Η Κύπρος μόλις ενέκρινε το νομοσχέδιο για την καύση των νεκρών

Η Κύπρος μόλις ενέκρινε το νομοσχέδιο για την καύση των νεκρών Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
1

Τον "περί της Αποτέφρωσης Ανθρωπίνων Λειψάνων Νόμο του 2013" ενέκρινε πριν λίγο ομόφωνα η ολομέλεια της Βουλής στην Κύπρο, μετά από τρία χρόνια συζητήσεων επί του θέματος.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, μέσα στο νομοσχέδιο υπάρχει καθορισμός νομοθετικού πλαισίου για τη ρύθμιση της αποτέφρωσης ανθρώπινων λειψάνων, καθώς και της αδειοδότησης κέντρων αποτέφρωσης, κατ' εφαρμογή συγκεκριμένων διαδικασιών και υπό ορισμένους όρους και προϋποθέσεις.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προνοεί ότι για αποτέφρωση λειψάνων θα πρέπει να υπάρχει έγκριση από τον Έπαρχο της περιοχής στην οποία βρίσκεται το Κέντρο Αποτέφρωσης. Το Κέντρο Αποτέφρωσης θα πρέπει να είναι εγκεκριμένο για να μπορέσει να προχωρήσει σε αποτεφρώσεις και θα υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία και πρόνοιες. Θανατικός ανακριτής θα διατηρεί την εξουσία να απαγορεύει την καύση και αποτέφρωση σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.

 

Σημειώνεται πως η καύση και αποτέφρωση λειψάνων, βρίσκει αντίθετη την Αρχιεπισκοπή, καθώς όπως υποστηρίζει σέβεται την ιδιαιτερότητα του κάθε λειψάνου. Ωστόσο δεν είναι δογματικό θέμα για την εκκλησία, αφού θεωρεί πως η ανάσταση των νεκρών μπορεί να γίνει και από την τέφρα. Ξεκαθάρισε ωστόσο, πως η Εκκλησία δεν μπορεί να εμποδίσει τα μέλη της από του να υιοθετήσουν την καύση για τους εαυτούς και τους οικείους τους.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Διεθνή / Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Τι συνέβη από τις 13:05 έως τις 14:02 - Φωτογραφία - ντοκουμέντο δείχνει τους τρεις φίλους να περπατούν σε στεγνό έδαφος λίγο πριν παρασυρθούν - Αγνοείται ακόμα ο 25χρονος
NEWSROOM