Πάπας Φραγκίσκος: Το σεξ είναι ένα υπέροχο θεϊκό Δώρο

Πάπας Φραγκίσκος: Το σεξ είναι ένα υπέροχο θεϊκό Δώρο Facebook Twitter
11

Έκκληση για μια Εκκλησία λιγότερο αυστηρή και πιο υπομονετική προς τους «ατελείς καθολικούς» απηύθυνε σήμερα Παρασκευή ο Πάπας, εκφράζοντας μάλιστα την συμπαράσταση του προς όσους χώρισαν και ξαναπαντρεύτηκαν με τη «κανείς δεν μπορεί να καταδικαστεί για πάντα." Σύμφωνα με τα ισχύοντα στην Καθολική Εκκλησία οι διαζευγμένοι  δεν μπορούν να λάβουν τη Θεία κοινωνία, εκτός εάν απέχουν από το σεξ με το νέο σύντροφό τους, επειδή ο πρώτος γάμος τους εξακολουθεί να είναι έγκυρος στα μάτια της θρησκείας που συνεχίζεται να τους αντιμετωπίζει ως μοιχούς σε διαρκή κατάσταση αμαρτίας.  Ο μόνος τρόπος για να ξαναπαντρευτεί ένας καθολικός είναι αν λάβει  την ακύρωση, μια θρησκευτική απόφαση ότι ο πρώτος γάμος του δεν υπήρξε ποτέ λόγω της έλλειψης ορισμένων προϋποθέσεων, όπως η ψυχολογική ωριμότητα ή η ελεύθερη βούληση.

Τις θέσεις αυτές εξέφρασε με μια επιστολή 260 σελίδων, με τίτλο "Amoris Laetitia," "Η Χαρά του Έρωτα", προτρέποντας τους ιερείς να είναι περισσότερο δεκτικοί απέναντι στους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες αλλά και άλλα άτομα που ζουν σε αυτές που η εκκλησία θεωρεί «παράτυπες» καταστάσεις.

Όπως είπε επίσης ο Πάπας Φραγκίσκος, «πρέπει να γίνονται σεβαστοί οι ομοφυλόφιλοι», σημειώνοντας όμως παράλληλα ότι δεν μπορούμε να εξισώνουμε τον γκέι και τον ετερόφυλο γάμο.

Ο Πάπας σημείωσε ακόμη ότι καταλαβαίνει τους συντηρητικούς που «προτιμούν μια πιο αυστηρή ποιμαντική φροντίδα η οποία δεν αφήνει κανένα περιθώριο για σύγχυση", αλλά η εκκλησία θα πρέπει να είναι πιο προσεκτική  όσον αφορά το αγαθό που μπορεί να βρεθεί "στη μέση της ανθρώπινης αδυναμίας».

«Η Εκκλησία στρέφεται με αγάπη σε όσους συμμετέχουν στη ζωή της σε έναν ατελή τρόπο», τόνισε.

Επισήμανε επίσης ότι οι νέοι πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για μια δια βίου δέσμευση, επαίνεσε την «ερωτική διάσταση» της αγάπης μέσα στο γάμο, και είπε ότι η εκκλησία χρειάζεται μια «υγιή δόση αυτοκριτικής» για τη θέση της στο παρελθόν ότι η τεκνοποίηση ήταν ο «σχεδόν αποκλειστικός» λόγος για το γάμο.

 

«Με κανένα τρόπο δε μπορούμε να σκεφτούμε ότι η ερωτική διάσταση της αγάπης είναι κακό που επιτρέπεται, ή βάρος που πρέπει να γίνεται ανεκτό για το καλό της οικογένειας, αλλά είναι δώρο του Θεού που ομορφαίνει την συνάντηση ανάμεσα στους συζύγους», σημείωσε.

 

Πρόσθεσε ακόμη,  ότι η σεξουαλικότητα είναι ένα «υπέροχο δώρο» που ο Θεός έδωσε στα πλάσματα που δημιούργησε.

 

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM