Σε αναβρασμό η Ισλανδία λόγω Panama Papers - Πρόωρες εκλογές ζήτησε ο πρωθυπουργός

Σε αναβρασμό η Ισλανδία λόγω Panama Papers - Πρόωρες εκλογές ζήτησε ο πρωθυπουργός Facebook Twitter
0

Τη διάλυση του Κοινοβουλίου και την έναρξη της διαδικασίας για πρόωρες εκλογές ζήτησε ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις των Panama Papers για offshore εταιρεία που είχε ιδρύσει η σύζυγός του.

Ο πρόεδρος της χώρας Όλαφουρ Γκρίμσον αρνήθηκε το αίτημά του και κάλεσε για διαβουλεύσεις τους ηγέτες των κοινοβουλευτικών πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του.

Υπενθυμίζεται ότι εχτές το βράδυ οι Ισλανδοί κατέβηκαν στους δρόμους ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Σίγκμουντουρ Ντάβιντ Γκουνλάουγκσον, ενώ η αντιπολίτευση κατέθεσε πρόταση μομφής κατηγορώντας τον ότι είχε αποκρύψει τις σχέσεις του με την offshore εταιρεία.

Αντιμέτωπος με την ασφυκτική πίεση της κοινής γνώμης, ο Ισλανδός πρωθυπουργός Σίγκμουντουρ Γκουνλάουγκσον, ο οποίος αρχικά δεν ήθελε να παραιτηθεί, αποφάσισε τελικά να ζητήσει από τον πρόεδρο της χώρας τη διάλυση της Βουλής και την προσφυγή στις κάλπες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM