Kαι ο Κάμερον στη δίνη των Panama Papers: Εγώ δεν έχω ούτε τραστ, ούτε funds, ούτε τίποτα τέτοιο

Kαι ο Κάμερον στη δίνη των Panama Papers: Εγώ δεν έχω ούτε τραστ, ούτε funds, ούτε τίποτα τέτοιο Facebook Twitter
0

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, μετά τις αποκαλύψεις  από τα Panama Papers που δείχνουν ότι ο πατέρας του- ο οποίος δεν ζει πλέον -είχε κρύψει μέσω της δικηγορικής εταιρείας στον Παναμά χρήματα σε αμοιβαία κεφάλαια για να μην πληρώσει την βρετανική εφορία.

Ο ίδιος ο Ντέιβιντ Κάμερον αρχικά δήλωσε ότι «ήταν μια ιδιωτική, οικογενειακή υπόθεση», υπό την πίεση των πρωτοσέλιδων που έκαναν λόγο για τους «φορολογικούς παραδείσους» των Κάμερον.

Η Guardian το αντιμετώπισε με μια πιο συνολική οπτική γράφοντας ότι με τις αποκαλύψεις αυτές ενισχύθηκε η αίσθηση ότι «οι συνήθεις κανόνες δεν ισχύουν για την  παγκόσμια ελίτ και ότι σε αυτή νέα χρυσή εποχή οι φόροι είναι μόνο για τους μικρούς ανθρώπους».   

Σημείωσε πάντως πως έχει δίκιο ο Κάμερον να διαμαρτύρεται για τα βάρη που πέφτουν πάνω του αφού «ο γιός δεν είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του πατέρα».

Ο ίδιος ο Βρετανός Πρωθυπουργός  είπε πριν από λίγο ότι έχει «κάποιες οικονομίες, ένα μισθό, σπίτι, και αυτό είναι όλο. Δεν έχω ούτε τραστ, ούτε funds, τίποτα από όλα αυτά».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: «Δεν μπορώ να φανταστώ πώς ένιωσε ο πυροσβέστης που τούς είδε μπροστά του να χάνονται»

Διεθνή / Ιταλία: Η μία κοπέλα δεν ήξερε κολύμπι, έπεισε τους φίλους της να μείνουν και τα ορμητικά νερά παρέσυραν και τους τρεις

«Δεν μπορώ να φανταστώ πώς ένιωσε ο πυροσβέστης που τούς είδε μπροστά του να χάνονται» λέει εθελοντής - Νεκρές οι δύο κοπέλες, αγνοείται ο νεαρός - Η σπαρακτική ιστορία των τριών φίλων που χάθηκαν από τα ορμητικά νερά του ποταμού έχει συγκλονίσει την Ιταλία
NEWSROOM
Πέθανε ο σταρ του ράγκμπι και ακτιβιστής Ρομπ Μπάροου- Έπασχε από τη νόσο κινητικού νευρώνα

Διεθνή / Πέθανε ο σταρ του ράγκμπι και ακτιβιστής Ρομπ Μπάροου- Έπασχε από τη νόσο κινητικού νευρώνα

Προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο του κινητικού νευρώνα, η οποία προκαλεί αποδυνάμωση των μυών, επηρεάζοντας την ικανότητα του ατόμου να περπατάει, να μιλάει, να τρώει, να πίνει και να αναπνέει
NEWSROOM