Ιταλία: Πωλούνται σπίτια από 1 ευρώ στη Σικελία - Οι όροι

Ιταλία: Πωλούνται σπίτια από 1 ευρώ στη Σικελία - Οι όροι Facebook Twitter
pixabay
0

Αν και λόγω πανδημίας οι διακοπές είναι για πολλούς αβέβαιες, ωστόσο ένα πράγμα παραμένει σταθερό στον κόσμο του ταξιδιού: τα σπίτια των 1 ευρώ στην Ιταλία.

Το ιταλικό χωριό Καστιλιόνε ντι Σισίλια (Castiglione di Sicilia) στη Σικελία, προσφέρει σπίτια στην τιμή του ενός ευρώ. Το χωριό βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Αίτνα, κοντά στην Ταορμίνα και τις παραλίες της ανατολικής ακτής της Σικελίας.

Σε αυτό το χωριό υπάρχουν περίπου 900 εγκαταλελειμμένα σπίτια τα οποία είναι προς πώληση. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ξαναζωντανέψει το χωριό το οποίο από τις αρχές του 1900, έχει συρρικνωθεί από τους 14.000 κατοίκους σε μόλις 3.000.

«Έχουμε να διασώσουμε μια τεράστια αρχιτεκτονική κληρονομιά, γεμάτη ιστορία. Με την πάροδο του χρόνου, έφυγαν πάρα πολλοί άνθρωποι, αφήνοντας πίσω τους ένα σωρό παλιά, γραφικά σπίτια, πολλά από τα οποία χρονολογούνται από την Αναγέννηση», δήλωσε ο δήμαρχος Αντονίνο Καμάρντα στο CNN.

«Έχουμε πραγματοποιήσει μια εις βάθος μελέτη κάθε ακινήτου με βάση χάρτες και δεδομένα κτηματολογίου. Ανάλογα με την κατάσταση στην οποία, τα σπίτια θα πωλούνται σε διαφορετικές τιμές, ξεκινώντας από 1 ευρώ». Τα σπίτια που είναι σε καλύτερη κατάσταση, πωλούνται πιο ακριβά, ξεκινώντας από 4.000 – 5.000 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα πρέπει να δηλώσουν τον τύπο του σπιτιού που θέλουν και να δώσουν ένα λεπτομερές σχέδιο για την ανακαίνισή του. Εάν επιλεχθούν θα πρέπει να ολοκληρώσουν την ανακαίνιση εντός τριών ετών. «Κινούμαστε σε δύο παράλληλους δρόμους: επικοινωνούμε με παλιούς ιδιοκτήτες καθώς και με νέους αγοραστές», εξήγησε ο δήμαρχος στο CNN. Μάλιστα, όπως υποστήριξε, έχουν ήδη λάβει πολλά email από επενδυτές και ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Το χωριό Καστιλιόνε ντι Σισίλια λέγεται ότι χτίστηκε το 403 π.Χ. από πρόσφυγες που έφτασαν από τον παραθαλάσσιο οικισμό της Νάξου, κοντά στη σύγχρονη Ταορμίνα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό πίεση το Βέλγιο: Η Δύση ζητά τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την Ουκρανία

Διεθνή / Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ζητούν να ανοίξουν τα ρωσικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Το Βέλγιο δέχεται αυξανόμενη πίεση από ΗΠΑ και Ευρωπαίους συμμάχους να επιτρέψει τη χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, καθώς ο πόλεμος και οι ανάγκες ανοικοδόμησης εντείνονται
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες θα συναντηθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ για να συζητήσουν τη μελλοντική αγορά φαρμάκων, με τη BlinkRx να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο
LIFO NEWSROOM
Η νέα Δεξιά της Βρετανίας: 7 πολιτικές «copy-paste» από το MAGA του Τραμπ

Διεθνή / Η νέα Δεξιά της Βρετανίας: Επτά πολιτικές «copy-paste» από το MAGA του Τραμπ

Οι Βρετανοί Συντηρητικοί αντιγράφουν τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ, από τις μαζικές απελάσεις μέχρι την απόρριψη διεθνών συμφωνιών. Η Κέμι Μπάντενοκ φέρνει το “Make America Great Again” στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκαλώντας πολιτικό σεισμό ενόψει εκλογών
LIFO NEWSROOM
Κάριν Ίμεργκουτ: Η δικαστής του Όρεγκον που σταμάτησε τον Τραμπ και τον στρατό του

Διεθνή / Κάριν Ίμεργκουτ: Η δικαστής του Όρεγκον που σταμάτησε τον Τραμπ και τον στρατό του

Η δικαστής Κάριν Ίμεργκουτ, διορισμένη από τον Ντόναλντ Τραμπ, μπλόκαρε δύο φορές τα σχέδιά του για στρατιωτική επέμβαση στο Πόρτλαντ. Ποια είναι η γυναίκα που βρέθηκε απέναντι σε δύο προέδρους και γιατί η ιστορία της συγκλονίζει ξανά την Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Χημείας 2025: Βραβεύτηκαν τρεις επιστήμονες για την «ανάπτυξη μεταλλο-οργανικών πλαισίων»

Διεθνή / Νόμπελ Χημείας 2025: Βραβεύτηκαν τρεις επιστήμονες για την «ανάπτυξη μεταλλο-οργανικών πλαισίων»

«Μέσω της ανάπτυξης μεταλλικών-οργανικών πλαισίων, οι βραβευθέντες έχουν προσφέρει στους χημικούς νέες ευκαιρίες για την επίλυση ορισμένων από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε», ανέφερε ο φορέας απονομής του βραβείου
LIFO NEWSROOM