Το Μπουένος Άιρες κλείνει όλα τα κλαμπ της πόλης

Το Μπουένος Άιρες κλείνει όλα τα κλαμπ της πόλης Facebook Twitter
0

Δικαστής στο Μπουένος Άιρες έδωσε εντολή απαγόρευσης λειτουργίας σε όλα τα νυχτερινά κλαμπ της πόλης αν δεν εξασφαλίσουν κατάλληλα υγειονομικά και ασφαλείας συστήματα, με αφορμή τον θάνατο 5 ατόμων πριν δύο εβδομάδες και την νοσηλεία πέντε ακόμη μετά από κατανάλωση χαπιών ecstasy σε πάρτι με ηλεκτρονική μουσική.

Σύμφωνα με τον δικαστή, οι τοπικές αρχές οφείλουν να "εκπαιδεύσουν" από δω και στο εξής κατάλληλα τους επιθεωρητές και τους φρουρούς ασφαλείας ως προς τη σωστή αστυνόμευση των κλαμπ, σημειώνοντας πως ο έλεγχος στο εμπόριο των ναρκωτικών μέσα στα νυχτερινά μαγαζιά είναι αυτή τη στιγμή φοβερά ελλιπής.

"Μέχρι να ληφθούν μέτρα, απαγορεύεται κάθε εμπορική δραστηριότητα που ενέχει χορό σε ηχογραφημένη ή ζωντανή μουσική", ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικαστής Roberto Gallardo.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη απόφαση έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων τόσο στις τοπικές αρχές, όσο και στους ιδιοκτήτες των μαγαζιών, που διαμηνύουν πως δεν σκοπεύουν να υπακούσουν τη δικαστική εντολή, καθώς όπως υποστηρίζουν το τραγικό περιστατικό συνέβη σε φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής, όχι μέσα σε κέντρο διασκέδασης. "Πώς μπορείς να υπακούσεις μία τελείως αντισυνταγματική εντολή σαν και αυτή; Είναι σαν να κλείνεις ένα κατάστημα λαχανικών επειδή υπήρξε τροφική δηλητηρίαση στο κρεοπωλείο" δήλωσε ο επικεφαλής του επιμελητηρίου ιδιοκτητών κλαμπ του Μπουένος Άιρες.

Το νέο μέτρο όμως δεν βρίσκει σύμφωνη ούτε την κυβέρνηση, με τον επικεφαλή της να ζητά την άρση του. "Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που διασκεδάζουν με έναν πολύ υγιή τρόπο κάθε βράδυ και θα τους υπερασπιστούμε. Ζητάμε στις δικαστικές αρχές να αναιρέσουν την απαγόρευση" τόνισε ο Horacio Rodriguez Larretta. "Ανησυχούμε με τον εθισμό, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει κυριολεκτικά να κλείσουμε όλη τη νυχτερινή ζωή της πόλης" καταλήγει. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM