Μακελειό στο Euro 2016 σχεδίαζαν οι τζιχαντιστές

Μακελειό στο Euro 2016 σχεδίαζαν οι τζιχαντιστές Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Liberation, οι τζιχαντιστές που πραγματοποίησαν τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, ετοίμαζαν χτύπημα στο Euro 2016 που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στη Γαλλία σχεδίαζαν.

Η εφημερίδα αναφέρει πως τα σχέδια αποκάλυψε ο συλληφθείς τρομοκράτης Μοχάμεντ Αμπρινί ο οποίος φέρεται να δηλώνει πως αυτός ήταν ο βασικός τους στόχος. Μετά τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ τα σχέδιά τους άλλαξαν και εσπευσμένα επέλεξαν να χτυπήσουν τις Βρυξέλλες, αναφέρει το δημοσίευμα.

Πηγή της αστυνομίας σημειώνει στην Liberation πως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως οι τρομοκράτες είχαν στόχο το Euro 2016 και σημειώνει πως οι αρχές έχουν λάβει πολλά μέτρα ασφαλείας για τέτοιες μεγάλες οργανώσεις.Όπως αναφέρει η εφημερίδα Liberation, πηγή της αστυνομίας δήλωσε ότι αν οι ισχυρισμοί του Αμπρινί είναι βάσιμοι, τότε επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι το Βέλγιο είναι μια λειτουργική βάση της τρομοκρατίας που πρέπει να παρακολουθηθεί ακόμη πιο έντονα, λόγω των δικτύων τζιχάντ που έχουν αναπτυχθεί εκεί.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της Γαλλίας στην αποκάλυψη αυτή καθώς η μεγάλη διοργάνωση πλησιάζει και ήδη είχαν ανακοινωθεί πολύ αυστηρά μέτρα. Τον Μάρτιο ο Υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μπερνάρ Καζνέβ είχε ανακοινώσει πως τα μέτρα ασφαλείας φέτος θα είναι πρωτοφανή και πως η διοργάνωση θα είναι πολύ καλά οχυρωμένη. Λίγο αργότερα, καθησυχαστική είχε εμφανιστεί και η UEFA, αλλά σήμερα, μετά τις δηλώσεις του Αμπρινί, ίσως όλα αυτά να χρειάζονται αναθεώρηση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Liberation, πηγή της αστυνομίας δήλωσε ότι αν οι ισχυρισμοί του Αμπρινί είναι βάσιμοι, τότε επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι το Βέλγιο είναι μια λειτουργική βάση της τρομοκρατίας που πρέπει να παρακολουθηθεί ακόμη πιο έντονα, λόγω των δικτύων τζιχάντ που έχουν αναπτυχθεί εκεί.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ