Nέα μέτρα Μαδούρο: Το δημόσιο θα εργάζεται μόνο Δευτέρα και Τρίτη

Nέα μέτρα Μαδούρο: Το δημόσιο θα εργάζεται μόνο Δευτέρα και Τρίτη Facebook Twitter
3

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας προχωρά σε ακόμη πιο ριζοσπαστικές λύσεις σε μια απελπισμένη προσπάθεια να  αποτρέψει το ενδεχόμενο να βγει εκτός λειτουργίας η κυριότερη μονάδας παραγωγής ενέργειας στη χώρα, η οποία παράγει το 70% της ενέργειας που καταναλώνεται . Στον συγκεκριμένο  υδροηλεκτρικό σταθμό η στάθμη είναι μόλις 1,60 μέτρα πάνω από το σημείο της κατάρρευσης και όλοι ελπίζουν στις καταρρακτώδεις βροχές, προκειμένου να «ανασάνει» από ενεργειακής πλευράς η χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση Μαδούρο επιλέγει να παραλύσει το δημόσιο τομέα, καθώς ο  αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, Aristobulo Isturiz, ανακοίνωσε ότι πλέον το δημόσιο θα εργάζεται μόνο Δευτέρα και Τρίτη.

Σε προηγούμενη απόφαση ο Μαδούρο είχε ανακοινώσει ότι ο δημόσιος τομέας δεν θα εργάζεται την Παρασκευή, ούτε καν τα σχολεία, όμως με τη νέα απόφαση η εργασία περιορίζεται στις δύο πρώτες εργάσιμες της εβδομάδας από τις 7:00 πμ - 13:00 μμ.

Nέα μέτρα Μαδούρο: Το δημόσιο θα εργάζεται μόνο Δευτέρα και Τρίτη Facebook Twitter

Ο αρχηγός του κράτους έχει διευκρινίσει ότι το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ κατά τη διάρκεια του επόμενου δεκαπενθήμερου και ζήτησε από τους επικεφαλής των δημόσιων αρχών να υποστηρίξουν αυτή την απόφαση.

Η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει, εκτός των άλλων και σε καθημερινές διακοπές ρεύματος, ιδίως στην επαρχία, που διαρκούν για αρκετές ώρες τόσο την ημέρα, όσο και τη νύχτα.

Το ότι η Βενεζουέλα έχει φτάσει σε αυτή την οριακή κατάσταση οφείλεται σε ένα συνδυασμό παραγόντων: Την παρατεταμένη ξηρασία που προκλήθηκε από το κλιματολογικό φαινόμενο γνωστό ως Ελ Νίνιο, την  έλλειψη επενδύσεων στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, και στην αποτυχία ίδρυσης θερμοηλεκτρικών σταθμών που θα βοηθούσαν στην ελαχιστοποίηση της εξάρτησης την από παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας. Η προσπάθεια είχε ξεκινήσει από τον Τσάβες το 2010, ωστόσο οδηγήθηκε σε παταγώδη αποτυχία, αφού τα χρήματα κατέληξαν στις τσέπες ανθρώπων που ευνοούνται από το κράτος για την εισαγωγή εξοπλισμού.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ