Ξεσπά ο κωμικός που σατίρισε τον Ερντογάν: Η Μέρκελ με έκοψε φιλέτα και με σέρβιρε για τσάι στον δικτάτορα

Ξεσπά ο κωμικός που σατίρισε τον Ερντογάν: Η Μέρκελ με έκοψε φιλέτα και με σέρβιρε για τσάι στον δικτάτορα Facebook Twitter
0

Την κίνηση της Άνγκελα Μέρκελ να εγκρίνει τον Απρίλιο το τουρκικό αίτημα για άσκηση διώξεων εναντίον του Γιαν Μπέμερμαν για ένα σατιρικό ποίημά του που θεωρήθηκε προσβλητικό για τον Ερντογάν σχολίασε σήμερα ο Γερμανός κωμικός, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την απόφαση αυτή.

Ο Γιαν Μπέμερμαν επέκρινε έντονα την καγκελάριο, ενώ περιμένει να δει αν ο εισαγγελέας θα τού ασκήσει δίωξη για "προσβολή οργάνων ή εκπροσώπων του ξένου κράτους", αδίκημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τριών ετών.

"Η καγκελάριος δεν πρέπει να διστάζει, όταν πρόκειται για την ελευθερία της γνώμης. Αντ 'αυτού, με έκοψε σε φιλέτα, με σέρβιρε για το τσάι ενός νευρωτικού δικτάτορα και με μετέτρεψε σε έναν Γερμανό Αϊ Ουέιουέι", δήλωσε στην Die Zeit, αναφερόμενος στoν ιδιαίτερα προβεβλημένο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης Κινέζο αντιφρονούντα και καλλιτέχνη.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ κατηγορήθηκε ότι δεν δείχνει αρκετή αποφασιστικότητα απέναντι στην Άγκυρα, κυρίως στο θέμα των παραβιάσεων της ελευθερίας της έκφρασης. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ