Βίντεο της Μπόκο Χαράμ δείχνει ζωντανές τις μαθήτριες που απήχθησαν στο Τσίμποκ

Βίντεο της Μπόκο Χαράμ δείχνει ζωντανές τις μαθήτριες που απήχθησαν στο Τσίμποκ Facebook Twitter
2

Η τρομοκρατική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, παρακλάδι του ΙΚ στην Αφρική, απέστειλε βίντεο στην κυβέρνηση της Νιγηρίας όπου φέρονται να εμφανίζονται μερικές από τις μαθήτριες που απήχθησαν πριν από δύο χρόνια από σχολείο της πόλης Τσίμποκ.

Πρόκειται για την πρώτη ένδειξη που δείχνει η οργάνωση για την τύχη των κοριτσιών.

Το βίντεο το οποίο φαίνεται πως γυρίστηκε τον Δεκέμβριο, εστάλη στην κυβέρνηση της Νιγηρίας και δείχνει περίπου 15 κορίτσια που φορούν μαύρες, μακριές φορεσιές.

Δύο μητέρες, η Rifkatu Ayuba και η Mary Ishaya, δήλωσαν ότι αναγνώρισαν τα πρόσωπα των παιδιών τους στο βίντεο, την ώρα που μία τρίτη μητέρα, η Yana Galang, αναγνώρισε πέντε από τα κορίτσια που έχουν εξαφανιστεί. 

«Είναι σίγουρα οι κόρες μας. Το μόνο που θέλουμε είναι η κυβέρνηση να φέρει πίσω τα κορίτσια μας», τόνισε η κ. Galang.

Η απαγωγή των 276 κοριτσιών είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, εγείροντας μία παγκόσμια εκστρατεία στα social media υπό το trend #BringBackOurGirls.

Παρά τις προσπάθειές της διεθνούς κοινότητας, τα περισσότερα από τα κορίτσια δεν έχουν επιστρέψει. Οι πληροφορίες θέλουν μόλις 57 από αυτές να έχουν καταφέρει να αποδράσουν και να γυρίσουν στις οικογένειες τους.

Η Μπόκο Χαράμ δημοσιοποίησε το βίντεο προκειμένου να πιέσει την κυβέρνηση της Νιγηρίας να καταβάλλει λίτρα για τις κοπέλες.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια