O Tρουντό θα πουλήσει όπλα 11 δισεκ. στους Σαουδάραβες

O Tρουντό θα πουλήσει όπλα 11 δισεκ. στους Σαουδάραβες Facebook Twitter
4

Αποφασισμένος να πουλήσει όπλα αξίας 11 δισεκ. δολαρίων στη Σαουδική Αραβία, παρά τις επικρίσεις που δέχεται το βασίλειο για τις επεμβάσεις του στην Μέση Ανατολή, δηλώνει ο Τζαστίν Τρουντό.

Ο Καναδός Πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι υποχρεωμένος να εκπληρώσει τους όρους του συμβολαίου που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση της χώρας του για να δείξει και ότι η χώρα του έχει ένα ρόλο στη διεθνή κοινότητα. Το deal περιλαμβάνει την πώληση αρμάτων μάχης στο καταπιεστικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας και επικρίνεται ιδιαίτερα από το Russia Today, που απηχεί τις θέσεις του Κρεμλίνου, το οποίο βρίσκεται απέναντι στους σαουδάραβες, στη μάχη γεωστρατηγικής επικράτησης στη Μέση Ανατολή.

Αυτή την εβδομάδα τη χώρα του Κόλπου επισκέφθηκε και ο Μπάρακ Ομπάμα μέσα σε κλίμα που δυτικά ΜΜΕ περιέγραψαν ως «τεταμένο», καθώς οι σαουδάραβες εμφανίζονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι για την άρση των κυρώσεων στο Ιράν. Μάλιστα όταν ο Αμερικανός Πρόεδρος έφτασε τη χώρα ο βασιλιάς Σαλμάν απέφυγε να πάει στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχτεί.

Πάντως το Russia Today που απηχεί τα συμφέροντα της ρωσικής κυβέρνησης, αναφέρει ότι αυτή η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Σ. Αραβίας είναι για το «θεαθήναι», αφού ο αμερικανικός στρατός έχει συνάψει σύμβαση 13 δισεκ. δολαρίων με το καθεστώς των Σαούντ για πολεμικά πλοία, υποβρύχια και ελικόπτερα. Η επίσκεψη αυτή του Ομπάμα στο Ριάντ έχει εξοργίσει και οικογένειες θυμάτων της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, καθώς έχουν μηνύσει τη Σ. Αραβία, θεωρώντας την «χορηγό» αυτών των επιθέσεων.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Σιγά τον Τρουντό που τον λένε και όμορφο.Βγάλτε Πρωθυπουργό της Ελλάδας τον Ηλία Ψινάκη να δει όλος ο πλανήτης ποιός είναι ο πιο ωραίος και πιο στυλάτος!
αυτος δεν ηταν που,ρωτηθεις γιατι εχει πολλες γυναικες στον καμπινε(υπουργικο συμβουλιο,ντε,ο νους σας στο πονηρο!!!)του,απαντησε "επειδη εχουμε 2015(τοτε)";αυοτς δεν ειναι που παρουσιαζεται από πολλα Μεσα ως φιλανρωπος,αγαπα τις γυναικες,τα παιδια,υπερ των gay,υπερ των δικαιωματων των γυναικων,των μειονοτητων,απλος,λαοφιλης,ευαισθητος,φιλανθρωπος κι ολα αυτα;;;τωρα,(2016)παει και πουλαει οπλα σε ενα κρατος που καταπιεζει τις γυναικες με τον πιο απαισιο τροπο!!μην ξεχασει να παρει μαζι του κι ολες τις γυναικες του καμπινε του,να δουμε πώς θα κυκλοφορουν στην χωρα!εγω ΔΕΝ εκπλησσομαι!!! τοση προπαγανδα υπερ του,κατι μυριζομουν!! Ολες αυτες που επιναν νερο στ' όνομά του ,να ακουσω τί θα πουν!!Επειδη δεν εχει σημασια σε ποιο ετος ζουμε,ο ψευτης,ειναι παντα ψευτης!!
Ξέρετε πολλούς πολιτικους που θα βλάψουν τα συμφεροντα της χώρας τους εξαιτίας λόγων ηθικής ;Τώρα, αν ο Τρουντο εμφανίζεται προοδευτικός και cool σε άλλους τομείς... Ε, αυτό δεν κοστίζει τίποτε.
"Υποστηρίζει ότι εκπληρώνει υποχρεώσεις της προηγούμενης κυβέρνησης"Διαφορετικά δεν θα τα πούλαγε, είναι υποχρεωμένος δλδ...αυτό είναι το πρόβλημα...Τι υποκρισία Θεέ μου.