Β. Κορέα: Ο Κίμ είναι πλέον και επισήμως ο Πρόεδρος του μοναδικού κόμματος της χώρας

Β. Κορέα: Ο Κίμ είναι πλέον και επισήμως ο Πρόεδρος του μοναδικού κόμματος της χώρας Facebook Twitter
0

Άλλος ένας τίτλος απονεμήθηκε σήμερα στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιουνγκ-Ουν στη διάρκεια του συνεδρίου του μοναδικού κόμματος της χώρας, αυτός του προέδρου του Κόμματος των Εργατών της Κορέας.

Ο αρχηγός του κράτους της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ναμ, το αξίωμα του οποίου είναι κυρίως τιμητικό, έκανε την ανακοίνωση αυτή μιλώντας στους ξένους δημοσιογράφους που καλύπτουν το συνέδριο του κόμματος, του πρώτου που πραγματοποιείται εδώ και 36 χρόνια.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, το συνέδριο αυτό, που άρχισε την Παρασκευή, ήταν προγραμματισμένο να προαγάγει τον Κιμ στην "κορυφαία θεση" του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, αφού απαγορεύτηκαν μέχρι οι γάμοι και οι κηδείες, το καθεστώς ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει την αυτο-αμυντική ικανότητα του σε πυρηνικά όπλα,  κατά παράβαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Ήταν το πρώτο συνέδριο του κόμματος στη χώρα εδώ και 36 χρόνια και οι θεωρήσεις που χορηγήθηκαν σε ξένους δημοσιογράφους για να το παρακολουθήσουν «συνοδεύονταν» και από στενή παρακολούθηση.

Ένας δημοσιογράφος του BBC, που δεν υπάγεται απευθείας στο συνέδριο, τέθηκε υπό κράτηση για το περιεχόμενο των μεταδόσεων του και θα απελαθεί από τη χώρα.  

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Διεθνή / Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Τι συνέβη από τις 13:05 έως τις 14:02 - Φωτογραφία - ντοκουμέντο δείχνει τους τρεις φίλους να περπατούν σε στεγνό έδαφος λίγο πριν παρασυρθούν - Αγνοείται ακόμα ο 25χρονος
NEWSROOM
Τουρκία: Έγινε χριστιανός «στα χαρτιά» για να απαλλάξει το παιδί του από τα θρησκευτικά του Ερντογάν

Διεθνή / Τουρκία: Έγινε χριστιανός «στα χαρτιά» για να απαλλάξει το παιδί του από τα θρησκευτικά του Ερντογάν

Η κυβέρνηση Ερντογάν στοχεύει να διαχωρίσει την εκπαίδευση στην Τουρκία από τα κοσμικά θεμέλιά της και να την ευθυγραμμίσει με την ιδεολογία του κόμματος
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ