ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Γλασκώβη: Φανατικός μουσουλμάνος δολοφονεί ομόθρησκο του, "επειδή προσέβαλε τον Προφήτη"

Γλασκώβη: Φανατικός μουσουλμάνος δολοφονεί ομόθρησκο του, "επειδή προσέβαλε τον Προφήτη" Facebook Twitter
To θύμα Tanveer Ahmed
7



Οδηγός ταξί ομολόγησε τη βάναυση δολοφονία ενός καταστηματάρχη στη Γλασκώβη, λίγες ώρες, αφότου το θύμα ευχήθηκε μέσω Facebook «Καλό Πάσχα» στους Χριστιανούς φίλους του.

Θύμα είναι ο 32χρονος Tanveer Ahmed και δολοφόνος ο Asad Shah, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία μέσω του δικηγόρου του που διάβασε μια δήλωση με την οποία ο πελάτης του ισχυρίστηκε ότι ο φόνος δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τον Χριστιανισμό.

Αρχικά η δολοφονία αποδόθηκε στο "Καλό Πάσχα" που είχε ευχηθεί το θύμα, ωστόσο ο δολοφόνος είπε ότι το έκανε για την τιμή του Ισλάμ, καθώς η σέχτα στην οποία ανήκει ο καταστηματάρχης έχει μια διαφορετική θεώρηση από τη δική του ως προς την θέση του Προφήτη Μωάμεθ. Ο δικηγόρος είπε ότι ο πελάτης του θεώρησε πως ο Αχμέντ προσέβαλε τον Μωάμεθ και πως η δολοφονία έγινε για την τιμή του Ισλάμ.

Ο δολοφόνος ανέφερε ότι «ο Προφήτης είχε ξεκαθαρίσει πριν 1.400 χρόνια ότι αυτός είναι ο τελικός αγγελιοφόρος του Αλλάχ και πως δεν υπάρχει άλλος προφήτης ή αγγελιοφόρος μετά από αυτόν…». Θεωρώντας ότι το θύμα αμφισβήτησε τη θέση του Μωάμεθ τον σκότωσε.

Γλασκώβη: Φανατικός μουσουλμάνος δολοφονεί ομόθρησκο του, "επειδή προσέβαλε τον Προφήτη" Facebook Twitter

"Θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι το περιστατικό δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τον Χριστιανισμό ή οποιεσδήποτε άλλες θρησκευτικές πεποιθήσεις… αγαπάμε και σεβόμαστε τον Ιησού Χριστό", ανέφερε επίσης ο δικηγόρος για λογαριασμό του Shah.

Το θύμα ανήκε στην μουσουλμανική ομάδα Amhadiyya- γνωστή για τη μη βία και τις διαθρησκειακές της ανησυχίες. Οι οπαδοί αυτής της ομάδας θεωρούνται αιρετικοί από ορισμένους οπαδούς του Ισλάμ, που τους απαγορεύουν να αυτοαποκαλούνται μουσουλμάνοι.

Τον περασμένο μήνα ο Σαχ είχε, όπως προέκυψε, χαρακτηρίσει «ψευδοπροφήτη» το θύμα που δεχόταν απειλές για τη ζωή του.

Ο Shah, ο οποίος μετανάστευσε  από το Πακιστάν στη Γλασκώβη σχεδόν πριν από 20 χρόνια δέχτηκε 30 μαχαιριές με ένα μαχαίρι κουζίνας σε όλο του το σώμα.

Πέθανε κατά την άφιξή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Queen Elizabeth.

7

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Χάρι: «Βασιλική περιοδεία» με τη Μέγκαν Μαρκλ στη Νιγηρία - Πρόσκληση από το υπουργείο Άμυνας

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Βασιλική περιοδεία» με τη Μέγκαν Μαρκλ στη Νιγηρία - Πρόσκληση από το υπουργείο Άμυνας

Στις 8 Μαΐου ο πρίγκιπας Χάρι θα βρεθεί στο Λονδίνο για την 10η επέτειο των Invictus Games, χωρίς τη Μέγκαν Μαρκλ - Αμέσως μετά ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ θα ταξιδέψουν στη Νιγηρία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Τραμπ: «Οι αριστεροί παράφρονες προκαλούν χάος στα πανεπιστήμια για να αποσπάσουν την προσοχή από τα σύνορα»

Διεθνή / Τραμπ: «Οι αριστεροί παράφρονες προκαλούν χάος στα πανεπιστήμια για να αποσπάσουν την προσοχή από τα σύνορα»

Σε ανάρτησή του στο Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ διακινεί τη θεωρία ότι οι διαδηλώσεις υπέρ της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα έγιναν για να «απομακρύνουν την προσοχή από τα νότια σύνορά μας
NEWSROOM
ΗΠΑ: Αστυνομικές επεμβάσεις κατά των φοιτητών - 300 συλλήψεις στη Νέα Υόρκη

Διεθνή / ΗΠΑ: Αστυνομικές επεμβάσεις κατά των φοιτητών - 300 συλλήψεις στη Νέα Υόρκη

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς δήλωσε ότι η «μαζική επιχείρηση» πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Κολούμπια για την απομάκρυνση όσων διέκοπταν μια ειρηνική διαμαρτυρία
NEWSROOM