίδονται από τους μαστροπούς με την βία πολλές πριν ακόμη κλείσουν τα 16.
"Δεν είπα ότι οι άνδρες χρειάζονται να πάνε με μια ιερόδουλη για να αποδείξουν τον ανδρισμό τους. Πολλοί χρειάζονται για να μάθουν από μια πραγματικά επαγγελματία. Εκτός κι αν ο πρώτος τους σεξουαλικός σύντροφος τυχαίνει να έχει την εμπειρία και γνώσεις επαγγελματία. Πολλοί που οι γυναίκες τους δεν έχουν εμπειρία από το σεξ συνεχίζουν να έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις γι αυτό και μόνο τον λόγο."ΠΑΣ ΚΑΛΑ? χρειάζεται κάποιος να πάει σε επαγγελματία για να μάθει? ΠΟΥ ΖΕΙΣ? στο 1900 που υπήρχαν δημόσια πορνεία για να μην βιάζουν οι άντρες τις αθώες γυναίκες? τι βλακώδης στερεοτυπία είναι αυτή? ότι οι άντρες δηλαδή είναι τίποτα ζώα που πρέπει να εκτονωθούν απευθείας, αλλιώς θα βιάσουν και τις περαστικές γάτες? είσαι σοβαρή? έχω πολύ καλύτερη άποψη για το τι συμβαίνει στο χώρο των πορνείων, μιας και αφορά το αντικείμενο μου, οπότε δε θα κάτσω να ακούσω τέτοιες άθλιες απόψεις σαν και τη δική σου. τέλος, μίλησα για τη προσωπική μου εμπειρία (δε το ξερα ότι απαγορεύεται) και μετά ανέφερα ότι η τακτική αυτή υποδηλώνει μια συγκεκριμένη ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ. αυτό συνιστά γεγονός κι όχι προσωπική άποψη. τέλος, είναι πραγματικά αστείο το γεγονός ότι μιλάς σεξιστικά και για τα δύο φύλα, αλλά στο τέλος αναφέρεις ότι πολλοί βλέπουν τις γυναίκες μόνο σα μέσο ηδονής... slow clap
Γράφει το ροζ κουνέλι:"έχω πολύ καλύτερη άποψη για το τι συμβαίνει στο χώρο των πορνείων, μιας και αφορά το αντικείμενο μου"Α μάλιστα τώρα παραδίνω το πνεύμα και το χιούμορ γενικά. Σοβαρολογείς κορίτσι; Είσαι επαγγελματίας και ξέρεις μόνο έναν άνδρα που έχει πάει στα πορνεία; Σε τι είδος πορνείο είναι το αντικείμενο σου; Υπάρχει τέτοιο στην Ελλάδα; Που οι πελάτες είναι γυναίκες και κάπου κάπου έρχεται ένας μοναδικός άνδρας; Αυτό κι αν πραγματικά σπάει το στερεότυπο!!! Να οργανώσουμε ένα girls night out party. Υποθέτω ότι είσαι γυναίκα αλλά και να μην είσαι δεν έχει σημασία. Στο αντικείμενο σου ζεις, εσύ μας οδηγείς.
#3 Οι άνθρωποι είναι σαν τις.. ντομάτες ας πούμε. Υπάρχουν ντομάτες μικρές, μεγάλες, κόκκινες, πράσινες, ντοματάκια, πομοντόρια, κλπ κλπ και κάθε "είδος" υφίσταται και μετά αντίστοιχη διεργασία, πχ ψιλοκομμένες, σάλτσα αραιή, πυκνή, σε φυσικό χυμό, κλπ κλπ. Όλοι ξεκινάμε με κάποια δεδομένα και ανάλογα με την επεξεργασία που περνάμε (από μόνοι μας ή από το περιβάλλον μας) καταλήγουμε κάπου. Για μένα είναι καθαρά το τι ντομάτα θες να είσαι και τι ντομάτες θες να έχεις στην ζωή σου. Αποφάσισε εσύ για εσένα και μην περιμένεις από τις υπόλοιπες αρσενικές ντομάτες να σε προσδιορίσουν. Μπορείς πάντα να αλλάξεις και περιβάλλον γιατί αυτό που ζεις και σκέφτεσαι είναι κάπως τοξικό. Καλή τύχη!
#3 Κανείς δεν πέθανε από κέρατο. Αν το φας το έφαγες, το χωνεύεις και πας παρακάτω. Καλή η μιζέρια αλλά να προχωράμε παρακάτω γιατί τα απωθημένα είναι άσχημο πράγμα. Είσαι μόλις 28 και ήδη το κείμενό σου είναι γεμάτο με κλισέ που κουράζουν και τη μάνα μου που είναι 70 και έχει τελειώσει μόνο το δημοτικό. Άσε που στην τελική αυτό που περιμένεις αυτόν, αυτός μπορεί και να τον βαρεθείς πρώτη...υ.γ. στην Αθήνα υπάρχει γυναικείο strp club, και για να μένει ανοιχτό μάλλον υπάρχει κόσμος που τα σκάει τα βράδια εκεί. Για κάθε άσχημη ιστορία υπάρχει και η ανάποδη. Νομίζω όμως οτι το θέμα είναι τι κάνεις μετά.
Για την ερωτηση 3: οι παραγραφοι 2-6 ειναι αποκυηματα φαντασιας. Τα υποθετεις απλως; Τοτε εχεις βγαλει λαθος συμπερασματα. Σου τα ειπανε αλλοι; Καποιος σε δουλευε ασυστολα. Πολλα (παρα πολλα) στερεοτυπα μαζεμενα. Μην βαζεις τον εαυτο σου σε τετοια δοκιμασια, δεν σου αξιζει.
Για την απαντηση 7 θελω να σου στειλω λουλουδια, η ενα εμβασμα, η δαχτυλιδι αρραβωνων η κατι τελος παντων. Δεν ξερω τι, σκεψου και ζητα μου οτι θες (οι τελευταιες λεξεις τργουδιστα παρακαλω).
3# αυτό που περιγράφεις ίσως γινόταν τη δεκαετία του 70,το αργότερο.Προσωπικά δεν ξέρω κανέναν άντρα που έκανε "bachelor" πριν το γάμο(όπως το εννοείς εσύ τουλάχιστον),όπως δεν ξέρω και καμία γυναίκα που έπλεκε τα προικιά της στα 15 της.Δεν λέω πως δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνουν κάποιοι τελειωμένοι μπετόβλαχοι και σήμερα,αλλά υποθέτω καλοπροαίρετα οτι δεν στοχεύεις σε αυτούς.Επίσης,τα πιο πολλά άτομα ηλικίας 20-30 έχουν τη χειρότερη γνώμη για το πληρωμένο σεξ,και φυσικά δε μιλάω μόνο για τις γυναίκες.Επίσης,καλό θα σου έκανε και η απάντηση 7#.Η "πρώτη φορά" δε σημαίνει απολύτως τίποτα,ή τουλάχιστον δε θα έπρεπε να σημαίνει για καμια γυναίκα.Την πρώτη φορά που έφαγες κανονικό φαγητό μετά τα νουνού και τις φρουτόκρεμες,το έριξες όλο πάνω σου.Τι έγινε;Έπρεπε να μην ξαναφας ποτε ξανα,επειδή η πρώτη φορά δεν ήταν άψογη;Σιγά σιγά έμαθες να μασας και άρχισες να αντιλαμβάνεσαι ποιά φαγητά σου άρεσαν και ποιά όχι.Εκτός κι αν εσύ ξεκίνησες να τρως κατευθείαν σπεσιαλιτέ μεγάλων σεφ που μαγείρευαν ειδικά για σένα.Προσοχή,δε σου λέω να πας να κανεις σεξ ή σχέση με όποιον να'ναι,γιατί ούτε αυτό θα είναι καλό για την ψυχική σου ισορροπία.Αλλά άφησε τον εαυτό σου να γνωρίσει ανθρώπους.Δεν είναι δυνατόν όποιον άντρα συναντάς στο δρόμο σου να τον κατατάσσεις στην κατηγορία "ανήθικοι" με το καλημέρα σας.Αντίθετα με πολύ κόσμο,δε θεωρώ απαραίτητα κακό να ψάχνεις τον "πρίγκιπα"(ή την "πριγκίπισσα").Αρκεί να ΨΑΧΝΕΙΣ.Εσύ ζεις με τη βεβαιότητα οτι ο πρίγκιπας θα καταφθάσει μαζί με το χαρέμι του και θα σε κλείσει στο μπουντρούμι του παλατιού για να πλένεις και να σιδερώνεις,όσο εκείνος θα διασκεδάζει με τις παλλακίδες.Άσε τον εαυτό σου ελεύθερο.Γνώρισε κόσμο.Βρες τον εαυτό σου και ασχολήσου με ό,τι πραγματικά σε ενδιαφέρει να κάνεις.Και θα σου έκανε καλό,πιστεύω,να αρχίσεις να κάνεις και φιλική παρέα με άντρες...θα δεις οτι προέρχονται απο τον ίδιο πλανήτη με μας ;)
Συμφωνώ με ΟΛΑ τα παραπάνω όμως έχω μια μικρή ένσταση στο θέμα του bachelor. Έχω ακούσει ιστορίες από άντρες φίλους μου και πραγματικά σιχάθηκα το αντρικό είδος. Ίσως δεν έχεις ακούσει τέτοια επειδή υπάρχει ένα είδος omerta για αυτές τισ καταστάσεις αλλά πραγματικά. Γιατί ενώ είσαι σε σχέση να πας πχ τριήμερο στην Ουγγαρία και να κάνεις τα αίσχη; Γίνεσαι πιο άντρας; Όταν ρώτησα είπανε όλοι ότι σιγά **ες ειναι, δεν είναι τίποτα σπουδαίο. Μ αυτά και μ αυτά λέω να μην παντρευτώ καλύτερα. !
Τα θέτεις πολύ καλύτερα και αναλυτικότερα απ'ό,τι προσπάθησα εγώ, με αποκορύφωμα το "Αρκεί να ΨΑΧΝΕΙΣ. Εσύ ζεις με τη βεβαιότητα οτι ο πρίγκιπας θα καταφθάσει μαζί με το χαρέμι του και θα σε κλείσει στο μπουντρούμι του παλατιού" που είναι που είναι η σύντομη κι όμως τόσο γλαφυρή περιγραφή του αδιεξόδου στο οποίο έχει αυτοεγκλωβιστεί η κοπέλα.Όσον αφορά το μπάτσελορ, είμαι ανάμεσα σε 'σένα και την Varaw myges: ξέρω μεν αρκετούς άνδρες που έκαναν "παραδοσιακό" μπάτσελορ, αλλά ειλικρινά δεν έχουν φθάσει στ'αυτιά μου πραγματικά "αίσχη". (Τριήμερο στην Ουγγαρία; Κάποιος προσπάθησε πολύ σκληρά να αποδείξει στον εαυτό του και άλλους πόσα κιλά... άνδρας είναι... :ΡΡΡ) Άλλα ξέρω και για αρκετές αντίστοιχες γυναικείες εξορμήσεις.
Καλά ναι και οι γυναίκες δεν πανε πίσω τι να λέμε τώρα. Βασικά αυτό ακριβώς ειναι καμιά φορα! Βάζουν διαγωνισμό αντρισμού ;p.Στο δια ταύτα, αν δεν σπάσεις ομελέτα, αυγά δεν σπας. Και αν δεν αποκτήσεις εμπειρίες για να μάθεις να έχεις κριτήριο, δεν πρόκειται να γνωρίσεις ή να αναγνωρίσεις ποιος είναι ο πρίγκηπας! Τουλάχιστον εγώ έτσι έμαθα... the hard way!
Όταν καβαλάς μπορείς και να ξεκαβαλήσεις, η κοπέλα λέει ότι δεν έχει πάει Καβάλα.#3Εμένα που δεν με ρώτησε κανείς έχω να της προτείνω το εξής: Για να κάνεις τα πρώτα σου βήματα και να μην απογοητευτείς έχοντας τον έλεγχο (έτσι μειώνετε ο φόβος), νοικιάζεις έναν Callboy! Μαζεύεις χρήματα μέχρι τα επόμενα σου γενέθλια και διαλέγεις και έναν της αρεσκείας σου (σαν από κατάλογο). Μετά σκέφτεσαι πως θα ήθελες να σε προσεγγίσει όταν γνωριστείτε στο μπαρ π.χ. ή στην εξοχή.... Θα τα καταγράψεις και θα τα στείλεις σαν ένα σενάριο στην εταιρία αυτή που ειδικεύεται για τέτοιες περιπτώσεις, όχι σε ελεύθερους επαγγελματίες. Έτσι το όνειρο σου μπορεί να γίνει πραγματικότητα και να σε γειώσει.Μην το απορρίπτεις αν δεν το σκεφτείς καλά ;)
#6κι αυτες που καταφερνουν να τις βαζουν σε λογια, παλι βασανιζονται και βασανιζουν, οταν ισχυει η βασικη παραδοχη,δλδ γυναικες αλλα και ανδρες που νομιζουν οτι η γη γυριζει γυρω τους και οι υπολοιποι υπαρχουν απλα για να τους εξυπηρετησουν...
#4green card δεν παιζει με τπτ. βγαλε μια φοιτητικη βιζα παρακολουθωντας οτι σεμιναριο νομιζεις και μπορεις να παραμενεις νομιμα για καποιο διαστημα.
#3αλλοι ειναι οι λογοι που εισαι παρθενα στα 28 σου και οχι οτι περιμενεις τον αμολυντο...πιστευω οτι πρεπει να τους ψαξεις ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ και να τους λυσεις..
6. ειμαστε κ εμεις παλαβες αλλα αυτο πια το μα τι εκανα που λενε σα χαζα κουταβια εχει γινει καραμελα. δεν ειναι 8εμα πριγκιποσσινης ειναι θεμα αντιληψης και ενσυναισθησης. απ ολες τις μερες σημερα βρηκε να ποσταριστει αυτο το βιδεο για να φουρκιστω περισσοτερο?χρονια πολλα για χθες :)
Γιατί πρέπει να έχει ο άλλος αντίληψη και ενσυναίσθηση για να καταλάβει αυτό που θες; Δεν είναι πιο εύκολο να του το πεις ευθέως; Αυτό λέει και η Λένα (χρόνια πολλά όντως) στην απάντηση.
δε με καταλαβες. δε ζηταω μαντικες ικανοτητες, εννοειται πως οταν θες κατι το ζητας, αν και ειναι ωραιο που και που να μαντευει ο αλλος τις επιθυμιες σου. προσεξε ωραιο μα οχι απαραιτητο.αυτο που με εξοργιζει ειναι οταν κανει μαλακια και το παιζει (?) ανηξερος με το "μα τι εκανα" φραση με την οποια μου γυριζει το ματι αναποδα. αυτα!υγ. το λεω εγω