Ο Tζιχάντι Τζον είχε περάσει και από Θεσσαλονίκη, όπου κρατήθηκε για 4 μέρες

Ο Tζιχάντι Τζον είχε περάσει και από Θεσσαλονίκη, όπου κρατήθηκε για 4 μέρες Facebook Twitter
0

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για το πως ο Βρετανός εξτρεμιστής Mohammed Emwazi έφυγε από την Αγγλία και πέρασε από έξι χώρες μέχρι να φτάσει να γίνει ο διαβόητος "Τζιχάντι Τζον"- το βρετανικό πρόσωπο του Ισλαμικού Κράτους- φέρνει στο φως δημοσίευμα του Russia Today.

Ο 27χρονος, γεννήθηκε στο Κουβέιτ αλλά μεγάλωσε στο Λονδινο σκοτώθηκε το 2015 σε εναέρια επίθεση, αφού πρώτα είχε γίνει παγκοσμίως γνωστός για τους αποκεφαλισμούς Βρετανών πολιτών, τους οποίους αιχμαλώτιζανκατά καιρούς οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. 

Στο μηνιαίο περιοδικό του το ΙΚ, δημοσίευσε ένα κείμενο 8.000 λέξεων, όπου κι ένας ανώνυμος μαχητής υποστηρίζει πως ταξίδεψε μαζί με τον Emwazi μέσω των επίσημων διαδρομών για τους πρόσφυγες μέχρι τα αρχηγεία του Ισλαμικού κράτους στη Ράκκα το καλοκαίρι του 2012. 

Όπως λέει, οι δυο τους διέσχισαν την Μάγχη λαθραία μέσα σε ένα φορτηγό, ενώ σημειώνει πως "οι έλεγχοι είναι πολύ αυστηρότεροι όταν μπαίνεις στη Μεγάλη Βρετανία παρά όταν φεύγεις". Αυτός και ο Τζιχάντι Τζον, που ήταν γνωστοί την βρετανική αστυνομία, πήγαν στη Βρυξέλλες και αγόρασαν αεροπορικά εισιτήρια για την Αλβανία "χωρίς φόβο πως οι βρετανικές αρχές θα θορυβηθούν". 

Ο ανώνυμος τζιχαντιστής αποκαλύπτει στη συνέχεια πως μόλις έφτασαν στην βελγική πρωτεύουσα, ξύρισαν τα κεφάλια τους και έφαγαν σε ένα καφέ και σημειώνει πως ταξίδευαν με βρετανικά διαβατήρια αλλά πάνω τους είχαν εφεδρικά και δύο πλαστά της Γαλλίας όπως επίσης και 30.000 ευρώ σε μετρητά. 

Φοβούμενοι πως μια απευθείας πτήση προς την Αλβανία θα κινούσε υποψίες, προσποιήθηκαν πως σχεδιάζουν να πάρουν πτήση με ανταπόκριση από την Κέρκυρα στην Ελλάδα. Μάλιστα πλήρωσαν κάποιους λαθρεμπόρους 1.000 ευρώ και πέρασαν στην Καστοριά κι από εκεί πήραν ταξί για την Θεσσαλονίκη, όπου και κρατήθηκαν από τις αρχές για τέσσερις ημέρες. Μόλις τους ελευθέρωσαν, κατευθύνθηκαν προς Κωνσταντινούπολη και αφού εξετάστηκαν κι εκεί από τις αρχές, τους δόθηκε τελικά μια δίμηνη βίζα ελεύθερης κυκλοφορίας στην Τουρκία.  

Σύμφωνα με τον ισλαμιστή τρομοκράτη, στη συνέχεια με τη βοήθεια πρακτόρων του ΙΚ κατάφεραν να φτάσουν στη Συρία. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ