Πέταξαν έξω από τη Eurovision τη Ρουμανία, λόγω χρεών

Πέταξαν έξω από τη Eurovision τη Ρουμανία, λόγω χρεών Facebook Twitter
0

Εκτός Eurovision βρέθηκε η Ρουμανία, καθώς δεν έχει πληρώσει ως τώρα ένα χρέος 10 εκ. ευρώ προς την διοργανώτρια του θεσμού, EBU.

Η EBU, η οποία τρέχει τη Eurovision, δήλωσε ότι ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ρουμανίας, Televiziunea Romana, είχε αποτύχει να πληρώσει τα χρέη και δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις, παρά τις συνεχείς οχλήσεις.

Η Ingrid Deltenre, γ.δ. της EBU, τόνισε ότι είναι «λυπηρό το γεγονός ότι είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε αυτή την ενέργεια", αλλά τέσσερις προσπάθειες για να πάρουν κάποια απάντηση από τη ρουμανική κυβέρνηση έπεσαν στο κενό.

Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Dacian Ciolos, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει μια λύση για να αποφευχθεί το «Rexit», ωστόσο παρότι η προθεσμία παρατάθηκε ως την Πέμπτη καμία πληρωμή δεν έγινε.  

Τις τελευταίες εβδομάδες, το Υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει ότι ετοιμάζει αναδιάρθρωση στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα που παρουσίασε πέρυσι ζημιές άνω των 5 εκ. ευρώ.

Την Ρουμανία επρόκειτο φέτος να εκπροσωπήσει ο Άnton, ο οποίος αναφερόμενος στο ενδεχόμενο της αποβολής της χώρας του, την προηγούμενη εβδομάδα, στην εφημερίδα Guardian είχε πει ότι «κάτι τέτοιο δεν πρέπει να συμβεί σε κανένα καλλιτέχνη».

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί φέτος στη Σουηδία, με τον τελικό στις 14 Μαΐου.

Η απόφαση αυτή για την αποβολή της χώρας, μπορεί επίσης να επηρεάσει το κατά πόσον η Televiziunea Romana μπορεί να μεταδώσει το Euro 2016 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του φετινού καλοκαιριού στο Ρίο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ