Β. Κορέα: Νέα καταδίκη Αμερικανού για κατασκοπεία

Β. Κορέα: Νέα καταδίκη Αμερικανού για κατασκοπεία Facebook Twitter
0

Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας καταδίκασε έναν Αμερικανό υπήκοο σε 10 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας, κατηγορώντας τον για κατασκοπεία.  

Ο Kim Dong-Chul, 62 ετών και πολιτογραφημένος πολίτης των ΗΠΑ που γεννήθηκε στη Νότια Κορέα, συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο. Τον περασμένο μήνα εμφανίστηκε να ομολογεί μπροστά σε δημοσιογράφους στην Πιονγκγιάνγκ ότι πληρώθηκε από μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν  τη Βόρεια Κορέα ότι χρησιμοποιεί τους πολίτες της ως πιόνια σε ένα διπλωματικό παιχνίδι, κάτι που η Πιονγκγιάνγκ αρνείται.

Το καθεστώς ισχυρίστηκε ότι κατά τη σύλληψη του Κιμ βρέθηκε πάνω του ένα USB stick που περιείχε στρατιωτικά και πυρηνικά μυστικά.

Τον Μάρτιο, ένας άλλος Αμερικανός, ο φοιτητής  Otto Frederick Warmbier φυλακίστηκε για 15 χρόνια για προπαγάνδα και «εγκλήματα κατά του κράτους".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ