Μια μυστηριώδης τεράστια πέτρινη σφαίρα βρέθηκε σε χωριό στη Βοσνία

Μια μυστηριώδης τεράστια πέτρινη σφαίρα βρέθηκε σε χωριό στη Βοσνία Facebook Twitter
1

Μια μυστηριώδης γιγάντια πέτρινα σφαίρα που εμφανίστηκε μισό-θαμμένη πριν από ένα μήνα σε ένα δάσος της Βοσνίας θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη σκαλισμένη από τον άνθρωπο σφαίρα ... αν δεν είναι τελικά δημιούργημα της φύσης. Το περίεργο αντικείμενο, το οποίο θα μπορούσε να ανήκει σε ένα αρχαίο πολιτισμό, ανακαλύφθηκε σύμφωνα με την Daily Mail κοντά στο χωριό Podubravlje Zavidovici. Ο Σεμίρ Οσμανάγκις, ένας αμφιλεγόμενος αρχαιολόγος που το ανακάλυψε λέει ότι «είναι η πιο μεγάλη πέτρινη σφαίρα που έχει ανακαλυφθεί στην Ευρώπη» και κάνει λόγο για σημαντική ανακάλυψη που «είναι άλλη μια απόδειξη ότι η νότια Ευρώπη και τα Βαλκάνια ήταν το σπίτι προηγμένων πολιτισμών από το μακρινό παρελθόν οι οποίοι διέθεταν τεχνολογία πολύ διαφορετική από τη δική μας».

Μια μυστηριώδης τεράστια πέτρινη σφαίρα βρέθηκε σε χωριό στη Βοσνία Facebook Twitter

Τα υλικά από τα οποία αποτελείται η σφαίρα που έχει ακτίνα 1,2-1,5 μ. δεν έχουν αναλυθεί, ωστόσο τα καφέ και κόκκινα σημεία της φανερώνουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο. Προς το παρόν είναι ορατή μόνο η μισή σφαίρα καθώς η υπόλοιπη παραμένει θαμμένη στο έδαφος.

Μια μυστηριώδης τεράστια πέτρινη σφαίρα βρέθηκε σε χωριό στη Βοσνία Facebook Twitter

Το News.com.au, γράφει ότι ο Σεμίρ Οσμανάγκιτς είχε εξετάσει πριν  μπάλες στο νότιο τμήμα της Κόστα Ρίκα, σε περιοχές του ηφαιστειακού βράχου στο Μεξικό και στο Νησί του Πάσχα, και στη συνέχεια στη Βοσνία. «Εάν η τεράστια πέτρα στη Βοσνία είναι σκαλισμένη από ανθρώπινα χέρια, θα είναι η μεγαλύτερη πέτρινη μπάλα που έχει βρεθεί, δύο φορές βαρύτερη από εκείνες της Κόστα Ρίκα», είπε ο ίδιος στην Daily Mail.

Μια μυστηριώδης τεράστια πέτρινη σφαίρα βρέθηκε σε χωριό στη Βοσνία Facebook Twitter

Ωστόσο, άλλοι ειδικοί αμφιβάλλουν για την εκτίμηση περί ανθρώπινης προέλευσης και υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα φυσικό σχηματισμό, όπως είναι οι περίφημοι βράχοι Koutu Νέα Ζηλανδία. Εν τω μεταξύ, οι εμπειρογνώμονες από την Γεωλογική Εταιρεία δήλωσαν ότι το στρογγυλό σχήμα του βράχου θα μπορούσε να προέρχεται από τη σφαιροειδή διάβρωση που επηρεάζει τα βραχώδη υποστρώματα με αποτέλεσμα το σχηματισμό  ομόκεντρων σφαιρών.

Με αυτές τις εξηγήσεις είναι πάντως δύσκολο να πειστεί ο  Σεμίρ Οσμανάγκιτς που είναι γνωστό ως ο «Ιντιάνα Τζόουνς της Βοσνίας» και έγινε δημοφιλής όταν διατύπωσε μια θεωρία σύμφωνα με την οποία, στην κοιλάδα  Visoko της Βοσνίας, υπάρχουν κρυμμένες πυραμίδες που είναι τόσο ψηλές, όσο και εκείνες της Αιγύπτου και είχαν κατασκευαστεί ως προσφορά στους αρχαίους Θεούς.  

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο σταρ του ράγκμπι και ακτιβιστής Ρομπ Μπάροου- Έπασχε από τη νόσο κινητικού νευρώνα

Διεθνή / Πέθανε ο σταρ του ράγκμπι και ακτιβιστής Ρομπ Μπάροου- Έπασχε από τη νόσο κινητικού νευρώνα

Προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο του κινητικού νευρώνα, η οποία προκαλεί αποδυνάμωση των μυών, επηρεάζοντας την ικανότητα του ατόμου να περπατάει, να μιλάει, να τρώει, να πίνει και να αναπνέει
NEWSROOM
Γερμανία: Χρεοκόπησε ο τουριστικός όμιλος FTI - Γιατί επηρεάζει δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες

Διεθνή / Γερμανία: Χρεοκόπησε ο τουριστικός όμιλος FTI - Γιατί επηρεάζει δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η τουριστική βιομηχανία και το ταμείο ταξιδιωτικής ασφάλισης θα φροντίσουν για τον επαναπατρισμό και την υποστήριξη των τουριστών που επηρεάζονται
NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Άνοιξε λογαριασμό στο TikTok παρά το γεγονός ότι ήθελε να το απαγορεύσει

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Άνοιξε λογαριασμό στο TikTok παρά το γεγονός ότι ήθελε να το απαγορεύσει

Ο Τραμπ, ο οποίος έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 3,6 εκατομμύρια followers μέσα σε λίγες ώρες, δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει «κάθε διαθέσιμο εργαλείο για να μιλήσει απευθείας με τον αμερικανικό λαό»
NEWSROOM