Βαριά ποινή περιμένει ζευγάρι Αμερικανών που ήθελε να βοηθήσει τον ISIS στη Συρία

Βαριά ποινή περιμένει ζευγάρι Αμερικανών που ήθελε να βοηθήσει τον ISIS στη Συρία Facebook Twitter
2

Μια γυναίκα στο Μισισιπή δήλωσε ένοχη στο δικαστήριο για την κατηγορία ότι μαζί με τον αρραβωνιαστικό της προσπάθησαν να ενταχθούν στον ISIS.

Η Jaelyn Delshaun Young, 20 ετών, χρεώθηκε με την κατηγορία της συνομωσίας για την παροχή υλικής υποστήριξης στην τρομοκρατική ομάδα. Αντιμετωπίζει τώρα ποινή φυλάκισης 20 ετών και πρόστιμο μέχρι 250.000 δολάρια.

Ο αρραβωνιαστικός της, Μοχάμεντ  Oda Dakhlalla, ομολόγησε την ενοχή του τον προηγούμενο μήνα.

Και οι δύο συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο του Μισισιπή, τον Φεβρουάριο καθώς έφευγαν για τη Συρία, σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου.

Ο άνδρας είναι γιός τοπικού ιμάμη ενώ η γυναίκα κόρη αξιωματικού της αστυνομίας που πρόσφατα έγινε μουσουλμάνα.

Το ζευγάρι είχε αποφασίσει να κάνει το μήνα του μέλιτος στη Συρία ενώ, σύμφωνα με τις αρχές, χρησιμοποιούσαν τους υπολογιστές τους για να ρωτήσουν πώς μπορούσαν να βοηθήσουν το Ισλαμικό Κράτος.

Το FBI παγίδευσε τις συνομιλίες τους και στη συνέχεια συνελήφθησαν.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

LiFO politics / O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

Ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς μιλάει στη Βασιλική Σιούτη για την αδυναμία της Ελλάδας να πείσει την ΕΕ να ασχοληθεί με την καταπάτηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και δηλώνει ότι η χώρα θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, «αν υπήρχε διάθεση από τους τότε διαπραγματευτές για μία ευρύτερη στήριξη στη Βουλή».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ