Tρομοκρατικό χτύπημα στην Τουρκία - Δεκάδες τραυματίες και 6 νεκροί

Tρομοκρατικό χτύπημα στην Τουρκία - Δεκάδες τραυματίες και 6 νεκροί Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους αστυνομικοί αλλά και πολίτες, από την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου η πλειονότητα των κατοίκων ανήκει στην κουρδική μειονότητα, σύμφωνα με μια πηγή στις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας. Νεότερες πληροφορίες επιβεβαιώνουν πως υπάρχουν 6 νεκροί οι οποίοι είναι Τούρκοι αστυνομικοί, ενώ κάποια διεθνή μέσα κάνουν λόγο και για 7 νεκρούς.

Αυτό είναι το 5ο τρομοκρατικό χτύπημα στην Τουρκία από τις αρχές του έτους και γίνεται μία ημέρα πριν επισκεφθεί την πόλη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.


Όπως αναφέρεται η επίθεση έγινε εναντίον ενός μικρού λεωφορείου που μετέφερε άνδρες των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας και διαπράχθηκε με όχημα παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών.


Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε σταθμό λεωφορείων και πολλά ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή. Αποτέλεσμα της σφοδρής έκρηξης ήταν επίσης να σπάσουν τζάμια σε παρακείμενα κτίρια και να καταστραφούν δεκάδες αυτοκίνητα.


Ανάμεσα στους τραυματίες είναι τουλάχιστον τρία μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, που διεξάγουν εδώ και μήνες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών στο Ντιγιάρμπακιρ και γενικότερα στην Ανατολία, σύμφωνα με πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: «Δεν μπορώ να φανταστώ πώς ένιωσε ο πυροσβέστης που τούς είδε μπροστά του να χάνονται»

Διεθνή / Ιταλία: Η μία κοπέλα δεν ήξερε κολύμπι, έπεισε τους φίλους της να μείνουν και τα ορμητικά νερά παρέσυραν και τους τρεις

«Δεν μπορώ να φανταστώ πώς ένιωσε ο πυροσβέστης που τούς είδε μπροστά του να χάνονται» λέει εθελοντής - Νεκρές οι δύο κοπέλες, αγνοείται ο νεαρός - Η σπαρακτική ιστορία των τριών φίλων που χάθηκαν από τα ορμητικά νερά του ποταμού έχει συγκλονίσει την Ιταλία
NEWSROOM