Η Αργεντινή επιστρέφει στις αγορές μετά από 15 χρόνια

Η Αργεντινή επιστρέφει στις αγορές μετά από 15 χρόνια Facebook Twitter
3

Για πρώτη φορά μετά τη δραματική χρεοκοπία της το 2002 η Αργεντινή επιστρέφει στις αγορές με έκδοση ομολόγων.

Μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης Μάκρι με τα ταμεία-«γύπες» που απαιτούσαν την πληρωμή των κουρεμένων ομολόγων στο ακέραιο, η χώρα πρόκειται σήμερα να εκδώσει ομόλογα συνολικής αξίας 15 δισεκ. δολαρίων σε μια προσπάθεια να αποπληρώσει αυτούς τους πιστωτές.

Η νέα κυβέρνηση του προέδρου Μαουρίσιο Μάκρι ελπίζει ότι με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού χωρίς να χρειαστεί να προχωρήσει σε δραστικές περικοπές ή στην ενίσχυση του πληθωρισμού.

Η προσπάθεια αυτή γίνεται σε μια εποχή που η οικονομία των λατινοαμερικανικών χωρών  βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία, κυρίως λόγω των προβλημάτων της Βραζιλίας.

"Μιλώντας ως πολίτης χώρας της Λατινικής Αμερικής, είναι καλό σημαντικές χώρες όπως η Αργεντινή να κάνουν τα πράγματα σωστά, καθώς αυτό θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ανάπτυξη και σταθερότητα στην περιοχή", δήλωσε ο μεξικανός  Κεντρικός Τραπεζίτης  Agustín Carstens, ο οποίος προήδρευσε της οικονομικής επιτροπής του ΔΝΤ κατά την εαρινή σύνοδο κορυφής του Ταμείου με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Ο Carstens είπε ότι είναι «πιθανό» ότι μια αντιπροσωπεία του Ταμείου θα ταξιδέψει στο Μπουένος Άιρες τον Σεπτέμβριο για να εργαστεί πάνω σε μια έκθεση για την οικονομία της χώρας. Η τελευταία φορά που μια τέτοια ανάλυση έγινε ήταν το 2006.

"Η κυβέρνηση προσπαθεί να χτίσει μια ισχυρή βάση, η οποία στη συνέχεια θα οδηγήσει σε μια βιώσιμη ανάπτυξη, σταθερότητα και πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής στην Αργεντινή", πρόσθεσε ο τραπεζίτης.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Διεθνή / Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Τον προηγούμενο μήνα, η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, υπεύθυνη για τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία εξ αμελεία
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Τελικά και η Αργεντινή θα το πληρώσει το "επαχθές" και "επονείδιστο" χρέος της μέχρι δεκάρας, παρά τη χρεοκοπία. Ακόμα κι αν έβγαινε κυβέρνηση ο Λαφαζάνης με τη Ζωή ιδού ποια θα ήταν η τύχη της Ελλάδας: μετά από 10-15 χρόνια εξαθλίωσης οι Αργεντινοί ψήφισαν φιλελεύθερο Πρόεδρο για να ανασυντάξουν την οικονομία τους και να αποπληρώσουν το χρέος τους.Οι ανόητοι μαθαίνουν απ' τα λάθη τους. Οι έξυπνοι μαθαίνουν απ' τα λάθη των άλλων...
Πολύ σωστά τα λες Δον...αλλά στη χώρα του βολονταρισμού λίγοι καταλαβαίνουν από τέτοια.Μας μένουν άλλα 9 χρόνια για να καθαρίσουμε και αν δε φύγουν το συντομότερο οι ψεκασμένοι που μας κυβερνούν ίσως να θέλουμε 19...