Πάνω από 17 χιλ. ευρώ πουλήθηκε η επιστολή της Ελισάβετ για τον έρωτα της με τον Φίλιππο

Πάνω από 17 χιλ. ευρώ πουλήθηκε η επιστολή της Ελισάβετ για τον έρωτα της με τον Φίλιππο Facebook Twitter
0

Μια επιστολή που γράφτηκε από την Βασίλισσα Ελισάβετ για το πώς ερωτεύτηκε τον Δούκα του Εδιμβούργου Φίλιππο πουλήθηκε  για 18.764 ευρώ. Η επιστολή των δύο σελίδων γράφτηκε το 1947 όταν η Ελισάβετ ήταν 21 ετών και πριγκίπισσα ακόμη.

Στην επιστολή αυτή η βασίλισσα των Βρετανών εξιστορεί πώς το ζευγάρι συναντήθηκε και τα πρώτα στάδια της σχέσης τους - συμπεριλαμβανομένων και των τρόπων που χόρευαν σε νάιτ κλαμπ του Λονδίνου, όπως τα Ciro και Quaglino.

Η παραλήπτης της επιστολής στην οποία η νεαρή Ελισάβετ εξιστορεί τον έρωτα της ήταν η συντάκτρια Betty  Shew, η οποία έγραψε ένα βιβλίο για το γάμο του ζευγαριού.

Στην επιστολή η βασίλισσα έγραφε: "Την πρώτη φορά που θυμάμαι ότι συνάντησα τον Φίλιππο ήταν στο Βασιλικό Ναυτικό Κολέγιο, στο Dartmouth, τον Ιούλιο του 1939, λίγο πριν από τον πόλεμο (Μπορεί να είχαμε ξανασυναντηθεί στη στέψη ή στο γάμο της Δούκισσας του Κεντ, δεν θυμάμαι).

Αναφέρει επίσης ότι εκείνη ήταν 13 ετών και εκείνος 18 και είχε μπει στο Πολεμικό Ναυτικό στο ξέσπασμα του πολέμου, και ότι τον έβλεπε τότε μόνο πολύ περιστασιακά όταν ήταν σε άδεια. «Υποθέτω ότι περίπου δύο φορές μέσα σε τρία χρόνια».

Θυμάται επίσης ότι ο θείος και η θεία του, ο Λόρδος και Lady Mountbatten, περνούσαν Σαββατοκύριακα μαζί τους στο Windsor και ότι εκείνος πήγε στη συνέχεια στον Ειρηνικό και την Άπω Ανατολή για δύο χρόνια.

Γράφει ακόμη και τα δαχτυλίδια του αρραβώνα και του γάμου, για την αγάπη τους στο χορό, για την αγάπη του Φίλιππου για την ιππασία και εξομολογείται ότι ξεκίνησαν να βλέπονται τακτικά όταν αυτός πήγε  στη σχολή υπαξιωματικών Corsham. «Από τότε περνούσε τα Σαββατοκύριακα μαζί μας και όταν το σχολείο ήταν κλειστό πέρασε  έξι εβδομάδες στο Balmoral».

Η επιστολή που είναι γραμμένη  με μελάνι σε λευκό χαρτί και κοσμείται με το βασιλικό οικόσημο, αγοράστηκε από έναν ιδιώτη συλλέκτη από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM
Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Διεθνή / Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Το περιστατικό με τον λύκο έφερε απειλές θανάτου προς συνονόματους, στοχοποίηση της δημοσιογράφου που κάλυψε την υπόθεση, διαπόμπευση της κοινότητας και προσπάθειες για αλλαγή των νόμων
NEWSROOM