Στο σημερινό ‘Α, μπα’: θέλω να γίνω σταρ του σινεμά

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: θέλω να γίνω σταρ του σινεμά Facebook Twitter
56


________________
1.


Αγαπητή α μπα,
Γιατί δεν καταλαβαίνω αν είμαι χαζή η έξυπνη; είναι επειδή δεν είμαι τίποτα από τα δυο;- a-papa


Λίγοι άνθρωποι, πολύ λίγοι είναι μόνο χαζοί ή μόνο έξυπνοι, και υποφέρουν αμφότεροι. Είναι μεγάλη απομόνωση και οι δύο καταστάσεις. Είμαστε όλοι κάτι μεταξύ του έξυπνου και του χαζού, στις γκρι περιοχές, άλλοι προς τα πάνω και άλλοι προς τα κάτω. Είμαστε όμως επίσης ταυτόχρονα χαζοί και έξυπνοι, σε άλλα θέματα φωτιά αλλά στον κύβο του Ρούμπικ, στουρνάρια. Είναι τόσο περίπλοκο θέμα η ευφυΐα, που δεν ορίζεται με τίποτα.


Μην σκας να τοποθετηθείς, αν θέλεις να σκάσεις για κάτι, να είναι στην προσπάθεια βελτίωσης, γιατί η εξυπνάδα οξύνεται με σκληρή προσπάθεια. Και κάτι άλλο: οι έξυπνοι ξέρουν τι μπορούν να κάνουν καλά, οι πολύ έξυπνοι ξέρουν τους περιορισμούς τους.

________________
2.


όσο πάει γίνονται οι άνθρωποι βλαμμένοι ή εμείς όσο μεγαλώνουμε πιο αυστηροί και δεν αντέχουμε ούτε τα άντερα μας;

Και τα δύο, σε ίσες ποσότητες, θα έλεγα.

 

________________
3.


Την παραμονή του γάμου ο αντράς κάνει bachelor, όπου πάει σε στριπτιζάδικο και στην καλύτερη περίπτωση απλώς κοιτάει ή μπορεί και να χουφτώνει ή μπορεί να απομονωθούν με μία κοπέλα και να αυτή να του τρίβεται. Μπορεί βέβαια το bachelor να συνεχιστεί σε πορνείο, ε, εντάξει να μην κάνει μια φορά σεξ, και από τις δύο πλευρές βέβαια..., με μια πόρνη, αφού από αύριο θα είναι φυλακισμένος.

Και αρχίζει η φυλακή του άντρα, δηλαδή ο γάμος:

Και η γυναίκα μένει έγκυος και τους τελευταίους μήνες δεν μπορεί να κάνει σεξ, και τον πρώτο καιρό της λοχείας δεν έχει καμία όρεξη να κάνει.
Και έρχεται μια περίοδος που η γυναίκα είναι άρρωστη για κάποιο καιρό και δεν μπορεί να κάνει σεξ.
Και μπορεί, επαγγελματικοί ή άλλοι λόγοι, να κάνουν το ζευγάρι να μείνει χωριστά για κάποιο καιρό.
Και περνάνε τα χρόνια και το σεξ γίνετα βαρετό, και φυσικά η γυναίκα γερνάει καθώς περνάνε τα χρόνια.

Υπάρχει και άλλη περίπτωση, να τα φτιάξει κάποιος με μια γυναίκα που είναι παρθένα, ή για κάποιο άλλο λόγο να μην θέλει να κάνει σεξ αμέσως μαζί του, και να πρέπει ο άντρας να περιμένει κάποιο καιρό πριν αρχίσουν να κάνουν σεξ.

Και σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ο άντρας κάνει ότι έκανε και στο bachelor, τιμάει μπουρδέλα και στριπτιζάδικα δηλαδή.

Και εγώ είμαι παρθένα στα 28 μου, γιατί περιμένω το καλό παιδί... Δηλαδή μάλλον γιατί είμαι ηλίθια, αφού το καλό παιδί που περιμένω, μάλλον θα κάνει όλα όσα ανέφερα πριν και τα βλέπω γύρω μου. Και όσο περισσότερα βλέπω, τόσο πονάω, και σκληραίνω, τόσο κλείνομαι στον εαυτό μου, και δεν θέλω να κάνω ποτέ σχέση, ούτε να με ακουμπήσει άντρας ποτέ στη ζωή μου, όσο και να θέλω να κάνω σεξ.

Για ποιον έχω μείνει παρθένα στα 28 μου, για ποιον?
Γιατί περιμένω τον καλό, που το πέος του δεν θα το αγγίξει άλλη γυναίκα ποτέ, από τη πρώτη στιγμή που θα με γνωρίσει?
Γιατί να ελπίζω, αφού καθημερινά αυτά που ακούω και διαβάζω με διαψεύδουν?

Έκανα την ίδια ακριβώς ερώτηση και στις ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ, το ξέρω ότι μπορεί να σκεφτείς να μην επιλέξεις να μου απάντησεις, αφού θα με συμβουλέψουν και άλλοι, αλλά σε παρακαλώ θελω και τη δική σου γνώμη, επειδή είσαι και γυναίκα.

Και φυσικά το φοβερό επιχείρημα: <<Αγάπη μου με τις άλλες ,τις πουτάνες κάνω μόνο σεξ, μόνο εσένα αγαπάω.>> Αφού λοιπόν όλα είναι ΟΚ, να πάω κι έγω τώρα στα νιάτα μου να δουλέψω σε κανένα στριπτιζάδικο ή πορνείο, να κάνω και την προίκα μου, και άμα μετά από χρόνια που θα παντρευτώ, το μάθει ο άντρας μου να του πω: <<Αγάπη μου οι άλλοι ήτανε πελάτες, μόνο εσένα αγαπάω.>>

Δεν μπορώ άλλο γαμώτο, πονάω πολύ, αλήθεια...

Δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να σου πω για να σου λύσω αυτό που έχεις μέσα σου. Μοιάζει σα να μισείς τους άντρες και να θεωρείς ότι είναι κάτι ξένο και ξεχωριστό από τις γυναίκες. Δεν είναι εχθροί σου οι άντρες, που περιμένουν στη γωνία για να σου την κάνουν. Είναι άνθρωποι με συναισθήματα, άγχη, προσδοκίες και φόβους, ακριβώς όπως κι εσύ. Δεν είναι όλοι ίδιοι, όπως δεν είναι όλες οι γυναίκες ίδιες.


Από το φόβο σου έχεις δώσει στο σεξ μυθικές διαστάσεις. Δε μπορώ να σου το εξηγήσω, δεν γίνεται να με πιστέψεις, αλλά πραγματικά είναι μόνο σεξ. Δεν θα σε καταστρέψει, ούτε θα σε δημιουργήσει. Υπάρχουν χειρότερα, πολύ χειρότερα πράγματα στη ζωή – και στις σχέσεις - από την σεξουαλική απιστία. Δεν έχει νόημα να περιμένεις κανένα καλό παιδί, πώς θα καταλάβεις ποιο είναι το καλό παιδί; Πώς νομίζεις ότι θα το αναγνωρίσεις; Από αυτά που θα σου πει; Ξέρεις τι εύκολα είναι τα λόγια και πόσοι θα καταλάβουν τι θέλεις να ακούσεις;


Η συναισθηματική σχέση δημιουργείται με κόπο, αλλά χρειάζεσαι εργαλεία, εμπειρίες, διορατικότητα. Όσο περιμένεις, τόσο περισσότερο σου λείπουν τα εργαλεία, και αυτό φαίνεται από την στερεοτυπική άποψη που έχεις για αυτά τα θέματα. Δεν κερδίζεις κάτι, αντιθέτως σίγουρα χάνεις, αλλά μη βασίζεσαι στα δικά μου λόγια. Επειδή πονάς και υποφέρεις, και επειδή αυτός ο πόνος όχι μόνο σου δυσκολεύει τις σχέσεις με τους άλλους, αλλά τις απαγορεύει, είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσεις να μιλάς με έναν ψυχολόγο ή ψυχίατρο, καλύτερα ειδικευμένο σε τέτοια θέματα.

________________
4.

Πως μπορω να έρθω στο NY να κανω το όνειρο μου πραγματικότητα και να γίνω σταρ του σινεμα?

Εχω κανει αίτηση για green card αλλα τζίφος. Οποτε visa δεν παιζει. Εσυ καλη μου Λένα, πως τα κατάφερες?
Η Βασίλισσα Φουφηχτρα

Μεγαλειοτάτη, εν μέρει τα κατάφερα επειδή α) ήξερα τη διαφορά μεταξύ πράσινης κάρτας και βίζας και β) δεν ήθελα να γίνω σταρ του σινεμά.

Επίσης, θέλω να σου επισημάνω ότι οι σταρ του σινεμά, όπως υποψιάζομαι ότι εννοείς, είναι στο LA και όχι στο ΝΥ. Μην κλείσεις εισιτήριο για λάθος πόλη!

________________
5.


Έχω κατάθλιψη βρε αμπούλα ή ειμαι απλώς τεμπελα;


Η κατάθλιψη είναι ασθένεια με ορισμένα συμπτώματα. Διάβασε αυτό και αν πιστεύεις ότι σε περιγράφει, μην ξανασκεφτείς ποτέ ότι φταις γι' αυτό που αισθάνεσαι, δεν μπορείς να το ελέγξεις με τη σκέψη, είναι σα να έχεις πυρετό. Πάντως, μόνο ένας ειδικός μπορεί να διαγνώσει αν έχεις κατάθλιψη. Ρώτα, μην προσπαθείς να κάνεις διάγνωση στον εαυτό σου, προσπάθησε όμως οπωσδήποτε να τον βοηθήσεις.


________________
6.


Αγαπητή Α,μπα,

Το σχόλιό σου παρακαλώ.
:)

Πλάκα έχει :)


Αλλά αν θέλεις κι ένα καφενειακό σχόλιο:


Νομίζω ότι οι γυναίκες που το παθαίνουν αυτό είναι αυτές που έχουν μεγαλώσει ως «πριγκίπισσες», που πρέπει να περιμένουν από τους άλλους να τους κάνουν τα χατίρια επειδή τους αξίζουν τα καλύτερα, αλλά επειδή είναι γυναίκες και τρυφερές, δεν είναι σωστό να λένε φωναχτά τι είναι αυτό που θέλουν. Είναι δηλαδή θύτες και θύματα μαζί. Περιμένουν να εκπληρωθούν οι επιθυμίες τους χωρίς να τις βάλουν σε λόγια. Επειδή αυτό δε γίνεται, υποφέρουν αλλά και βασανίζουν.


________________
7.

σου άρεσε το διαφημιστικό σποτ του ποταμιού για την "πρώτη φορά" 'η το βρήκες σεξιστικό; -rosmarino


Δε μου άρεσε, και ναι, βλέπω ξεκάθαρα σεξισμό: η γυναίκα που περιμένει τον κύριο Φερέγγυο για να του δώσει το λουλούδι της, γιατί αν τον δώσει σε κανέναν μη-Φερέγγυο θα μαγαριστεί και τσάμπα θα θυσιάσει ό,τι πιο πολύτιμο έχει. Ο άντρας δε χρειάζεται να σκάσει και τόσο, η πρώτη του φορά μπορεί να είναι με οποιαδήποτε, γιατί δεν «χάνει» κάτι όταν κάνει σεξ, αντιθέτως κερδίζει. (Είδατε το σποτ του Αλέξη; Οι φίλοι του δεν πιστεύουν ότι είναι κάτι σημαντικό, αλλά ο Αλέξης που είναι Φερέγγυος, πιστεύει ότι είναι. Δηλαδή, πάλι τα ίδια. Δεν το πιάνουν με τίποτα όμως!)

Για το θέμα του σεξισμού τα λέει καλύτερα η giota93

"Μια κοπέλα που μιλάει για τη πρώτη της φορά δεν είναι κάτι το τρομερό. Δεν είναι καλό ή κακό, είναι αξιακά ουδέτερο. Μια κοπέλα όμως που μιλά για τη πρώτη της φορά αναπαράγοντας λόγο πατριαρχικό, σεξιστικό και- σε μια λιγότερο προφανή γενικά, αλλά έστω και συνειρμικά διακρινόμενη ειδικά ανάγνωση- είναι ένα ζήτημα που προβληματίζει. Η κοπέλα εδώ μιλάει μεταφορικά για σεξ προβάλλοντας ως αξία την "αγνότητα" (της ίδιας, της πράξης της, των κριτηρίων της κτλ), την ίδια αγνότητα που αποτελεί μιαν ωραιοποιημένη έκφραση της προσπάθειας ελέγχου της γυναικείας σεξουαλικότητας.


Βέβαια ο σεξισμός είναι πολλές φορές "φυσικός" στα μάτια μας, ακόμα και στα μάτια ανθρώπων που ασχολούνται ιδιαίτερα με τα κοινωνικά δρώμενα."

 

Δηλαδή, για όσους δεν είναι γυναίκες και δεν το καταλαβαίνουν: δεν υπάρχει λόγος να διαλέγουμε τον μίστερ Υπέροχο για την πρώτη φορά για να αξίζει η επένδυση. Αυτή η προσδοκία υπάρχει για να τρομάζει τις νέες και να μην "παραδίνονται" και να το φυλάνε σαν τα μάτια τους. Αυτή η πίεση υπάρχει μόνο για τις γυναίκες για να εξασφαλίζεται ότι δεν θα πάνε με πολλούς και θα μείνουν γενικώς, πιστές στον άντρα. Αν δεν το καταλαβαίνετε και πάλι, δεν ξέρω πώς αλλιώς να το πω. Προσπαθήστε κι άλλο.


Αλλά δεν ήταν αυτό που με πείραξε κυρίως, ούτε αυτό που σκέφτηκα πρώτο.


Γι αυτούς που λένε «σιγά το σεξιστικό, τόσα που γίνονται, αυτό σας πείραξε» η απάντηση είναι «ναι μας πείραξε, και μας πειράζουν και όλα τα άλλα που γίνονται, δε χρειάζεται να μας πειράζουν μόνο τα σημαντικά» και στο κάτω-κάτω καταδικάζουμε τον σεξισμό από όπου κι αν προέρχεται :). Για το συγκεκριμένο υπάρχει και ένας επιπλέον λόγος: δεν είναι μια σεξιστική διαφήμιση παγωτού – που και αυτή μας πειράζει. Είναι κάτι πιο σημαντικό: είναι μια διαφήμιση κόμματος που ζητάει την ψήφο μου. Ε, από κόμματα που ζητάνε την ψήφο μου έχω περισσότερες απαιτήσεις.


Αλλά ούτε αυτό με πείραξε τόσο. Κυρίως επειδή ακολούθησε κατακραυγή, υποθέτω.


Αυτό που με πείραξε ιδιαίτερα είναι ότι κατά πώς φαίνεται, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ την εντύπωση που θα έκανε αυτό το σποτ, πριν το στείλουν. Νόμισαν ότι έπιασαν το street beat και τη νεολαία κι έτσι, και δεν κατάλαβαν ότι στάζουν γεροντοχιπστερισμό. Αν πάσχουν τόσο πολύ στη μετάδοση ενός μηνύματος και δεν καταλαβαίνουν πώς αστειευόμαστε και πώς λέμε εξυπνάδες και πώς προσβάλλουμε τον άλλον και πότε έχουμε ξεπεράσει τα όρια και έχουμε φτάσει στις χοντράδες, πώς να τους εμπιστευτώ να πάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να διαπραγματευτούν στο όνομά μου, όπου όλα θα παίζονται και στις παραμικρές αποχρώσεις της φωνής και στην διατύπωση της καθεμίας πρότασης και στην επιλογή της τάδε ή της δείνα λέξης;


Χρειάζονται κατεπειγόντως έναν Eli Gold, κι αυτοί νομίζουν ότι έχουν τον Russell Brand. Στην πραγματικότητα έχουν τον Μπόρατ.
 

56

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ