Βρυξέλλες: Ταυτοποίηθηκε ο ύποπτος που σκοτώθηκε από τα πυρά της αστυνομίας

Βρυξέλλες: Ταυτοποίηθηκε ο ύποπτος που σκοτώθηκε από τα πυρά της αστυνομίας Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
0

Ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία ο ένοπλος που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε χθες στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε εχτές και συνδέεται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Πρόκειται για τον 35χρονο Αλγερινό Μοχάμεντ Μπλεκαΐντ που ζούσε παρανόμως στο Βέλγιο, όπως ανακοίνωσαν σήμερα ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

Στο δωμάτιο του βρέθηκαν μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους και ένα βιβλίο για τον σαλαφισμό. Παρά το γεγονός ότι βρισκόταν παρανόμως στο Βέλγιο, ο Μοχάμεντ Μπελκαΐντ ήταν γνωστός στις δικαστικές αρχές μόνο για «κλοπή».

Ο Αλγερινός σκοτώθηκε από τα πυρά ενός ελεύθερου σκοπευτή της αστυνομίας. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα επιθετικό τουφέκι.

Δύο ακόμη ύποπτοι κατάφεραν να διαφύγουν στη διάρκεια της επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε από κοινού από Βέλγους και Γάλλους αστυνομικούς και συνεχίζουν να καταζητούνται, δήλωσε ο εκπρόσωπος της βελγικής εισαγγελίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM
Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Διεθνή / Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Αυτή είναι «η πρώτη σχεδιαζόμενη επίθεση εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) που αποτράπηκε» από τις γαλλικές αρχές και η τρίτη συνολικά από τις αρχές του έτους
NEWSROOM