Πράσινες οάσεις σε ταράτσες κήπους και αυλές

Πράσινες οάσεις σε ταράτσες κήπους και αυλές Facebook Twitter
360ο
0

Galaxy restaurant & bar
Η πιο μαγευτική θέα της πόλης βρίσκεται στη βεράντα του 13ου ορόφου του ξενοδοχείου «Hilton». Φουτουριστικό design που δένει άψογα με τα φώτα της πόλης όταν πέφτει το σκοτάδι και με ta εκλεκτά κοκτέιλ. Και πού ξέρεις; Πάντα μπορεί κάποιος δίπλα σου να γιορτάζει μια ευτυχισμένη στιγμή.
Βασιλίσσης Σοφίας 46, Ιλίσια

Λουκούμι
Ένα στέκι για όλη τη μέρα, σε στρατηγικό σημείο της πόλης και άκρως τουριστικό. Έχει μία από τις πιο όμορφες και ρομαντικές ταράτσες στην πόλη. Το πρωί για καφέ, τσάι και σοκολάτες, το μεσημέρι για μικρούς μεζέδες και το βράδυ με ζωντανή μουσική, τσίπουρο, κρασιά και μπίρες σε καλές τιμές. Και, φυσικά, μια καταπληκτική θέα στην Ακρόπολη, το Αστεροσκοπείο και σε όλη την πλατεία Μοναστηρακίου.
Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι

Μουσείο της Ακρόπολης
Από τις πιο ελκυστικές καφετέριες της πόλης, με θέα στο Ιερό της Αθηνάς. Με ειδικό μενού για παιδιά, ελληνικό πρωινό καθημερινά μέχρι τις 12 το μεσημέρι και κάθε Παρασκευή φαγητό μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.
Μουσείο της Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15

Gazarte
Μπορεί τον χειμώνα να μας έχει συνηθίσει στα πιο ενδιαφέροντα events της πόλης, αλλά το καλοκαίρι αλλάζει όψη και γίνεται προορισμός για όσους θέλουν να απολαύσουν το ποτό τους έχοντας μια πανοραμική θέα της Τεχνόπολης στο Γκάζι, με ένα απολαυστικό κοκτέιλ στο χέρι. Η εκλεκτή μουσική του είναι το σήμα κατατεθέν του, ενώ δεν λείπει το σινεμά, το εστιατόριο αλλά και η μίνι βιβλιοθήκη του. Η κουλτούρα συναντά τη διασκέδαση με τα καλύτερα αποτελέσματα.
Βουτάδων 34, Αθήνα

 

Πράσινες οάσεις σε ταράτσες κήπους και αυλές Facebook Twitter

White Noise
Απίθανα κοκτέιλ και ποτά σε χαμηλές τιμές και alternative ήχοι σε μια μονοκατοικία στο Γκάζι που το βράδυ προσκαλεί κόσμο στην ταράτσα της και το πάρτι διαρκεί μέχρι αργά. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο κάνει τον κόσμο ακόμη πιο χαρούμενο με happy hour, ενώ η ταράτσα του ανοίγει από τις 5 το απόγευμα.
White Noise Music Place, Ευμολπιδών 20, Γκάζι

A for athens
Το A for Athens είναι το απόλυτο cocktail spot στην καρδιά της πόλης. Για όσους δεν τρομάζουν με τον πολύ κόσμο και αγαπούν τη χορευτική μουσική, που τους αρέσει να βλέπουν το Μοναστηράκι από ψηλά και την Ακρόπολη ακριβώς μπροστά τους. Τις καθημερινές είναι πιο χαλαρά.
Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι

The zillers: η νέα άφιξη
Μια νέα άφιξη στην Αθήνα που την κάνει να μοιάζει ακόμη πιο όμορφη από ψηλά. Με μεγαλοπρεπή θέα στην Ακρόπολη, που το βράδυ γίνεται πιο εντυπωσιακή, καθώς τα στενά σοκάκια της σφύζουν από ζωή. Το σημαντικότερο είναι ότι προσφέρει διακριτή πολυτέλεια και υψηλό επίπεδο υπηρεσιών σε ένα σύγχρονο περιβάλλον.
Μητροπόλεως 54

360ο
Ένα πανέμορφο roof garden αντικριστά στην Ακρόπολη. Το βράδυ, η θέα είναι ακόμη πιο συναρπαστική, όταν ο λόφος φανερώνεται σε όλη τη φωτισμένη δόξα του. Με βιομηχανικό χαρακτήρα και ιδιαίτερα κοκτέιλ – τι άλλο θέλεις για ένα καυτό καλοκαιρινό βράδυ;
Ηφαίστου 2, Μοναστηράκι

AthenStyle
Χαλαρό σποτ για όσους ταξιδιώτες επισκέπτονται την Αθήνα αλλά και όσους Έλληνες θέλουν να έρθουν σε επαφή με ένα διαφορετικό crowd από τα συνήθη και να ανταλλάξουν εμπειρίες από τα ταξίδια τους. Εναλλακτική διασκέδαση από τις 10 το πρωί για άψογο ιταλικό καφέ αλλά και αργότερα πιάτα ημέρας, ποτό, μπύρα μέχρι τα μεσάνυχτα!
Αγίας Θέκλας 10, Μοναστηράκι

Herodion Hotel
Δίπλα στο Μουσείο της Ακρόπολης, με ένα από τα πιο ευγενικά προσωπικά της πόλης. Το καλοκαίρι, η ταράτσα του, εκτός από τους πελάτες του, μαζεύει κόσμο που θέλει να απολαύσει μια ρομαντική βραδιά με μία από τις πιο μαγευτικές θέες προς τον Ιερό Βράχο.
Ροβέρτου Γκάλι 4, Αθήνα

La vista optimista
Μια καταπράσινη ταράτσα γεμάτη θετική ενέργεια, με ένα all-day café bistrot. Μινιμαλιστικό design, εμπνευσμένα κοκτέιλ και απρόσμενα πάρτι από εκεί που δεν το περιμένει κανείς, που κάνουν τη βραδιά ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Και, φυσικά, θέα, και τι θέα!
Ερμού 95, Μοναστηράκι

Couleur Locale
Μία από τις πιο εντυπωσιακές αφίξεις στη διασκέδαση της Αθήνας κρύβει επίσης και μία από τις πιο εντυπωσιακές ταράτσες. Ήδη έχει αποκτήσει φανατικό κοινό, από στόμα σε στόμα. Δροσιστικά κοκτέιλ και σοβαρές, ή όχι και τόσο, συζητήσεις, σε μοναδική μυστική τοποθεσία.
Νορμανού 3, Μοναστηράκι, Αθήνα

 

Bios
Ό,τι πρέπει για να απολαύσεις τις πανσελήνους του καλοκαιριού, που μία από τις πιο αγαπημένες ταράτσες της πόλης τις γιορτάζει κάθε χρόνο. Φέτος, έχει και Euro για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου αλλά και early πάρτι για τα ζεστά απογεύματα, με happy hour. To καλοκαίρι κρατάει μόνο 90 ημέρες και νύχτες και μας υπόσχεται να κάνει την καθεμιά τους ξεχωριστή.
Πειραιώς 84, Γκάζι

 

Ραδιουργίες
Το καλοκαίρι οι Ραδιουργίες μεταφέρουν τους νόστιμους μεζέδες τους και τις ρεμπέτικες και λαϊκές μελωδίες τους στην πανέμορφή ταράτσα τους. Σε μία από τις πιο ιστορικές γειτονιές της Αθήνας, κάτω από το Άλσος της Δεξαμενής, must για πιο παραδοσιακές καταστάσεις.
Κοίλης 33, Άνω Πετράλωνα

 

City Zen
Στον τέταρτο όροφο της οδού Αιόλου και Μητροπόλεως κάνει πρεμιέρα ένας all day χώρος όπου μπορείς να απολαύσεις ήσυχος και αμέριμνος την πόλη από ψηλά, όποια ώρα της ημέρας κι αν θέλεις να ξεφύγεις από τον θόρυβο του πολυσύχναστου κέντρου. Lounge μουσική και ζεν καταστάσεις μέχρι αργά.
Μητροπόλεως και Αιόλου 11 (4ος όροφος), Μοναστηράκι

 


Αυλές, κήποι και πεζόδρομοι

 

Πράσινες οάσεις σε ταράτσες κήπους και αυλές Facebook Twitter
Black Duck bistrot,

 

Momix
Μια όαση στην πιο βιομηχανική περιοχή του κέντρου με τα πιο περίεργα κοκτέιλ της βασισμένα στη μοριακή κουζίνα, από τους πιο έμπειρους barmen.
Κελεού 1, Γκάζι

 

Tο σπιτικό
Στον πιο διάσημο πεζόδρομο της Αθήνας, το Σπιτικό συνεχίζει την παράδοση χρόνων, 24 ώρες το 24ωρο.
Φωκίωνος Νέγρη 26, Κυψέλη

Μικαέλο

Μπορείτε να απολαύσετε τα νοστιμότατα μπέργκερ του σε δροσερό περιβάλλον, κι ας βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της περιοχής.
Πανδώρας 14, Γλυφάδα

Θεσσαλία
Με παράδοση 35 χρόνων και μέσα στο πράσινο, είναι μια σταθερή αξία στην ελληνική κουζίνα του ορεκτικού Βορρά.
Ελαιών 19, Κηφισιά

Chefi
Εξαιρετικές γεύσεις και χρώματα στα πιάτα κι ένας πανέμορφος κήπος που φιλοξενεί κάθε είδους εκδήλωση.
Περικλέους 31, Χαλάνδρι

Οld dog
Οικογενειακή ζεστασιά και άκρως καλοκαιρινά κοκτέιλ σε έναν από τους πιο άνετους πεζόδρομους της περιοχής.
Σάρδεων 6, Νέα Φιλαδέλφεια

Ταβέρνα Γιασεμί
Τα πιο γραφικά σκαλιά της γειτονιάς της Πλάκας με φανατικούς θαμώνες και έναν διάσημο πελάτη, τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, που γύρισε ολόκληρη ταινία εκεί.
Μνησικλέους 23,Πλάκα

Black Duck bistrot, Μουσείο πόλεως Αθηνών
Στο πίσω μέρος του Μουσείο Πόλεως υπάρχει κρυμμένος ο κήπος του Black Duck και ένας φοίνικας από άλλες εποχές, που προσφέρει απλόχερα σκιά.
Παπαρρηγοπούλου 7, Πλ. Κλαυθμώνος

 

Piu Verde
Ένας απίστευτος καταπράσινος παράδεισος στην καρδιά του Άλσους Παπάγου.
Στρατ. Αλ. Παπάγου, Αθήνα

Γκαζόν
Το Γκαζάκι έχει το γκαζόν του, όπου, φυσικά, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας.
Τριπτολέμου 48, Γκάζι

six d.o.g.s

Ένας από τους πιο διάσημους κήπους του ιστορικού κέντρου, που δεν θέλει και πολλές συστάσεις.
Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη LIFO.

Αθήνα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ