H Eυρώπη έχει ήδη υψώσει φράχτες μήκους 1.200 χιλιομέτρων

H Eυρώπη έχει ήδη υψώσει φράχτες μήκους 1.200 χιλιομέτρων Facebook Twitter
1

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ υψώνει στα λόγια νέους φράχτες στα σύνορα με το Μεξικό που θα τους πληρώσουν οι μεξικανοί, η Ευρώπη κάνει τους φράχτες πραγματικότητα, αφού έχει ήδη υψώσει 1.200 χιλιόμετρα συρματοπλεγμάτων, μήκος που αντιστοιχεί στο 40% του μήκους των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, αυτοί οι φράχτες που έχουν ως στόχο να κρατήσουν έξω από την Ευρώπη τους πρόσφυγες, έχουν κοστίσει ως τώρα 500 εκατ. ευρώ στους Ευρωπαίους πολίτες.

Η El Pais σημειώνει ότι είναι η πρώτη φορά που η Ευρώπη υψώνει τείχη από το 1989 που έπεσε το τείχος του Βερολίνου και αναφέρεται στο σεβασμό του δικαιώματος των προσφύγων να ξεφύγουν από πολέμους και διώξεις.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι αρκετοί ηγέτες έχουν προειδοποιήσει για τις εκρηκτικές συνέπειες που μπορεί να έχει η αναστολή ή ο τερματισμός της συμφωνίας του Σένγκεν, ωστόσο οι φράχτες υψώνονται ήδη σε όλη τη γεωγραφία της ηπείρου. Στην Ελλάδα, στα Σκόπια, στη Σλοβενία στην Ουγγαρία αλλά και σε ισπανικούς θύλακες στην Αφρική.

Επιπλέον έχουν αρχίσει και οι απελάσεις από την Ελλάδα στην Τουρκία ενώ και η Βαλτική προετοιμάζεται να υψώσει φράχτη στην περίπτωση που το προσφυγικό κύμα βρει άλλο δρόμο.

Η ισπανική εφημερίδα θέτει στο τέλος το καίριο ερώτημα στο τέλος: Η Ρώμη έπεσε, επειδή δεν είχε χτίσει περισσότερα τείχη; 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Διεθνή / Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Τον προηγούμενο μήνα, η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, υπεύθυνη για τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία εξ αμελεία
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια