Μυστήριο με πλοίο - φάντασμα που ξεβράστηκε στις ακτές της Λιβερίας

Μυστήριο με πλοίο - φάντασμα που ξεβράστηκε στις ακτές της Λιβερίας Facebook Twitter
0

Τα ερωτηματικά και οι θεωρίες για το μυστηριώδες πλοίο Tamaya 1 που ξεβράστηκε πριν λίγες μέρες στη Λιβερία, μεγαλώνουν συνεχώς καθώς κανείς δεν μπορεί να απαντήσει στο πώς βρέθηκε εκεί και πού είναι το πλήρωμα.


Το 63 μέτρων, εγκαταλελειμμένο τάνκερ, με σημαία του Παναμά, ξεβράστηκε στις ακτές της Λιβερίας στη Δυτική Αφρική χωρίς κανένα ίχνος από το πλήρωμα και χωρίς να φέρει τις σωστικές λέμβους. Τελευταία καταγεγραμμένη θέση που αναφέρεται στα δεδομένα είναι στα ανοιχτά της Σενεγάλης στις 21 Απριλίου.

Το πλοίο προσάραξε σε μια παραλία κοντά στο Robertsport νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και το εντόπισαν στην ακτή οι ντόπιοι κάτοικοι. Την Πέμπτη, η εθνική αστυνομία και το γραφείο μετανάστευσης της Λιβερίας προχώρησαν σε επιθεώρηση του πλοίου αλλά όπως μεταδίδει ο Guardian η εθνική αστυνομία και η ναυτική αρχή δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για σχόλιο ως προς την έρευνα.

Μυστήριο με πλοίο - φάντασμα που ξεβράστηκε στις ακτές της Λιβερίας Facebook Twitter

Μια θεωρία που κυκλοφορεί αναφέρει πως ο πλοιοκτήτης δεν πλήρωσε το πλήρωμα το οποίο με τη σειρά του εγκατέλειψε το Tamaya 1. Ωστόσο κάποιοι εκτιμούν πως πρόκειται για πειρατεία. Μετά από αρκετές μέρες στην ακτή, το πλοίο έχει δεχθεί λεηλασίες και κάποιοι κάτοικοι έχουν κάνει πλιάτσικο στο εσωτερικό του.

Ωστόσο το γεγονός πως επισήμως δεν υπάρχει τοποθέτηση από την κυβέρνηση για το μυστήριο, έχει προκαλέσει μεγάλη σύγχυση και πολλά σχόλια  και πυροδότησε επικρίσεις για την ασφάλεια στα ύδατα της Λιβερίας. Κάποιες αναφορές κάνουν λόγο για πυρκαγιά στην καμπίνα του καπετάνιου, κάτι που μεγαλώνει ακόμη περισσότερο το μυστήριο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Διεθνή / Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Τι συνέβη από τις 13:05 έως τις 14:02 - Φωτογραφία - ντοκουμέντο δείχνει τους τρεις φίλους να περπατούν σε στεγνό έδαφος λίγο πριν παρασυρθούν - Αγνοείται ακόμα ο 25χρονος
NEWSROOM