ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τα Starbucks απαντούν στο διάταγμα Τραμπ και ανακοινώνουν πως θα προσλάβουν 10.000 πρόσφυγες

Τα Starbucks απαντούν στο διάταγμα Τραμπ και ανακοινώνουν πως θα προσλάβουν 10.000 πρόσφυγες Facebook Twitter
0

Η εταιρία Starbucks ανακοίνωσε χθες ότι θα προσλάβει 10.000 πρόσφυγες μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια ως απάντηση στο διάταγμα του Τραμπ για τους περιορισμούς εισόδου προσφύγων από τη Συρία και πολιτών από μουσουλμανικές χώρες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χάουαρντ Σουλτς ανακοίνωσε το σχέδιο της εταιρείας σε στελέχη και εργαζόμενους και είπε πως το επαγγελματικό πλάνο θα ξεκινήσει από τις ΗΠΑ και θα επεκταθεί παγκοσμίως.

Για τις ΗΠΑ ανέφερε πως θα δοθεί έμφαση και στην πρόσληψη μεταναστών που έχουν υπηρετήσει με τα στρατεύματα των ΗΠΑ ως διερμηνείς και ως προσωπικό υποστήριξης. 

Ο Σουλτς ένας υποστηρικτής της Χίλαρι Κλίντον, αναφέρεται και σε άλλα θέματα που προκύπτουν από την ατζέντα του Τραμπ σχετικά με τη μετανάστευση, την κατάργηση του νόμου της υγειονομικής περίθαλψης Obamacare και τη αναδιάρθρωση του εμπορίου με το Μεξικό. Η επιστολή ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τα Starbucks θα βοηθήσoυν τους καλλιεργητές καφέ στο Μεξικό και θα παρέχουν ασφάλιση υγείας σε επιλέξιμους εργαζομένους, αν ο νόμος της υγειονομικής περίθαλψης καταργηθεί.

«Ζούμε σε μια άνευ προηγουμένου εποχή για τη συνείδηση της χώρας μας και η υπόσχεση του αμερικανικού ονείρου, τίθεται υπό αμφισβήτηση», έγραψε ο CEO της εταιρίας.

«Σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς απαιτούνται διαφορετικά μέτρα και εργαλεία επικοινωνίας από ό, τι έχουμε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν. Ακούω τον κώδωνα του κινδύνου από όλους σας πως η ευγένεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα που όλοι θεωρούσαμε ως αυτονόητα για τόσο πολύ καιρό βρίσκονται υπό επίθεση», αναφέρει επίσης η επιστολή και συμπληρώνει πως θα γίνει συντονισμένη προσπάθεια για να αναζητηθούν ευκαιρίες για εκείνους που προσπαθούν να ξεφύγουν τον πόλεμο, τη βία, τις διώξεις και τις διακρίσεις.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ