Νέο video των τζιχαντιστών: Δεν βάλατε μυαλό, οι Βρυξέλλες ήταν μόνο μια γεύση από όσα θα ακολουθήσουν

Νέο video των τζιχαντιστών: Δεν βάλατε μυαλό, οι Βρυξέλλες ήταν μόνο μια γεύση από όσα θα ακολουθήσουν Facebook Twitter
0

Με νέο video που ανέβηκε στο διαδίκτυο το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με νέο μακελείο στην Ευρώπη, μετά από το πολύνεκρο χτύπημα στις Βρυξέλλες. Στο βίντεο εμφανίζεται ο υψηλόβαθμος Βέλγος τρομοκράτης Hicham Chaib ο οποίος λέει ότι η Ευρώπη δεν έβαλε μυαλό μετά τα χτυπήματα στο Παρίσι και απειλεί ότι «όσα έγιναν στις Βρυξέλλες είναι μόνο μια γεύση όσων θα ακολουθήσουν».

Ο Chaib, μετά τις απειλές, εκτελεί έναν όμηρο των τζιχαντιστών που είναι γονατισμένος μπροστά του.

Νέο video των τζιχαντιστών: Δεν βάλατε μυαλό, οι Βρυξέλλες ήταν μόνο μια γεύση από όσα θα ακολουθήσουν Facebook Twitter

Η ταινία έχει διάρκεια 9 λεπτών και 22 δευτερολέπτων και ξεκινά με τις  εικόνες των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι και με μασκοφόρο τζιχάντ που μιλά γαλλικά. Αργότερα προβάλλονται  οι εικόνες των χτυπημάτων στις Βρυξέλλες και σύντομες συνεντεύξεις στους δρόμους της Raqqa, της "πρωτεύουσας" του χαλιφάτου.  Στο δεύτερο μισό της ταινίας το λόγο έχει ο Hicham Chaïb .

«Αυτό είναι ένα μήνυμα προς τους ανθρώπους του Βελγίου, προς τη βελγική κυβέρνηση, προς την Ευρώπη, τον υπόλοιπο κόσμο και τη συμμαχία που μάχεται κατά του Ισλαμικού Κράτους. Όσο συνεχίζετε να βομβαρδίζετε τους μουσουλμάνους με τα F-16, θα σας σκοτώνουμε» λέει στη συνέχεια στα Ολλανδικά ο τρομοκράτης, και κλείνει με την απειλή: «Η μάχη θα συνεχιστεί στην καρδιά της πόλης σας».

O συγκεκριμένος τρομοκράτης εντάχθηκε το 2012 στον ISIS, ωστόσο οι αρρωστημένες πρακτικές του τον βοήθησαν ωστε να ανελιχθεί γρήγορα στην ιεραρχία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Σκάνδαλο με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο της πόλης των swingers και εγγαστρίμυθο μέντιουμ

Διεθνή / Γαλλία: Σκάνδαλο με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο της πόλης των swingers και εγγαστρίμυθο μέντιουμ

Προφυλακίστηκαν ο 55χρονος δήμαρχος για διαφθορά και η 44χρονη για απάτη - Δημοτική σύμβουλος από το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν καλεί τον κεντροδεξιό δήμαρχο να παραιτηθεί
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κριστιάν Καρεμπέ: «Δύο μέλη της οικογένειάς μου δολοφονήθηκαν στη Νέα Καληδονία»

Διεθνή / Κριστιάν Καρεμπέ: «Δύο μέλη της οικογένειάς μου δολοφονήθηκαν στη Νέα Καληδονία»

«Έχασα μέλη της οικογένειάς μου, γι' αυτό και παρέμεινα σιωπηλός, επειδή βρίσκομαι σε πένθος μιας και δύο άνθρωποι της οικογένειάς μου σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στο κεφάλι»
NEWSROOM