Η Ινδία απαγορεύσε το μαγείρεμα λόγω καύσωνα

Η Ινδία απαγορεύσε το μαγείρεμα λόγω καύσωνα Facebook Twitter
0


Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τον τελευταίο μήνα εξαιτίας του σφοδρού κύματος καύσωνα που πλήττει τη χώρα, με αποτέλεσμα οι αρχές να προβαίνουν σε έκτακτα μέτρα προκειμένου να διαχειριστούν την κατάσταση. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η απαγόρευση του μαγειρέματος κατά τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά σε όσες περιοχές σημειώνεται εξαιρετική ξηρασία προκειμένου να προληφθούν τυχόν φωτιές, καθώς από κάτι τέτοιο έχουν πεθάνει ήδη 80 άτομα. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και 10 μικρά παιδιά. 

Η απόφαση του Bihar να απαγορεύει στα νοικοκυριά το μαγείρεμα μεταξύ 9 το πρωί και 6 το απόγευμα είναι πρωτοφανής, αλλά αναπόφευκτη, καθώς οι τυχαίες πυρκαγιές που ξεσπούν λόγω της γενικής ξηρασίας και του καυτού ανέμου σε όλη τη χώρα, είναι αρκετά συχνό φαινόμενο στα χωριά όπου τα σπίτια έχουν αχυρένιες σκεπές. Αντ' αυτού λοιπόν οι πολίτες καλούνται να μαγειρεύουν τη νύχτα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, έχουν απαγορέψει επίσης στους κατοίκους να καίνε τα απομεινάρια από τις σοδιές τους όπως επίσης και οι θρησκευτικές τελετές με φωτιές. Οποιοσδήποτε παραβεί τους νέους κανόνες, μπορεί να αντιμετωπίσει μέχρι και ενός έτους φυλάκιση.

Με τον υδράργυρο στα ύψη εδώ κι εβδομάδες να αγγίζει και τους 44 βαθμούς Κελσίου, το μεγαλύτερο μέρος της Ινδίας "λιώνει" με την ξηρασία να έχει καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα από τις σοδειές, να σκοτώνει ζώα και να έχει αφήσει πάνω από 330 εκατομμύρια Ινδούς χωρίς αρκετό νερό έστω για τις βασικές τους ανάγκες και οι βροχοπτώσεις των μουσώνων δεν αναμένονται πριν τον Ιούνιο. 

Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά στη σειρά που η νότια Ινδία πλήττεται από σφοδρό καύσωνα, με τον περσινό απολογισμό να κλείνει σε περισσότερους από 2.500 νεκρούς. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ