ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Νόμος στη Γερμανία θα υποχρεώνει του πρόσφυγες να μαθαίνουν τη γλώσσα για να παραμείνουν

Νόμος στη Γερμανία θα υποχρεώνει του πρόσφυγες να μαθαίνουν τη γλώσσα για να παραμείνουν Facebook Twitter
0

Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε ότι σχεδιάζει έναν νέο νόμο που θα απαιτεί από τους πρόσφυγες να μάθουν γερμανικά και να ενταχθούν στην κοινωνία, διότι διαφορετικά θα χάνουν το δικαίωμα μόνιμης κατοικίας.


Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται αφού οι ψηφοφόροι τιμώρησαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα τους συντηρητικούς της Άγγελα Μέρκελ σε περιφερειακές εκλογές, αποδοκιμάζοντας την προσφυγική πολιτική ανοικτών θυρών της καγκελαρίου και στρεφόμενοι προς το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).


Περίπου ένα εκατομμύριο μετανάστες έφθασαν πέρυσι στη Γερμανία –πολλοί διαφεύγοντας από συγκρούσεις και την οικονομική δυσπραγία στη Μέση Ανατολή και την Αφρική– και ο ντε Μεζιέρ δήλωσε ότι άλλοι περίπου 100.000 έχουν αφιχθεί μέχρι στιγμής φέτος.


Η Γερμανία αναμένει ότι, σε αντάλλαγμα για μαθήματα γλώσσας, κοινωνικά επιδόματα και στέγαση, οι νεοαφιχθέντες θα κάνουν μια προσπάθεια να ενταχθούν στη γερμανική κοινωνία, δήλωσε ο υπουργός μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.


«Για όσους αρνούνται να μάθουν γερμανικά, για όσους αρνούνται να επιτρέψουν σε συγγενείς τους να ενταχθούν –για παράδειγμα σε γυναίκες ή κορίτσια– για όσους απορρίπτουν προσφορές εργασίας: γι' αυτούς δεν μπορεί να υπάρχει άδεια εγκατάστασης επ' αόριστον έπειτα από τρία χρόνια", δήλωσε. Ο ντε Μεζιέρ, ο οποίος ανήκει στο συντηρητικό κόμμα της Μέρκελ, πρόσθεσε πως θέλει να δημιουργηθεί «μια σχέση ανάμεσα στην επιτυχή ένταξη και την άδεια για το πόσον καιρό θα επιτρέπεται σε κάποιον να παραμείνει στη Γερμανία».


Ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ καλωσόρισε το νομοσχέδιο που σχεδιάζεται να ψηφιστεί τον Μάιο. «Πρέπει όχι μόνο να υποστηρίξουμε την ένταξη, αλλά και να την απαιτήσουμε», δήλωσε ο Γκάμπριελ στην εφημερίδα Bild. Οι σοσιαλδημοκράτες του Γκάμπριελ, οι οποίοι είναι ο ελάσσων εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό με τους συντηρητικούς της Μέρκελ, σημείωσαν επίσης απώλειες στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν αυτόν τον μήνα σε τρία γερμανικά κρατίδια.

0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μπορεί ο Τραμπ να κερδίσει στην Αλάσκα

Διεθνή / Πώς μπορεί ο Τραμπ να κερδίσει στην Αλάσκα

Η πρόσκληση του Ντόναλντ Τραμπ στον Βλαντίμιρ Πούτιν για συνάντηση στην Αλάσκα προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, καθώς μια συμφωνία που θα ευνοεί τη Μόσχα μπορεί να αποδυναμώσει την Ουκρανία και τη δυτική ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
Μελέτη: Το stalking αυξάνει έως και 70% τον κίνδυνο καρδιοπάθειας στις γυναίκες

Διεθνή / Μελέτη: Το stalking αυξάνει έως και 70% τον κίνδυνο καρδιοπάθειας στις γυναίκες

Η έρευνα, που διήρκεσε δύο δεκαετίες και βασίστηκε σε στοιχεία από περισσότερες από 66.000 γυναίκες, καταγράφει σημαντικά υψηλότερα ποσοστά καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού σε όσες είχαν εμπειρία stalking
LIFO NEWSROOM
Στην Ουάσινγκτον η εθνοφρουρά των ΗΠΑ: Τεθωρακισμένα σε κεντρικά σημεία και αξιοθέατα 

Διεθνή / Στην Ουάσινγκτον η εθνοφρουρά των ΗΠΑ: Τεθωρακισμένα σε κεντρικά σημεία και αξιοθέατα 

Αντιδράσεις από τη δήμαρχο της πόλης για την απόφαση Τραμπ να αναλάβει τον έλεγχο της αστυνομίας και να στείλει τον στρατό στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, υπό το πρόσχημα της εγκληματικότητας
LIFO NEWSROOM