Απεργία την Πρωτομαγιά

Οι ταινίες που θα δούμε σύντομα

Οι ταινίες που θα δούμε σύντομα Facebook Twitter
The Martian
0

The Martian
Η νέα ταινία του σκηνοθέτη των Alien και Blade Runner βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Andrew Weir και ήδη έχουν γίνει ολόκληρες αναλύσεις για το πόσο αληθινά είναι τα επιστημονικά στοιχεία που παρουσιάζει (τα πιο πολλά είναι). Ο Matt Damon παίζει τον άτυχο αστροναύτη Mark Watney που θεωρείται νεκρός και το πλήρωμά του τον αφήνει πίσω στον Άρη. Ο Watney πρέπει να επιβιώσει σε αντίξοες συνθήκες μέχρι να βρει έναν τρόπο να επικοινωνήσει με τη Γη. Παράλληλα, αυτοί που τον άφησαν πίσω ετοιμάζουν μια αποστολή διάσωσης. Δεν έχει εξωγήινους αυτήν τη φορά, αλλά πιο πολύ σχετίζεται με όλα τα σενάρια για την αποικία του Κόκκινου Πλανήτη, που φαντάζουν όλο και πιο πιθανά με την πάροδο του χρόνου.

Στην Ελλάδα θα προβληθεί 1/10.

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2
Η τέταρτη και πολυαναμενόμενη συνέχεια του Hunger Games, που στη χώρα μας κάνει πρεμιέρα στις 19 Νοεμβρίου, μία μέρα πριν προβληθεί στην Αμερική. Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για την Katniss, η οποία μας αποχαιρετά, αφού πρώτα θα κηρύξει τον πόλεμο στον πρόεδρο Snow στη δική του αρένα, δηλαδή στην Capitol. Μαζί της ο Gale και ο Peeta, που δίνουν τη δική τους μάχη για την καρδιά της (sic). Η πιο συναρπαστική και πετυχημένη κινηματογραφική σειρά των τελευταίων χρόνων, που δικαίως έκανε σταρ την Jennifer Lawrence, και η τελευταία ταινία που γύρισε ο Philip Seymour Hoffman.

Maze Runner: The Scorch Trials

Η δεύτερη ταινία της σειράς ταινιών επιστημονικής φαντασίας Maze Runner (στα ελληνικά παίχτηκε ως «Ο Λαβύρινθος»). Αφού γλίτωσαν από τα μηχανικά τέρατα του τεχνητού παράδεισου όπου ήταν φυλακισμένοι για μήνες χωρίς να υπάρχει καμία εξήγηση, ο Thomas μαζί με τους φίλους του Gladers το σκάνε και ανακαλύπτουν την αλήθεια. Το περιπετειώδες ταξίδι τους, όμως, δεν σταματά εδώ σε αυτό το δυστοπικό θρίλερ που είναι βασισμένο στα εφηβικά βιβλία του James Smith Dashner. Χωρίς να έχει γνωστούς ηθοποιούς, το πρώτο φιλμ γνώρισε απρόσμενη επιτυχία και ήταν από τις ταινίες της περασμένης χρονιάς που έκοψαν τα περισσότερα εισιτήρια. Αναμένουμε με ανυπομονησία. Το νέο Hunger Games; Γιατί όχι;

Θα κυκλοφορήσει στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 24/9.

 

 

Οι ταινίες που θα δούμε σύντομα Facebook Twitter
Crimson Peak

 

Crimson Peak
O Tom Hiddleston, η Mia Wasikowska και η Jessica Chastain πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία του Guillermo del Toro. O Del Toro αφήνει για λίγο την επιστημονική φαντασία και επιστρέφει στον τρόμο – ή, καλύτερα, στον γοτθικό τρόμο. Φαντάσματα, παλιά δαντέλα, ένα βικτοριανό σπίτι και πολύ αίμα σε μια ιστορία που αφορά μια νεαρή συγγραφέα που παντρεύεται έναν μυστήριο αριστοκράτη με μια περίεργη αδερφή που δεν είναι αυτό που φαίνεται. Ο Del Toro φαίνεται πως ακολουθεί τα χνάρια του Tim Burton.

Στην Αμερική βγαίνει τον Οκτώβριο.

Οι ταινίες που θα δούμε σύντομα Facebook Twitter
Τhe Peanuts Movie

Τhe Peanuts Movie
Τα θρυλικά κόμικς του Charles Schulz ζωντανεύουν και το πρώτο τρέιλερ είναι φανταστικό. O Charlie Brown, o Snoopy και όλη η παλιοπαρέα των πιτσιρικάδων σε υπαρξιακή κρίση που μπλέκουν συνέχεια σε μπελάδες επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη, αυτήν τη φορά τρισδιάστατοι. Ο Charlie Brown ερωτεύεται τη νέα, κοκκινομάλλα συμμαθήτρια και γειτόνισσά του και ο Snoopy τα βάζει με τον μεγαλύτερο εχθρό του. Η ταινία βασίζεται σε σενάριο του Craig Schulz και του Bryan Schulz που δεν είναι άλλοι από τον γιο και τον εγγονό του αγαπημένου κομίστα που έφυγε από τη ζωή το 2000.

Στις αίθουσες στις 5/11.

Οι ταινίες που θα δούμε σύντομα Facebook Twitter
Spectre

Spectre
Το Spectre είναι η 24η ταινία που γυρίζεται για τον διάσημο κατάσκοπο. Τον ενσαρκώνει για ακόμη μια φορά ο Daniel Craig και, απ' ό,τι φαίνεται, θα είναι η τελευταία του φορά ως 007. Τα στοιχήματα έχουν ήδη ανάψει για το ποιος θα είναι ο επόμενος Bond. Είναι όμως και η τελευταία φορά που o Sam Mendes αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία. Οι θηλυκοί πειρασμοί για τον πιο διάσημο πράκτορα που υπήρξε ποτέ σε αυτή την ταινία είναι η Lea Seydoux και η Monica Belluci, ενώ τον κακό ενσαρκώνει ο Christoph Waltz. To όνομά της η ταινία το πήρε από τον σατανικό οργανισμό που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο βιβλίο του Ian Fleming, Thunderball, το 1961.

Στις αίθουσες στις 12/11.

 

Steve Jobs
O Michael Fassbender παίζει τον Steve Jobs σε αυτό το βιογραφικό δράμα που σκηνοθετεί ο Danny Boyle του Slumdog Millionaire σε σενάριο του Aaron Sorkin. Ο Seth Rogen παίζει τον Steve Wozniak και η Kate Winslet την Joanna Hoffman. Η ταινία διαδραματίζεται στα τέλη του 1998, όταν λανσάρεται για πρώτη φορά το iMac. Είναι η δεύτερη ταινία που έχει γυριστεί μετά τον θάνατο του πρώην προέδρου της Apple. Η πρώτη ήταν το αποτυχημένο Jobs με τον Ashton Kutcher στον ομώνυμο ρόλο.

Στην Αμερική θα προβληθεί στις 9/10.

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα στα γρήγορα με την Taylor Swift

Pulp Fiction / Ένα στα γρήγορα με την Taylor Swift

Τη στιγμή που οι δύο υποψήφιοι Πρόεδροι, ο Μπάιντεν χιουμοριστικά και ο Τραμπ απειλητικά, επικαλούνται την προτίμησή της για να επηρεαστούν οι ψηφοφόροι των προεδρικών εκλογών, η Τέιλορ Σουίφτ ξεφουρνίζει ένα ακόμα μουσικό ημερολόγιο με επικάλυψη μελαγχολικής εκδίκησης έναντι των πρώην της και την ίδια synthpop μονοτονία που επιμένει να σπάει ρεκόρ.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Civil War»: Γιατί μια ταινία δράσης έχει φρικάρει τόσο τους Αμερικανούς θεατές;

The Review / «Civil War»: Γιατί μια ταινία δράσης έχει φρικάρει τόσο τους Αμερικανούς θεατές;

Ο Γιάννης Βασιλείου και ο Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος, κριτικός στο Αθηνόραμα, αναλύουν τη νέα ταινία του Άλεξ Γκάρλαντ, που μόλις κυκλοφόρησε στις αίθουσες και τρομάζει τους Αμερικανούς θεατές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Μανώλης Πιμπλής και η Σταυρούλα Παπασπύρου μιλούν για την αγαπημένη εκπομπή των booklovers

Οθόνες / «Βιβλιοβούλιο»: Μια διόλου σοβαροφανής τηλεοπτική εκπομπή για το βιβλίο

Ο Μανώλης Πιμπλής και η Σταυρούλα Παπασπύρου ήταν κάποτε «ανταγωνιστές». Και πια κάνουν μαζί την αγαπημένη εκπομπή των βιβλιόφιλων, τη μοναδική που υπάρχει για το βιβλίο στην ελληνική τηλεόραση, που επικεντρώνεται στη σύγχρονη εκδοτική παραγωγή και έχει καταφέρει να είναι ευχάριστη και ενημερωτική.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Μην ανοίγεις την πόρτα

Οθόνες / «Μην ανοίγεις την πόρτα»: Το χειροποίητο αλλά καθόλου ερασιτεχνικό θρίλερ των Unboxholics

Η πρώτη τους ταινία είναι λογικό να αποτελεί τη συνισταμένη των επιρροών τους αλλά και τόσο παρήγορο να συνορεύει με ένα λιντσικό σύμπαν ψυχολογικού θρίλερ, αντί να αναπαράγει απότομες τρομάρες και δωρεάν ανατριχίλες. 
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
The Sympathizer: Όλοι οι πόλεμοι διεξάγονται δύο φορές, μία στο πεδίο της μάχης και μία  στη μνήμη

Daily / The Sympathizer: Όλοι οι πόλεμοι διεξάγονται δύο φορές, μία στο πεδίο της μάχης και μία στη μνήμη

Σατιρικό δράμα και περιπέτεια κατασκοπίας συγχρόνως, η νέα φιλόδοξη σειρά του HBO διαθέτει, ανάμεσα στα άλλα σημαντικά της ατού, τον Παρκ Τσαν-γουκ στη σκηνοθεσία και τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ σε τέσσερις διαφορετικούς ρόλους.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τελικά, είναι ο Τομ Ρίπλεϊ γκέι; 

Βιβλίο / Τελικά, είναι γκέι ο Τομ Ρίπλεϊ;

Το ερώτημα έχει τη σημασία του. Η δολοφονία του Ντίκι Γκρίνλιφ από τον Ρίπλεϊ, η πιο συγκλονιστική από τις πολλές δολοφονίες που διαπράττει σε βάθος χρόνου ο χαρακτήρας, είναι και η πιο περίπλοκη επειδή είναι συνυφασμένη με τη σεξουαλικότητά του.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Το νέο Χόλιγουντ των 80άρηδων στο Φεστιβάλ Καννών

Pulp Fiction / Το νέο Χόλιγουντ των 80άρηδων στο Φεστιβάλ Καννών

Ο Κόπολα πούλησε τα φημισμένα αμπέλια του και σκάρωσε ένα από τα ακριβότερα στοιχήματα στην ιστορία του σινεμά. Όμως, το Φεστιβάλ Καννών των auteurs και των κινηματογραφιστών αιχμής έχει τόση ανάγκη τους καταξιωμένους δημιουργούς μιας αλλοτινής εποχής;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιώργος Αρβανίτης: «Έλεγα "είμαι καλύτερος" και δεν με πήρε η φτώχεια από κάτω»

Οι Αθηναίοι / Γιώργος Αρβανίτης: «Πείσμωνα για να γίνω ο καλύτερος και δεν με πήρε η φτώχεια από κάτω»

Από μια νιότη γεμάτη αντιξοότητες, ο τροχός για εκείνον γύρισε, η ζωή του στράφηκε στο φως και έγινε βιβλίο. Η Ευρώπη τον ανακάλυψε από τις ταινίες του Αγγελόπουλου, στις ιστορίες του πρωταγωνιστούν ο Φίνος, ο Μαστρογιάνι και ο Κουροσάβα. Ο πολυβραβευμένος διευθυντής φωτογραφίας που ήταν «πάντα την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο μέρος» είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Εμφύλιος πόλεμος

Οθόνες / «Εμφύλιος πόλεμος»: Μυθοπλαστική εικασία ή ρεαλιστικό σενάριο;

Με μια φιλμογραφία γεμάτη ζόμπι, κλώνους και αποκυήματα φαντασίας, αυτή είναι η λιγότερο αλληγορική ταινία του Άλεξ Γκάρλαντ που επιλέγει να μην εξηγήσει τις αιτίες του διχασμού, επιμένει σε μια πολιτική ασάφεια και δεν κατονομάζει τον Τραμπ.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Baby Reindeer: Ποτέ η φράση “sent from my iPhone” δεν έμοιαζε πιο τρομακτική

Daily / Baby Reindeer: Ποτέ η φράση «sent from my iPhone» δεν έμοιαζε πιο τρομακτική

Ισορροπώντας ανάμεσα στο θρίλερ, το κοινωνικό δράμα και τη μαύρη κωμωδία, η αυτοβιογραφική σειρά του Netflix αφηγείται με συνταρακτικό τρόπο μια αληθινή ιστορία κακοποίησης, μαζοχισμού και τραύματος.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Γέλιο-κονσέρβα: Ο θάνατος του πιο απόκοσμου και μισητού ήχου στην τηλεόραση

Οθόνες / Γέλιο-κονσέρβα: Ο θάνατος του πιο απόκοσμου και μισητού ήχου στην τηλεόραση

Το laugh track στις κωμικές σειρές αντιπροσώπευε την ψευδαίσθηση μιας κοινότητας, αλλά τώρα ακόμη κι αυτή η ψευδαίσθηση έχει χάσει τη λάμψη της. Καμία σειρά με γέλιο-κονσέρβα δεν έχει κερδίσει το βραβείο Emmy καλύτερης κωμωδίας εδώ και σχεδόν 20 χρόνια.
THE LIFO TEAM
Σάκης Καρπάς: «O κόσμος θα μας πει να συνεχίσουμε ή θα μας στείλει σπίτι μας»

Οθόνες / Unboxholics: «O κόσμος θα μας πει να συνεχίσουμε ή θα μας στείλει σπίτι μας»

Καθώς το «Μην ανοίγεις την πόρτα», το σκηνοθετικό ντεμπούτο των Unboxholics, ετοιμάζεται να βγει στις αίθουσες, ο Σάκης Καρπάς μας μιλά για το δάσος και άλλα πράγματα που τους τρομάζουν, για αγαπημένες ταινίες και games τρόμου, αλλά και για την άδικη δαιμονοποίηση των gamers.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γιατί επιστρέφουμε συνεχώς στο σινεμά των 90s;

Pulp Fiction / Γιατί επιστρέφουμε συνεχώς στο σινεμά των '90s;

Είναι η δεκαετία του '90 η καλύτερη όλων στο σινεμά; Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος συζητά με την κριτικό και αρθρογράφο της LiFO Ειρήνη Γιαννάκη για τη δεκαετία που ξεκίνησε με το «Pretty Woman», το «Goodfellas», το «Χορεύοντας με τους λύκους» και το «Μόνος στο σπίτι» και έκλεισε με τα «Μάτια ερμητικά κλειστά», την «Έκτη αίσθηση», το «Matrix» και το «Fight Club».
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Ghostwatch»: H ταινία τρόμου που προκάλεσε πανικό στο βρετανικό κοινό

Οθόνες / «Ghostwatch»: Γιατί αυτή η ταινία τρόμου προκάλεσε πανικό στο βρετανικό κοινό το 1992;

H κυκλοφορία του «Late Night with the Devil» στους κινηματογράφους ξαναφέρνει στην επικαιρότητα μια πρωτοποριακή και πέρα για πέρα ανατριχιαστική δημιουργία του BBC, που προκάλεσε πανικό και ακραίες αντιδράσεις στη Βρετανία το 1992, οδηγώντας έναν νεαρό τηλεθεατή στην αυτοκτονία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ