Οι καταστροφικές φωτιές στον Καναδά διπλασιάστηκαν σε έκταση σε μια μέρα

Οι καταστροφικές φωτιές στον Καναδά διπλασιάστηκαν σε έκταση σε μια μέρα Facebook Twitter
0


Οι τεράστιες δασικές πυρκαγιές που καταστρέφουν τον δυτικό Καναδά διπλασιάστηκαν σε έκταση χθες, ανακοίνωσαν οι αρχές, οι οποίες εκτιμούν πως η κατάσταση στην Αλμπέρτα παραμένει "απρόβλεπτη και επικίνδυνη".


Τα μεσάνυχτα οι φωτιές που συνεχίζουν να προχωρούν θα έχουν κάψει περισσότερα από 200.000 εκτάρια, ανακοίνωσε ο οργανισμός διαχείρισης εκτάκτων αναγκών, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Σύμφωνα με το BBC και τον Guardian η φωτιά μέχρι χθες κάλυπτε μια έκταση μεγαλύτερη από τη Νέα Υόρκη και "θρέφεται" συνεχώς από ισχυρούς ανέμους και ξηρή βλάστηση.

Η επιχείρηση κατάσβεσης είναι τεράστια καθώς συμμετέχουν περισσότεροι από 1.000 πυροσβέστες και 150 ελικόπτερα, 295 οχήματα και 27 αεροσκάφη, σύμφωνα με την καναδική κυβέρνηση. Οι αρχές προσπαθούν τώρα να προστατεύσουν από τις φλόγες τα διυλιστήρια πετρελαίου της περιοχής ενώ οι εκκενώσεις πληθυσμού συνεχίζονται μέχρι και αυτή την ώρα. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Διεθνή / Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Τι συνέβη από τις 13:05 έως τις 14:02 - Φωτογραφία - ντοκουμέντο δείχνει τους τρεις φίλους να περπατούν σε στεγνό έδαφος λίγο πριν παρασυρθούν - Αγνοείται ακόμα ο 25χρονος
NEWSROOM