Ισλανδία: Αθώος ο πρώην πρωθυπουργός για την κατάρρευση

Ισλανδία: Αθώος ο πρώην πρωθυπουργός για την κατάρρευση Facebook Twitter
0

Την ουσιαστική αθώωση του πρώην πρωθυπουργού της Ισλανδίας Γκέιρ Χαάρτνε ανακοίνωσε σήμερα το ισλανδικό ειδικό δικαστήριο, για την κατηγορία της κατάρρευσης της οικονομίας της χώρας στα τέλη του 2008. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Χαάρντε είναι ένοχος για μία μόνο από τις κατηγορίες που τον βάρυναν, αυτή της «αμέλειας», χωρίς να του επιβάλει ποινή. Αθωώθηκε για τις άλλες κατηγορίες, μεταξύ αυτών ότι παρέλειψε να ελέγξει την επέκταση των τραπεζών στη χώρα και παραμέλησε την παρακολούθηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.  

Ο Χαάρντε που ανετράπη το 2009 μετά από διαδηλώσεις του ισλανδικού λαού, χαρακτήρισε γελοία τη μόνη κατηγορία για την οποία κρίθηκε ένοχος και τόνισε ότι τώρα θα πρέπει να λογοδοτήσουν αυτοί που πίεσαν για να δικαστεί.

Ο πρώην πρωθυπουργός είναι  μέχρι σήμερα είναι ο μοναδικός πολιτικός ηγέτης, που λογοδότησε στη δικαιοσύνη σχετικά με την κρίση που διαχύθηκε γρήγορα σε όλη τη διεθνή οικονομία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM